Sparta treft schikking met Kokmeijer

Sparta heeft eindelijk een schikking weten te treffen met Niels Kokmeijer. De oud-profvoetballer had een zaak aangespannen tegen de Rotterdamse club nadat hij zijn carrière moest beëindigen door een smerige overtreding van Rachid Bouaouzan.

De KNVB bepaalde eerder al dat Kokmeijer recht had op een voorlopig voorschot van 100.000 euro op de geleden en nog te lijden schade. De voetballer eiste 850.000 euro. "Daarop heb ik een aantal keren met de advocaat van Kokmeijer aan tafel gezeten." aldus Boudewijn van Eijck advocaat van Sparta. "Daar is deze schikking de uitkomst van. Over de inhoud willen we verder niets zeggen."

Kokmeijer wilde zelf niet inhoudelijk reageren: "We hebben een geheimhoudingsplicht. Maar ik ben wel tevreden dat er na een lange tijd een einde is gekomen aan deze zaak. Ik ben de zaak begonnen omdat ik vond dat er iets is gebeurd dat alle regels overtrad. Dat deze schikking eruit is gekomen voelt min of meer als een overwinning. Ik ben er blij om."

Drie jaar na dato is Kokmeijer nog altijd fysiek nog niet bij het oude. De verwachting dat dit gaat gebeuren is er niet. "Ik kan mijn tenen niet heffen en ik heb geen gevoel in de bovenkant van mijn voet. Ik probeer dat met krachttraining zoveel mogelijk te compenseren. Maar écht sporten zit er niet meer in."