Luikse probeert petekind te vergiftigen

Icoon ShockingGisteren is in België een 36-jarige vrouw opgepakt die geprobeerd heeft haar 14 maanden oude petekindje te vergiftigen. De kleine Alissa is de helft van een tweeling die na 28 weken zwangerschap prematuur ter wereld kwamen. Zij bleef als enige in leven.

De vrouw, Carine Garray, verpleegster van beroep, heeft toegegeven dat ze jaloers was op de baby, het gezin zou te veel aandacht aan het kind besteden. Het kindje is het dochtertje van de broer van Garray, die werkzaam is in het universitair ziekenhuis in Luik.

Tijdens haar dienst stal Garray meerdere malen medicijnen. Ze verpulverde ze en mengde dit door de poedermelk die de baby kreeg. Een maand geleden werd de kleine Alissa opgenomen met vergiftigingsverschijnselen. Ze heeft de vergiftiging wel overleefd.

Nadat de federale gerechtelijke politie Garray opgespoord had heeft ze bekend en is voorgeleid aan het parket. Ze is aangeklaagd voor poging tot vergifting en is ter beschikking gesteld aan de onderzoeksrechter van Luik, Micheline Rusinowski.