WTCC denkt aan Nordschleife

Jan Willem (WEST)
De WTCC-coureurs gaan mogelijk racen op de beroemde en beruchte 22 kilometer lange Nordschleife. Dat plan is in Macau gelanceerd en positief ontvangen op de paddock.

Het World Touring Car Championship (WTCC) doet wellicht in 2009 de Nordschleife aan, vroeger een legendarisch onderdeel van de Nürburgring. De toerwagenklasse past precies op historische circuits als Anderstop, Pau, Macau Monza en ons eigen Zandvoort. De race op de Nordschleife zou plaats moeten vinden tijdens het weekend van de 24 uursrace, die door 250.000 toeschouwers wordt bezocht.

"Onze auto's zijn prima geschikt voor dat circuit. Ik denk dat onze Léon TDi-auto's ook daar veel indruk gaan maken," aldus de woordvoerder van SEAT. Veel coureurs reden al eens de 24 uur van de Nürburgring en zijn ook voorstander van een race op de Nordschleife.

De Nordschleife was vroeger onderdeel van het Formule 1-circus. Het enorme Duitse circuit werd als werkverschaffingsproject gebouwd rond het dorp Nürburg in het Eifelgebergte ten zuidwesten van Bonn.