Jol niet naar Birmingham

Martin Jol heeft na PSV ook Birmingham City laten weten voorlopig even geen trek te hebben in een trainersfunctie. De Engelse club, waar onder andere Daniel de Ridder onder contract staat, is op zoek naar een opvolger voor de naar Wigan Athletic vertrokken Steve Bruce.

"We hebben Martin afgelopen weekeinde gesproken", gaf vice-voorzitter David Sullivan tegenover de BBC toe. "Hij bedankte ons voor de getoonde belangstelling, maar zei dat het voor hem te vroeg is om al een terugkeer in het voetbal te overwegen".

Jol werd in oktober ontslagen bij Tottenham Hotspur, na drie succesvolle jaren op White Hart Lane, en vervangen door de Spanjaard Juande Ramos. "Martin is het type coach dat we zoeken; iemand met een staat van dienst die de supporters aanspreekt", aldus Sullivan.

Naar het schijnt is Jol nog in gesprek met Tottenham over de zogenoemde "oprotpremie" die Tottenham aan Jol dient te betalen omdat deze het lopende contract met Jol verbrak. Mogelijk heeft Tottenham in het contract laten vastleggen dat Jol geen recht op de premie heeft indien deze direct bij een andere club aan de slag gaat. Het gaat naar verluid om zo'n 6 miljoen Euro.