De lunch

Redactie
Column door mennovb

Ken je die mop over die 2 lunches die bezorgd zouden worden? Precies...

Een typische donderdag bij ons op "de zaak". Eens per maand hebben wij mannen van de softwareafdeling een dipje. Zoals vrouwen eens in de zoveel tijd zwaar chagrijnig zijn en hele zakken M&M's zitten weg te vreten, zo hebben wij mannen af en toe op donderdag een grote behoefte om onze bammetjes een veilig onderkomen in de prullenbak te geven en vervolgens de dichtstbijzijnde snackbar te plunderen.

Met de auto van de baas scheuren wij dan het bedrijventerrein over op zoek naar de eerste de beste vette hap, om vervolgens veel te veel te bestellen, slechts de helft op te eten, te concluderen dat de patat opnieuw niet van behoorlijke kwaliteit is en uiteindelijk de overgebleven resten patat, broodjes mexicano en frikandellen een speciaal plekje te gunnen naast onze bammetjes in de afvalbak.

Vandaag was het weer zo'n typische donderdag. Aan alles merk je die ochtend al dat wij gedoemd zijn om ons wederom over te geven aan het slechte fastfood. Slechte concentratie, veel geouwehoer, kortom: typisch zo'n donderdag. Na lang twijfelen hebben wij unaniem met z'n tweeën besloten om de broodmaaltijd voor één keertje te passeren voor "iets lekkers", en aangezien de auto van de zaak vandaag eindelijk eens dienst doet waarvoor hij daadwerkelijk is aangeschaft, op de weg zijn, zijn wij gedoemd om een creatieve oplossing te bedenken. En ik kan je verzekeren, zelf voor de technische jongens van de ICT-afdeling is dat op zo'n donderdag nog best lastig!

ICT'er ben je natuurlijk niet voor niets.
Naast de hele dag een beetje "nerdy" achter onze veel te dure pc met allerlei onnodige poespas te zitten, weten wij natuurlijk ook wel wat er speelt op het gebied van internet en andere aanverwante zaken. Zo weten wij als geen ander dat ALLES, en dan bedoel ik ook echt alles, te verkrijgen is via dit wereldwijde netwerk. Tenminste, die indruk hadden wij tot die bewuste donderdag.

Laatst kregen wij via een of andere email de site thuisbezorgd.nl in de gaten. Een superhandige site voor iedereen die moet overwerken, of gewoon die net zoals wij af en toe een luie vreetbui hebben. Een kijkje op de site leerde ons dat je hier echt alles wat je je maar kan wensen op culinair gebied kunt laten thuisbezorgen. Van shoarmaschotels tot pizza's en van spareribs tot de relatief gezonde broodjes met brie en tonijnsalade. Dat leek ons dus wel wat.

Nadat mijn collega wat heerlijke broodjes, een doosje met kippenvleugeltjes, wat loempia's en wat te drinken had besteld, kregen wij een nette bevestigingsmail. Mooi, dachten wij watertandend, maak je maar klaar voor dit keer eens een gezonde lunch. Niets bleek echter minder waar.

Na een half uurtje waarin wij ons de mooiste verbeeldingen maakten over wat ons te wachten stond ging de telefoon. De man van de lokale Chinees aan de lijn. Helaas was hij op dit moment niet in het bezit van een chauffeur, omdat zijn huidige bezorger naar een verjaardag moest. Om half een 's middags? Een beetje verbouwereerd en teleurgesteld over het feit dat al dat lekkers ons zo door de neus werd geboord door een of andere bezorg-Chinees die zich had verslapen, richten wij onze pijlen op een nog gezondere lunch. Het kon bijna niet op.

Via de website lunchnu.nl werden snel eventjes wat gezonde pistoletjes besteld en ons werd verzekerd dat onze bestelling binnen een uurtje op ons (toetsen)bord lag. Een beetje aan de late kant, maar ja. Voor zo'n gezonde lunch hebben wij dat graag over. Echter, ook nu rinkelde de telefoon na een half uurtje. Dit keer de mededeling dat ook de broodjescorner van twee straten verder óók niet beschikte over een chauffeur, tenzij wij tot half 4 konden wachten. Nou, bedankt, wij zoeken nog wel even verder, was ons antwoord.

Terwijl de straatlantaarns zowat al begonnen te schijnen hebben wij toch maar de benenwagen genomen en zijn we naar de lokale snackbar getogen om vervolgens veel te veel te bestellen, slechts de helft op te eten, te concluderen dat de patat opnieuw niet van behoorlijke kwaliteit was en uiteindelijk de overgebleven resten patat, broodjes mexicano en frikadellen speciaal weg te flikkeren.

Met een volle maag, nare smaak en stinkende adem kunnen wij maar een ding concluderen. Op het internet kun je echt ALLES, maar dan ook alles bestellen. Of het aankomt is echter een tweede.