FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 oktober 2007

Eerste nakomeling voor Jambo

Icoon OpmerkelijkGorilla Jambo in de Apenheul in Apeldoorn heeft zijn eerste nakomeling gekregen: Mapasa. Het jonge gorillaatje zag op 15 oktober het levenslicht. Helaas is er ook minder goed nieuws. De baby was er één van een tweeling. Het dode broertje van Mapasa woog 1,7 kilo en was volkomen ontwikkeld, maar al een paar dagen dood.

De Apenheul weet niet wat de doodsoorzaak is van Mapasa’s broertje. Mapasa betektent in het Lingala: 1 van een tweeling. Gorillatweelingen zijn zeldzaam. Jambo zoekt inmiddels toenadering tot zijn zoon. Overigens zijn nog twee vrouwen van Jambo zwanger en wordt de trotse vader nog een paar keer pa.

Uitslagen Champions League 24-10-07

Vanavond werd in de Champions League de derde speelronde afgewerkt. Hieronder alle uitslagen, standen en komend programma.

Poule A

Programma
Besiktas - Liverpool 2-1
13’- Hyypiä (e.d) 1-0
82’- Bobô 2-0
85’- Gerrard 2-1

Olympique Marseille – FC Porto 1-1
69’- Niang 1-0
79’- Lucho González (pen) 1-1

Stand in poule A:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Olymp. Marseille3210417
2FC Porto3120325
3Besiktas3102243
4Liverpool3012241

Programma 6 november:
Liverpool - Besiktas
FC Porto – Olympique Marseille


Poule B
Chelsea – Schalke 04 2-0
4’- Malouda 1-0
47’- Drogba 2-0

Rosenborg BK – Valencia 2-0
54’- Kone 1-0
61’- Riseth 2-0

Stand in poule B:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Chelsea3210527
2Rosenborg BK3111334
3Valencia3102243
4Schalke 043102233


Programma voor 6 november:
Schalke 04 - Chelsea
Valencia – Rosenborg BK

Poule C
Real Madrid – Olympiakos Piraeus 4-2
2’- Raul 1-0
7’- Galletti 1-1
47’- Julio César 1-2
68’- Robinho 2-2
83’- Robinho 3-2
93’- Balboa 4-2

Werder Bremen – Lazio Roma 2-1
28’- Sanogo 1-0
54’- Almeida 2-0
82’- Manfredini 2-1

Stand in poule C:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Real Madrid3210857
2Olympiak. Piraeus3111664
3Werder Bremen3102463
4Lazio Roma3021452

Programma voor 6 november:
Lazio Roma - Werder Bremen
Olympiakos Piraeus – Real Madrid


Poule D
AC Milan – Shaktar Donetsk 4-1
6’- Gilardino 1-0
14’- Gilardino2-0
51’- Lucarelli 2-1
62’- Seedorf 3-1
69’- Seedorf 4-1

Benfica – Celtic 1-0
87’- Cardozo 1-0

Stand in poule D:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1AC Milan3201746
2Shaktar Donetsk3201446
3Benfica3102233
4Celtic3102243

Programma voor 6 november:
Shakhtar Donetsk – AC Milan
Celtic – Benfica

Voetbal: Uitslagen Champions League (24/10)

Icoon Champions LeagueVanavond werden er acht wedstrijden gespeeld in de Champions League. Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Clarence Seedorf, Evander Sno en Boudewijn Zenden vertegenwoordigden Nederland op de Europese velden. Er kwamen, in tegenstelling tot gisteren, geen Nederlandse clubs in actie.

Groep A
Besiktas - Liverpool (2-1)
13' Hyypiä 1-0 (E.D.)
82' Bobô 2-0
85' Gerrard 2-1
Olympique Marseille - FC Porto (1-1)
70' Niang 1-0
79' González 1-1 (pen)

Groep B
Chelsea - FC Schalke 04 (2-0)
4' Malouda 1-0
47' Drogba 2-0
Rosenborg BK - Valencia CF (2-0)
54' Kone 1-0
60' Riseth 2-0

Groep C
Real Madrid - Olympiakos (4-2)
2' Raúl 1-0
7' Galletti 1-1
47' César 1-2
68' Robinho 2-2
83' Robinho 3-2
90+3' Balboa 4-2
Werder Bremen - Lazio (2-1)
28' Sanogo 1-0
54' Almeida 2-0
82' Manfredini 2-1

Groep D
AC Milan - Shakhtar Donetsk (4-1)
6' Gilardino 1-0
14' Gilardino 2-0
51' Lucarelli 2-1
62' Seedorf 3-1
69' Seedorf 4-1
Benfica - Celtic (1-0)
87' Cardozo 1-0

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Need For Speed: Pro Street demo op Marketplace

De nieuwe Need for Speed-game met de subtitel Pro Street staat in de startblokken om naar de winkels te racen. Voordat het spel daar aan komt maakt het echter nog een korte tussenstop op Marketplace waar de demo nu te downloaden is.

In de demo kun je je geluk beproeven in twee van de vier spelmodes. Ten eerste zul je een wedstrijdje rijden op de Duitse Autobahn en wel met de Nissan GT-R Prototype. Ten tweede zul je in een tijdrit de kracht van de BMW M3 E92 gaan beproeven. Deze snelheidsbeproeving vindt op de Nevada Highway plaats.

Zware blessure Stefan Groothuis

Schaatser Stefan Groothuis is bij een training vandaag in Heerenveen zwaar geblesseerd geraakt. De sprinter is enkele maanden uitgeschakeld.

Groothuis raakte vandaag op de training met zijn rechterschaats zijn linkerachillespees. Het resultaat was dat de pees voor 50% scheurde. Groothuis, die inmiddels is geopereerd, mist hierdoor het NK afstanden komend weekend. De rijder van Telfort was één van de favorieten op de 1000 meter, de afstand waarop hij vorig jaar zilver won.

NAVO spreekt solidariteit uit met Turkije

Icoon PolitiekDe ministers van Defensie van de NAVO-landen hebben vandaag hun solidariteit uitgesproken met Turkije. Turkije heeft aan de Irakeese grens met aanvallende Koerdische strijders te kampen.

Turkije is volgens secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer "opmerkelijk terughoudend". Hij complimenteert tevens de Turkse autoriteiten die te maken hebben met "Vreselijke terroristische aanvallen tegen Turkse soldaten en de bevolking". De terughoudendheid van Turkije is belangrijk, aldus de Hoop Scheffer.

Stichting Brein over torrentsite OiNK

Icoon PiracyGisteren is de alom bekende torrentsite OiNK uit de lucht gehaald. De servers zijn in Amsterdam in beslag genomen en overgedragen aan de Britse politie. De vermoedelijke eigenaar is opgepakt.

Het komt wel vaker voor dat torrentsites offline worden gezet, maar dit keer is het behoorlijk groots in het nieuws. Volgens Tim Kuik, directeur van Brein, was OiNK niet de eerste de beste downloadsite. Vele albums waren er voor de release data te vinden.

Kuik zegt ook dat door een uitspraak in de zaak omtrent Kazaa ervoor heeft gezorgd dat vele buitenlandse torrentsites in Nederland gehost worden. Het peer-to-peer programma Kazaa is namelijk door de Nederlandse rechter niet verboden bevonden. "Onterecht hebben ze het idee dat ze in Nederland onaantastbaar zijn", aldus Kuik.

RIP OinkIn eerste instantie was Brein van plan een rechtszaak te beginnen tegen OiNK's hostingprovider NFOrce. Maar omdat de Britse politie en justitie ook al bezig waren met een onderzoek heeft Brein besloten hun expertise aan te bieden voor het onderzoek naar de beheerder van OiNK. NFOrce is ondertussen aan apparatuur al 30,000 euro kwijt. Toch wordt NFOrce zelf weer gehost door Leaseweb die op zijn beurt weer bekend staan als provider van vele illegale sites. Tot nu toe gaat Leaseweb uiteindelijk vaak onder protest overstag.

Nu ligt de prioriteit bij het aanpakken van de website, volgens Kuik. De gebruikers blijven voorlopig nog buiten schot. De 'first uploaders' en excessieve uploaders kunnen nog wel achterhaald worden. Alle informatie die boven komt zal ook bij Brein terecht komen. "Wij gaan het procesverbaal aanvragen" vertelt Kuik. "Allereerst zal justitie in Nederland beslissen of er tot vervolging overgegaan wordt. Wanneer dit niet het geval is kunnen wij een civielrechtelijke zaak starten om een schadevergoeding van de uploaders te eisen". Vaak komt dit niet voor want de informatie moet bij de internetproviders vandaan komen.

Na OiNK is het natuurlijk nog niet gedaan met het aanpakken van de torrentsites waar albums vóór de releasedatum worden aangeboden. NFOrce was niet bereikbaar voor commentaar. Ook Leaseweb doet verder geen uitspraken over klanten inzake juridische kwesties.
Met dank aan BQI, Snakey en stoofstraat voor de submit.
Op het forum wordt er ook uitvoerig over de offline gehaalde downloadsite gepraat.

Gamen op bioscoopdoek in Groningen

In de Groningse bioscoop MustSee is het mogelijk om te gamen op een bioscoopscherm. Het is de eerste bioscoop in Nederland waar dit mogelijk is. Dat heeft een woordvoerder van MustSee vandaag gezegd.

Gamers kunnen in de bioscoop een zaal huren. In de zaal kan op het witte doek van 111 vierkante meter gegamed worden. Dat kan alleen of met een groep, maar er kunnen ook toernooien en competities georganiseerd worden. Voorlopig kunnen alleen Nintendo Wii-games gespeeld worden, later zullen meer consoles en games toegevoegd worden.

Nederland is laat met deze mogelijkheid. In de Belgische bioscoop Kinepolis was gamen op het witte doek vorig jaar al mogelijk.

'Jessica Biel loost Justin Timberlake'

Icoon ShowbizzJustin Timberlake zou weer vrijgezel zijn. Volgens een anomieme bron uit showbizzland heeft zijn vriendin Jessica Biel hem geloosd. Ze had moeite met de vele vriendinnetjes van de Amerikaanse popzanger.

Ook zou Justin er lustig op los hebben geflirt. Vooral Lauren Conrad was een doorn in het oog voor Jessica. "Justin flirtte erg veel met Conrad", beweert de bron. "Jessica kreeg dit in de smiezen en werd woedend. Toen ze de twee samen zag besloot ze een punt achter de relatie te zetten."

Naast Justins flirterige gedrag ergerde Jessica zich er ook aan, dat de zanger niet bij haar wilde intrekken. Het stel ontmoette elkaar in januari, vlak nadat het was uitgegaan tussen Justin en Cameron Diaz.

Gamen op bioscoopdoek in Groningen

Icoon Games In de Groningse bioscoop MustSee is het mogelijk om te gamen op een bioscoopscherm. Het is de eerste bioscoop in Nederland waar dit mogelijk is. Dat heeft een woordvoerder van MustSee vandaag gezegd.

Gamers kunnen in de bioscoop een zaal huren. In de zaal kan op het witte doek van 111 vierkante meter gegamed worden. Dat kan alleen of met een groep, maar er kunnen ook toernooien en competities georganiseerd worden. Voorlopig kunnen alleen Nintendo Wii-games gespeeld worden, later zullen meer consoles en games toegevoegd worden.

Nederland is laat met deze mogelijkheid. In de Belgische bioscoop Kinepolis was gamen op het witte doek vorig jaar al mogelijk.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.
Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

A'dam: 1.000 huizen voor pardon-illegalen

Icoon BinnenlandsDe gemeente Amsterdam reserveert 1000 huizen voor Amsterdamse illegalen die onder het generaal pardon vallen. Zij kregen een inschrijfduur van zes jaar mee wanneer ze zich inschrijven bij Woningnet.

Daardoor komen de immigranten snel in aanmerking voor een sociale huurwoning. Normaal moet je jaren wachten op zo'n huis in de hoofdstad. Vandaag overhandigde wethouder Herrema van Volkshuisvesting de eerste sleutel aan een gezin dat onder de regeling valt.

In de hoofdstad heerst momenteel een grote woningnood. Maandag waarschuwde een initiatiefgroep van projectontwikkelaars, woningcorporaties en de grote steden in Randstad- nog dat er miljarden nodig zijn voor betaalbare huizen in Amsterdam en de rest van de Randstad.

De gemeentewoordvoerder Rutte laat weten dat er voor de Amsterdammers 'voldoende woningen' overblijven. Jaarlijks zouden 11.000 woningen vrijkomen bij de woningcorporaties in de hoofdstad. Wel erkent hij dat sommige Amsterdammers 'misschien wat langer' op een betaalbare huurwoning moeten wonen. Rutte weet niet of sommige asielzoekers al onderdak hebben. De gemeente gaat de huizen niet betalen, maar helpt gelegaliseerde immigranten wel zoeken naar werk.

Amsterdam denkt 1.000 woningen nog te hebben voor de immigranten die onder het generaal pardon vallen. Tot nu toe meldden zich 1.200 illegalen. De verwachting is dat het nog tot 2.000 zal oplopen, dagelijks melden zich volgens de woordvoerder nog illegalen bij de gemeente.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Irak ontkent aanbod uitlevering Koerden

Icoon BuitenlandsIrak is niet van plan leiders van de Turks-Koerdische terreurbeweging PKK uit te leveren aan Turkije. De Iraakse president Jalal Talabani sprak woensdagavond meldingen over een dergelijk aanbod tegen.

Volgens een regeringsfunctionaris en Turkse media had Talabani (zelf een Koerd) uitleveringen overwogen in een gesprek met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ali Babacan. Volgens Talabani is het onmogelijk de PKK-leiders te arresteren omdat zij tussen duizenden PKK-strijders in de Noord-Iraakse bergen leven. De afgelopen tijd had de president benadrukt dat Irak nooit een Koerd aan Turkije zou overleveren.

Biologische papa mag Donna niet zien

Icoon BinnenlandsDe biologische vader van peuter Donna mag zijn kind niet zien. Hij krijgt geen omgangsregeling met het inmiddels 2,5 jaar oude meisje. De Nederlandse adoptieouders behouden de voogdij. De rechter bepaalde dat, omdat de Belgische vader nooit met het kind heeft samengewoond en het meisje goed wordt verzorgd.

Wel gaat de Raad voor de Kinderbescherming een nader onderzoek doen naar de toekomstige gezinssituatie van het meisje. De biologische vader en zijn vrouw kunnen zelf geen kinderen krijgen. De Belg verwekte Donna bij een draagmoeder, maar zij gaf de baby aan het Nederlandse echtpaar en niet aan de biologische vader.

Gordon keert terug op Radio 538

Icoon RadioNa meer dan vier en een half jaar van afwezigheid keert Gordon terug in de programmering van Radio 538 met een eigen programma. Vanaf november zal de DJ op zaterdag te horen zijn van 15.00 uur tot 18.00 uur. Hiermee vervangt hij niet Rick van Velthuysen, zoals eerder werd gespeculeerd, maar komt hij in de plaats van de 'Nonstop 40'.

Gordon zal voor het eerst zelf een poging doen om het programma te 'schuiven' en zal ondersteund worden door het team waarmee hij samenwerkte bij Noordzee FM. "Danny Gordijn en Kimberly Berk zitten straks weer naast me als sidekicks. We voelen elkaar goed aan", aldus de DJ.

Gordon presenteerde eerder al een weekendprogramma op Radio 538. In januari 2003 maakte hij de overstap naar Noordzee FM. Hier presenteerde hij in juni 2005 voor het laatst het programma 'Goedemorgen Gordon'. Vervolgens verving hij enkele keren Edwin Evers op Radio 538 maar een eigen programma kreeg hij nooit.

[NASCAR] Uitslag Subway 500

Voor het derde jaar op rij heeft Jimmie Johnson (#48) de herfstrace op Martinsville gewonnen. Teamgenoot Jeff Gordon (#24), winnaar van de vorige race op Kansas, finishte als derde. Wederom was team Hendrick Motorsports dus erg succesvol.

De unieke Martinsville oval zorgt normaal voor spannende races. Door de kleine ruimte op de baan is er vaak contact tussen de wagens. Door de nauwe baan kan er na een spin niet snel doorgereden worden. Hiervoor wordt dan snel een 'full course yellow' gegeven wat vaak tot ergernis leidt bij de coureurs. Totaal waren er twintig gele vlaggen die de race onderbraken.

Maar liefst zeven Chase-rijders wisten de race in de top tien te finishen. Ryan Newman (#12), Greg Biffle (#16) en de verrassende Juan-Pablo Montoya (#42) wisten een vuist te maken tegen het Chase-geweld.

In de strijd om het kampioenschap raakt de nummer drie Clint Bowyer (#07) steeds verder achterop bij Gordon en Johnson. Het gat bedraagt nu met nog vier races te gaan 115 punten, terwijl de nummer vier, Tony Stewart (#20), al 249 punten moet toestaan op Gordon.

Uitslag

poscoureurnummerwagenpunten/bonusprijzengeld
1Jimmie Johnson *48Chevrolet190/5$244,486
2Ryan Newman12Dodge170/0$181,625
3Jeff Gordon *24Chevrolet175/10$183,386
4Kyle Busch *5Chevrolet165/5$130,375
5Matt Kenseth *17Ford155/0$147,916
6Denny Hamlin *11Chevrolet150/0$105,800
7Greg Biffle16Ford146/0$103,950
8Juan Pablo Montoya42Dodge147/5$116,850
9Clint Bowyer *7Chevrolet138/0$85,625
10Kevin Harvick *29Chevrolet134/0$131,761
11Carl Edwards *99Ford130/0$82,275
12Jeff Burton *31Chevrolet132/5$108,216
13Tony Stewart *20Chevrolet124/0$116,611
14Tony Raines96Chevrolet121/0$79,450
15Kasey Kahne9Dodge118/0$113,591
16Scott Riggs10Dodge115/0$76,900
17David Reutimann0Toyota112/0$87,408
18Michael Waltrip55Toyota109/0$80,133
19Martin Truex Jr. *1Chevrolet106/0$95,695
20Casey Mears25Chevrolet103/0$83,975

Stand in de Chase for the NEXTEL Cup

pos+/- coureurpuntenachterwinstop 5top 10prijzengeld
1 -- Jeff Gordon 6055 6 20 26 $6,531,278
2 -- Jimmie Johnson 6002 -53 7 17 20 $6,455,627
3 -- Clint Bowyer 5940 -115 1 5 16 $3,831,569
4 -- Tony Stewart 5806 -249 3 10 22 $5,835,282
5 -- Carl Edwards 5770 -285 3 9 13 $4,063,387
6 -- Kyle Busch 5765 -290 1 10 18 $4,188,318
7 +1 Kevin Harvick 5686 -369 1 4 13 $6,934,224
8 +1 Denny Hamlin 5681 -374 1 11 17 $4,441,589
9 +1 Jeff Burton 5646 -409 1 8 14 $5,429,229
10 -3 Kurt Busch 5635 -420 2 5 11 $4,598,389
11 -- Martin Truex Jr. 5608 -447 1 6 11 $4,349,926
12 -- Matt Kenseth 5593 -462 1 9 18 $5,409,415

Probleem internetbankieren ABN Amro

Icoon DigitalInternetbankieren bij ABN Amro is sinds vanmiddag niet mogelijk. De onlangs overgenomen bank wilde in de loop van de dag haar nieuwe website lanceren, daarbij ging echter het een en ander mis.

"Helaas bleek de snelheid niet afdoende", legt een woordvoerster van de bank uit. ABN Amro besloot daarop om de oude website te terug te zetten. Toen dat eenmaal gebeurd was, bleek het internetbankieren echter niet meer te werken.

Drie miljoen rekeninghouders maken gebruik van internetbankieren bij ABN Amro. Het is nog onduidelijk wanneer het probleem verholpen is.

Met dank aan static voor de submit.

Anderhalf miljoen voor gouden Koran

Icoon BuitenlandsVeilinghuis Christie's heeft vandaag tijdens een van haar veilingen een 13e eeuwse Koran afgehamerd op 1.632.055,- euro. Dat is de hoogste prijs ooit voor een Islamitisch geschrift.

Het unicum mist niet één bladzijde, is in goud geschreven en werd in 1203 gesigneerd door 'Yahya ibn Muhammad ibn 'Umar'. De inbrenger van het unieke stuk was de Hispanic Society of America. Het boek ging naar een Engelse handelaar.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Oplossing voor hoge nood in de file

Icoon OpmerkelijkHet Japanse bedrijf Kaneko Sangyo heeft de oplossing gevonden voor mensen met hoge nood in de file. De Aziaten komen met een draagbare auto-wc.

Deze kartonnen wc-pot wordt geleverd met een gordijntje en een plastic zak om je behoefte in op te vangen."De uitvinding is niet alleen handig wanneer je in de file staat", vertelt een woordvoerder van het bedrijf. "Onze draagbare wc biedt ook de uitkomst tijdens natuurrampen. Vergeet niet dat ons land regelmatig geteisterd wordt door aardbevingen."

De draagbare toiletpot zal vanaf 15 november te koop worden aangeboden via internet.

Met dank aan ChibiS voor de submit.

Het F1-seizoen in cijfers

Het seizoen is ten einde. Kimi Räikkönen is wereldkampioen, maar blijkt dat ook uit de cijfers? 2007 in harde statistieken.

Aantal races gereden
1 Fernando Alonso 17
= Rubens Barrichello 17
= Jenson Button 17
= David Coulthard 17
= Anthony Davidson 17
= Giancarlo Fisichella 17
= Lewis Hamilton 17
= Nick Heidfeld 17
= Heikki Kovalainen 17
= Vitantonio Liuzzi 17
= Felipe Massa 17
= Kimi Räikkönen 17
= Nico Rosberg 17
= Takuma Sato 17
= Ralf Schumacher 17
= Adrian Sutil 17
= Jarno Trulli 17
= Mark Webber 17
19 Alexander Wurz 16
= Robert Kubica 16
21 Scott Speed 10
22 Christijan Albers 9
23 Sebastian Vettel 7
= Sakon Yamamoto 7
25 Markus Winkelhock 1
= Kazuki Nakajima 1

Aantal ronden gereden
1 Fernando Alonso 1039
2 Lewis Hamilton 1037
3 Nick Heidfeld 1026
4 Heikki Kovalainen 1023
5 Felipe Massa 1002
6 Kimi Räikkönen 982
7 Nico Rosberg 966
8 Rubens Barrichello 948
9 Giancarlo Fisichella 927
10 Takuma Sato 924
11 Jarno Trulli 903
12 Robert Kubica 901
13 Anthony Davidson 866
14 Alexander Wurz 854
15 Ralf Schumacher 841
16 David Coulthard 834
17 Jenson Button 779
18 Adrian Sutil 755
19 Mark Webber 751
20 Vitantonio Liuzzi 722
21 Christijan Albers 407
22 Sebastian Vettel 395
23 Scott Speed 336
24 Sakon Yamamoto 276
25 Kazuki Nakajima 70
26 Markus Winkelhock 13

Aantal km gereden
1 Fernando Alonso 5.050,141
2 Lewis Hamilton 5.017,596
3 Nick Heidfeld 4.996.604
4 Heikki Kovalainen 4.986,972
5 Felipe Massa 4.832,440
6 Kimi Räikkönen 4.770,911
7 Nico Rosberg 4.669,961
8 Rubens Barrichello 4.663,676
9 Takuma Sato 4.498,911
10 Giancarlo Fisichella 4.454,777
11 Jarno Trulli 4.428,465
12 Robert Kubica 4.419,957
13 Anthony Davidson 4.214,156
14 Alexander Wurz 4.184,705
15 Ralf Schumacher 4.097,190
16 David Coulthard 4.005,729
17 Jenson Button 3.794,634
18 Mark Webber 3.739,273
19 Adrian Sutil 3.649,721
20 Vitantonio Liuzzi 3.645,826
21 Sebastian Vettel 1.930,745
22 Christijan Albers 1.830,847
23 Sakon Yamamoto 1.516,785
24 Scott Speed 1.496,791
25 Kazuki Nakajima 301,630
26 Markus Winkelhock 66,907

Percentage kilometers gereden van de maximale te rijden afstand
1 Kazuki Nakajima 98,6%
2 Fernando Alonso 97,7%
3 Lewis Hamilton 97,1%
4 Nick Heidfeld 96,7%
5 Heikki Kovalainen 96,5%
6 Felipe Massa 93,5%
7 Kimi Räikkönen 92,3%
8 Robert Kubica 90,9%
9 Rubens Barrichello 90,2%
10 Nico Rosberg 90,3%
11 Takuma Sato 87,0%
12 Giancarlo Fisichella 86,2%
13 Alexander Wurz 86,1%
14 Jarno Trulli 85,7%
15 Anthony Davidson 81,5%
16 Ralf Schumacher 79,3%
17 Sebastian Vettel 78,7%
18 David Coulthard 77,5%
19 Jenson Button 73,4%
20 Mark Webber 72,3%
21 Sakon Yamamoto 70,6%
22 Adrian Sutil 70,6%
23 Vitantonio Liuzzi 70,5%
24 Christijan Albers 67,5%
25 Scott Speed 49,5%
26 Markus Winkelhock 21,7%

Aantal ronden aan de leiding
1 Lewis Hamilton 322
2 Felipe Massa 297
3 Kimi Räikkönen 213
4 Fernando Alonso 203
5 Heikki Kovalainen 9
6 Markus Winkelhock 6
7 Mark Webber 5
8 Sebastian Vettel 3
= Nick Heidfeld 3
10 Robert Kubica 1
= Giancarlo Fisichella 1
= David Coulthard 1

Aantal km aan de leiding
1 Felipe Massa 1.457,737
2 Lewis Hamilton 1.452,767
3 Kimi Räikkönen 1.164,332
4 Fernando Alonso 962,816
5 Heikki Kovalainen 39,987
6 Markus Winkelhock 30,888
7 Mark Webber 22,815
8 Nick Heidfeld 14,853
9 Sebastian Vettel 13,689
10 Robert Kubica 5,451
11 David Coulthard 5,148
12 Giancarlo Fisichella 4,563

Aantal races aan de leiding gereden
1 Lewis Hamilton 12
2 Kimi Räikkönen 10
3 Fernando Alonso 9
= Felipe Massa 9
5 Heikki Kovalainen 3
6 Nick Heidfeld 2
7 Mark Webber 1
= David Coulthard 1
= Sebastian Vettel 1
= Markus Winkelhock 1
= Robert Kubica 1
= Giancarlo Fisichella 1

Totaal gewonnen of verloren posities in de eerste raceronde
1 Adrian Sutil 32
2 Takuma Sato 29
3 David Coulthard 26
4 Scott Speed 22
5 Markus Winkelhock 21
6 Rubens Barrichello 16
= Alexander Wurz 16
8 Christijan Albers 15
9 Sakon Yamamoto 10
10 Mark Webber 6
11 Giancarlo Fisichella 4
= Jenson Button 4
13 Kimi Räikkönen 3
= Kazuki Nakajima 3
15 Heikki Kovalainen 0
= Nico Rosberg 0
17 Robert Kubica -1
18 Lewis Hamilton -4
19 Fernando Alonso -5
20 Sebastian Vettel -8
21 Nick Heidfeld -9
= Vitantonio Liuzzi -9
23 Anthony Davidson -16
24 Felipe Massa -19
25 Jarno Trulli -44
26 Ralf Schumacher -50

Gemiddeld per race aantal gewonnen of verloren posities in de eerste raceronde
1 Markus Winkelhock 21
2 Kazuki Nakajima 3
3 Scott Speed 2,2
4 Adrian Sutil 1,9
5 Takuma Sato 1,7
= Christijan Albers 1,7
7 David Coulthard 1,5
8 Sakon Yamamoto 1,4
9 Alexander Wurz 1
10 Rubens Barrichello 0,9
11 Mark Webber 0,4
12 Giancarlo Fisichella 0,2
= Jenson Button 0,2
= Kimi Räikkönen 0,2
15 Heikki Kovalainen 0
= Nico Rosberg 0
17 Robert Kubica -0,1
18 Lewis Hamilton -0,2
19 Fernando Alonso -0,3
20 Vitantonio Liuzzi -0,5
= Nick Heidfeld -0,5
22 Anthony Davidson -0,9
23 Sebastian Vettel -1
24 Felipe Massa -1,1
25 Jarno Trulli -2,6
26 Ralf Schumacher -2,9

Aantal pitstops
1 Felipe Massa 36
= Lewis Hamilton 36
= Nick Heidfeld 36
= Jarno Trulli 36
5 Fernando Alonso 35
6 Rubens Barrichello 34
7 Anthony Davidson 33
8 Kimi Räikkönen 32
= Robert Kubica 32
= Nico Rosberg 32
= Adrian Sutil 32
12 Giancarlo Fisichella 31
= David Coulthard 31
= Takuma Sato 31
15 Ralf Schumacher 30
= Mark Webber 30
17 Heikki Kovalainen 29
18 Alexander Wurz 27
= Vitantonio Liuzzi 27
20 Jenson Button 24
21 Sebastian Vettel 15
22 Sakon Yamamoto 13
23 Christijan Albers 12
24 Scott Speed 10
25 Markus Winkelhock 2
= Kazuki Nakajima 2

Gemiddeld aantal pitstops per race
1 Felipe Massa 2,1
= Lewis Hamilton 2,1
= Nick Heidfeld 2,1
= Jarno Trulli 2,1
= Fernando Alonso 2,1
6 Rubens Barrichello 2,0
= Robert Kubica 2,0
= Markus Winkelhock 2,0
= Kazuki Nakajima 2,0
10 Anthony Davidson 1,9
= Kimi Räikkönen 1,9
= Nico Rosberg 1,9
= Adrian Sutil 1,9
= Sebastian Vettel 1,9
= Sakon Yamamoto 1,9
16 Giancarlo Fisichella 1,8
= David Coulthard 1,8
= Takuma Sato 1,8
= Ralf Schumacher 1,8
= Mark Webber 1,8
21 Heikki Kovalainen 1,7
= Alexander Wurz 1,7
23 Vitantonio Liuzzi 1,6
24 Jenson Button 1,4
25 Christijan Albers 1,3
26 Scott Speed 1,0

Gemiddelde finishpositie
1 Kimi Räikkönen 2,6
2 Fernando Alonso 2,9
3 Lewis Hamilton 3,0
4 Felipe Massa 3,7
5 Nick Heidfeld 5,3
6 Robert Kubica 6,2
7 Heikki Kovalainen 7,9
8 Giancarlo Fisichella 8,1
9 Mark Webber 8,9
10 David Coulthard 9,0
11 Nico Rosberg 9,1
12 Kazuki Nakajima 10,0
13 Alexander Wurz 10,1
14 Jenson Button 10,6
15 Jarno Trulli 10,7
16 Ralf Schumacher 11,2
17 Scott Speed 12,0
18 Rubens Barrichello 12,1
19 Sebastian Vettel 13,0
20 Vitantonio Liuzzi 13,6
= Takuma Sato 13,6
22 Anthony Davidson 14,1
23 Christijan Albers 15,4
24 Adrian Sutil 15,5
25 Sakon Yamamoto 17,2
26 Markus Winkelhock DNF

Aantal overwinningen
1 Kimi Räikkönen 6
2 Lewis Hamilton 4
= Fernando Alonso 4
4 Felipe Massa 3

Aantal snelste raceronden
1 Felipe Massa 6
= Kimi Räikkönen 6
3 Fernando Alonso 3
4 Lewis Hamilton 2

Aantal podia
1 Lewis Hamilton 12
= Kimi Räikkönen 12
= Fernando Alonso 12
4 Felipe Massa 10
5 Nick Heidfeld 2
6 Mark Webber 1
= Heikki Kovalainen 1
= Alexander Wurz 1

Aantal poles
1 Lewis Hamilton 6
2 Felipe Massa 5
3 Kimi Räikkönen 3
4 Fernando Alonso 2

Gemiddelde gridpositie
1 Lewis Hamilton 2,6
2 Fernando Alonso 3,2
3 Kimi Räikkönen 3,5
4 Felipe Massa 5,3
5 Nick Heidfeld 5,4
6 Robert Kubica 6,8
7 Mark Webber 9,0
8 Jarno Trulli 9,1
9 Nico Rosberg 9,8
10 Heikki Kovalainen 10,6
11 Giancarlo Fisichella 10,7
12 Ralf Schumacher 12,2
13 David Coulthard 13,3
14 Jenson Button 13,8
15 Sebastian Vettel 14,4
16 Rubens Barrichello 14,9
17 Alexander Wurz 15,1
18 Vitantonio Liuzzi 16,1
= Anthony Davidson 16,1
20 Takuma Sato 17,2
21 Scott Speed 17,6
22 Kazuki Nakajima 19,0
23 Adrian Sutil 20,2
24 Christijan Albers 21,0
25 Sakon Yamamoto 21,1
26 Markus Winkelhock 22,0

Aantal DNF's
1 Kazuki Nakajima 0
2 Heikki Kovalainen 1
= Fernando Alonso 1
= Lewis Hamilton 1
= Markus Winkelhock 1
6 Rubens Barrichello 2
= Sakon Yamamoto 2
= Kimi Räikkönen 2
= Felipe Massa 2
= Nick Heidfeld 2
= Robert Kubica 2
12 Giancarlo Fisichella 3
= Sebastian Vettel 3
= Nico Rosberg 3
= Takuma Sato 3
16 Jarno Trulli 4
= Alexander Wurz 4
= Christijan Albers 4
19 Anthony Davidson 5
20 Jenson Button 6
= Ralf Schumacher 6
22 Mark Webber 7
= Adrian Sutil 7
= David Coulthard 7
= Vitantonio Liuzzi 7
= Scott Speed 7

Percentage gefinishte races
1 Kazuki Nakajima 100,0%
2 Fernando Alonso 94,1%
3 Heikki Kovalainen 94,1%
4 Lewis Hamilton 94,1%
5 Felipe Massa 88,2%
6 Kimi Räikkönen 88,2%
7 Nick Heidfeld 88,2%
8 Rubens Barrichello 88,2%
9 Robert Kubica 87,5%
10 Giancarlo Fisichella 82,4%
11 Nico Rosberg 82,4%
12 Takuma Sato 82,4%
13 Jarno Trulli 76,5%
14 Alexander Wurz 75,0%
15 Sakon Yamamoto 71,4%
16 Anthony Davidson 70,6%
17 Jenson Button 64,7%
18 Ralf Schumacher 64,7%
19 Sebastian Vettel 62,5%
20 Adrian Sutil 58,8%
21 David Coulthard 58,8%
22 Mark Webber 58,8%
23 Vitantonio Liuzzi 58,8%
24 Christijan Albers 55,6%
25 Scott Speed 30,0%
26 Markus Winkelhock 0,0%

Scherpe daling woningverkopen VS

Icoon EconomieSlecht nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt, de verkoop van bestaande woningen daalde in september scherp met 8 procent. Er werden bijna 5 miljoen huizen verkocht. Dit is het laagste cijfer sinds de Vereniging van Makelaars de verkoop sinds 1999 ging bijhouden.

Een maand eerder kwam na herziende cijfers de verkopen in augustus uit op 5,5 miljoen. Ook de hoogte van de huizenprijzen vielen tegen. Deze waren 4 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Daarmee zijn de huizenprijzen terug zijn op het niveau van het begin van het jaar. Dit drukt het sentiment op de beurs, omdat consumenten, de belangrijkste dragers van de Amerikaanse economie, hierdoor minder kunnen lenen.

ABN Amro-econoom Joost van Leenders, gespecialiseerd in de Amerikaanse economie, acht de kans op een recessie in de VS op 40 procent. Ook verwacht hij dat de FED, de Amerikaanse centrale bank, wederom de rente gaat verlagen.


Woningverkopen 8 procent lager

Nuon Solar Team doet goede zaken

Icoon WetenschapHet Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft heeft woensdag goede zaken gedaan in de World Solar Challenge, de race voor auto's op louter zonne-energie. Het team legde, mede door de harde wind, 750 kilometer af in de Australische woestijn en ligt nu ongeveer 100 kilometer voor de Belgische Umicore.

Dat heeft een woordvoerster gezegd. "Het waaide behoorlijk in de boomloze Australische woestijn en we hadden vooral de wind in de zij. Hierdoor gebruikten wij ongeveer 20 procent minder energie." Hoe hard de Nuna 4 precies ging kon de woordvoerster niet zeggen, maar volgens haar zaten er topsnelheden van boven de 100 kilometer per uur bij.

Het team is nu iets voorbij de plaats Coober Pedy. Het is nu afwachten of het team uit Delft donderdag al de eindstreep haalt in Adelaide, een dikke 700 kilometer zuidwaarts. "Het zou in principe kunnen als de weersomstandigheden meezitten en we geen pech krijgen."

De Twente One leek in het begin een goede dag te gaan beleven, maar net voor het einde van de dag raakte de wielophanging los en kon er niet verder gereden worden. De Twentenaren staan nu op de vijfde plek, achter het team uit Bochum.

Met dank aan TR08 voor de submit.

Vuilnis blijkt wiet

Icoon Domme criminelenAgenten van de Haagse politie spraken vanmiddag een man aan op het fout parkeren van zijn busje. Op hetzelfde moment kwam een man met twee vuilniszakken een huis uit. De zakken werden vervolgens in het busje gezet. De politieagenten vroegen wat de inhoud van die zakken was. "Vuilnis" was het antwoord van de man.

Na een tik op het busje nam de bekeurde man de sleutels in de hand, en reed weg. De agenten vonden het maar verdacht en achtervolgden het busje. Op de Wenckenbachstraat werd het busje tot stilstand gebracht. In het busje zat in totaal 4 zakken met 'vuilnis', of beter gezegd wiettoppen.

Direct werd de bestuurder en de passagier aangehouden. De in het huis achter gebleven man aan de Rijswijkseweg werd even later ook opgepakt.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Irak herroept immuniteit beveiligingsbedrijven

Icoon OorlogDe Iraakse regering gaat de immuniteit van particuliere beveiligingsbedrijven opheffen. Dat heeft de regering woensdag bekendgemaakt.

Eerder kondigde de Amerikaanse regering al nieuwe maatregelen aan om de controle op particuliere beveiligingsbedrijven in Irak te versterken. Aanleiding hiertoe was een incident vorige maand in Bagdad waarbij een medewerker van het Amerikaanse bedrijf Blackwater USA zeventien burgers doodschoot.

Ook Codemasters brengt titels naar Steam

Valve en Codemasters hebben aangekondigd dat de titels van laatstgenoemde op Steam te koop en dus te downloaden zullen worden. Codemasters brengt onder meer Clive Barker's Jericho, Overlord en Colin McRae: DiRT naar Steam. Toekomstige titels van Codemasters, zoals Turning Point: Fall of Liberty zullen in de toekomst ook worden aangeboden via dit kanaal. Eerder al sloot Valve deals met onder andere Relic en SCi/Eidos.

FOK!Blog Babe Battle #18

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Ariel en in de rechterhoek Kelly! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

 Ariel vs Kelly

Scholier gewond bij steekpartij Amsterdam-Zuidoost

Icoon MisdaadEen 15-jarige scholier is woensdagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in Amsterdam-Zuidoost. De jongen ligt in het ziekenhuis met meerdere steekwonden in zijn borst. Zijn toestand is stabiel, meldt de politie.

De leerling van de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer had eerder op de dag ruzie gekregen met twee andere leerlingen. Zij sloegen hem na lestijd in de nabijgelegen bushalte in elkaar en staken hem meerdere malen. De jongen kon de school nog zelf binnenstrompelen.

De daders zijn bekend, maar nog niet aangehouden door de politie. Eerder deze maand werd ook al een 16-jarige leerling van een ROC in Amsterdam-West op het schoolplein doodgestoken door een 14-jarige medeleerling, na een ruzie over het gooien van een pen.

Met dank aan Tankiej, Spekkiemonster, Bennootje, KlapMongeaul, Parkinson_XTC en Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Juiced 2: Hot Import Nights demo nu beschikbaar

Racers opgelet, want de demo van Juiced 2 is verschenen. In de demo kun je op twee tracks scheuren met vier verschillende auto's, te weten de Nissan 350Z, BMW M3, Holden Monaro en de Saleen Mustang. Juiced 2 draait volledig om het straatracen met tig auto's en nog meer mogelijkheden om deze te pimpen of te boosten.

Klik hieronder op een mirror om de demo te downloaden:

Gamershell
Wortplaying
Computergames
Pixelrage
G-Base
Gamedemos
StratInformer
Gamesfire

Met dank aan Niscoracing, RDJ134 en Moe_Szyslak voor het melden van dit nieuws en de mirrors.

CD: The Cult - Born Into This

The Cult begint met dit nieuwe album aan zijn derde leven. In de jaren tachtig was de Britse band mateloos populair dankzij hits als 'She Sells Sanctuary', 'Love Removal Machine' en 'Edie (Ciao Baby)'. In 1994 ging de band voor het eerst uit elkaar. In 2001 probeerde de harde kern van de groep, Ian Astbury en Billy Duffy, het opnieuw met het album Beyond Good & Evil, zonder veel succes. Astbury verving daarna de legendarische Jim Morrison in een heropgerichte vorm van The Doors, Riders on the Storm genaamd. En nu is er het achtste album Born Into This.

Wright: 'Nog zes maanden wachten op Spore'

Will Wright, de bedenker van onder meer Sim City en The Sims, is al een tijdje bezig met Spore, waarover hij onlangs zei dat de game over een maand of zes te koop moet zijn. De game zou zo goed als af zijn en wordt nu uitgebreid getest. Dit meldt Radio 5 Live dat een interview met Wright deed.

Spore is op basis van wat we weten een apart spel. Een speler begint met een cel die steeds verder evolueert, tot je een beschaving hebt gemaakt die het universum kan gaan verkennen dan wel veroveren, mogelijk tegen andere Spore-spelers. Wright wil dat het soort gamers dat The Sims speelt ook Spore moet kunnen spelen, wat een reden is waarom de game is uitgesteld.


Meer info Ninja Gaiden 2

De ontwikkelaar van Ninja Gaiden 2 heeft weer wat informatie over het spel vrijgegeven. Zo is bekend gemaakt dat je rivalen zal moeten uitschakelen op locaties als Tokyo, Venetië en New York. De AI van je tegenstanders zal drastisch worden verbeterd en ook krijgen vijanden nieuwe moves om tegen je te gebruiken, waaronder coöperatieve aanvallen met andere vijanden. Tot slot zal de game geen multiplayer-mode krijgen.


FIA bevestigt nachtrace in Singapore

1500 schijnwerpers en een nog te bouwen stratencircuit zijn er voor nodig om op 28 september 2008 voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 een nachtrace te houden. De FIA heeft bevestigd dat deze voorlopig unieke race gehouden zal worden in Singapore.

Begin januari zullen alle systemen die benodigd zijn om de race te organiseren getest worden. Zo zou het circuit vier keer zoveel verlicht moeten zijn dan een gemiddeld voetbalstadion. Niet iedereen is blij met deze beslissing. Verschillende coureurs hadden kritiek geleverd op de plannen, maar Bernie Ecclestone is er een groot voorstander van. Voor vele Europeanen zal de race nu makkelijker live te zien zijn.

Unreal Tournament III komt eraan

Epic heeft bevestigd dat Unreal Tournament III op 15 november te koop zal zijn in de Verenigde Staten. Een release in Europa wordt één of twee weken later verwacht, maar dat is nog niet officieel naar buiten gebracht. Dit geldt voorlopig alleen voor de PC-versie. De console-versies van het spel worden begin 2008 verwacht. Als je wilt weten hoe de game speelt dan moet je hier even kijken.

Veel FBI'ers niet op internet

Icoon AmerikaVolgens de Amerikaanse krant USA Today beschikt slecht één op de drie werknemers bij de FBI over een computer met toegang tot het internet. In de strijd tegen misdaad en binnenlands terrorisme moeten zij het doen zonder de gemakken van de digitale snelweg.

Ze kunnen niet googelen, geen porno bekijken, niet e-mailen en zelfs niet de FBI's Most Wanted-lijst bezoeken. Het probleem wordt inmiddels onderkend bij de FBI-directie. Over een jaar moeten twee maal zoveel FBI'ers vanaf hun werkplek het internet opkunnen.


Veel FBI'ers krijgen dit bericht nooit te zien

Church of England vergeeft Sony

De leiders van de Manchester Cathedral, dat toebehoort aan de Church of England, hebben gezegd Sony te vergeven om het gebruik van hun kathedraal in de game Resistance: Fall of Man. Dit meldt de BBC.

Een tijdje geleden was er een hele rel ontstaan over het gebruik van de kerk in het spel. Zo zou de Church of England er geen toestemming voor hebben gegeven en zou het jongeren aanzetten tot meer geweld, wat al een probleem schijnt te zijn in Manchester. De Church wilde excuses van Sony, Resistance uit de winkels en een leuke donatie, maar kreeg alleen het eerste.

Sony zegt nog steeds geen probleem te zien in het gebruik van het gebouw. De Church vindt het jammer dat Sony haar fout niet in ziet, maar vergeeft het bedrijf toch:

"[...]
In so many ways Sony have failed to live up to these standards by disrespecting people of faith and the victims of gun crime here in Manchester.
[...]"


Door de game Resistance zijn wel het aantal bezoekers bij de kathedraal toegenomen.

Met dank aan Nebo voor het melden van dit nieuws.

[NFL]Bosbranden probleem voor San Diego

De bosbranden die momenteel in Zuid-Californië woeden zorgen logischerwijs voor veel problemen. De San Diego Chargers hebben een thuiswedstrijd op het programma staan aanstaande zondagmiddag, maar hun stadion wordt op dit moment gebruikt om geëvacueerden onder te brengen.

De Chargers zullen wellicht moeten uitwijken naar een ander stadion. Het Qualcomm Stadium kan waarschijnlijk zondag nog niet worden gebruikt. Vier jaar geleden waren bosbranden ook al eens schuldig aan een verhuizing. Toen is San Diego uitgeweken naar Tempe, Arizona om daar hun wedstrijd te spelen. Ditmaal zal worden gekeken naar meerdere opties, benadrukte NFL commisioner Roger Goodell na een gesprek met Dean Spanos, president van de Chargers.

Inmiddels hebben al veertig spelers en leden van de technische staf hun huis moeten verlaten. Tussen die veertig bevinden zich onder andere quarterback Philip Rivers en regerend MVP LaDainian Tomlinson. De training van de Chargers op maandag was al geschrapt zodat iedereen zich even op zijn gezin kon richten. Op dit moment traint San Diego in Phoenix, Arizona.

EU: Kernenergie is onmisbaar

Icoon EuropaIn een energierapport stelt het Europees Parlement dat kernenergie onmisbaar is voor voldoende stroom in Europa.

Kernenergie maakt de EU minder afhankelijk van soms instabiele en onbetrouwbare olielanden als Rusland, Nigeria en Iran. Een ander voordeel is dat kerncentrales geen CO2 uitstoten. De opslag van radioactief afval is technisch opgelost, stelt het rapport. De centrales geven bovendien maar weinig afval.

GroenLinks noemde het rapport veel te simpel en stemde daarom ook tegen. GL-Europarlementariër Kathalijne Buitenweg: "Opslag is niet zo eenvoudig als gedacht. En je vervangt dan de ene last met de andere: in plaats van opwarming van de aarde zadelen we onze kinderen op met gevaarlijk afval."

Van alle EU-landen blijken België en Frankrijk voor meer dan 50 procent afhankelijk van kernenergie als stroomvoorziening. In Nederland wordt ongeveer 4 procent van de totale elektriciteit opgewekt met kernenergie. Ook importeert Nederland kernenergie uit andere landen.


Kernenergie: onmisbaar?

Uitvaart Jan Wolkers begonnen

Icoon BinnenlandsDe uitvaart van schrijver en kunstenaar Jan Wolkers is vanmiddag rond half vier begonnen. Familie, vrienden en belangstellenden zijn bijeengekomen op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam.

Aan het begin van de uitvaartdienst wordt muziek van Johan Sebastiaan Bach gespeeld, muziek die Wolkers de laatste maanden vaak in zijn atelier gedraaid heeft. Biograaf Onno Blom heette iedereen namens de familie welkom. Hij is goed bevriend geraakt met Jan Wolkers en zijn vrouw Karina. Blom droeg voor uit werk van Shakespeare.

Vervolgens werd een bandopname ten gehore gebracht waarop Jan Wolkers zelf een van zijn gedichten voordraagt. Het was een gedicht van het drieluik 'Herinnering en dood' uit de bundel Wintervitrines.De plechtigheid is openbaar.

In de aula is plaats voor 170 mensen, overige belangstellenden kunnen de dienst op schermen vanuit twee tenten nabij de aula volgen. De NOS zendt de plechtigheid die tot 17.00uur duurt, rechtstreeks uit op Nederland 1.

Wolkers 1926-2007

Met dank aan porsche1 voor de submit.

Boete voor pletten bierblik met borsten

Icoon OpmerkelijkZit je in een hotel vlakbij Perth in Australië, krijg je een opmerkelijke show van de bardame. De wulpse 31-jarige barmeid sloeg namelijk met haar blote borsten een aantal bierblikjes aan gort. En alsof dat niet genoeg was, hangt een collega van de dame nog een aantal koffielepels aan haar tepels.

Helaas vond de lokale politie het voorval niet zo grappig.
"Laat het duidelijk zijn: dergelijk gedrag kunnen wij niet tolereren in onze horeca-etablissementen", aldus politiechef David Parkinson. Gevolg: een boete van 1000 dollar voor de bierblik-plettende-bardame en haar baas en nog eens 500 dollar voor de collega met de theelepelact. 'Openbare schennispleging' wordt in de omgeving van Perth niet gewaardeerd, dat moge duidelijk zijn.

Van de show van deze bardame zijn geen beelden gemaakt, zij is echter niet de enige die dit kunstje kan flikken, zoals onderstaande filmpjes duidelijk maken:


En voor een mannelijke variant klik je hier.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

DVD: Frozen Land

De Finse regisseur Aku Louhimies is alles behalve een positivist. In Frozen Land (Paha Maa) uit 2005 dalen we af naar de schaduwzijde van de Finse samenleving, vol seks, drugs en moord. Gebaseerd op Leo Tolstojs beroemde korte verhaal 'De valse coupon', ontstaat na één slechte daad een kettingreactie van misère, onheil en chaos. Het is de jonge Niko die wanneer hij een vals briefje van 500 euro uitgeeft, de ketting activeert. Achtereenvolgend zien we o.a. een autodief, een bejaarde alcoholist die overgaat tot moord, een getraumatiseerde agente en een computerhacker die de gevangenis indraait. En dat alles omdat Niko's vader ontslagen wordt en als gevolg van zijn depressie zijn zoon het huis uitgooit. Niko zoekt zijn toevlucht tot drugs en print uiteindelijk in een stonede bui het gedoemde briefje uit. En niemand die de chaos een halt kan toeroepen.


FIA bevriest ontwikkeling motoren tot 2018

De FIA heeft besloten om vanaf 2008 de ontwikkeling van de F1-motoren tien jaar lang te bevriezen. Na vijf jaar kunnen er aanpassingen worden gemaakt, maar alleen als alle partijen daarmee instemmen.

De totale ontwikkelingsstop vanaf 2008 betekent dat er geen uitzonderingen meer worden gemaakt voor de ontwikkeling van bepaalde onderdelen, zoals dat nu nog wel het geval is. Voor aanvang van het seizoen 2007 werd de huidige stop op de ontwikkeling van de motoren ingevoerd waarbij deze uitzondering nog wel werd gemaakt.

Van te voren werd verwacht dat de huidige maatregelen stand zouden gaan houden tot het moment dat de FIA het motorreglement radicaal zou aanpassen. Door de totale bevriezing tot 2018 laat dit nog even op zich wachten.

'Nonnen moeten vaker internetten'

Icoon InternetDat jongeren liever internetten dan in de kerk zitten zal je niets verbazen. Dat de kerk de jongeren steeds minder kan bereiken waarschijnlijk ook niet. Maar de Italiaanse kardinaal Ruini heeft er iets op gevonden: Zoek de jongeren op waar ze wel zitten, op het internet.

Van Ruini moeten nonnen vaker op weblogs, jongerensites en in chatrooms komen om het beeld dat jongeren hebben over Jezus en de kerk bij te stellen. Dat zou nodig zijn omdat jongeren steeds minder christelijk opgevoed worden. De discussies over Jezus en de kerk zou onder jongeren voornamelijk plaatsvinden op het internet.

Wanneer we de eerste cybernonnen op FOK! mogen verwachten is nog niet bekend.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Weggegooid schilderij blijkt miljoen waard

Icoon OpmerkelijkDat sommige mensen niet van kunst houden is een bekend gegeven, maar om een mooi schilderij nu bij het oud vuil te zetten is wel heel erg zonde. Althans, dat moet een Amerikaanse vrouw gedacht hebben toen zij in 2003 een schilderij tussen de vuilniszakken vandaan viste.

Toen zij later het schilderij op internet zag staan, nam zij direct contact op met het New Yorkse veilinghuis Sotheby's. Voor hen was het een koud kunstje het schilderij te identificeren als een onvervalst meesterwerkje van de hand van de Mexicaanse schilder Rufino Tamayo.

Het schilderij was 20 jaar geleden ontvreemd en is nu weer in de handen van zijn rechtmatige eigenaar. Deze heeft Sotheby's gevraagd het schilderij te veilen. Naar verwacht zal het schilderij rond één miljoen dollar opbrengen. Of de vindster een beloning krijgt voor haar vondst, is vooralsnog onbekend.

Met dank aan porsche1 voor de submit.

PSV legt Balázs Dzsudzsák vast

PSV heeft de Hongaar Balázs Dzsudzsák vastgelegd voor vijf seizoenen. De Hongaarse international komt over van Debreceni VSC.

De 21-jarige middenvelder kan zowel linkshalf als linksbuiten spelen. Hij is zowel rechts- als linksbenig en heeft, volgens PSV, een goede trap in de benen. In de laatste tien wedstrijden voor Debreceni VSC scoorde Dzsudzsák vijf goals. Debreceni VSC werd de laatste drie seizoenen kampioen. "We zijn blij dat we deze speler hebben kunnen vastleggen", aldus manager voetbalzaken Stan Valckx. "Hij is een talentvolle jongen en een goede aankoop voor de toekomst."

Diverse Europese clubs hadden interesse in de Hongaar, waaronder Ajax en Anderlecht. Dzsudzsák tekende vandaag een contract dat hem tot 2013 aan PSV verbindt. De Hongaar zal zich volgend jaar zomer gaan melden in Eindhoven.

Armin van Buuren meest populaire DJ

Icoon MuziekNiet DJ Tiësto, maar Armin van Buuren staat op de eerste plaats in de DJ Magzine Top 100, de lijst met de honderd meest populaire DJ's van dit moment. Er is nog meer Nederlandse inbreng in de lijst. Ook Fedde Le Grand, Sander van Doorn, Ferry Corsten, Sander Kleinenberg en DJ Tiësto hebben een notering.

Armin van Buuren neemt de eerste plaats over van Paul van Dyk. DJ Tiësto is één plaats gestegen ten opzichte van vorig jaar en staat op de tweede plaats. De Rotterdamse Ferry Corsten staat op de achtste plaats. Sander van Doorn staat op de 15e plaats en de 22e plaats is voor Fedde le Grand. Op de 35e plaats staat Sander Kleinenberg.


De meest populaire DJ van dit moment.

Friesinger niet naar WK Allround

Anni Friesinger ziet af van de wereldkampioenschappen allround, volgend jaar februari in Berlijn. De schaatsster wil zich richten op het WK sprint in Heerenveen en de WK afstanden in Nagano.

Vorig jaar liet Friesinger al het EK allround schieten met het oog op de sprint. Dit schaatsseizoen slaat ze dus het WK allround over. "Ik heb de beslissing met pijn in het hart genomen, want ik voel me nog altijd een allrounder", aldus Friesinger vandaag. "Ik heb bekeken welke titel ik nog niet zo vaak heb gewonnen en ben toen bij de WK sprint uitgekomen."

Het schaatsseizoen in Nederland wordt het aanstaande weekend geopend met de NK afstanden in Heerenveen.

Twaalf vrouwelijke BN'ers uit de kleren

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Twaalf vrouwelijke BN'ers hebben hun meest sexy lingeriesetjes uit de kast gehaald om arme puppy's te helpen. Voor een verjaardagskalender van de Dutchypuppy Foundation gingen o.a. Bridget Maasland, Renate Verbaan en zangeres Do op de foto. Dutchypuppy probeert de mishandeling van honden in binnen- en buitenland tegen te gaan.

Froukje de Both, Sylvana Simons en Nance werden ook gefotografeerd in lingerie. De opbrengst van de kalender die op 7 november gepresenteerd wordt komt ten goede aan de Dutchypuppy Foundation.


Alles voor de puppy's.

Met dank aan Sok41 voor de submit.

Gorilla Bokito heeft waterpokken

Icoon BinnenlandsGorilla Bokito, die in mei ontsnapte en een bezoekster aanviel, heeft waterpokken. Een woordvoerster van Diergaarde Blijdorp liet weten dat de verzorgers het mannetje de afgelopen dagen wat hangerig vonden en er vervolgens achter kwamen dat hij de ziekte heeft. Bokito is herstellende en zal voorlopig binnen blijven met zijn familie.

De koortsige gorilla heeft last van de humane vorm van waterpokken en heeft rode blaasjes op zijn huid. Blijdorp denkt dat hij de ziekte heeft opgelopen via de bezoekers. "Het is zeer onwaarschijnlijk dat de verzorgers het hebben overgedragen", aldus een woordvoerster.

Het risico dat Bokito andere familieleden besmet met waterpokken is volgens de woordvoerster niet groot. "Hij komt af en toe bij ze zitten, maar hij trekt zich voornamelijk terug naar de slaapverblijven."


Bokito blijft voorlopig binnen.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Oud-voorzitter: "Laat Van der Vaart gaan"

De oud-voorzitter van HSV, Uwe Seeler, heeft de Duitse club geadviseerd Rafael van der Vaart aan het einde het seizoen te laten vertrekken.

"Je kunt een speler toch niet houden als hij weg wil. Dan kun je beter realistisch zijn", aldus Seeler in de Duitse krant Sport-Bild. Seeler denkt dat de marktwaarde van Van der Vaart zo'n 25 miljoen euro is. "HSV moet proberen zoveel mogelijk geld te krijgen en moet dat in een nieuwe speler steken. Het levert niks op om een ontevreden speler te houden."

Aan het begin van dit seizoen wilde Van der Vaart vertrekken naar Valencia, maar HSV weigerde toen mee te werken aan een transfer.

Sharapova en Venus Williams naar Hongkong

In januari nemen Maria Sharapova en de Amerikaanse Venus Williams het tegen elkaar op bij het invitatietoernooi in Hongkong. Een lid van de organisatie heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Naast dit duo zullen nog zes andere speelsters hun opwachting bij het toernooi maken. Twee daarvan komen eveneens uit de top tien.

"We hadden Serena Williams ook graag naar Hongkong willen halen, maar zij heeft in die periode andere verplichtingen'", aldus de woordvoerder van de organisatie. Vorig jaar won Kim Clijsters het toernooi.

Binnenkort firmware 1.94 beschikbaar: ready to rumble

Binnenkort zal in Japan de Dual Shock 3 uit komen, waardoor games die rumble ondersteunen je controller zullen laten vibreren als een massagebed in een $20 motel. Probleem is alleen dat de PS3 de rumble nog niet ondersteunt, iets waar firmware-versie 1.94 verandering in gaat brengen. Na het installeren van de firmware kun je in menu dat verschijnt als je op de PS-knop drukt de vibraties aan en uit zetten.

Firmware 1.94 zal binnenkort verschijnen op PSN, maar ook meegeleverd worden met Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction zodat ook gamers die niet online zijn van de rumble-features in Ratchet & Clank kunnen genieten. Of latere games zoals Uncharted, Killzone 2 en Metal Gear Solid 4 ook de firmware on-disc zullen krijgen is niet bekend.

Windows Vista kan zichzelf deactiveren

Icoon DigitalLegale versies van Windows Vista kunnen zichzelf deactiveren als gebruikers de stuurprogramma's updaten of wijzigen. Microsoft zou dit bevestigd hebben tegenover een Australische technologiewebsite. Het bedrijf zou inmiddels op zoek zijn naar een oplossing voor het probleem.

James Bannan, een medewerker van de website APCMag.com, ontdekte het probleem nadat hij de grafische kaart van zijn computer had vervangen. Windows vroeg enkele dagen later om opnieuw te activeren, wat alleen kon door te bellen naar Microsoft omdat de productsleutel al gebruikt was bij de eerste installatie.

Een kleine wijziging van de hardwarecomponenten zou geen problemen moeten opleveren. Bannan heeft met een update van de stuurprogramma's aangetoond dat dit wel het geval is. Na het bijwerken van de stuurprogramma's van de harde schijf deactiveerde Vista zichzelf weer.

Windows Vista is, net als zijn voorganger, uitgerust met een systeem om piraterij te voorkomen. Er wordt gekeken of de hardware overeen komt met een eerder gemaakte 'digitale handtekening'. Wanneer dit niet het geval is moet de gebruiker de activatie opnieuw uitvoeren.


Wow, weer opnieuw activeren.

Bondscoach van Ierland ontslagen

Zes dagen na de uitschakeling voor het Europees Kampioenschap volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland heeft de Ierse voetbalbond bondscoach Steve Staunton ontslagen.

Ierland kwam vorige week woensdag tegen Cyprus niet verder dan een gelijkspel (1-1) en liep daardoor kwalificatie voor het EK mis. De 38-jarige Staunton werd onlangs nog gevraagd of hij aan wilde blijven tot het WK in 2010. Maar door de slechte resultaten van Ierland heeft de bond besloten om op zoek te gaan naar een andere coach.

Nederland zakt op FIFA-ranglijst

Op de maandelijkste ranglijst van de FIFA is het Nederlands elftal naar de zevende plaats gezakt. Spanje en Frankrijk gingen Oranje voorbij. Italië verloor de eerste plek aan Argentinië en Engeland zakte van de negende naar de elfde plaats.

Afgelopen maand verloor Oranje van Roemenië (1-0) en won van Slovenië (2-0).

FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Argentinië1533
2Brazilië1459
3Italië 1387
4Frankrijk1271
5Duitsland1245
6Spanje1226
7Nederland1207
8Portugal1203
9Tsjechië1174
10Kroatië1155

TomTom nog steeds een groot succes

Icoon DigitalDe navigatiesystemen van TomTom zijn nog steeds een groot succes. In het afgelopen kwartaal is de omzet van de fabrikant met 12 procent gestegen tot 427 miljoen euro. Met de winst ging het nog beter, die steeg met 44 procent tot 99 miljoen euro. De verwachting is dat de Europese markt voor de navigatiesystemen dit jaar bijna verdubbelen zal.

TomTom denkt dat het met de Amerikaanse markt nog beter zal gaan. De verwachting is dat de markt zal verdrievoudigen. Men verwacht dat er dit jaar wereldwijd tussen de negen en tien miljoen systemen verkocht zullen worden.

Met 2,2 miljoen navigatiesystemen is de verkoop in het derde kwartaal tot recordhoogte gestegen. "TomTom heeft dit kwartaal goed gepresteerd met een recordaantal verkochte units en een recordwinst", aldus de trotse TomTom-directeur Harold Goddijn.


Nog steeds een succes!

Battlestar Galactica en Exit op Xbox Live Arcade

Vandaag zijn een tweetal nieuwe titels verschenen op de Xbox Live Arcade marketplace. Het gaat om de game Battlestar Galactica en Exit. Beide games kosten 800 Microsoft punten per stuk.

Battlestar Galactica is gebaseerd op de gelijknamige TV-serie en zal ook Xbox Live Multiplayer bevatten tot acht personen. In Exit zul je moeten ontsnappen uit verschillende levels, terwijl je ook nog eens mensen kan redden. Er zijn meer dan 200 verschillende levels te spelen, maar hiervoor heb je wel een Harddisk of 512 MB memorycard nodig.

Mes gevonden bij springer Bijenkorf

Icoon BinnenlandsBij de vrouw die maandag met haar kind van de vierde etage van de Bijenkorf in Amsterdam sprong, is een mes gevonden. De politie onderzoekt of het mes van de 23-jarige vrouw was, die op dit moment zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Haar dochtertje van anderhalf overleefde de val van de vierde etage niet.

Het mes werd aangetroffen in de buurt van de plaats waar de vrouw neerkwam. Door technisch onderzoek uit te voeren probeert de politie meer duidelijkheid te krijgen. "We gaan kijken of dat mes er iets mee te maken heeft," aldus een woordvoerder.


Niet voor het eerst het decor van een ongeval.

HSV nog zonder Van der Vaart

Rafael van der Vaart speelt morgenavond niet mee in de wedstrijd in de UEFA Cup tussen HSV en Brann Bergen. De Nederlandse international herstelt wel snel van de spierblessure.

Hij liep de kwetsuur vorige week op, in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Slovenië. Van der Vaart blijft morgen uit voorzorg nog aan de kant. De aanvaller zal komend weekeinde wel weer beschikbaar zijn voor de competitie.

Rapster Foxy Brown in isoleercel

Icoon MisdaadDe 28-jarige Amerikaanse rapster Foxy Brown moet 76 dagen in eenzame opsluiting doorbrengen. Ze kreeg die straf omdat ze in de gevangenis heeft gevochten met een andere gedetineerde. Daarna zou ze twee bewaarders hebben aangevallen en weigerde ze een drugstest.

Brown zit een straf uit van één jaar omdat ze verschillende overtredingen beging terwijl ze onder toezicht van justitie was geplaatst wegens mishandeling. In augustus werd ze gearresteerd nadat ze haar mobieltje naar haar buurvrouw gooide. Vorige week moest Foxy Brown (wier echte naam Inga Marchand luidt) zich in deze zaak voor de rechter verantwoorden. Ze heeft verklaard onschuldig te zijn.

De rapster zit al sinds 16 oktober in een isoleercel.



Eenzame opsluiting

Geheim van de HEMA-worst ontrafeld

De Hema-rookworst staat al jaren bekend als één van de lekkerste van Nederland. Ook is het één van de best bewaarde bedrijfsgeheimen tot nu toe, omdat niemand weet waar de worst eigenlijk geproduceerd wordt. Nu kon wel eens een einde komen aan dat 'beroemde geheim'.

Volgens Distrifood heeft een boze medewerker van een stakend Unilever-bedrijf vanochtend bekend gemaakt dat de worst 'gewoon' bij de Unox in Oss vandaan komt. De desbetreffende medewerker zou direct door de directie van Unox op het matje zijn geroepen. Uit wraak voor de aangekondigde bezuinigingsplannen bij Unilever zou de werknemer het geheim nu hebben onthuld.

Unox is tot op heden niet voor commentaar bereikbaar en ook de Hema wil niets loslaten over het beroemde huismerkproduct. Medewerkers zouden elkaar nu ook tegenspreken. Concurrent Zwanenberg reageerde wel en opperde dan ook dat de Hema-worst gewoon bij de Unox in Oss gemaakt wordt. Dat bedrijf kondigde in september nog aan dat de rookworsten een stuk gezonder gaan worden.

Het merendeel van de Nederlanders zal het vast een 'worst' zijn waar de heerlijke worst vandaan komt. In 2006 stond de worst al eens ter discussie. Toen kondigde stichting Wakker Dier aan actie te gaan voeren tegen de Hema-worst, uit protest tegen de onverdoofde castratie van biggen. In diverse consumentenonderzoeken werd de Hema-worst steeds als lekkerste rookworst aangewezen, naast die van Unox zelf. Sinds eind juli is de worst ook verkrijgbaar op Schiphol.

Ook op het Fok!Forum wordt natuurlijk over de Hema-worst gespeculeerd

Antillen boos over uitlatingen Wilders

Icoon PolitiekGeert Wilders noemde gisteren in het Algemeen Dagblad Curaçao een ''grote boevenbende'' en stelde dat als de Antillen nog één fout maken, de eilanden beter in de uitverkoop kunnen worden gedaan (''zet ze maar op Marktplaats''). De uitspraken van het Kamerlid zijn slecht gevallen op de Antillen.

De Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage doet Wilders' uitlatingen af als ''een goedkope poging te scoren bij de kiezers''. Wilders moet zich volgens haar rustig houden.

Ook de naar de Antillen afgereisde fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zijn niet te spreken over de taal die Wilders bezigde. Wilders zelf ging niet mee omdat de leider van de Partij voor de Vrijheid naar eigen zeggen niets voelt voor elf dagen ''handjes schudden en piña colada's drinken'' in de Caribische zon.

Op Curaçao noemde GroenLinks-leider Femke Halsema de uitspraken van Wilders laf. ''Als je het hier een boevenbende vindt, dan moet je ook het lef hebben dat hier te komen vertellen.'' PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar denkt dat Wilders de uitspraken heeft gedaan omdat hij ''de hete adem'' van Rita Verdonk in zijn nek voelt.

VVD-leider Mark Rutte noemde de uitlatingen van Wilders ''onwaarachtig'' en vindt het vreemd dat Wilders niet mee is gegaan op werkbezoek naar de Antillen omdat hij wel betrokken is geweest bij de voorbereiding van deze reis. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold is boos dat Wilders de fractievoorzitters die wel naar de Antillen zijn gegaan wegzet als lieden die een snoepreisje houden.



'Boevenbende'

'Groenink verdiende maar 20 miljoen'

Icoon EconomieBestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro heeft vorige week 19,9 miljoen euro verdiend met de verkoop van zijn ABN Ambro-aandelen en opties. Dat blijkt uit de registers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zo meldde het NRC.

Het bedrag valt ruim 6 miljoen lager uit dan eerder was aangenomen. De Tweede Kamer kwam vorige week met een spoeddebat over de volgens hen exorbitante beloning. Het eerdere bedrag van 26 miljoen euro bleek een schatting te zijn op basis van opties en aandelen die Groenink in het verleden heeft verworven. Hij moest die verzilveren omdat de bank wordt verkocht en daarmee van de beurs verdwijnt.

Toch zal Groenink meer verdienen dan het bedrag van bijna 20 miljoen euro; hij zal daarnaast nog een vertrekpremie van onbekende hoogte krijgen.


Rijkman

Need for Speed Prostreet; brullende motoren, hoge snelheden

Bij de onderstaande filmpjes krijg je een indruk van de gameplay van Need for Speed Prostreet. Natuurlijk gaat het nog steeds om gas geven en eerste worden, maar er zijn ook duidelijke verschillen met de voorgaande delen.

Zo is het pimp my ride sfeertje overboord gegooid en speel je weer overdag. Ook kun je bij de onderstaande filmpjes zien dat de auto's beschadigd kunnen raken. Geniet ook nog even van het brullende geluid dat de racemachines voort brengen.

Zwart-witte kat terroriseert snelweg

Icoon OpmerkelijkLevensgevaarlijke situaties op de A28 bij Soesterberg de laatste tijd. Maandag besloot Rijkswaterstaat zelfs een deel van de weg af te sluiten.

Op de A28 steekt namelijk regelmatig een zwart-witte (zebra) kat over waar het verkeer voor moet wijken of vol op de rem voor moet. Maandag werd een deel van de weg afgesloten zodat medewerkers van de Dierenambulance konden proberen om de kat te vangen. Dat leverde wel lange files op, maar helaas geen kat. De politie denkt dat het om een zwerfkat gaat die ergens in de buurt haar nestje heeft.

Rijkswaterstaat is van plan om de middenberm van de weg de komende tijd extra in de gaten te houden.

Met dank aan porsche1 voor de submit.

Top Gear in Gran Turismo 5

Fans van Jeremy Clarkson en zijn bende auto-fanaten zullen hun hart op kunnen halen in Gran Turismo 5. Polyphony en BBC Worldwide hebben een deal gesloten over het gebruik van de show in de game.

Één deel van deal betreft het gebruik van de show. In GT-TV zul je tot 40 afleveringen van het bekende auto-programma kunnen bekijken. Het andere deel van de deal betreft het gebruik van het bekende Top Gear Testtrack in de game. Als een ware Stig zul je dus je favoriete auto over het bekende parcours kunnen sturen.

GP2 verkocht aan CVC

De GP2-serie is gekocht door CVC Capital Partners, dat ook 100% eigenaar is van de Formule 1. Met de overname zou bijna 200 miljoen euro zijn gemoeid.

Het nieuws is niet officieel bevestigd door de betrokkenen, maar blijkt uit documenten van CVC uit augustus, waarin de oude eigenaar van de GP2, Bruno Michel, de overname heeft ondertekend. Michel behoudt zijn zitting in het bestuur van de GP2.

CVC is een Brits bedrijf dat voornamelijk andere bedrijven overneemt om deze verder uit te bouwen. In 2005 nam CVC de Formule 1 over van Bernie Ecclestone en andere aandeelhouders.

Lelijkste mensen van Amerika wonen in Philadelphia

Icoon OpmerkelijkAls jij ook zo graag een 'handsome' Amerikaan aan de haak wilt slaan, ga dan niet naar Philadelphia. Daar wonen namelijk de lelijkste mensen van de VS. Dat blijkt uit onderzoek van een reisblad onder ongeveer 60.000 mensen.

De stad met zo'n 1,5 miljoen inwoners is ook nog eens het minst vriendelijk, minst actief, minst modieus en wereldwijs kan je de inwoners ook al niet noemen. Echt reden tot paniek is er echter ook weer niet, want in het onderzoek werden slechts 25 Amerikaanse steden vergeleken.

Maar als je toch op safe wilt spelen: de mensen in Miami en San Diego zijn het aantrekkelijkst.

Met dank aan porsche1 voor de submit.
Uit welke Nederlandse gebieden komen de lelijkste mensen? Stem in de poll!

'Beperk instroom laaggeschoolde arbeidsmigrant'

Icoon EconomieDe Nederlandse verzorgingsstaat is aantrekkelijk voor laaggeschoolde arbeidsmigranten, maar te weinig uitnodigend voor hoger opgeleiden. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een gisteren verschenen rapport. Het Planbureau waarschuwt dat een instroom van laaggeschoolde gastarbeiders de verzorginsstaat onder druk zet als die hier blijven wonen.

Buitenlanders die hier tijdelijk aan de slag gaan, kunnen een bijdrage leveren aan de financiering van de welvaartsstaat omdat ze premies en belastingen betalen en daarna weer vertrekken. Dat effect verdwijnt echter als ze besluiten zich permanent te vestigen. Vooral de vestiging van laaggeschoold personeel kan de financiering van de welvaartsstaat onder druk zetten.

Het CPB stelt dat de meeste Europese landen zichzelf in de vingers snijden doordat ze toestaan dat een 'tijdelijke' verblijfsvergunning wordt omgezet in een permanente verblijfsstatus. ''Omdat de gemiddeld laaggeschoolde arbeidsmigrant over zijn levensloop geen positieve bijdrage levert aan de publieke kas, kan permanent verblijf van deze groep de financiering van de welvaartsstaat onder druk zetten.''

Aan de andere kant zijn de hoge belastingtarieven die de verzorgingsstaat heeft onaantrekkelijk voor de kenniswerkers die Nederland graag wil binnenhalen. Hoog opgeleide arbeidsmigranten kiezen de landen waar ze het meest verdienen en dat zijn landen met lage belastingen en een ongelijke inkomensverdeling.

Volgens het CPB moet er gezocht worden naar maatregelen om ervoor te zorgen dat laaggeschoolde buitenlanders hier slechts tijdelijk blijven en dat hoogopgeleiden hier wel aan de slag willen gaan. Het CPB bepleit fiscale voordelen in de eerste jaren van verblijf en vereenvoudigde procedures voor de toelating van hooggeschoolde migranten. Tegelijkertijd suggereert het een rem op tijdelijke toelating van laaggeschoolden.

Sinterklaas mag Zaans bedrijf niet betreden

Icoon ShockingDag Sinterklaasje, daaaag. De goedheiligman en zijn zwarte hulpjes komen er dit jaar niet in bij cacaoverwerkingsbedrijf ADM in Koog aan de Zaan. De Amerikaanse eigenaar van het bedrijf vreest te worden aangeklaagd voor discriminatie als de Sint met zijn pietermannen het bedrijf betreedt, en heeft daarom een verbod ingesteld.

Het jaarlijkse feestje van de personeelsvereniging voor de kinderen van de medewerkers kan hierdoor niet plaatsvinden op het bedrijfsterrein. De vereniging wijkt daarom uit naar een andere zaal.

De Amerikanen zouden de beslissing hebben gebaseerd op aantal rechtszaken in Amerika. Daar werd het moederbedrijf in het ongelijk gesteld omdat ze een blanke man verkleed als dappere roodhuid als levende reclamezuil hadden ingezet.

Werknemers zijn boos dat de leiding van de Zaanse vestiging zomaar akkoord is gegaan met de opgelegde regel vanuit de States. Het moederbedrijf en de Amerikanen tonen volgens hen geen respect voor 'een stukje Nederlandse cultuur'.



Verboden

Bedreigde burgemeester schrijft open brief

Icoon BinnenlandsJack Asselbergs, burgemeester van Schouwen-Duiveland, Zeeland, geeft in een open brief uitleg over het hoe en waarom hij sinds augustus dit jaar dag en nacht beveiligd wordt.

Sinds augustus dit jaar gaat Asselbergs alleen nog op pad onder toezicht van meerdere bodyguards en stond enige tijd een mobiele politie-unit voor zijn huis. De reden hiervoor zijn bedreigen aan het adres van de burgervader. Tot tot nu toe was echter niets bekend over de aard van de bedreigingen.

Naar nu blijkt is Asselbergs op 6 augustus bedreigd door een campinghouder bij zijn huis. De man is ondertussen veroordeeld tot een gevangenisstraf en heeft een straatverbod opgelegd gekregen. Na een analyse van de bedreigingen en de spanningen tussen Asselbergs en horeca-exploitanten in de streek heeft het Ministerie van Justitie besloten om hem onder constante bewaking te stellen.

Tot wanneer de regel standhoudt is nog onbekend. Asselbergs schrijft verder in zijn open brief dat hij niet kan bevatten waarom een besluit op politiek niveau, een besluit dat hij moest nemen in plaats van er voor uit de weg te gaan, zo kan doorwerken en zelfs ertoe heeft geleid dat hij en zijn gezin moeten worden beveiligd.

Met dank aan Jurrian voor de submit.

Turkije krijgt steun van Irak in strijd PKK

Icoon BuitenlandsTurkije zal steun krijgen van de nieuwe regering in Irak bij haar strijd tegen de PKK. De Irakezen zullen helpen met de bestrijding van de PKK-rebellen die vanuit het noorden van Irak aanvallen uitvoeren op Turkse militairen.

De toezegging komt daags na de slachting van twaalf Turkse soldaten bij de grens met Irak. De soldaten werden gedood door PKK-rebellen bij een gevecht. De minister van buitenlandse zaken van Irak heeft gezegd dat Irak zal helpen door de bewegingsvrijheid en financiering van de PKK te gaan belemmeren.

Volgens de minister van buitenlandse zaken van Turkije zal Turkije eerst alle diplomatieke wegen bewandelen. Een inval in Irak om de PKK-strijders uit te schakelen wordt als laatste optie gezien. Dit is vreemd aangezien Turkse media melding maken van F-16 en artillerie aanvallen op PKK-kampen die 50 km over de grens liggen.

De PKK-strijders eisen dat de Turkse troepen hun met rust laten en dat het Koerdische volk in Turkije haar rechten krijgt. De Turkse regering kan hier echter alleen al door de publieke druk niet op in gaan, ook hebben diverse voorgaande regeringen dit soort verzoeken voor een wapenstilstand al afgeslagen.

"Als de ontwikkelingen die wij verwachten niet in de komende dagen plaatshebben, dan zullen we zelf onze eigen situatie in de hand moeten nemen", zei premier Erdogan gisteren, in een verhulde maar desalniettemin duidelijke verwijzing naar een mogelijke Turkse inval.

Een Koerdische leider wil dat de PKK stopt met de strijd tegen de Turken vanuit Irak. Massoud Barzani, de regionale president in Koerdisch Noord-Irak meldt in een communiqué het volgende: "We accepteren niet, op basis van onze belofte aan de Iraakse grondwet, het gebruik van Iraaks grondgebied, waaronder de gebieden in de Koerdische regio, als uitvalsbasis om de veiligheid van onze buurlanden te bedreigen".

Met dank aan Frutsel en een anonieme gebruiker voor de submit.

20 jaar cel voor gruwelmoord op Melissa Ulrich

JustitieVoor het levend in brand steken van de 19-jarige Melissa Ulrich is vanochtend de 24-jarige Orleando Gilberto O. veroordeeld tot 20 jaar celstraf. De eis tegen de man was 15 jaar én tbs. De rechter achtte tbs echter niet nodig maar legde wel een hogere celstraf op.

De uit Suriname afkomstige O. heeft in mei 2006 in een flat in de Arnhemse wijk Malburgen Melissa vastgebonden en overgoten met spiritus en daarna in brand gestoken. Als gewaarschuwde agenten de woning betreden, treffen ze de smeulende Melissa nog in leven aan. De kappersleerlinge overlijdt korte tijd later op de stoep van de woning.

Orleando O. heeft de moord altijd ontkend. Maar de rechter vond dat er genoeg bewijs aanwezig was voor een veroordeling. Zo was hij in het bezit van spullen die uit de flat van het slachtoffer afkomstig waren. Ook pinde O. met het pasje van Ulrich en kocht hij met dat geld kleding en drugs.

De reden voor de moord blijft door de ontkennende O. onduidelijk. De officier van justitie stelde twee weken terug dat de trotse Surinamer in de flat moet zijn beledigd. Zijn narcistische persoonlijkheidsstoornis maakt dat hij zijn woede op de persoon die hem krenkt direct moet uiten.
Dat is de reden dat de officier van justitie hem verminderd toerekeningsvatbaar achtte en ook tbs met dwangverpleging eiste. Het Pieter Baancetrum zag echter geen verband tussen stoornis en delict. De rechter volgde die gedachtengang.



Melissa werd slechts 19 jaar

CBS telt minder moslims in Nederland

Ongeveer 5 procent van de Nederlandse bevolking is islamiet, zo blijkt uit nieuwe cijfers over 2006 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat komt overeen met 850.000 mensen.

Het aantal valt lager uit dan eerdere schattingen. Dat komt omdat het CBS een andere werkwijze hanteert, die volgens het bureau een betere raming oplevert. Volgens de oude berekeningen zou het aantal islamieten in 2006 boven de één mijoen zijn uitgekomen.

Circa de helft van de niet-Westerse allochtonen hangt de islam aan. Turken (325.000) en Marokkanen (260.000) vormen de grootste groepen moslims. Dan volgen de Surinamers met 34.000. Er zijn volgens het CBS 12.000 autochtone moslims.

Voor de nieuwe telling maakte het CBS gebruik van enquêtes, waarbij mensen zelf konden opgeven welk geloof ze aanhangen. Veel moslims verklaarden helemaal niet gelovig te zijn.

Ook Leipheimer naar Astana

Na Alberto Contador verhuist ook Levi Leipheimer naar Astana. De Amerikaan heeft dit zelf bekend gemaakt.
De 34-jarige Leipheimer zal twee jaar voor de Kazachstaanse ploeg rijden. Hij zal herenigd worden met zijn oud-ploegleider Johan Bruyneel. Hij maakt zich geen zorgen over de dopingschandalen bij Astana. ”De ploeg krijgt een volledig ander gezicht, alleen de naam blijft hetzelfde” volgens de Amerikaan.

Bush: Europees raketschild urgent

Icoon BuitenlandPresident Bush drong afgelopen dinsdag in een speech voor het National Defence University in Washington aan op een Europees raketschild. Het raketschild is bedoeld tegen aanvallen vanuit het Midden-Oosten en niet Rusland. Rusland is namelijk extreem tegenstander van een dergelijk raketschild. Bush: "De Koude Oorlog is over. Rusland is niet onze vijand." Eerder dreigde Rusland een dergelijk raketschild te bombarderen.

Bush waarschuwde dat Iran tegen 2015 waarschijnlijk de beschikking heeft over een nucleaire wapens die zowel Europa als de VS kunnen bereiken. Bush: "Met een dergelijk raketschild zouden agressieve acties van schurkstaten minder snel voorkomen."

De Russische minister van defensie Lavrov zei dat de Amerikaanse plannen zijn gebaseerd op een foutieve inschatting van de Iraanse dreiging. "Noord-Korea vormt een groot gevaar, niet Iran", zei Lavrov tijdens een bezoek aan Japan. Moskou meent dat het nog lang niet zover is dat Iran een potentieel gevaar vormt voor Europa en de VS.


Europees raketschild 'urgent'

Defensieministers bijeen in Noordwijk

Icoon Algemeen In Noordwijk ontvangt minister van Defensie Eimert van Middelkoop vandaag en morgen collega's van 25 NAVO-lidstaten en zijn Afghaanse en Macedonische collega's. Ze komen naar Nederland voor een informele vergadering van de NAVO.

Alleen de minister van IJsland ontbreekt. De Australiërs konden niet komen, maar doen via een videoconferentie mee aan de gesprekken.

Tijdens de vergadering zal worden gesproken over de missie in Afghanistan, waar in totaal 37 landen met ruim 40.000 militairen aan meedoen. De een met wat meer mensen dan de ander: IJsland heeft er momenteel elf militairen en Luxemburg negen. Maar Turkije heeft er 1220, Nederland ongeveer 1600, Engeland 7740 en de Verenigde Staten ruim 15.100 militairen.

Een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de bijeenkomst zal dan ook de verdeling van de lasten en de financiële kosten van de missie in Afghanistan zijn.

Nederland neemt afscheid van Wolkers

Icoon LiteratuurFamilie, vrienden, kennissen, fans en andere belangstellenden nemen vandaag afscheid van de vrijdag overleden kunstenaar en schrijver Jan Wolkers. De crematieplechtigheid begint om 15.30 uur op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. De uitvaart is voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de dienst spreekt zijn weduwe Karina en speelt Tom, een van zijn zonen, een muziekstuk. Ook houden hoogleraar en vriend Maarten van Rossem, hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes en uitgever Robbert Ammerlaan een toespraak. In de aula is plek voor 150 genodigden. Overige belangstellenden kunnen de plechtigheid buiten in een tent volgen.

De NOS zendt de uitvaart rechtstreeks uit op Nederland 1.

Wolkers overleed in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn slaap in zijn woning op Texel. Hij werd 81 jaar.

Anjema naar tweede ronde

Laurens Jan Anjema heeft zich voor de tweede ronde geplaatst van het Saudi International. Anjema, tweevoudig Nederlands kampioen en winnaar van het toernooi in Baltimore afgelopen maand, schakelde Mohammed Abbas uit.
Abbas is nummer veertien van de wereld, Anjema staat 24ste. De Hagenaar was in 52 minuten met 12-10 11-13 11-2 11-9 te sterk voor de Egyptenaar. Het toernooi, dat gehouden wordt in Al Khobar, is met 147.000 euro het hoogst gedoteerde squashtoernooi van de wereld.

Ferrari vol lof over McLaren-rijders

Ferrari-president Luca di Montezemolo was na de laatste Grand Prix van Brazilië trots op de prestaties van zijn team en Kimi Räikkönen. Toch kunnen de heren uit Maranello het niet laten om een sneer uit te delen richting McLaren Mercedes.

In de Gazzetta Dello Sport 'bedankt' Di Montezemolo McLaren voor het feit dat Fernando Alonso het kampioenschap niet heeft gepakt. "Alonso heeft het kampioenschap met één punt verloren en ik denk niet dat het zijn fout was, eerder een gevolg van slechte interne management van zijn team", aldus Di Montezemolo.

Het is geen geheim dat Di Montezemolo een fan is van de Spanjaard en ook nu laat hij het niet om wat veren weg te geven. "Alonso is in alle opzichten een buitengewone coureur, ik heb grote waardering voor zijn sportiviteit. Door tijdens de persconferentie allereerst Räikkönen te feliciteren toonde Alonso ook aan naast het circuit een groot kampioen te zijn. We hebben grote waardering voor dit gebaar."

Ook over Lewis Hamilton is de Italiaan zeer positief, al denk hij wel dat Hamilton de titel heeft weggegooid. "Hamilton ging in de fout door zijn jeugdige enthousiasme en nervositeit", aldus Di Montezemolo. "Als hij gewoon achter Alonso was blijven rijden in plaats van hem proberen in te halen, dan was hij nu kampioen geweest. Dat neemt niet weg dat zijn eerste seizoen fantastisch was, hij is jong en deed mee tot de laatste seconde voor de titel. Hij verdient daarom respect en onze felicitaties."

Over het beroep dat McLaren heeft ingesteld tegen Williams en BMW heeft Di Montezemolo een duidelijke mening: "Volgens mij levert dit alleen maar onnodige stress op. Zelfs als een auto wordt gediskwalificeerd betekent dat niet automatisch dat de punten aan een andere deelnemer worden gegeven."

Balance Board wekt interesse Tony Hawk

Tony Hawk, bekend van de skate-games die naar hem vernoemd zijn en zijn professionele skate-carrière, heeft aangegeven dat hij interesse heeft in het gebruik van de Wii Balance Board voor één van zijn volgende games. Er ligt nog niets vast, want zo zegt The Birdman:

"I think it's possible to incorporate the Wii Fit board into one of our games, but it would change the control scheme dramatically and we'd have to figure out how to make that work. So I don't know yet."


Tony Hawk's Downhill Jam

Atkinson naar tweede ronde World Open

Vanessa Atkinson heeft zich eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Open in Madrid. De als achtste geplaatste speelster won met twee maal 9-0 en 9-1 van de Spaanse Alicia Alvarez Riaza.
Ook Annelize Naude wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Ze had vijf games nodig tegen de Egyptische Raneem El Weleily. Na 64 minuten had Naude de winst binnen met 9-3 9-4 7-9 5-9 en 9-3. Orla Noom werd helaas uitgeschakeld in de eerste ronde, ze verloor met 4-9, 2-9 en 3-9 van de Egyptische Omneya Abdel Kawy.

Het World Open geldt als het officieuze wereldkampioenschap, Vanessa Atkinson wist het toernooi in 2004 te winnen.

Gouden status voor Uncharted: Drake's Fortune

Naughty Dog heeft bekend gemaakt dat hun eerste PS3-project "Uncharted: Drake's Fortune" afgerond is, en dus de gold-status heeft bereikt.

In Uncharted: Drake's Fortune speel je Nathan Drake, die op zoek gaat naar een verloren schat die Sir Francis Drake ooit begraven schijnt te hebben op een tropisch eiland. Tijdens je zoektocht zul je oog in oog komen te staan met een vrij grote club piraten, die ook op de schat uit zijn. Je zult je weg schietend, springend, slingerend en slaand moeten zoeken, terwijl je onderweg allerlei aanwijzingen over de locatie van de schat vind. Hoe dit avontuur af zal lopen, zul je begin december kunnen ondervinden, dan ligt de game in de winkel.

Naughty Dog heeft voor Uncharted moeten leren werken met de CELL, en die opgedane kennis willen zij graag delen met andere developers. Tijdens de GDC van volgend jaar zullen zij bespreken welke uitdagingen zij tegenkwamen bij het ontwikkelen, en hoe zij die obstakels tackleden.

''All PS3 developers have access to the PS3 development network. There we have forums where we share findings and solutions. Also, there will be quite a few Naughty Dog people giving talks at next years Game Developers Conference to further communicate the solutions used to develop Uncharted."

Miljoen Californiërs op de vlucht

Icoon BrandDe situatie, in het door zware bosbranden geteisterde Californië, blijft bijzonder kritiek. Nog altijd hebben de autoriteiten de branden niet onder controle. Een miljoen mensen heeft inmiddels opdracht gekregen om hun huizen te verlaten in verband met de naderende branden.

San Diego
Vooral rond de stad San Diego is de situatie gespannen. Alles is afhankelijk van de windrichting en de honderden brandweerlieden proberen uit alle macht te voorkomen dat het vuur overslaat naar de buitenwijken van de stad. Uit San Diego alleen al zijn al meer dan een half miljoen mensen geëvacueerd.

Zestien grote branden, 1600 gebouwen in de as
Volgens de brandweer zijn er op dit moment zestien zeer grote branden, waar er slechts 4 van onder controle lijken te zijn. Meer dan 161.000 hectare is al in vlammen opgegaan en ruim 1600 huizen zijn verwoest. Het dodental is inmiddels opgelopen tot twee en het aantal gewonden ligt volgens de laatste berichten op 45, waaronder 21 brandweerlieden. Alleen in San Diego County zijn al 1300 panden verwoest. Ook meldde de politie hier dat er diverse plunderaars zijn opgepakt.



Amerikaanse regering
President Bush heeft inmiddels de noodklok geluid en Californië tot rampgebied verklaard. Op deze manier kan het nationale rampenbestrijdingsteam, FEMA, worden ingezet en komt de hulp sneller op gang. Morgen zal de Amerikaanse president het rampgebied gaan bezoeken

CSI en 24
Ook de opnames van diversie televisieseries, -shows en films hebben vertraging opgelopen door het aanhoudende natuurgeweld. Hollywood meldde dinsdag dat de opnames van onder andere CSI en 24 voorlopig zijn geschrapt.

Enkele FOKkers bevinden zich in de brandhaarden. Meer informatie over hun toestand, foto's van het rampgebied en het laatste nieuws vind je natuurlijk ook op het Forum! van FOK!


Profwielrenners krijgen dopingpaspoort

Icoon WielrennenVanaf 1 januari 2008 zullen alle profwielrenners een dopingpaspoort krijgen. Dat hebben de belangrijkste partijen in het wielrennen met elkaar afgesproken. Het paspoort moet ervoor gaan zorgen dat profwielrenners geen doping meer gebruiken. Ook worden het aantal dopingcontroles buiten de wedstrijden fors verhoogd van 1000 naar 7000 per jaar.

Het paspoort houdt bloed en urine-waarden van de wielrenner bij. Hiermee kunnen veranderingen in het lichaam makkelijker worden opgespoord. Als de proef een succes is gaan andere sporten het ook gebruiken. De wielersport wordt de afgelopen jaren geplaagd door dopingschandalen. Veel wielrenners blijken weleens doping te hebben gebruikt om beter te kunnen presteren. Het dopingpaspoort moet dat tegengaan.

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK! Sport

CD: Mick Jagger - The Very Best Of Mick Jagger

'Memo From Turner', geschreven voor de film 'Performance', was de eerste solo-opname van Mick Jagger. In 1968, tussen de releases van 'Beggars Banquet' en 'Let It Bleed' in, schreef Jagger dit bluesy kunstwerkje. Het was het begin van een carrière als solist die in de grote schaduw zou lopen van de immens populaire Rolling Stones. Ondanks die schaduw heeft Jagger toch enkele megahits op zijn naam geschreven en zeker wat prachtige werken afgeleverd. Die carrière is nu samengevat op het retrospectief The Very Best of Mick Jagger.

Luisteraars 538 dreigen met actie

Icoon RadioOntevreden luisteraars van Radio 538 dreigen vrijdag de uitreiking van de Gouden RadioRing, de radio-tegenhanger van de Televisierring, te verstoren. Ze zijn boos omdat dj Rick van Velthuysen zijn weekendprogramma op moet geven. Daarbij zijn ze kwaad dat zijn sidekick Erik-Jan Rosendahl vorig jaar werd ontslagen.

Rosendahl deed mee aan het programma 'MiddenInDeNachtRick', dat Van Velthuysen in de nacht maakt op 538. Volgens de vaste luisteraars wordt de dj alleen maar tegengewerkt door zijn werkgever.

De actiegroep heeft al meer dan duizend pamfletten en stickers geplakt, onder meer in Hilversum en rondom de Desmet-studio's in Amsterdam waar vrijdag de Gouden Radio-Ring wordt uitgereikt. Ook zijn er spandoeken opgehangen in Hilversum.

Rick van Velthuysen is met zijn programma 'MiddenInDeNachtRick' genomineerd in de categorie Beste radioprogramma, samen met de ochtendshow 'Giel!' op 3FM en 'Theater van het sentiment' op Radio 2.

Met dank aan dimage voor de submit.

FIA bevestigt beroep McLaren

De FIA heeft het beroep dat McLaren Mercedes heeft aangetekend tegen Williams en BMW bevestigd en geaccepteerd. Het Britse team gaat nu definitief in beroep.

Aanleiding voor het beroep was de beslissing van FIA-stewards om Williams en BMW niet te straffen nadat de brandstoftemperatuur van de auto's tijdens hun pitstops illegaal was bevonden. Tijdens de inspectie na de laatste Grand Prix in Brazilië waren er onregelmatigheden geconstateerd in de brandstoftemperatuur van Williams en BMW.

De FIA bracht het volgende persbericht naar buiten: "De FIA is geïnformeerd door het International Court of Appeal (ICA) dat Vodafone McLaren Mercedes in beroep wil gaan. Het beroep wordt door Vodafone McLaren Mercedes aangetekend tegen het besluit van de stewards tijdens de Grand Prix van Brazilië, genomen op 21 oktober 2007. Volgens Vodafone McLaren Mercedes is het onjuist dat Williams en BMW geen straf hebben ontvangen."

In een verklaring van McLaren Mercedes is het volgende te lezen: "In de regels van de FIA staat dat een team een bepaalde termijn heeft waarin het mag protesteren tegen een beslissing en McLaren heeft ervoor gekozen om dat protest in te dienen. Het team begrijpt niet waarom de beslissing is genomen om de auto's van Williams en BMW onbestraft te laten", aldus McLaren. "We begrijpen dat de timing van dit protest vervelend is. McLaren wil de races en kampioenschappen op de baan winnen. We vinden echter ook dat als er een onregelmatigheid heeft plaatsgevonden, dat dan volledig onderzocht moet worden of de regels zijn nageleefd."

Koeman: "Vervelende wedstrijd"

PSV speelde gisteravond thuis tegen Fenerbahçe. Om plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand te hebben moest er gewonnen worden. Tot teleurstelling van Ronald Koeman stond er na 90 minuten de 0-0 op het scorebord.

"Een moeizame wedstrijd, een vervelende wedstrijd maar wel een terechte uitslag", aldus Koeman na de wedstrijd. "Ons spel kenmerkte zich door te veel slordige momenten. We konden niet goed de vrije man vinden. Het was onrustig, niet goed. Wij begonnen wel goed en ik hoopte dat dat we na de rode kaart wel een opening zouden vinden, op een paar kleine kansjes na is dat niet echt gelukt."

De uitwedstrijd in Istanbul moet nu gewonnen worden, wil PSV nog een kans maken op de volgende ronde. "Mogelijkheden zijn er altijd, ook in de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe. We zullen daar moeten proberen zelf ook te voetballen.

DVD: Micropolis - De belegerde citadel

SubheaderHet is eten of gegeten worden in deze burcht in Burkina Faso. De dappere soldaten verdedigen het fort terwijl de werkers ervoor zorgen dat er het verder netjes ordentelijk aan toe gaat. De koning en koningin zijn intussen constant bezig met het produceren van nageslacht. Een andere stam, geplaagd door een hongersnood, is met volle sterkte op weg en is vastbesloten zich niet tegen te laten houden. Een ware titanenstrijd zal moeten uitmaken welke stam als overwinnaar naar buiten zal komen.

McQuaid blij met biopaspoort

De voorzitter van de internationale wielerunie UCI, Pat McQuaid, heeft gezegd dat hij erg blij is met het biopaspoort.

"Dit is een nieuwe en historische stap in de strijd tegen doping", aldus McQuaid op het tweedaags congres in Parijs. Daar praten de UCI, de organisator van de Tour de France, en het wereldantidopingbureau WADA over de strijd tegen doping. "We kunnen trots zijn op het wielrennen dat een voortrekkersrol vervult in de strijd tegen doping", aldus McQuaid.

Per 1 januari 2008 moet het biopaspoort worden ingevoerd en moet bloed- en urinegegevens van renners bevatten.

Krajicek wel verder in dubbel

Michaëlla Krajicek heeft tijdens het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz de tweede ronde bereikt van het dubbelspel.

Samen met de Tsjechische Vladimíra Uhlírová won Krajicek met 6-2, 4-6 en 10-3 van de Duitse Martina Müller en de Tsjechische Gabriela Navrátilová. Gisteren sneuvelde Krajicek in de eerste ronde van het enkelspel met 4-6, 6-4 en 7-6(4) tegen de Italiaanse Karin Knapp.

Doornbos genomineerd voor Autosport Awards

Nadat Robert Doornbos afgelopen weekend de Rookie of the Year-titel in de wacht heeft gesleept in de Champ Car World Series, is de Nederlander genomineerd voor de prestigieuze Autosport Awards. Doornbos is genomineerd in de categorie Rookie of the Year.

In die categorie heeft hij concurrentie van negen andere "rookies" uit de andere grote raceseries. Zijn grootste rivaal voor de Rookie of the Year Award is Lewis Hamilton, de vice-wereldkampioen in de Formule 1 dit jaar. Naast Hamilton, zijn ook Heikki Kovalainen, Sebastian Vettel en Adrian Sutil genomineerd uit de Formule 1. Uit de GP2 zijn Kazuki Nakajima en Bruno Senna genomineerd en uit de DTM Paul di Resta. Champ Car-collega Graham Rahal is ook een van de kandidaten en NASCAR-debutant Juan Pablo Montoya staat ook op de lijst.

Elk jaar worden de Autosport Awards georganiseerd door Autosport Magazine en de awards genieten een groot aanzien in de racewereld. Via Autosport.com kunnen de fans hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat.

Op 2 december zal de winnaar van de Autosport Rookie of the Year Award bekend worden gemaakt tijdens het Autosport Awards Gala in Londen.

Federer in drie sets langs Berrer

Roger Federer heeft met moeite de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Basel. De titelhouder knokte zich in drie sets langs Michael Berrer. Uiteindelijk won hij met 6-1, 3-6 en 6-3.

De nummer één van de wereld begon ijzersterk aan het duel, maar maakte in de tweede set fout na fout. De Duitse nummer 56 van de wereld pakte die set met enkele fraaie mokerslagen, maar leverde op 2-3 in de derde set zijn opslag in met een dubbele fout. Vervolgens kwam Federer niet meer in de problemen.

Doodstraf gevorderd voor baby uit buik snijden

Icoon AmerikaEen vrouw uit de Amerikaanse staat Missouri die bij een hoogzwangere vrouw de baby uit de buik sneed is schuldig bevonden. De openbare aanklager vordert nu de doodstraf voor de in 2004 gedane zaken.

De vrouw, Lisa Montgomery, had net een miskraam gehad. Toch achtte de jury in Kansas City haar toerekeningsvatbaar. Er werd tevens gezegd dat de zaken zorgvuldig leken gepland, want ze wilde de baby als een van zichzelf opvoeden.

Montgomery heeft in 2004 de hoogzwangere vrouw ontvoerd en vervolgens gewurgd. Na de wurging heeft ze de baby uit de buik gesneden. De baby, intussen drie jaar oud, heeft dit wel overleefd.

De baby, Victoria, woont nu bij haar vader. Volgens de aanklager is dat dan ook het enige verheugende van de zaak. Zelf heeft de schuldige nog twee kinderen.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

FOK!weblog genomineerd voor TheBobs

Icoon Sitenews - WeblogDe FOK!weblog is genomineerd voor 'the Best of Blog Awards' (the BOBs) in de categorie Beste Nederlandse Blog. Radio Nederland Wereldomroep maakte gisteren de Nederlandse genomineerden bekend. Naast de weblog van FOK! zijn ook Onzemaninteheran, Marketingfacts , Volkskrantblog , Sargasso , Merelroze , Frankwatching, Dagelinks, Hoeiboei.web-log.nl en Appelogen.be genomineerd.

De BOBs zijn de internationale prijzen voor weblogs over de hele wereld. Jaarlijks organiseert Deutsche Welle de verkiezing van beste weblog in tien talen. Radio Nederland Wereldomroep is verantwoordelijk voor het Nederlandse deel van de wedstrijd.

De Nederlandse genomineerden in andere categorieën zijn: Volkskrantblog voor Beste Weblog (wereldwijd), GeenStijl voor de Blogwurst Award (meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog) en wijblijvenhier.nl voor de Reporters zonder Grenzen Award (voor weblogs die zich op bijzondere wijze inzetten voor vrijheid van meningsuiting).

Vanaf nu kan iedereen op de genomineerden stemmen via thebobs.com. Het publiek en de internationale jury bepalen de winnaars. Stemmen kan tot en met 14 november. Op 15 november worden in Berlijn de prijzen uitgereikt.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Tien arrestaties na wegpesten allochtoon gezin

Icoon PolitieIn verband met het wegpesten van het Liberiaanse gezin Hayes uit het dorpje Waspik (gemeente Waalwijk), zijn inmiddels tien arrestaties verricht. Vorige week werden al drie jongens aangehouden en deze week volgden nog zeven arrestaties.

Alle jongeren - in de leeftijd van 14 tot met 21 jaar - worden verdacht van betrokkenheid bij diverse discriminerende incidenten rondom het gezin. De pesterijen begonnen na hun aankomst in Waspik in het voorjaar van 2006. Twee weken geleden deed de moeder van het gezin voor het eerst aangifte.

De treiterijen bestonden uit intimidatie en scheldpartijen. Ook werden er bijvoorbeeld eieren tegen de woning van Hayes gegooid en ontplofte vuurwerk in het huis. Eind vorige maand reden jongeren met een scooter in op één van de dochters van het gezin. De jonge vrouw kwam met de schrik vrij maar de familie voelde zich niet meer veilig en dook onder.

In Waspik bestaat veel ongenoegen over het lakse optreden van de diverse instanties. De gemeente onderzoekt nog hoe de situatie in anderhalf jaar zo kon escaleren. Loco-burgemeester Peter van Dongen zei vorige week dat na eerdere incidenten in april een plan van aanpak werd gemaakt. Dat heeft echter niet gewerkt, moest ook de loco-burgervader erkennen. Burgemeester Nol Kleijngeld spreekt over ernstige incidenten die diepe sporen hebben achtergelaten bij de betrokken familie en in de dorpsgemeenschap van Waspik.

Van de tien arrestanten zitten er nog vier vast.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Twee doden bij familiedrama Assen

Icoon PolitieAfgelopen avond heeft de politie in Assen in een woning twee lijken aangetroffen. De dode lichamen van een man en een vrouw werden gevonden in een huis aan de Stroom.

Vermoedelijk heeft een buurtbewoner de politie getipt omdat het stel al sinds zondag niet meer was gezien. Het paar zou geregeld ruzie hebben en de kinderen waren volgens een bewoner al uit huis geplaatst vanwege de heftige ruzies, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De politie wil nog niet veel kwijt over de zaak. Wel is duidelijk dat de lichamen in een slaapkamer en in de woonkamer lagen. ''Verder houden we alles nog open en zijn we bezig met sporenonderzoek'', aldus een politiewoordvoerder. Hoewel de politie niet wil bevestigen dat het stel bij de politie bekend staat, blijkt uit verhalen van omwonenden dat agenten geregeld betrokken werden bij problemen in de relationele sfeer.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Nederlands kamp bij Deh Rawod beschoten

Icoon OorlogHet Nederlandse kamp in de Zuid-Afghaanse provincie, Camp Hadrian, is gistermiddag rond half vijf beschoten met een aantal projectielen. Dat heeft het ministerie van Defensie afgelopen avond gemeld.

Volgens het ministerie bereikte een van de projectielen doel en sloeg in op het militaire kamp bij Deh Rawod. Het ging vermoedelijk om een 107 milimeter raket. Deze richtte geen schade aan.

Een week geleden werd Camp Hadrian ook al beschoten met een viertal projectielen, vermoedelijk 107mm granaten. Twee daarvan kwamen toen terecht in het kamp, een erbuiten en de vierde ontplofte niet.

De afgelopen weken is veel gevochten in het gebied, waar zich grote concentraties Taliban ophouden. Maar beschietingen van de Nederlandse militaire bases komen zelden voor. In het najaar van 2006 was er een explosie buiten Camp Hadrian. Kamp Holland bij Tarin Kowt werd wel vaker onder vuur genomen.

Camp Hadrian is het tweede, kleinere Nederlandse kamp in de Zuid-Afghaanse provincie. Er zijn ongeveer driehonderd Nederlandse militairen gelegerd, die allemaal in gepantserde containers verblijven.

Het kamp kreeg die aan het begin van de missie vorig jaar zomer als eerste, omdat in de buurt felle gevechten plaatsvonden. Het kamp zelf werd daarna niet meer bestookt. Kamp Holland kreeg in een later stadium ook bunkerruimtes.

Seksvideo kost 19-jarige actrice baan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De negentienjarige Hoang Thuy Linh uit Vietnam lijkt haar acteercarrière voorlopig in de ijskast te kunnen zetten. Een seksvideo waarop de actrice wilde capriolen met haar vriend uithaalt is uitgelekt en circuleert inmiddels op internet. Het stond op YouTube, maar die heeft het filmpje al verwijderd.

Het pikante filmpje staat echter nog wel op andere websites. "Dit is de grootste schande die ooit in de virtuele wereld van Vietnam te zien was", aldus een journalist. Een paar dagen nadat het schandaal los barstte schrapte de Vietnamese televisie de serie waarin Thuy Linh de hoofdrol vertolkt. Daarin speelde ze een nette scholiere.

Invalidevoertuigje in brand in A'dam-West

Icoon Politie In Amsterdam-West is afgelopen avond in het stadsdeel Slotervaart een invalidevoertuig in vlammen opgegaan. Dat heeft de politie gemeld. In het stadsdeel is het de afgelopen tijd onrustig.

Iets na half acht kregen brandweer en politie melding van de brand, die snel werd geblust. De politie weet niet of het vuur is aangestoken of op een andere manier is ontstaan, onderzoek moet dat uitwijzen. ''Na elke brand doen wij een groot onderzoek'', aldus de politiewoordvoerder. Het wagentje stond op de hoek van het Marten Corverhof en de Ward Bingleystraat.

Sinds de dood van de 22-jarige Bilal B., die vorige week zondag op een politiebureau in Slotervaart werd doodgeschoten, is het onrustig in Amsterdam-West. Avond na avond vliegen auto's in brand, relschoppers gooiden stenen door de ramen van het betreffende politiebureau en bekogelden een busje van een mediabedrijf.

Met dank aan wondersloffen voor de submit.

Pittige gesprekken over toekomst Antillen

Icoon Politiek De fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben vruchtbare, maar ook pittige gesprekken gevoerd met hun Antilliaanse collega's over de staatkundige vernieuwing van de overzeese eilanden.

Dat zei Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gisteravond na een eerste formele overleg tijdens het tiendaagse bezoek van de parlementaire delegatie aan de Antillen en Aruba.

Zo stelde de Antilliaanse collega van Verbeet, Pedro Atacho, dat bij de plannen voor staatkundige vernieuwing van de eilanden nog problemen zijn op het gebied van de democratische inrichting. Hij wees erop dat gevreesd wordt dat Antilliaanse besluiten te veel ''onderhevig worden aan Nederlandse controle''.

Staatkundige vernieuwing is een van de belangrijke thema's tijdens het bezoek van de fractievoorzitters aan de Antillen en Aruba. In de zogeheten Slotverklaring is afgesproken dat op 15 december 2008 Curaçao en Sint Maarten, net als Aruba, een autonome status krijgen. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden bijzondere gemeenten van Nederland.

Verder is afgesproken dat Nederland een groot deel van de schulden van de eilanden overneemt. Volgens CDA-fractieleider Pieter van Geel staat daar dan tegenover dat Nederland ook voorwaarden op financieel gebied mag stellen. ''Dat heeft niets met de democratische inrichting te maken.''

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar constateerde bovendien dat hij van Antilliaanse zijde nog geen voorstellen heeft gehoord over de democratische inrichting. Terwijl het volgens hem wel zaak is om snel nadere afspraken te maken. Hij riep de eilandbesturen en het Nederlandse kabinet op om voortvarend te werk te gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.