Geheim van de HEMA-worst ontrafeld

De Hema-rookworst staat al jaren bekend als één van de lekkerste van Nederland. Ook is het één van de best bewaarde bedrijfsgeheimen tot nu toe, omdat niemand weet waar de worst eigenlijk geproduceerd wordt. Nu kon wel eens een einde komen aan dat 'beroemde geheim'.

Volgens Distrifood heeft een boze medewerker van een stakend Unilever-bedrijf vanochtend bekend gemaakt dat de worst 'gewoon' bij de Unox in Oss vandaan komt. De desbetreffende medewerker zou direct door de directie van Unox op het matje zijn geroepen. Uit wraak voor de aangekondigde bezuinigingsplannen bij Unilever zou de werknemer het geheim nu hebben onthuld.

Unox is tot op heden niet voor commentaar bereikbaar en ook de Hema wil niets loslaten over het beroemde huismerkproduct. Medewerkers zouden elkaar nu ook tegenspreken. Concurrent Zwanenberg reageerde wel en opperde dan ook dat de Hema-worst gewoon bij de Unox in Oss gemaakt wordt. Dat bedrijf kondigde in september nog aan dat de rookworsten een stuk gezonder gaan worden.

Het merendeel van de Nederlanders zal het vast een 'worst' zijn waar de heerlijke worst vandaan komt. In 2006 stond de worst al eens ter discussie. Toen kondigde stichting Wakker Dier aan actie te gaan voeren tegen de Hema-worst, uit protest tegen de onverdoofde castratie van biggen. In diverse consumentenonderzoeken werd de Hema-worst steeds als lekkerste rookworst aangewezen, naast die van Unox zelf. Sinds eind juli is de worst ook verkrijgbaar op Schiphol.

Ook op het Fok!Forum wordt natuurlijk over de Hema-worst gespeculeerd