Nuon Solar Team doet goede zaken

Icoon WetenschapHet Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft heeft woensdag goede zaken gedaan in de World Solar Challenge, de race voor auto's op louter zonne-energie. Het team legde, mede door de harde wind, 750 kilometer af in de Australische woestijn en ligt nu ongeveer 100 kilometer voor de Belgische Umicore.

Dat heeft een woordvoerster gezegd. "Het waaide behoorlijk in de boomloze Australische woestijn en we hadden vooral de wind in de zij. Hierdoor gebruikten wij ongeveer 20 procent minder energie." Hoe hard de Nuna 4 precies ging kon de woordvoerster niet zeggen, maar volgens haar zaten er topsnelheden van boven de 100 kilometer per uur bij.

Het team is nu iets voorbij de plaats Coober Pedy. Het is nu afwachten of het team uit Delft donderdag al de eindstreep haalt in Adelaide, een dikke 700 kilometer zuidwaarts. "Het zou in principe kunnen als de weersomstandigheden meezitten en we geen pech krijgen."

De Twente One leek in het begin een goede dag te gaan beleven, maar net voor het einde van de dag raakte de wielophanging los en kon er niet verder gereden worden. De Twentenaren staan nu op de vijfde plek, achter het team uit Bochum.

Met dank aan TR08 voor de submit.