FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 oktober 2007

Dieven springen tevergeefs in water

Icoon Domme criminelenTwee mannen van 18 en 21 jaar hebben vandaag voor niets een nat pak gehaald. De dieven hadden vandaag op de Oud Bussumerweg in Bussum een zestienjarige jongen beroofd en gingen er op een scooter vandoor.

Toen agenten hen achtervolgden reden de twee tegen een stoeprand, waardoor zij vielen. De twee sprongen in het water van het Mauwtje, waar zij werden aangehouden. De scooter bleek eerder te zijn gestolen van een 18-jarige Hilversummer.

Vrouw toont borst in tankstation

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een vrouw heeft de medewerker van een tankstation wel een aangename verrassing bezorgd. Gehuld in lingerie stapte ze 's ochtends de winkel van een pompshop binnen en stapte op de kassa af.

Daar ontblootte ze een tiet, terwijl de buitentemperatuur op dat moment slechts zeven graden bedroeg. De bewakingscamera van het Araltankstation in Berlijn legde de bizarre scŤne vast. "Ik heb hier al veel beleefd maar deze naaktscŤne overtrof alles", aldus Aralbediende Carsten Schulz op Bild.de.

Militair vervolgd voor doodschudden baby

Icoon MisdaadEen 33-jarige militair uit Bergen op Zoom wordt alsnog vervolgd voor het dood schudden van een pasgeboren baby in 2004. De man blijkt namelijk ooit nog een kind door elkaar te hebben geschud. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een pro-formazitting voor de militaire rechtbank in Arnhem.

Drie jaar geleden seponeerde justitie de zaak op voorwaarde dat de militair nooit meer een kindje dood zou schudden. Later bleek pas dat de man al een keer tot twee jaar cel en tbs was veroordeeld voor het bijna dood schudden van een andere baby. Dat was voor justitie reden genoeg de Bergenaar alsnog te vervolgen.

Klomp hasj verwondt cipier

Icoon OpmerkelijkEen cipier van een Zweedse gevangenis is gewond geraakt toen hij een klomp hasj op zijn hoofd kreeg. Onbekenden hadden het pakketje over de muur van de bak geslingerd.

De cipier van de bajes in NorrkŲpping raakte lichtgewond toen de klomp zijn schedel ramde. De politie heeft de gooier nog niet kunnen achterhalen. Ook is niet duidelijk voor wie de drugs waren bestemd.

Met dank aan Chesterrrrr voor de submit.

Jan Smit was zijn stem even kwijt

Icoon ShowbizzJan Smit kampt met gezondheidsproblemen. De volkszanger werd eerder geveld door een zware griep, maar heeft nu op last van zijn arts al zijn optredens tot donderdag moeten cancellen. De Volendammer zal het voorlopig rustig aan moeten doen.

De vriend van Yolanthe Cabau van Kasbergen raakte de afgelopen weken meermaals zijn stem kwijt. Uit zijn gouden keel kwam geen noot meer. "Omdat Jan steeds er niet aan wilde dat hij langer de tijd moest nemen om te genezen, raakte hij de afgelopen weken meermaals zijn stem kwijt", legt zijn manager Jaap Buijs uit. Van de arts mag Jan vrijdag weer het podium weer bestijgen om op te treden.

Verdonk zegt VVD lidmaatschap op

Icoon PolitiekVerdonk heeft zojuist in de uitzending van NOVA gemeld dat ze de eer aan haarzelf houdt en haar VVD-lidmaatschap opgeeft. Dit doet ze nadat vanavond het VVD-hoofdbestuur haar een ultimatum stelde: Uit de Tweede Kamer, of uit de VVD.

Verdonk verwijt de VVD verder een te linkse koers en snapt niet waarom het hoofdbestuur niet naar de gemengde geluiden binnen de VVD luistert. Een zichtbaar aangeslagen Verdonk zei in NOVA verder dat ze in de Tweede Kamer blijft om de meer dan 600.000 mensen die op haar gestemd hebben te dienen. Ze vindt het een zware beslissing en zal op korte termijn duidelijk maken hoe zij haar toekomst in de politiek ziet.

"Ik heb dit niet gewild" en "wat mij betreft had dit helemaal niet gehoeven", ging ze verder. Het stuit haar verder tegen de borst dat de VVD zich niet neer zet als volkspartij. Op de vraag of ze de kiezers van de VVD een onderdak gaat bieden in een eigen partij wilde ze vooralsnog geen antwoord geven.

Voorzitter Jan van Zanen is opgelucht over de beslissing van Verdonk. Uitstellen van de keuze zou volgens hem de VVD schaden.

Verdonk nu echt op eigen benen.

Emma Watson ruilt acteren in voor studeren

Icoon FilmEmma Watson, de actrice die de rol van Hermelien Griffel vertolkt in de Harry Potter-films stopt tijdelijk met acteren om zich op het studeren te storten. De 17-jarige Watson studeert momenteel aardrijkskunde, kunst en Engelse literatuur. Ze hoopt een graad in de literatuur te halen, zodat ze aan een universitaire studie kan beginnen.

Watson geniet van het studeren en noemt het aangename afwisseling met filmen. Ze is gemotiveerd, want ze droomt ervan naar de universiteit te kunnen. "Ik zorg ervoor dat ik al mijn werk doe, want ik heb een duidelijk doel voor ogen", aldus Watson.

Zelfmoordterrorist doodt familie tijdens test

Icoon OorlogEen Afghaanse zelfmoordterrorist heeft per ongeluk zijn familie opgeblazen, zo meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het incident gebeurde in Uruzgan waar ook Nederlandse troepen zijn gelegerd.

De jongeman wilde vermoedelijk zijn bomvest nog even testen. Tijdens deze onfortuinlijke test ging de bom af en verloren zijn moeder, zus en 11-jarige broer het leven. De terrorist overleefde begrijpelijkerwijs het voorval zelf ook niet.

Met dank aan Rygar voor de submit.

Pro-westerse partijen vormen regering in OekraÔne

Icoon Buitenlands Pro-westerse partijen in OekraÔne zijn het eens geworden over de vorming van een nieuwe coalitieregering.†Het Blok†Ons OekraÔne van president Viktor Joesjtsjenko en het Blok Joelia Timosjenko tekenden maandag een akkoord. Joesjtsjenko blijft president, terwijl Timosjenko premier van het land zal worden.

De 'oranje' partijen bezetten 228 van de 450 zetels in het parlement, zo bleek maandag bij de definitieve uitslag van de verkiezingen van 30 september. Dat is meer zetels dan verwacht, waardoor een krappe meerderheid voor de pro-westerse partijen net mogelijk is.†De grootste partij is echter de door Moskou gesteunde Partij van de Regio's van premier Viktor Janoekovitsj, met 175 zetels.†De verkiezingen moesten een eind maken aan maanden van politieke chaos.

Joesjtsjenko en Timosjenko stonden aan de wieg van de 'Oranje Revolutie' in 2004, die een eind maakte aan een pro-Russisch autoritair regime. Joesjtsjenko werd president, Timosjenko premier. Maar al na acht maanden ontsloeg de president de premier en na nieuwe verkiezingen kwam de in 2004 verslagen Janoekovitsj terug als premier.Oranje/paars zijn pro-Westerse partijen, Blauw/rood pro-Russisch
Klik hier voor een grotere versie

Pereiro Sio gehuldigd als Tour-winnaar

Oscar Pereiro Sio is maandag gehuldigd als winnaar van de Tour de France van 2006. Floyd Landis bracht de gele trui naar Parijs, maar later zou blijken dat de Amerikaan doping had gebruikt. Hierdoor werd de huidige nummer twee, de Spanjaard Pereiro Sio, automatisch tot winnaar uitgeroepen.

Het Amerikaanse dopingbureau (USADA) maakte in september bekend dat Landis schuldig was bevonden aan het gebruik van verboden middelen. De renner is inmiddels, bij het sporttribunaal CAS in Lausanne, in hoger beroep gegaan.

De internationale wielrenunie was niet van plan om de uitspraak af te wachten en riep Pereiro Sio uit tot winnaar van de Ronde van Frankrijk van 2006. Maandag werd de gele trui aan hem uitgereikt.

Enkelblessure voor Heitinga

John Heitinga is nog niet helemaal hersteld van afgelopen weekend. De speler van Ajax kwam tijdens het verloren EK-kwalificatieduel tegen RoemeniŽ (1-0) in actie, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. De verdediger heeft namelijk een blessure aan zijn enkel.

Heitinga was vandaag de enige die apart trainde. De bondscoach van het Nederlands Elftal, Marco van Basten, wilde overigens nog niet ingaan op de elf spelers die aanstaande woensdag tegen SloveniŽ zullen starten. Het is wel zeker dat Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst en Ruud van Nistelrooij niet in actie komen. Het trio is geschorst.

De verwachting is dat Klaas-Jan Hutntelaar als vervanger van Van Nistelrooy zal fungeren. Het is echter ook mogelijk dat Robin van Persie, die afgelopen weekend een schorsing uit zat, op deze positie zal beginnen. Verder keert ook Wesley Sneijder weer terug in de selectie. De kans is groot dat hij Van Bronckhorst op het middenveld zal gaan vervangen.

Man in Delft voor de 20e keer betrapt

Icoon OpmerkelijkEen 30-jarige man is deze week voor de 20e keer opgepakt omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man reed met negentig kilometer per uur over de Buitenhofdreef in Delft en trok daarmee de aandacht van de politie. De man moest een alcoholtest ondergaan en zijn adem bevatte ruim vier keer zoveel alcohol als toegestaan.

Na controle bleek dat het rijbewijs van de man uit Delft al een jaar ongeldig was. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn auto is in beslag genomen.

Vrouw naar SiberiŽ gestuurd door navigatie

Dat je niet altijd klakkeloos je Tom-Tom moet volgen, is al langer bekend. Zo reed een Duitser onlangs nog de trambaan op omdat zijn navigatiesysteem de verkeerde route aangaf. Het GPS van een 22-jarige vrouw stuurde zijn eigenaar zelfs naar het ijskoude SiberiŽ, terwijl ze naar het dorpje Nachrodt in het westen van Duitsland wilde.

Zo ver kwam ze echter niet. De vrouw strandde middenin de rimboe van de Duitse streek Sauerland. Omdat ze hopeloos was verdwaald, besloot ze de politie te bellen. Deze kon haar eerst niet vinden.

Toen de vrouw de coŲrdinaten van haar lokatie doorgaf, bleek ze zich volgens het systeem namelijk al in SiberiŽ te bevinden. Door haar claxon regelmatig te beroeren, wist men de automobiliste uiteindelijk toch te vinden. Een boer bood de helpende hand door de vrouw met zijn trekker uit het bos te slepen.

Ruud de Wild vertrekt bij Radio 538

Icoon RadioNa maanden van speculatie is de kogel eindelijk door de kerk: Ruud de Wild vertrekt bij Radio 538. Dit meldt RTL Boulevard vandaag. De populaire DJ heeft zich al enige tijd ziek gemeld en zou een vertrek naar Q-Music willen forceren. Of hij de overstap nu daadwerkelijk gaat maken is niet bekend.

Over de opvolging van Ruud de Wild wordt ook al druk gespeculeerd. Giel Beelen van 3FM wordt in de wandelgangen vaak genoemd en zou al enkele gesprekken gevoerd hebben met Radio 538. Beelen zou bij de commerciŽle zender ťťn miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

FOK!radio: Sex, drugs & rock'n roll bij Veronica

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Als we mediajournalist Arjan Snijders moeten geloven ging het er soms heftig aan toe bij Veronica. De eens zo machtige omroepvereniging was groot tussen 1975 en 1995. Eerst als piraat in de ether, daarna in het omroepbestel. Daarna ging Veronica commercieel en liep het uiteindelijk helemaal mis. Snijders, zelf ook actief in radioland, schreef er een boek over. Hij sprak met betrokkenen als Lex Harding, Erik de Zwart en Adam Curry en kreeg persoonlijke verhalen over seks, drugs & rock'n roll van achter de schermen te horen. Daar zijn wij natuurlijk benieuwd naar! We spreken vanavond met hem. Kunnen we meteen vragen of ze bij Veronica wel blij zijn met het boek. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Er zit weer een wisseling van de wacht in de hogere crew aan te komen. Uiteraard hoor je in FOK!radio een update. En het is weer tijd voor de column van TheGrandwazoo.

Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meekijken in de studio van FOK!radio kan via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!Hiddink: "Rusland moet risico's nemen"

Guus Hiddink is van mening dat Rusland, tijdens het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Engeland, niet op de verdediging moet gaan leunen. De ploeg moet namelijk winnen om uitzicht te houden op het eindtoernooi, dat in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden.

"Je kunt niet van begin af aan alles op de aanval gooien, want een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten, maar vroeg of laat zullen we risico moeten nemen en vol voor de winst gaan", liet Hiddink maandag, tijdens een persconferentie in het Loezjniki-stadion, weten.

KroatiŽ heeft in groep E, waar Rusland ook actief is, 26 punten behaald en gaat hiermee aan de leiding. Engeland heeft drie punten minder en staat op de tweede positie. De Russische nationale ploeg vinden op de derde plaats terug. Zij hebben tot nu toe achttien punten, maar hebben nog drie wedstrijden voor de boeg. De Engelsen en de Kroaten hebben er nog maar twee op het programma staan.

Nog niet zo lang geleden verloor Rusland met 3-0 van Engeland. "Een glaszuiver doelpunt van ons werd afgekeurd. Dat had de 1-1 betekend en een totaal ander aanzien van de wedstrijd", liet Hiddink weten. "Maar hoe dan ook, ik vond dat we Engeland goed partij hebben gegeven. We werden absoluut niet weggespeeld. De Engelsen hebben weliswaar meer ervaring dan mijn jonge team, maar ze staan ook onder druk omdat iedereen verwacht dat ze wel even zullen winnen. Wij hebben dus niets te verliezen en een heleboel te winnen."

Mannen hebben PS3 op verlanglijst, vrouwen de Wii

In Amerika heeft de Solutions Research Group onder 1200 consumenten onderzoek gedaan naar digitale lifestyle-producten op de wenslijstjes voor de feestdagen.

Bij de mannen staat de HD-tv op nummer een, maar op nummer zes, negen en tien staan de de drie next-gen consoles, respectievelijk de PS3, de Xbox 360 en de Wii. Bij de vrouwen staat slechts ťťn console in de verlanglijst, de Nintendo Wii.

In totaal staat de Wii daarmee bovenaan als meest gewilde spelcomputer, maar bij de mannen is dus duidelijk de PS3 het populairst. 10% van de mannen wil het apparaat van Sony hebben, terwijl 8% liever de Xbox 360 of de Wii heeft. Bij de vrouwen wil graag 9% een Wii hebben, maar zoals al vermeld ontbreken de andere twee spelcomputers bij hun op de verlanglijstjes.

Uit de cijfers blijkt nogmaals de strategie die de bedrijven voeren, Sony en Microsoft richten zich vooral op het stoere en mannelijke imago, terwijl Nintendo probeert iedereen voor zich te winnen.AZ al vroeg tegen Zenit St. Petersburg

AZ zal op 25 oktober al vroeg in actie komen. Op die dag speelt de ploeg van trainer Louis van Gaal namelijk het eerste duel in de groepsfase van de UEFA Cup tegen Zenit St. Petersburg. Om 17:30 uur Nederlandse tijd wordt er al afgetrapt.

De wedstrijd tegen Zenit St. Petersburg, waar Dick Advocaat de scepter zwaait, wordt in het Petrovski-stadion gespeeld. De Alkmaarse formatie moet het ook nog op tegen Larissa FC (29/11), 1. FC NŁrnberg (05/12) en Everton (20/12) opnemen in e groepsfase van de UEFA Cup.

De duels tegen Larissa en Everton worden in het DSB Stadion afgewerkt. Voor het treffen met 1. FC NŁrnberg zal de selectie naar Duitsland afreizen.

Politieauto rijdt rond zonder APK

Politieagenten zijn nooit te beroerd om een bonnetje uit te schrijven als de APK van je auto is verlopen. Toch blijkt ook Oom Agent nog weleens de APK-keuring van zijn dienstauto te vergeten. Zo rijdt er in Groningen al sinds maart een politieauto rond zonder dat deze APK-gekeurd is.

We vinden het heel erg knullig, het hoort niet bij onze organisatie", meldt de heilige Hermandad. "Het is geen excuus maar we hebben bijna vierhonderd auto's. We gaan nu een dubbele controle invoeren en we hopen dat het daarmee wordt opgelost."

Men heeft beloofd dat het voertuig zo snel mogelijk een APK-keuring zal ondergaan. Helaas was de politie niet zo sportief om ook zichzelf een bekeuring te geven.


Ook deze politieauto heeft de APK-keuring niet overleefd


Met dank aan porsche1 voor de submit.

Vrouw zit met kont klem in stoel

Een negentienjarige Deense heeft een geintje bijna niet meer kunnen navertellen. Bij wijze van grap nam ze plaats in een hoge kinderstoel, maar bleef met haar kont vastzitten.

Nadat de jonge Deense na een wilde nacht stappen nog even wat wilde eten in een snackbar, besloot ze voor de gein in een daar aanwezig kinderstoeltje te zitten. Haar eerste voet kreeg ze er nog wel door, maar toen de tweede erbij kwam, bleef ze onherroepelijk met haar kont klem te zitten. Haar vrienden en het snackbarpersoneel wisten haar niet los te krijgen.

De politie en ambulancepersoneel werden opgetrommeld om de jonge vrouw te helpen. Terwijl ze met vereende krachten de Deense uit haar benarde positie probeerden te bevrijden, kreeg ze echter een astma-aanval. De ademnood werd zo groot, dat de vrouw met stoel en al in de ziekenauto werd gegooid en met hoge snelheid naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Marcouch roept op tot rust in Slotervaart

De voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, de PvdA'er Ahmed Marcouch, heeft een oproep gedaan aan de inwoners om zich beheerst te gedragen nu de identiteit van de doodgeschoten messentrekker bekend is geworden. Marcouch heeft jongerenwerkers, vrijwilligers en religieuze leiders geÔnstrueerd die de buurt intrekken om te vertellen wat er is gebeurd.

Bewoners kunnen voor bezinning ook terecht op het Stadsdeelkantoor. Er is een kamer vrijgemaakt voor buurtbewoners, waar ze met broodjes, koffie en thee op verhaal kunnen komen. Ook de moskee naast het politiebureau is open en houdt de hele dag bijeenkomsten.

De 22-jarige Bilal B., de aanvaller van de twee politieagenten, is van Marokkaanse komaf en maakte deel uit van zogenoemde harde kern van probleemjongeren in Amsterdam West en had twee jaar geleden contacten met de Hofstadgroep. Hij woonde bij zijn ouders in wijk Overtoomse Veld. Marcouch zal de ouders van B. waarschijnlijk vanavond bezoeken voor een gesprek en om zijn medeleven te tonen. Bilal vierde vrijdag nog het Suikerfeest thuis bij zijn ouders en meldde zich later met suÔcidale gedachten in een psychiatrische kliniek waar hij al eerder behandeld was.

Marcouch, die zelf een oud-agent is van het Amsterdamse korps, heeft ook zijn medeleven betuigd aan de twee neergestoken agenten. Die liggen zwaargewond in het ziekenhuis. De agente liep een steekwond in de borst en twee in de rug op. Daarbij werd een longslagader geraakt. Haar mannelijke collega liep vijf steekwonden op in gezicht en schouder. Bij hem werd een hoofdslagader geraakt. Zijn luchtpijp werd op een haar na geperforeerd. Beiden maken het inmiddels redelijk.

De sfeer in Slotervaart was al emotioneel nadat donderdag een 16-jarige Marokkaan voor het schoolplein van het Technisch College werd doodgestoken door een 14-jarige Turkse klasgenoot.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Perfect Dark 2 op komst?

Volgens de Indiase gamesite GameGuru zal ontwikkelaar Rare volgend jaar een nieuwe Perfect Dark-game onthullen. Dit claimt GameGuru op basis van anonieme bronnen binnen Rare.

Perfect Dark 2 zal een direct vervolg moeten worden op de N64 hit; het wordt dus geen prequel zoals het eerste deel op de Xbox 360. Het verhaal zou een belangrijke rol gaan spelen in de opvolger, met onder meer een duistere Joanna Dark (what's in a name). Tot slot beweert GameGuru dat er aan de hand van gemaakte keuzes in het spel verschillende verhaallijnen tevoorschijn zullen komen.

Top of Flop: Angelique Liebregts

Voor de vorige Top of Flop kregen we de handen ook niet spontaan op elkaar. Gimme More van Britney Spears was een flop,  dus. DizzleWizzle wist jullie mening het beste te verwoorden: "Clip heeft totaal geen inhoud. Een beetje 3 minuten kijken naar een muts die onprofessioneel om die paal heen draait. (Kreeg spontaan een DeJa Vu over haar optreden bij MTV Awards) Dat kan ik zelfs nog beter!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Angelique Liebregts, een 45-jarige Nederlandse zangeres uit Eindhoven. Angelique probeert met haar zelf geschreven liedjes "een ieders gevoelige snaar even te raken". Haar nieuwste lied heet "Onze Soldaten", een lied "waar ik als moeder mijn zoon maar ook alle andere soldaten die naar afghanistan zullen gaan of al zijn een warm hart toe te dragen."

Mannee vond het wel een top:

Ik ben het daar wel mee eens. Het is een mooi lied. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Man opgepakt voor ontucht via webcam

Icoon InternetEen 44-jarige Utrechter is opgepakt, omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met twee minderjarige meisjes uit het Zuid-Hollandse Krimpenerwaard. De man uit de Utrechtse Heuvelrug had zijn slachtoffertjes via het internet leren kennen.

Dat meldt de politie vandaag. De ontucht vond plaats toen de meisjes nog maar 11 en 14 jaar oud waren in de periode van 2004 tot medio vorig jaar. De man nam de meisjes op via de webcam. Met de beelden chanteerde hij de slachtoffertjes.

Inmiddels zijn de meisjes 14 en 17 jaar oud en hebben ze aangifte gedaan tegen de pedofiel. De politie sluit niet uit dat de man in ons land nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgen aandacht aan de zaak.

Nintendo: 'Gamers verveelden zich voor de Wii er was'

Perrin Kaplan, de vice-president marketing van Nintendo of America, heeft gezegd dat de consumenten het gamen zat waren tot Nintendo met de Wii op de proppen kwam. Dit zei ze op een bijeenkomst waar Nintendo voor de zoveelste keer gefeliciteerd werd met hun succes.

Haar letterlijke woorden waren:

"[...]
A major insight that Nintendo had early on was that they saw that gamers were getting bored, even though they didn't know it yet.
[...]"


Ze wordt gesteund in haar standpunt door collega Robert Matthews, ook een hoge pief van Nintendo of America. Hij heeft gezegd dat gamers de lange speelsessies zat waren en behoefte hadden aan games die in een korte tijd plezier opleverden:
"[...]
Just look at the way people consume entertainment today. The idea that you would spend hours playing video games is just not real anymore.
[...]"


George Harrison vulde aan dat Nintendo niet meer geld in marketing heeft gestoken dan vroeger en toch veel meer succes boekt op dit moment. Hij zei dat Nintendo handiger de media bespeelt om de Wii te hypen. Het nieuws dat mensen konden afvallen door het spelen van Wii Sports werd dan ook uitgebreid gepropageerd richting de media.

Door het succes van de Wii staat Nintendo weer op de kaart. Het bedrijf zag haar aandelenkoers tot ongekende hoogte stijgen, wat ook komt door het succes van de Nintendo DS. Op dit moment is de Wii de snelst verkopende console van de drie 'next-gen' systemen. De kans is groot dat de vraag het aanbod overstijgt met de feestdagen.

Europese vervangingsactie kapotte Big Daddy beeldjes

Kwam jij bij het openmaken van je Limited Edition Bioshock een kapotte Big Daddy figurine tegen? Wees dan niet getreurd, maar let even op. 2K heeft een actie op touw gezet waarbij je na melding gewoon een nieuwe figurine zal krijgen. Op de site van Bioshock, Cult of Rapture, is dit bericht verschenen.

"2K is op de hoogte van het feit dat een klein aantal Big Daddy figurines uit de 360 en PC Collectors Editie van BioShock kapot bleken te zijn. Er zijn nieuwe beeldjes geproduceerd en 2K is dan ook blij te kunnen melden dat gedupeerden hun kapotte beeldje kunnen omruilen.

Indien u met het kapotte beeldje en de originele aankoopbon van de Collector's Edition naar de winkel gaat waar u de game gekocht heeft, worden uw gegevens genoteerd en wordt u door de winkelier op de hoogte gebracht wanneer u het nieuwe beeldje kunt komen afhalen. Dit zal binnen enkele weken zijn. Dank voor uw geduld en vertrouwen in deze zaak en we hopen dat u nog veel speelplezier van BioShock heeft."

Resistance: Fall of Man 2 in de maak?

Als we de blog van Surfer Girl moeten geloven dan komt de volgende Resistance: Fall of Man in november 2008 uit op de PlayStation 3. Het tweede deel zou gaan over een invasie in de Verenigde Staten door de Chimera, waarbij je onder meer in San Francisco en Chicago zal moeten strijden. Verder zou de multiplayer de optie krijgen om met voertuigen te spelen en ook met drie nieuwe vliegtuigen. Tot slot zou het tweede deel van Resistance: Fall of Man een cliffhanger als einde krijgen, wat zou betekenen dat we nog een derde deel kunnen verwachten.

Rice: het is tijd voor een Palestijnse staat

Icoon Israël/PalestinaHet is tijd voor de stichting van een Palestijnse staat. Dat betoogde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice vandaag tijdens een persconferentie in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Rice zei dat in Annapolis in de Amerikaanse staat Maryland een ''serieuze en wezenlijke topconferentie'' over het conflict in het Midden-Oosten zal plaatsvinden, waarschijnlijk in november.

De minister benadrukte dat de kwestie voor de Amerikaanse president George Bush een hoge prioriteit heeft. ''De VS zien de stichting van een Palestijnse staat als absoluut essentieel voor de toekomst, niet alleen van de Palestijnen en Israeliërs, maar van het hele Midden-Oosten'', aldus Rice.

Het is de zevende keer dit jaar dat Rice naar het Midden-Oosten afreist in een poging het stagnerende vredesproces vlot te trekken. Zondag sprak Rice al uitgebreid met Israëlische leiders, maandag overlegde ze vier uur met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De Israëlische premier Ehud Olmert en Abbas hebben elkaar de afgelopen maanden vier keer ontmoet ter voorbereiding op de conferentie. De bedoeling is er in voor de bijeenkomst in Annapolis een gezamenlijke document op tafel ligt die als basis zal dienen voor het overleg.

Er is echter veel onenigheid over de inhoud van de tekst. De Palestijnen willen een gedetailleerd document met een tijdschema voor het oplossen van gevoelige kwesties zoals grenzen, vluchtelingen en de status van Jerusalem. Olmert liet gisteren weten dat Israël hier niets voor voelt en pas na de conferentie over deze problemen wil beslissen.

Boogerd nacht langer in ziekenhuis

Michael Boogerd blijft nog zeker een nacht in het ziekenhuis van Amersfoort. Gisteren werd hij opgenomen met wondroos aan de knie die afgelopen vrijdag bij een val ernstig werd beschadigd.

De interim-directeur van Rabobank, Henri Van der Aat, bezocht Boogerd gisteren en denkt dat de renner hoe dan ook aan de Ronde van Lombardije, zijn laatste serieuze wedstrijd, zal deelnemen. "Als het ook maar enigszins kan, wil hij starten. Maar het is jammer: Michael wilde er rijden om te winnen. Dat zit er zeker niet meer in. De koers uitrijden lijkt me onder deze omstandigheden al onmogelijk."

Graafmachientje spelen

Gewoon omdat het lekker is, iemand die heel graag mee wil doen met de nieuwste rage op het gebied van extreme sporten. Het zogenaamde parcours, ontstaan in de buitenwijken van een grote stad in Frankrijk, en steeds meer meer mensen doen alsof ze het heel goed kunnen.

Gelukkig voor ons is dat absoluut niet het geval en kunnen we genieten van een hoofd dat in onzachte aaraking komt met Moeder Aarde... 

Sluiter verder in Kolding

Raemon Sluiter heeft zich voor de tweede ronde van het challengertoernooi in het Deense Kolding geplaatst.

De als derde geplaatste Rotterdammer was met 6-3 en 7-6 te sterk voor de Fransman Laurent Recouderc. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de IsraŽliŽr Harel Levy.

Eerder vandaag kwalificeerde Michel Koning zich voor het hoofdtoernooi door een zege op Jasper Smit. Laatstgenoemde gaf bij een 7-5 stand in het voordeel van Koning op.

PVV: Bilal had nooit straat op gemogen

Icoon PolitiekDe man die gisteren is doodgeschoten nadat hij in een Amsterdams politiebureau twee agenten had neergestoken, had volgens PVV-leider Geert Wilders nooit de straat op gemogen. Ook al had hij een begeleider bij zich, dit had niet gemogen, zegt Wilders.

Hij wil van de ministers van Justitie, van Binnenlandse Zaken en voor Wonen, Wijken en Integratie weten hoe zij daar tegenaan kijken. Wilders heeft hen vandaag schriftelijke vragen gesteld nadat justitie meer details over de achtergrond van de man had vrijgegeven.

Hij wijst erop dat het om een "psychisch ernstig gestoorde criminele Marokkaan'' gaat die "banden heeft gehad met een terreurorganisatie zoals de Hofstadgroep, al tien jaar bekend is bij de politie en al op zeer jonge leeftijd iemand heeft neergestoken met een schroevendraaier''.

Wilders grijpt de kwestie aan om opnieuw te pleiten voor invoering van de administratieve detentie. Dat is een bestuurlijke maatregel die het volgens hem mogelijk maakt om 'straatterroristen' die mogelijk banden hebben met terreurorganisaties langere tijd vast te houden. Ook wil de PVV dat criminele Marokkanen die tot de harde kern van probleemjongeren horen, hun Nederlandse nationaliteit kwijtraken en worden uitgezet.

Nobelprijs economie naar Amerikaans trio

Icoon OnderzoekDe Amerikanen Leonid Hurwicz, Eric Maskin en Roger Myerson krijgen dit jaar de Nobelprijs voor Economie. Het trio wordt bekroond voor de ontwikkeling van een theorie waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen situaties wanneer een markt efficiënt functioneert en wanneer niet.

Het Nobelprijs Comité maakte dat maandag bekend. De Nobelprijs voor de Economie werd in 1968 ingesteld. De andere Nobelprijzen bestaan al veel langer.

Hurwicz is de oudste van de drie en werd in 1917 in Moskou geboren. Hij werkt aan de Universiteit van Minnesota in Minneapolis. Maskin (1950) is verbonden aan het Institute for Advanced Study in Princeton (New Jersey). Myerson (1951) werkt aan de Universiteit van Chicago.

'Postbank verlaagt rente systematisch'

Icoon EconomieDe Postbank, een dochterbedrijf van bankverzekeraar ING, heeft de laatste jaren bij diverse spaarrekeningen de rentevergoeding systematisch verlaagd, terwijl de marktrente juist is opgelopen. Dat meldde de Volkskrant maandag op basis van eigen onderzoek.

De Volkskrant stelt dat deze "strategie'' de bank geen windeieren heeft gelegd. Volgens het dagblad spekte deze de winst van ING Nederland vorig jaar extra met 140 miljoen euro, goed voor ongeveer 15 procent van de winst die ING in Nederland boekte met bankieren.

De Postbank wilde de cijfers niet bevestigen. "ING geeft geen financiŽle gegevens vrij over afzonderlijke onderdelen van het bedrijf'', aldus een woordvoerster.

Sutil: "Ik ben niet in gesprek met Toyota"

Adrian Sutil heeft gezegd dat hij niet in onderhandeling is met het team van Toyota Racing, over een mogelijk racezitje bij het team in 2008. Volgens geruchten zouden Sutil en GP2-kampioen Timo Glock de grootste kandidaten zijn om Ralf Schumacher op te volgen bij de renstal uit Keulen.

Toyota is bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen. Jarno Trulli en Ralf Schumacher hebben dit jaar slechts twaalf punten bij elkaar gesprokkeld. "Er vinden geen gesprekken plaats met Toyota. In de toekomst zou ik echter graag voor een team willen rijden waarmee ik races kan winnen. Als ik zo'n kans krijg, dan ben ik daar klaar voor," aldus de 24-jarige Duitser die nog een contract heeft voor volgend jaar bij het team van Spyker F1.

Airbus levert eerste 'superjumbo' af

Icoon VervoerDe Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft vandaag het eerste exemplaar van de reusachtige nieuwe A380 overhandigd aan Singapore Airlines. De overdracht vond plaats in het hoofdkwartier van Airbus in Toulouse.

Volgens de topman van Singapore Airlines Chew Choon Seng is de luchtvaart met de introductie van de A380 aan "een nieuw hoofdstuk'' begonnen. De dubbeldeks A380, ook wel 'superjumbo' genoemd, is het grootste passagierstoestel ter wereld. Er passen ruim achthonderd mensen in, maar naar verwachting beperken de meeste maatschappijen het aantal passagiers tot tussen de vierhonderd en vijfhonderd. KLM heeft nog geen orders voor de A380 geplaatst, partner Air France heeft er wel twaalf besteld.

De levering van het toestel liep door technische problemen twee jaar vertraging op. Dat kostte Airbus miljarden euro's. De problemen kostten vorig jaar topman Christian Streiff de kop en dwongen moederconcern EADS tot een herstructurering waardoor 10.000 banen verdwijnen.

Wales zonder Collins

Wales moet het woensdag, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino, zonder James Collins stellen. De 24-jarige verdediger van West Ham United heeft last van een oude kuitblessure. Collins scoorde afgelopen zaterdag in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Cyprus de enige treffer van Wales.


Bondscoach John Toshack, die na de nederlaag tegen Cyprus twijfelt of hij zal aanblijven, moet daarnaast ook middenvelder Jason Koumas en doelman Wayne Hennessey missen.

Vergoossen bezig aan laatste klus

Sef Vergoossen heeft bekend gemaakt dat Nagoya Grampus Eight zijn laatste werkgever is. De 60-jarige trainer, die in Nederland werkzaam was bij VVV, MVV en Roda JC, stapt na dertig jaar uit de voetbalwereld.

Vergoossen maakt het seizoen af in Japan en keert dan terug naar Nederland. De Limburger heeft geen interesse meer om als trainer of technisch directeur aan de slag te gaan. "Het is tijd voor andere aantrekkelijke dingen in mijn leven. Ik wil ook geen andere functie bij een ploeg, want dan ben je weer zestig uur bezig."

Portugal zonder Gomes tegen Kazachstan

Nuno Gomes mist de EK-kwalificatiewedstrijd van Portugal aankomende woensdag in en tegen Kazachstan. De aanvaller van Benfica kampt met een spierblessure in zijn been.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft Ariza Makukula van Maritimo Funchal opgeroepen als vervanger. Portugal staat achter Polen tweede in poule A en als het woensdag weet te winnen, neemt het een grotere voorsprong op achtervolgers Finland en ServiŽ.

Sinterklaas niet welkom in kerk Malden

Icoon ShockingSinterklaas is dit jaar niet welkom in de kerk in het Gelderse Malden. De pastoor van het Heilige Antonius Abt wil niet meewerken aan het sinterklaasfeest. De kerk zou niet veilig zijn voor de kinderen en bovendien zou het bisdom niet achter het feest staan.

"We houden het sinterklaasfeest al 35 jaar in deze kerk en nu horen we ineens dat we niet meer welkom zijn", zegt een teleurgestelde Theo Theunissen van het Sint-Nicolaascomitť Malden. Het feest trekt jaarlijks achthonderd kinderen en hun ouders. "We zijn nu aangewezen op het plein voor de kerk, waar weer en wind vrij spel hebben."

De oude kerkbankjes hebben te veel te lijden tijdens de viering en dat kan tot ongelukken leiden, is de lezing van de kerk. De pastoor wil zijn besluit niet verder toelichten. "Hij heeft ons zijn besluit per brief laten weten en wil er niet op terugkomen," aldus Theunissen.

Het bisdom in Den Bosch kon vanmiddag niet reageren op het besluit van de kerk in Malden.

Fisichella begint eigen Formule BMW-team

Giancarlo Fisichella begint een eigen team in het nieuwe Europese Formule BMW-kampioenschap, dat volgend jaar van start gaat. Met Fisichella Motor Sports International heeft de Italiaan al een eigen renstal in de GP2-klasse.

De coureur van Renault is erg blij met de uitbreiding van de race-activiteiten van FMS International. "Ik ben erg opgetogen dat we onze activiteiten in de autosport verder kunnen uitbreiden naar een nieuw en spannend kampioenschap als de Formule BMW Europa. In deze klasse kunnen talentvolle coureurs zich verder ontwikkelen. Sommige van deze coureurs zouden straks kunnen doorstromen naar ons GP2-team."

Mannen begluren vrouwen vanaf toilet

Icoon OpmerkelijkDoor een doorkijkje kunnen de bezoekers van het herentoilet van het strandpaviljoen Parnassia in Bloemendaal aan Zee het vrouwentoilet inkijken. De 'optutruimte' van de vrouwenkant heeft een spiegel die bij de mannenkant een raam is.

De vrouwelijke toiletbezoekers zijn hierover niet echt te spreken. De mannen temeer. Een bouwvakker kan het geheel wel waarderen "Ik kijk liever naar een mooie vrouw dan naar konijnen in de duinen tijdens het wateren".

Het idee komt van architect Erik Jan Vermeulen die de commotie betreurt. Op de spiegels zijn daarom nu stickers geplakt die de vrouwelijke bezoekers waarschuwen voor de mannen aan de andere kant van de spiegel.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Escudť haakt af bij Frankrijk

Voormalig Ajacied Julien Escudť heeft het trainingskamp van Frankrijk verlaten. De Fransman is geblesseerd en mist het EK-kwalificatieduel van woensdag tegen Litouwen.

Het is nog onbekend wat Escudť mankeert. Bondscoach Raymond Domenech roept geen vervanger op. Ook Nicolas Anelka is afgehaakt voor het duel met Litouwen. De spits van Bolton Wanderers heeft een lichte blessure aan zijn dijbeen en heeft het trainingskamp van de Fransen verlaten. Domenech heeft Frťdťric Piquionne als vervanger van Anelka opgeroepen.

Les Bleus staan achter Schotland en ItaliŽ derde in groep B.

Nederland topland voor immigranten

Icoon OnderzoekEen 'paradijs' is Nederland voor immigranten. Dit hebben critici van de immigratiestroom altijd al geroepen. Uitgebreid onderzoek onder 25 EU-landen heeft nu ook bevestigd dat immigranten warm worden onthaald in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door diverse Europese organisaties en de Migration Policy Group in Brussel

Er werd onder meer gekeken naar de rechten van de immigranten op het gebied van werk en de kans op een permanente verblijfsvergunning. De mogelijkheden om familieleden over te laten komen, en de wetten tegen discriminatie en racisme werden ook onder de loep genomen.

Nederland is niet het allerbeste uitwijkland. Zweden staat op de eerste plaats met Portugal en BelgiŽ als 2e en 3e. Finland komt na ons op de 5e plaats. In Letland zal je het als immigrant het minst naar je zin hebben, zij staan onderaan de lijst.
Met dank aan Aka-Zigor en mouthman voor de submit.

Kiplagat wil ook snelste zijn op 15 kilometer

Lornah Kiplagat wil het wereldrecord op de 15 kilometer verbeteren. Op 18 november zal de Nederlandse hardloopster die poging ondernemen tijdens de Zevenheuvelenloop.

Gisteren verdedigde Kiplagat met succes haar wereldtitel op de weg bij de halve marathon in Udine. De 33-jarige atlete verbeterde daarbij het acht jaar oude wereldrecord van de Zuid-Afrikaanse Elana Meyer.

Het wereldrecord op de 15 kilometer staat sinds vorig jaar met 46.55 op naam van de Japanse Kayoko Fukushi.

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 7

Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zevende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A pakte Hollandia de eerste periodetitel. De uitwedstrijd bij DWV werd met 1-0 gewonnen. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Ivo Rottinť. Niet veel later moest Hollandia met tien man verder na rood voor Stavenuiter. Tien minuten voor tijd kon ook Rottinť vroegtijdig gaan douchen. De Hoornse ploeg behield echter de voordelige marge.

Argon ging met 2-0 onderuit bij FC Omniworld. Argon wist de wedstrijd niet met elf man te eindigen, Jasper de Haer kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Door het verlies van Argon klimt TŁrkiyemspor naar de tweede plaats nadat met 1-2 werd gewonnen bij Elinkwijk. En ook hier eindigde men de wedstrijd met minder dan 22 man. Ersin Sahin moest na twee keer geel vertrekken en Raymond Dirven van Elinkwijk moest vlak voor het eindsignaal de kleedkamers al opzoeken.

VVSB won met 2-3 bij VUC. Door een ongelukkig doelpunt kwam het nog wel op achterstand, maar toonde veerkracht. Nadat Jozic met rood was weggestuurd, boog het met tien tegen elf de achterstand om in een 1-3 voorsprong. De 2-3 van Kenepa kwam te laat.

Bij de overige duels haalden wel alle 22 spelers het eindsignaal.

Topscorers Hoofdklasse A

1. Patrick Lokken (Argon) 6
2. Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (TŁrkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3
Ramsy Villan (ADO'20) 3
Malcolm Esajas (DWS) 3
Steve Kenepa (VUC) 3
Khalid Hamdaoui (TŁrkiyemspor) 3

Ook in de Hoofdklasse B eindigden niet alle duels met 22 man. UDI'19 beŽindigde de wedstrijd tegen EVV met negen man, maar wist wel met 1-2 te winnen. EVV kwam door een geweldige knal van Deenis Welters van zeker 35 meter op voorsprong. Na de pauze was het EVV die aanvankelijk de betere ploeg was en via Kristof Aelbrecht twee grote kansen kreeg. UDI wist zich echter te herpakken en scoorde de gelijkmaker. Even later moet UDI met tien man verder, wanneer Patrick Smulders een doorgebroken tegenstander neer legt. Maar UDI trekt de wedstrijd wel naar zich toe en komt zelfs voor. De laatste paar minuten moet de ploeg uit Uden het zelfs met negen man doen als Martijn Kuipers van het veld wordt gestuurd . Uit frustratie dat de gelijkmaker niet op het bord komt krijgt Evelein van EVV op slag van het einde nog rood.

JVC Cuijk won de thuiswedstrijd tegen hoofdklasse debutant Dijkse Boys met 3-0. In de tweede helft kreeg Cuijk de winst in de schoot geworpen. Yusef Altunel en Danny van Bakel van Dijkse Boys moesten allebei vertrekken en JVC kreeg een strafschop. Cuijk verzuimde daarna tegen negen spelers van Dijkse Boys een monsteroverwinning te boeken.

Papendrecht speelde met 1-1 gelijk bij de Baronie. De thuisploeg mocht blij zijn dat het niet al heel snel met tien man speelde. Verdediger Marc Swinkels haalde een doorgebroken speler neer, maar kreeg slechts geel. Direct na de rust vielen beide treffers. Papendrecht had wel steeds meer overtredingen nodig om overeind te blijven, wat resulteerden in twee maal rood voor Jay Luciano en Julian Van Houselt . Baronie kon er in de slotfase niet van profiteren. Papendrecht kreeg zelfs de beste kansen, maar doelman Marc Swinkels van Baronie wist zijn doel schoo te houden.

Topscorers Hoofdklasse B:

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 8
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
Bas van der Reijken (Gemert) 5
4. Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Richie Basoski (Baronie) 4
Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 4
Samir Arrachat (Papendrecht) 4

In de Hoofdklasse C tenslotte leed koploper WKE thuis een 1-3 nederlaag tegen Achilles'29. De koploper had het meest het initiatief, maar Achilles speelde makkelijker en was in de counter minstens zo gevaarlijk. Na een uur spelen lag de wedstrijd even stil omdat scheidsrechter Van Loen na de rode kaart voor Joseph Oosting naar zijn zin teveel verbaal werd belaagd door de WKE'ers. Nadat de wedstrijd weer hervat werd probeerde WKE nog ťťn of drie punten te redden, maar in de slotfase sloeg Achilles nog een derde maal toe. Vooraf had de thuisclub aan een punt genoeg om de eerste periodetitel binnen te slepen, maar door de eerste nederlaag van het seizoen is dit nog een wedstrijd uitgesteld.

SVBO boekte de eerste overwinning van het seizoen door met 0-1 te winnen bij Quick'20. In Oldenzaal was Quick'20 de betere ploeg, maar toonde SVBO veel inzet en strijd. Arjan van Haelen scoorde de winnende treffer. Quick '20 deed er van alles aan om het tij te keren, maar de paal en de lat stonden een gelijkmaker in de weg. Hans Loohuis, teammanager van Quick'20, kreeg rood van de scheidsrechter en Andre Mulder en Mehmet Kunt van SVBO haalden ook het einde van de wedstrijd niet.

Be Quick 1887 won met 5-2 thuis van FC Lienden. Be Quick was voor de pauze sterker en ging met een verdiende 3-0 voorsprong de rust in. Na de pauze streed Lienden voor een beter resultaat en kwam via invaller Graaven op 3-2. De strijd die Lienden leverde ging volgens de scheidsrechter vaak over het randje. Gele kaarten bleven dan ook niet uit. Toen Marco Holster de tweede gele kaart kreeg en van het veld moest, was het verzet bij Lienden gebroken. Be Quick benutte de man meer situatie meteen en stelde de winst veilig. Daarna zagen nog Peter Kuijpers en Guillermo Graaven van FC Lienden wegens overtredingen de tweede gele en dus rood. Na de wedstrijd viel een gefrustreerde aanhanger van Lienden scheidsrechter Holties aan, zodat deze wedstrijd waarschijnlijk nog een staartje krijgt.

Topscorers Hoofdklasse C.

1. Berend Oosting (WKE) 6
2. Said Echargui (De Treffers) 5
3. Theo Ydema (Sneek) 4
Sander Kuiperij (Babberich) 4
Roy Grootaert (Achilles '29) 4
Thijs Hendriks (Achilles '29) 4
Willem Lanjouw (Be Quick 1887) 4

Second Life besturen met je gedachten

Japanse onderzoekers hebben een van elektroden voorziene helm uitgevonden die het mensen mogelijk maakt om met hun gedachten Second Life-avatars te besturen. Deze zogenaamde neurointerface pikt de hersensignalen van de gebruiker op en geeft deze vervolgens door aan de pc als toetsaanslagen.

In eerste instantie is het apparaat bedoeld voor verlamden, zodat deze toch een virtueel leven kunnen leiden. De gebruiker kan bijvoorbeeld denken aan het bewegen van zijn voeten en dit wordt dan opgepikt door de helm en omgezet in het daadwerkelijke bewegen van het Second Life-karakter.

Complexe handelingen zijn nog niet mogelijk, maar de wetenschappers van de Keio Universiteit die bezig zijn met het project zijn vol goede moed. Ze hopen dat dit onderzoek eens ernstig verlamden in staat zal stellen om toch te kunnen communiceren en bijvoorbeeld een virtueel bedrijf op te zetten.
Amsterdam op 31 in lijst duurste stapsteden

Amsterdam staat op de 31e plaats in een lijst van duurste steden om een avondje te stappen. De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is het goedkoopst; voor nog geen 60 euro ga je er uitgebreid uit. In Oslo, de duurste stad, betaal je bijna het zesvoudige.

Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Van Dijk Electronic Publishing, dat prijsgegevens verzamelde van onder andere restaurants, babysitters en bioscopen in 108 internationale steden. Stappen in Europa blijkt een stuk duurder dan in andere delen van de wereld. Reykjavik (IJsland) en Frankfurt (Duitsland) maken de top 3 duurste steden af. De goedkoopste steden na Buenos Aires zijn Manilla (Filipijnen) en Asunciůn (Mexico).

Egypte als laatste zeker van Afrika Cup

Als laatste land heeft Egypte zich weten te plaatsen voor de Afrika Cup, die januari 2008 in Ghana op het programma staat.

De ploeg van bondscoach Hassan Shehata won gisteren in Cairo met 1-0 van Botswana. Invaller Mohamed Fadl tekende voor de enige treffer. Aankomende vrijdag wordt in Accra geloot voor het eindtoernooi.

Naast Egypte bestaat het deelnemersveld van de 26ste Afrika Cup uit Angola, Benin, Kameroen, Guinee, Ivoorkust, Mali, Marokko, NamibiŽ, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika, Soedan, TunesiŽ, Zambia en gastland Ghana.

'Chelsea wil Van der Vaart in winterstop'

Bild meldt dat Hamburger SV binnenkort opnieuw een bod kan verwachten op Rafael van der Vaart. Nadat Valencia afgelopen zomer vergeefs een poging waagde, zou nu Chelsea proberen om Van der Vaart in de winterstop over te nemen.

De aanvoerder van HSV maakt met zeven opeenvolgende competitietreffers een uitstekende start van het seizoen door. Bovendien scoorde hij in 22 Europese wedstrijden dertien maal voor de Noord-Duitsers.

De technisch directeur van Chelsea, Frank Arnesen, is een goede vriend van zaakwaarnemer SŲren Lerby en zou al met hem contact opgenomen hebben over Van der Vaart.

"Voor mij telt op dit moment alleen HSV. We hebben genoeg belangrijke taken voor de boeg en daar concentreer ik me volledig op," aldus de middenvelder die nog een contract bij HSV heeft tot medio 2010.

[upd] Doodgeschoten man is Bilal B.

Icoon PolitieDe jongeman die gisteren werd doodgeschoten in het Amsterdamse politiebureau aan het August Allebeplein, is de 22-jarige Bilal B. Het betreft een Amsterdammer van Marokkaanse komaf.

B. is een bekende van de politie en behoorde tot de harde kern criminele Marokkaanse jeugd. In 1998 was hij betrokken bij een ernstig geweldsdelict. Daarna kwam hij met de politie in aanraking voor vermogensdelicten. Daar is hij in 2003 voor veroordeeld tot 15 maanden cel.

Hofstadgroep
Bilal B. heeft in 2005 ook contacten onderhouden met leden van de Hofstadgroep. Er is ooit overwogen om hem te verstoren - hinderlijk te volgen - vanwege die contacten, maar daar is later van afgezien. Hij is ook als getuige gehoord in de zaak rondom de terreurgroep.

De laatste tijd zat hij in een psychiatrische kliniek. Daar was hij in eerste instantie opgenomen met een rechterlijk bevel, maar daar op 20 augustus voorwaardelijk ontslagen. Hij stond er nog steeds op eigen verzoek onder behandeling wegens suÔcidale neigingen. Gisterochtend ging hij met een begeleider naar buiten. Hij onttrok zich aan diens aandacht waarna hij even later het bureau binnenging.

Bovenstaand nieuws werd vlak voor het middaguur verteld door hoofdofficier van justitie Leo de Wit, op een persconferentie van de Amsterdamse politie die live werd uitgezonden op AT5.

Update 12.40 uur
Als aanvulling op dit bericht de medische toestand van de neergestoken agenten.

De vrouwelijke brigadier liep een steekwond in de borst en twee in de rug op. Daarbij werd een longslagader geraakt. Na een langdurige operatie is haar leven gered. ''Haar toestand is relatief bevredigend''.

Haar mannelijke collega liep vijf steekwonden op in gezicht en schouder. Bij hem werd een hoofdslagader geraakt. Zijn luchtpijp werd op een haar na geperforeerd.

Haase weer bij beste honderd

Op de nieuwe ATP-wereldranglijst is Robin Haase teruggekeerd in de top 100. Een week geleden zakte Haase nog naar de 103e positie.

De Nederlander bezet nu de 97e plaats op de wereldranglijst. Voor Raemon Sluiter verandert er niets, hij blijft staan op de 121e plaats.

Bij de vrouwen zakte MichaŽlla Krajicek twee plaatsen naar de 33e plaats. De Nederlandse hoopt dit jaar voor het eerst in haar carriŤre de top dertig binnen te dringen, maar liet die mogelijkheid liggen door vorige week in de eerste ronde van de Kremlin Cup onderuit te gaan tegen een qualifier.

Amerikaanse peuter rijk na hondenbeten

Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding van 856.000 dollar toegekend aan een 4-jarige knaap die twee jaar geleden flink werd gebeten door een Rottweiler. De toen 2-jarige peuter werd door de hond aangevallen op het strand van Hawaii.

De jongen werd gebeten in zijn armen, heup en rug. Het beest stopte pas met de aanval toen een oud-footballspeler de hond een fikse dreun tegen de kop gaf.

Volgens de jury is de eigenaresse van hond ernstig nalatig geweest. De vrouw was al eens eerder veroordeeld en vijfmaal gewaarschuwd om haar honden aan de lijn te houden. Vijf dagen nadat het jongetje werd gebeten, viel dezelfde hond op het strand een 4-jarig meisje aan.

Een bevel om de hond te laten inslapen werd nooit uitgevoerd omdat de vrouw daartegen in beroep ging. Ze bleef volhouden dat de hond volgzaam en niet agressief was. Ze liet overigens weten dat ze tegen de schadevergoeding ook beroep zal aantekenen en beweerde dat de foto's van de verwondingen die het jochie indertijd opliep, vervalst zijn.

De moeder van het kind verklaarde dat ze de zaak niet was begonnen om het geld, maar om de eigenares duidelijk te maken hoe onverantwoordelijk ze had gehandeld.

Selectie Nederlands Olympisch elftal

Naast al het kwalificatiegeweld voor het EK de laatste tijd bestaat er ook nog het Olympisch voetbalelftal. Voor het eerst in 56 jaar is Nederland weer aanwezig op een Olympisch voetbaltoernooi, volgend jaar in Bejing.

Morgen oefent het Olympisch elftal in Roosendaal tegen Schotland. Bondscoach Foppe de Haan heeft zijn selectie met 18 spelers inmiddels compleet.

Selectie Olympisch Elftal

Doel: Kenneth Vermeer (Willem II), Piet Velthuizen (Vitesse)

Verdediging: Lorenzo Davids (NEC), Jeroen Drost (SC Heerenveen), Jens Janse (Willem II), Dirk Marcellis (PSV), Frank van der Struijk (Willem II), Gregory van der Wiel (Ajax), Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Kees Luijckx (Excelsior)

Aanval:Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (SC Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Leroy George (FC Utrecht), Evander Sno (Celtic)

Vorm ligt er zes weken uit

Doelman Michel Vorm is de komende zes weken niet in het doel te vinden van FC Utrecht. Tijdens de warming-up afgelopen vrijdag blesseerde de doelman zich.

"Hij wilde uittrappen en zijn knie schoot op slot", aldus clubarts Van Hellemondt tijdens een persconferentie. "Hij had al eerder last van zijn knie, maar toen bleek het mee te vallen na een MRI-scan. Vermoedelijk zat er al een haarscheur in zijn buitenmeniscus voor het vrijdag gebeurde."

Vorm is afgelopen zaterdag geopereerd waarbij er een stuk van zijn buitenmeniscus is verwijderd. Daarna kan hij gaan beginnen met zijn revalidatie. "Michel is er vrij nuchter onder. Het is toch uithuilen en overnieuw beginnen. Als je eerst een paar dagen met je been omhoog moet zitten dan krijg je toch een knauw", zo besluit de clubarts.

Turkije laat spanning met VS oplopen

De verhouding tussen Turkije en de Verenigde Staten wordt er niet beter op. Dat heeft alles te maken met de irritaties over de genocide-resolutie die een Amerikaanse commissie van het Huis van Afgevaardigden vorige week heeft aangenomen.

Die commissie gaat de resolutie - die de massamoorden op ArmeniŽrs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk als volkerenmoord bestempelt - nu voorleggen aan het Amerikaanse Congres. De Turkse legerleider generaal Yasar Buyukanit waarschuwde gisteren dat de militaire banden tussen Turkije en de VS ''nooit meer hetzelfde zullen zijn'' als het Huis van Afgevaardigden ook instemt met de resolutie.

In Turkije is vorige week al woedend gereageerd op de aangenomen motie. Turkije - voor de VS een belangrijk doorvoerland voor goederen met bestemming Irak of Afghanistan - heeft sindsdien zijn ambassadeur in Amerika voor overleg teruggeroepen en dreigt de logistieke hulp aan het Amerikaanse leger te verminderen.

De Amerikaanse minster van buitenlandse zaken Condoleezza Rice zei zaterdag al dat de relatie tussen de twee landen in een moeilijke periode zit. Twee Amerikaanse gezanten probeerden dit weekend de gemoederen in Turkije te kalmeren.

Critici wijzen er op dat het nog maar valt te bezien hoe ver Turkije in zijn dreigementen jegens de VS durft te gaan. Volgens deskundigen is het Turkse leger namelijk grotendeels afhankelijk van de Amerikaanse wapenindustrie.

Buiten bovengenoemde kwestie speelt overigens ook het plan mee van Turkije om strijders van de tot terroristische organisatie bestempelde Koerdische Arbeiderspartij PKK aan te vallen in Irak. De VS is hier fel op tegen en vreest voor een escelatie. Toch begonnen de Turken gisteren al met beschietingen van de Koerdische regio in Irak.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Spook in Nieuwleusen

Icoon BizarParanormale activiteiten in Nieuwleusen, zo meldt ons RTV Oost. Een inwoner kreeg vorige week donderdagavond de schrik van zijn leven toen uit het mistige weiland naast de weg een schimmige gestalte zijn kant opkwam. De gestalte stopte pal voor hem op de weg en hij fietste er min of meer dwars doorheen; wat over het algemeen niet gebeurt als het een gewoon mens betreft.

Hij werd niet geloofd door anderen, tot een plaatsgenoot zich meldde met eenzelfde soort ervaring van een paar jaar geleden op bijna dezelfde plek. In zijn geval bewoog er ook iets over het weiland, stonden de koeien ineens op en renden alle kanten op, terwijl zijn hond angstaanjagend begon te grommen. Beiden hebben geen idee wat de oorzaak geweest kan zijn.


Witte Wieven komen veelvuldig in de oostelijke folklore voor,
dankzij de veel voorkomende mistflarden boven de heide


Met dank aan Stefan1187 voor de submit.

DVD: Bridge to Terabithia

Alweer een gehypte fantasyfilm. Deze kan niet meedoen met de big budget films als The Golden Compass en Stardust, maar de titel is zo stilletjes wel in ieders oren gekropen. Bridge to Terabithia schermt met de slagzin "From the producers of Chronicles of Narnia". In feite verschilt het verhaal niet zoveel van de Narnia-film, alleen is Bridge tot Terabithia een stuk kleinschaliger gemaakt. Kleiner betekent niet automatisch minder waardevol, want waar Narnia een film was met geweldige beelden en special effects, is Bridge to Terabithia vooral een ontroerend verhaal over een ongelukkige tienerjongen.

Boogerd: "Ongelofelijk dat ik hier lig"

Michiel Boogerd had zijn laatste week als wielerprof beter kunnen beginnen. Tijdens een trainingsrit op Tholen kwam hij zwaar ten val waardoor hij nu in het ziekenhuis ligt.

"Ongelooflijk hŤ, dat ik hier nu lig. Vervelend", drukt Boogerd het nogal zacht uit. De Nederlander krijgt morfine en antibiotica toegediend terwijl hij in een ziekenhuisbed ligt. Dit alles terwijl het er nog zo gunstig uit zag, want na een eerste behandeling in het ziekenhuis kon Boogerd vrijdagavond al naar huis. "Mijn zoon vroeg thuis of ik veel pijn had, en dat had ik. Mijn knie was dik en helemaal rood. Terug in het ziekenhuis bleek dat ik wondroos had, een bacteriŽle infectie", aldus 'Boogie'. "Het was ook zo'n gore bende op het pad waar ik viel. De boeren in Tholen zijn aan het aardappels rooien, dus je kan je voorstellen hoe smerig het daar was. Goed voor een infectie dus. Dat morfine is trouwens wel goed spul, ik heb er zelfs alweer wat moraal door gekregen, haha."

Of hij zaterdag kan gaan starten in de Ronde van Lombardije is nog helemaal niet zeker. "Nee, ik mag blij zijn als ik Lombardije nog haal. Ik wil zů graag nog een keer dat rugnummer opspelden. Al is het maar voor dertig kilometer. Afscheid nemen op deze manier kan echt niet. Dat zullen ze me toch wel gunnen?"

BraziliŽ morst punten tegen Colombia

In het eerste kwalificatieduel voor het WK van 2010 heeft BraziliŽ zijn eerste punten gemorst. Tegen Colombia kwam BraziliŽ niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Ondanks zijn zevenklapper stond Afonso Alves niet in de basis, bondcoach Dunga gaf zijn voorkeur aan Vagner Love. Ook Alex kon plaats nemen op de reservebank. BraziliŽ speelde zeer matig en creŽerde nauwelijks kansen. Ronaldinho en Robinho hadden beiden nog een goede mogelijkheid maar daar hield het dan ook mee op. Een na de rust invallende Alves kon daar niets aan veranderen.

BraziliŽ speelde een groot deel van de wedstrijd met een man meer. De colombiaan Jorge Luis Pinto kreeg na twintig minuten spelen een rode kaart. Ondanks de man minder had Colombia de beste kansen. Julio Cesar hield het doel echter met succes schoon voor de Brazilianen.

Slang zorgt voor stroomuitval

Icoon OpmerkelijkIn de Colombiaanse provincie Huila heeft een drie meter lange Boa Constrictor een enorme stroomstoring veroorzaakt. Dat meldde de Colombiaanse krant La Naciůn zondag.

De uit de kluiten gewassen wurgslang had zich in een transformatorkastje ge'wurm'd, waarschijnlijk om een warm plekje te zoeken, maar veroorzaakte daarbij kortsluiting in twee hoogspanningsleidingen. Het noorden van de provincie, inclusief de 330.000 inwoners tellende stad Neiva, kwam daardoor prompt in het donker te zitten.

De slang heeft de schok niet overleefd.

CIDI geschokt van 'anti-Joods' PvdA-raadslid

De pro-joodse lobbyclub CIDI is boos op het Rotterdamse PvdA-raadslid Hayat Benameur van stadsdeel Noord. Die stelde zaterdagavond in het NPS-programma Raymann is Laat dat een joodse man ''nooit de man van haar dromen kan zijn''. Volgens een ''gechoqueerd'' CIDI geeft deze ''lage opmerking '' van deze ''welbespraakte'' volksvertegenwoordiger uit de Marokkaanse gemeenschap, blijk van een ''verwrongen beeld van joden''.

Benameur zegt in een reactie dat ze niet discrimineert: ''Vanuit mijn geloofsovertuiging mag het geen jood zijn. Het zijn gewoon regels. Punt.''

De Rotterdamse PvdA-leider Peter van Heemst wil er niets over kwijt: ''Hier bemoei ik me niet mee. Lang leve vrijheid van meningsuiting.'' Wat die vrijheid van meningsuiting betreft. Alle kritische reacties op haar uitspraak zijn van haar PvdA-weblog verwijderd. Maar dat is volgens Van Heemst geen censuur: ''Wij hebben een webmaster die op de persoon geventileerde meningen verwijdert.''

Gudde algemeen directeur Feyenoord

Eric Gudde wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Gudde gaat samen met Chris Woerts en Onno Jacobs leiding geven aan de voetbalclub.

Gudde kan enige affiniteit met het voetbal niet ontzegd worden. De huidig directeur van de Dienst Sport en Recreatie is een gediplomeerd trainer en trainde in het verleden amateurclubs als Excelsior Maassluis, Excelsior 20 en Spijkenisse. Daarnaast is hij ook nog toezichthouder geweest bij Sparta Rotterdam en is hij vader van Sparta-speler Wouter Gudde.

Gudde heeft de opdracht meegekregen om de nieuwe structuur die is neergezet te bewaken. Na een aantal slechte seizoenen is Feyenoord weer voorzichtig bezig om omhoog te klimmen. Peter Bosz blijft als technisch directeur verantwoordelijk voor het voetbal, Gudde moet de organisatie leiden en de bouw van een nieuw stadion gaan voorbereiden.

Moeder en kind overleden in wieg

BizarEen bizar drama heeft in de Belgische havenplaats Brugge het leven gekost aan een 4 maanden oude baby en de moeder van het kind. De vader trof zijn vrouw (27) en baby bewusteloos aan in de wieg.

De vader, een havenarbeider, kwam zaterdag na de late dienst thuis. Hij viel beneden in een stoel in slaap. Toen hij gisterochtend naar boven ging, trof hij zijn vrouw half liggend aan boven op de baby. Beiden waren bewusteloos en overleden korte tijd later.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw vermoedelijk een hersenbloeding heeft gekregen en op haar zoontje is gevallen. Daarbij heeft ze het ventje verstikt.

Meisje (6) uit Luik ontvoerd en verkracht

MisdaadIn BelgiŽ is zaterdag aan het begin van de avond een 6-jarig meisje in de buurt van Luik ontvoerd en verkracht. Het slachtoffertje was in een manege een paard aan het verzorgen toen een man haar meesleurde naar een bos in de buurt.

Daar verkrachtte hij het meisje. Hij sloeg haar ook met een stuk hout. Het meisje slaagde er wonderwel in te ontsnappen en holde naar haar ouders, die de politie inschakelden.

Agenten troffen in het bos een 24-jarige inwoner uit Luik aan die voldeed aan de beschrijving van het meisje. Hij is vastgezet. Het kind was zwaar aangeslagen en is opgenomen in het ziekenhuis.

CD: Stereophonics - Pull the Pin

Pull the Pin. We kappen er mee, we hebben het gehad en blazen de boel op. De titel van een essay van een zelfmoordterrorist in spť? Een samenvatting van Verdonk's plannen? Het zou ook een perfecte titel zijn voor een band die er de brui aan geeft en met dit album nog ťťn maal wil knallen, maar laten we hopen van niet. De titel van het zesde Stereophonics album is namelijk ook gedoopt met deze zinsnede en ondanks het feit dat de band in de tien jaar van hun bestaan weinig vernieuwend is gebleken, ze maken wel vaak kneitergoede rockmuziek. Ophouden zou dus jammer zijn.

CD: Creature With The Atom Brain - I Am the Golden Gate...

Naar verluidt is I Am the Golden Gate Bridge het derde album (de vorige platen verschenen enkel op vinyl) van deze Vlamingen. De band is buiten BelgiŽ nauwelijks bekend maar daar kan met dit album verandering in komen. Zowel Tim Vanhamel (Evil Superstars, Millionaire, Eagles of Death Metal) als Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age) hebben input gehad en dan val je meteen al op.

VVD: minder taak- en meer celstraffen

Icoon JustitieDe VVD werkt aan een nieuw wetsvoorstel, dat de vrijheid van rechters om taakstraffen uit te delen beknot. Volgens de huidige wetgeving kunnen taakstraffen worden opgelegd voor misdrijven. Mensen die al een taakstraf hebben gehad, kunnen bij een volgend delict weer worden gestraft met een taakstraf. Dit bleek uit een uitzending van Zembla, waarin werd gesproken van een 'wildgroei in taakstraffen'.

Het Openbaar Ministerie (OM) had al richtlijnen opgesteld voor het opleggen van alternatieve straffen, maar rechters wijken daar nogal eens vanaf. Tussen de circa 43.000 taakstraffen die veroordeelden vorig jaar kregen opgelegd, zaten 883 mensen die schuldig waren bevonden aan zedenmisdrijven (waarvan 54 verkrachters en 225 aanranders), 10 personen voor poging tot moord, 183 mensen voor poging tot doodslag en 270 personen voor zware mishandeling. 2000 personen kregen meer dan eens een taakstraf opgelegd.

Tweede Kamerlid Fred Teeven maakte tijdens het radioprogramma Met Het Oog op Morgen het voornemen van zijn partij bekend. De VVD wil niet dat rechters taakstraffen kunnen opleggen voor delicten waar meer dan zes jaar celstraf op staat. Daarnaast moet het onmogelijk worden mensen binnen vijf jaar een tweede taakstraf te geven.

Fred Teeven
Fred Teeven

Surfster weerstaat aanval van witte haai

Icoon BuitenlandsEen 52-jarige surfster is maandag door een witte haai aangevallen voor het strand van Byron Bay in de Australische deelstaat New South Wales. De vrouw wist de 2,5 meter lange haai af te weren, maar liep wel diepe wonden in haar armen op.

De Australische politie zei tegen de zender ABC dat de haai de vrouw van haar surfplank stootte. De surfster kon echter weer op haar plank klimmen. Daarna lukte het haar naar het strand te ontsnappen. Hulpverleners brachten de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis.

Noodlanding charter na valse bommelding

Icoon TerrorismeEen Nederlandse charter van het TUI-concern heeft gisteravond na een valse bommelding een noodlanding in de Griekse hoofdstad Athene gemaakt. Het toestel was om 20.00 uur met 288 passagiers aan boord vanaf het Griekse eiland Kos met bestemming Amsterdam vertrokken.

Een Griekse luchtvaartfunctionaris zei dat het toestel om 20.40 uur een noodlanding in Athene maakte na een anoniem telefoontje naar het vliegveld van Kos dat er een bom aan boord van het toestel was.

Na de landing in Athene werd het vliegtuig ontruimd. Er werd geen bom in het toestel gevonden.


Met dank aan Hayley voor de submit.

Ashley Cole mist Rusland - Engeland

Ashley Cole reist niet mee met de Engelse selectie naar Moskou voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland van aankomende woensdag.

De linksback blesseerde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland van afgelopen zaterdag zijn enkel. Bondscoach Steve McClaren heeft Luke Young opgeroepen als vervanger. Andere opties links achterin zijn Nicky Shorey en Joleon Lescott.

Als Engeland woensdag wint, plaatst het zich voor het EK volgend jaar.

Pennetta beste in Bangkok

Voor de derde maal in haar loopbaan heeft Flavia Pennetta een WTA-toernooi gewonnen. De Italiaanse was in de finale in Bangkok met 6-1 en 6-3 veel te sterk voor de Taiwanese Chan Yung-jan.

Pennetta opende ijzersterk en troefde 18-jarige Chan in de eerste set op alle fronten af. Met harde en nauwkeurige forehands stuurde de Italiaanse haar tegenstandster alle kanten op. Na de eerste set lag het duel vier uur stil vanwege hevige regenbuien. De pauze leek Chan goed te hebben gedaan. Ze maakte het Pennetta zelfs even lastig, al zag de Italiaanse haar zege nooit echt in gevaar komen.

Betalen sukkels!

Zondag 14 oktober 2007. Het is werkelijk weer geweldig. Er is weer een nieuw belastingplan uit de hoge hoed getoverd: "vanaf 2008 mogen artsen de BTW niet meer aftrekken". So what zou je denken, maar dit schijnt vooral bij allerlei keuringen (hypotheken, sterilisatie en rijbewijzen) te spelen en de artsen hebben al aangekondigd dit gewoon vrolijk aan de klanten door te berekenen.

Daar gaan we weer. Het is allemaal maar een paar tientjes eens in de zoveel tijd, maar ondertussen is het gewoon weer de zoveelste nadelige belastingmaatregel van ons geweldige kabinet. Schijt aan de econimische groei, we moeten betalen om de prachtige plannetjes van Wouter Bos te financieren.

Verder nog wat? eh ja, Marokkanen willen hangen, we zijn wereldkampioen, zeep is voor watjes en wederom geen nieuws over Maddie.

Ohw ja, we zijn dus wereldkampioen latin showdance geworden. Kijk hier nog ff naar de winnaars

DVD: Blades of Glory

Na het populaire RTL-programma Dancing on Ice nam het kunstschaatsen in Nederland werkelijk een vlucht. Niet alleen zagen de (kunst)ijsbanen hun bezoekersaantallen toenemen, ook groeide de populariteit van de verschillende ijshows in 't land. In de Verenigde Staten is het kunstschaaten al erg lang bijzonder populair. Er zijn hele competities en op de Olympische Spelen is het altijd land ťťn van de medaillewinnaars bij het kunstschaatsen. Tijd om het kunstschaatsen eens als decor te gebruiken voor een hilarische komedie. Blades of Glory is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Schouderblessure Sharapova speelt weer op

Maria Sharapova heeft afgezegd voor het WTA-toernooi in Linz dat op 22 oktober begint. De Russische nummer vier van de wereld heeft te veel last van een steeds terugkerende schouderblessure. Om die reden speelt ze deze week ook niet mee met het toernooi in ZŁrich.

Eind augustus, na de US Open, speelde Sharapova door aanhoudende klachten ruim een maand niet. Afgelopen week maakte ze in Moskou haar rentree. Ze werd toen in de tweede ronde uitgeschakeld door de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Ierland mist drietal, O'Shea weer fit

Ierland moet het komende woensdag, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, doen zonder Richard Dunne, Lee Carsley en Shane Long. O'Shea keert terug.

Manchester City-verdediger Dunne en Everton-middenvelder Carsley zijn geschorst voor het duel, nadat ze tegen Duitsland geel kregen. Reading-spits Long kampt met liesproblemen. John O'Shea keert weer terug. De verdediger van Manchester United had last van een blessure aan zijn been, maar is op tijd fit.

CD: Bruce Springsteen - Magic

Het nieuwe album Magic van Bruce Springsteen ligt weer in de winkel. En wederom is het een perfect samenwerkingsverband tussen The Boss en zijn E-street Band. Wanneer deze twee elementen samen hun kunsten vertonen, heb je te maken met een rockend geheel op volle sterkte. Zo ook op dit album. Dat de zanger en band elkaar aanvullen in alles staat als een paal boven water. De titel Magic is misschien daarom ook wel de beste die ze hadden kunnen kiezen, want dat het magie is, mag gezegd worden.

CD: Putumayo - New Orleans Brass

New Orleans is de laatste jaren vooral bekend vanwege de ramp met orkaan Katrina. De schade die deze aanrichtte was onnoemelijk en ineens was er van de altijd zo bruisende Jazzstad niets meer terug te vinden. Nu, enkele jaren later, probeert New Orleans de draad weer op te pakken. En dat betekent dus dat er in de straten weer muziek klinkt. Om deze klanken overal ter wereld te laten horen, heeft Putumayo World Music een cd uitgebracht waarop de Ťchte New Orleans Jazz is terug te vinden: New Orleans Brass. De pure straatjazz op dit album doet voor de volle honderd procent recht aan de artiesten. Een heerlijk album.

Marokkanen hekelen 'hangverbod'

Icoon BinnenlandsEen tiental Marokkaanse jongerenorganisaties eist dat het zogenaamde 'hangverbod'/samenscholingsverbod in de Utrechtse wijk Kanaleneiland per direct wordt beŽindigd. De organisaties stellen dat het verbod de jongeren juist sneller de criminaliteit indrukt.

Daarnaast stellen de organisaties in hun brief aan burgemeester Brouwer ook de vraag wat er met de miljoenen is gebeurd die in de wijk zouden zijn gestoken aangezien de problemen onverminderd voortduren.

Het samenscholingsverbod gaat vanaf vanavond in en omvat een groep met een harde kern van om en nabij de twintig personen met daaromheen nog zestig meelopers. Deze groep mag voortaan niet met meer dan vijf personen op straat rondhangen. Zorgen leden van deze groep toch voor overlast dan staan ze extra hoge boetes en langere taakstraffen te wachten.

Ook vinden Jamal Bakkich (Boeg) en Mohammed Osrouti (MMVE) dat Utrecht het samenscholingsverbod alle jongeren in Kanaleneiland-Noord over ťťn kam scheert. Elke jongere die zich op straat begeeft, wordt argwanend beoordeeld. "Natuurlijk moet de kleine groep raddraaiers en criminele jongeren keihard worden aangepakt. Geen genade, daar is iedereen in de Marokkaanse gemeenschap het over eens. Maar laten we ons intensief richten op meelopers en de grote groep kinderen die er aan komt. En heel belangrijk; hun ouders."

Bom doodt ten minste zes mensen in India

Icoon BuitenlandsMinstens zes mensen zijn omgekomen bij een bomaanslag in het noorden van India. De bom verwondde ook nog eens minstens dertig andere omstanders. Zo melden de autoriteiten.

De bomaanslag in Ludhiana, een industrieel stadje is de 2e terroristische aanslag in een week die India op zijn grondvesten doet schudden. De aanslag komt op een van de heiligste dagen voor de moslims: 'Eid al-Fitr'. Op deze dag wordt het einde van de Ramadan gevierd en staat in Nederland beter bekend als het Suikerfeest. Over een week beginnen ook nog eens twee grote Hindoe-feesten in India.

De bom, die verstopt was in een bioscoop, ging af toen 600 mensen net een van de nieuwste Bollywood films wilden bekijken.

BioShock de-activatie hulpmiddel

Na de problematiek rondom de kopieerbeveiliging van BioShock (deze kan namelijk maar op een beperkt aantal PC's tegelijkertijd geÔnstalleerd zijn) komt 2K Games met een "BioShock Activation Revoke Tool".

Wat deze tool doet is dat hij de huidige activatie die aan de PC is gekoppeld weer vrijgeeft, zodat deze gebruikt kan worden om de game op een andere PC te installeren. In totaal mag de game op vijf PC's tegelijkertijd geÔnstalleerd zijn met ťťn licentiecode.

De tool valt hier te vinden, samen met een uitgebreide FAQ over het wanneer nu wel en niet gebruiken van de tool.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.