Hiddink: "Rusland moet risico's nemen"

Guus Hiddink is van mening dat Rusland, tijdens het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Engeland, niet op de verdediging moet gaan leunen. De ploeg moet namelijk winnen om uitzicht te houden op het eindtoernooi, dat in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden.

"Je kunt niet van begin af aan alles op de aanval gooien, want een wedstrijd duurt nu eenmaal 90 minuten, maar vroeg of laat zullen we risico moeten nemen en vol voor de winst gaan", liet Hiddink maandag, tijdens een persconferentie in het Loezjniki-stadion, weten.

Kroatië heeft in groep E, waar Rusland ook actief is, 26 punten behaald en gaat hiermee aan de leiding. Engeland heeft drie punten minder en staat op de tweede positie. De Russische nationale ploeg vinden op de derde plaats terug. Zij hebben tot nu toe achttien punten, maar hebben nog drie wedstrijden voor de boeg. De Engelsen en de Kroaten hebben er nog maar twee op het programma staan.

Nog niet zo lang geleden verloor Rusland met 3-0 van Engeland. "Een glaszuiver doelpunt van ons werd afgekeurd. Dat had de 1-1 betekend en een totaal ander aanzien van de wedstrijd", liet Hiddink weten. "Maar hoe dan ook, ik vond dat we Engeland goed partij hebben gegeven. We werden absoluut niet weggespeeld. De Engelsen hebben weliswaar meer ervaring dan mijn jonge team, maar ze staan ook onder druk omdat iedereen verwacht dat ze wel even zullen winnen. Wij hebben dus niets te verliezen en een heleboel te winnen."