Amerikaanse peuter rijk na hondenbeten

Rob (R@b)
Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding van 856.000 dollar toegekend aan een 4-jarige knaap die twee jaar geleden flink werd gebeten door een Rottweiler. De toen 2-jarige peuter werd door de hond aangevallen op het strand van Hawaii.

De jongen werd gebeten in zijn armen, heup en rug. Het beest stopte pas met de aanval toen een oud-footballspeler de hond een fikse dreun tegen de kop gaf.

Volgens de jury is de eigenaresse van hond ernstig nalatig geweest. De vrouw was al eens eerder veroordeeld en vijfmaal gewaarschuwd om haar honden aan de lijn te houden. Vijf dagen nadat het jongetje werd gebeten, viel dezelfde hond op het strand een 4-jarig meisje aan.

Een bevel om de hond te laten inslapen werd nooit uitgevoerd omdat de vrouw daartegen in beroep ging. Ze bleef volhouden dat de hond volgzaam en niet agressief was. Ze liet overigens weten dat ze tegen de schadevergoeding ook beroep zal aantekenen en beweerde dat de foto's van de verwondingen die het jochie indertijd opliep, vervalst zijn.

De moeder van het kind verklaarde dat ze de zaak niet was begonnen om het geld, maar om de eigenares duidelijk te maken hoe onverantwoordelijk ze had gehandeld.