Boogerd: "Ongelofelijk dat ik hier lig"

vw_caddy
Michiel Boogerd had zijn laatste week als wielerprof beter kunnen beginnen. Tijdens een trainingsrit op Tholen kwam hij zwaar ten val waardoor hij nu in het ziekenhuis ligt.

"Ongelooflijk hè, dat ik hier nu lig. Vervelend", drukt Boogerd het nogal zacht uit. De Nederlander krijgt morfine en antibiotica toegediend terwijl hij in een ziekenhuisbed ligt. Dit alles terwijl het er nog zo gunstig uit zag, want na een eerste behandeling in het ziekenhuis kon Boogerd vrijdagavond al naar huis. "Mijn zoon vroeg thuis of ik veel pijn had, en dat had ik. Mijn knie was dik en helemaal rood. Terug in het ziekenhuis bleek dat ik wondroos had, een bacteriële infectie", aldus 'Boogie'. "Het was ook zo'n gore bende op het pad waar ik viel. De boeren in Tholen zijn aan het aardappels rooien, dus je kan je voorstellen hoe smerig het daar was. Goed voor een infectie dus. Dat morfine is trouwens wel goed spul, ik heb er zelfs alweer wat moraal door gekregen, haha."

Of hij zaterdag kan gaan starten in de Ronde van Lombardije is nog helemaal niet zeker. "Nee, ik mag blij zijn als ik Lombardije nog haal. Ik wil zó graag nog een keer dat rugnummer opspelden. Al is het maar voor dertig kilometer. Afscheid nemen op deze manier kan echt niet. Dat zullen ze me toch wel gunnen?"