Hofstadgroep: Jostiband voor Moslims

De wereld is er weer een stukje beter op geworden. Eén van de vriendjes van de Hofstadgroep is dood. Prima. Opgeruimd staat netjes. Wel jammer dat er twee politiemensen zware verwondingen hebben opgelopen. Ik hoop dat Allah in de hel 72 buitengewoon lelijke maagden heeft achtergehouden om die Bilal B. eens even flink uit te wonen.

De achterbuurt die “Nieuw West” heet is voorlopig weer in rep en roer. Bilal B. vond het nodig om een politiebureau binnen te lopen, en wild op twee agenten in te steken. Gelukkig werd hij door een van die twee agenten doodgeschoten voordat hij er een kon vermoorden. Bilal had ondanks zijn jonge leeftijd al een poos vastgezeten voor een stevig geweldsmisdrijf. Daarnaast had hij, als lid van een groep straatcriminelen, een aantal zaken op zijn kerfstok, die voorzichtig als “vermogensdelicten” worden omschreven. Maar ook een belangrijk detail is het feit, dat Bilal vaste klant was bij de Valeriuskliniek. Dat is het gekkengesticht van Amsterdam. In de wandelgangen werd hij daar trouwens niet met zijn echte naam aangeduid. Iedereen noemde hem Debilal. Als het allemaal niet zo treurig was, zou je er hard om kunnen lachen. Een geestelijk achtergebleven Mohammedaan.

Geestelijk minderbedeelden van Hollandse komaf hebben hun eigen toevluchtsoord. De Josti-band. Met z’n allen maken ze buitengewoon lelijke muziek, en af en toe hebben ze een speciale feestuitzending bij de NCRV. Maar de mentaal gehandicapte muzelman doet niet mee met de Jostiband. Nee, die beweegt zich in de periferie van de Hofstadgroep. De Hofstadgroep, u weet wel, dat is die club die vanuit een Haagse huurwoning handgranaten naar agenten smijt, en bij de rechtbank voor de deur een persfotograaf op z’n bek timmert.

Even voor de duidelijkheid. Ik wil de leden van de Jostiband niet beledigen, vaak is hun geestelijk onvermogen gelegen in een genetische oorzaak. De Hofstadgroep en Bilal B., die wil ik wél beledigen. Dus: iedere pechvogel heeft zijn eigen vrijplaats. Wat de Jostiband is voor de autochtoon, is de Hofstadgroep voor de Islamiet.