Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 7

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zevende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A pakte Hollandia de eerste periodetitel. De uitwedstrijd bij DWV werd met 1-0 gewonnen. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Ivo Rottiné. Niet veel later moest Hollandia met tien man verder na rood voor Stavenuiter. Tien minuten voor tijd kon ook Rottiné vroegtijdig gaan douchen. De Hoornse ploeg behield echter de voordelige marge.

Argon ging met 2-0 onderuit bij FC Omniworld. Argon wist de wedstrijd niet met elf man te eindigen, Jasper de Haer kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Door het verlies van Argon klimt Türkiyemspor naar de tweede plaats nadat met 1-2 werd gewonnen bij Elinkwijk. En ook hier eindigde men de wedstrijd met minder dan 22 man. Ersin Sahin moest na twee keer geel vertrekken en Raymond Dirven van Elinkwijk moest vlak voor het eindsignaal de kleedkamers al opzoeken.

VVSB won met 2-3 bij VUC. Door een ongelukkig doelpunt kwam het nog wel op achterstand, maar toonde veerkracht. Nadat Jozic met rood was weggestuurd, boog het met tien tegen elf de achterstand om in een 1-3 voorsprong. De 2-3 van Kenepa kwam te laat.

Bij de overige duels haalden wel alle 22 spelers het eindsignaal.

Topscorers Hoofdklasse A

1. Patrick Lokken (Argon) 6
2. Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3
Ramsy Villan (ADO'20) 3
Malcolm Esajas (DWS) 3
Steve Kenepa (VUC) 3
Khalid Hamdaoui (Türkiyemspor) 3

Ook in de Hoofdklasse B eindigden niet alle duels met 22 man. UDI'19 beëindigde de wedstrijd tegen EVV met negen man, maar wist wel met 1-2 te winnen. EVV kwam door een geweldige knal van Deenis Welters van zeker 35 meter op voorsprong. Na de pauze was het EVV die aanvankelijk de betere ploeg was en via Kristof Aelbrecht twee grote kansen kreeg. UDI wist zich echter te herpakken en scoorde de gelijkmaker. Even later moet UDI met tien man verder, wanneer Patrick Smulders een doorgebroken tegenstander neer legt. Maar UDI trekt de wedstrijd wel naar zich toe en komt zelfs voor. De laatste paar minuten moet de ploeg uit Uden het zelfs met negen man doen als Martijn Kuipers van het veld wordt gestuurd . Uit frustratie dat de gelijkmaker niet op het bord komt krijgt Evelein van EVV op slag van het einde nog rood.

JVC Cuijk won de thuiswedstrijd tegen hoofdklasse debutant Dijkse Boys met 3-0. In de tweede helft kreeg Cuijk de winst in de schoot geworpen. Yusef Altunel en Danny van Bakel van Dijkse Boys moesten allebei vertrekken en JVC kreeg een strafschop. Cuijk verzuimde daarna tegen negen spelers van Dijkse Boys een monsteroverwinning te boeken.

Papendrecht speelde met 1-1 gelijk bij de Baronie. De thuisploeg mocht blij zijn dat het niet al heel snel met tien man speelde. Verdediger Marc Swinkels haalde een doorgebroken speler neer, maar kreeg slechts geel. Direct na de rust vielen beide treffers. Papendrecht had wel steeds meer overtredingen nodig om overeind te blijven, wat resulteerden in twee maal rood voor Jay Luciano en Julian Van Houselt . Baronie kon er in de slotfase niet van profiteren. Papendrecht kreeg zelfs de beste kansen, maar doelman Marc Swinkels van Baronie wist zijn doel schoo te houden.

Topscorers Hoofdklasse B:

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 8
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
Bas van der Reijken (Gemert) 5
4. Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Richie Basoski (Baronie) 4
Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 4
Samir Arrachat (Papendrecht) 4

In de Hoofdklasse C tenslotte leed koploper WKE thuis een 1-3 nederlaag tegen Achilles'29. De koploper had het meest het initiatief, maar Achilles speelde makkelijker en was in de counter minstens zo gevaarlijk. Na een uur spelen lag de wedstrijd even stil omdat scheidsrechter Van Loen na de rode kaart voor Joseph Oosting naar zijn zin teveel verbaal werd belaagd door de WKE'ers. Nadat de wedstrijd weer hervat werd probeerde WKE nog één of drie punten te redden, maar in de slotfase sloeg Achilles nog een derde maal toe. Vooraf had de thuisclub aan een punt genoeg om de eerste periodetitel binnen te slepen, maar door de eerste nederlaag van het seizoen is dit nog een wedstrijd uitgesteld.

SVBO boekte de eerste overwinning van het seizoen door met 0-1 te winnen bij Quick'20. In Oldenzaal was Quick'20 de betere ploeg, maar toonde SVBO veel inzet en strijd. Arjan van Haelen scoorde de winnende treffer. Quick '20 deed er van alles aan om het tij te keren, maar de paal en de lat stonden een gelijkmaker in de weg. Hans Loohuis, teammanager van Quick'20, kreeg rood van de scheidsrechter en Andre Mulder en Mehmet Kunt van SVBO haalden ook het einde van de wedstrijd niet.

Be Quick 1887 won met 5-2 thuis van FC Lienden. Be Quick was voor de pauze sterker en ging met een verdiende 3-0 voorsprong de rust in. Na de pauze streed Lienden voor een beter resultaat en kwam via invaller Graaven op 3-2. De strijd die Lienden leverde ging volgens de scheidsrechter vaak over het randje. Gele kaarten bleven dan ook niet uit. Toen Marco Holster de tweede gele kaart kreeg en van het veld moest, was het verzet bij Lienden gebroken. Be Quick benutte de man meer situatie meteen en stelde de winst veilig. Daarna zagen nog Peter Kuijpers en Guillermo Graaven van FC Lienden wegens overtredingen de tweede gele en dus rood. Na de wedstrijd viel een gefrustreerde aanhanger van Lienden scheidsrechter Holties aan, zodat deze wedstrijd waarschijnlijk nog een staartje krijgt.

Topscorers Hoofdklasse C.

1. Berend Oosting (WKE) 6
2. Said Echargui (De Treffers) 5
3. Theo Ydema (Sneek) 4
Sander Kuiperij (Babberich) 4
Roy Grootaert (Achilles '29) 4
Thijs Hendriks (Achilles '29) 4
Willem Lanjouw (Be Quick 1887) 4