FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 mei 2007

Boeven als 'screensaver' bij politie

Icoon PolitieDe provincie Groningen heeft een nieuw snufje bedacht om meer boeven achter slot en grendel te krijgen. In alle politiebureaus die de provincie telt, zullen lcd-schermen voortdurend foto's en signalementen van verdachten tonen. De schermen moeten ervoor zorgen dat de verdachten op het netvlies van de politieagenten worden gebrand.

Al eerder werd deze methode door bepaalde Groningse politiebureaus getest. De resultaten waren goed, waardoor nu de reikwijdte van het project is uitgebreid. "Het is de kracht van de herhaling", legt de politiewoordvoerder uit. "Ook in onbewaakte momenten, tijdens een kopje koffie bijvoorbeeld, worden de agenten met deze informatie geconfronteerd."

De politie gaat kijken of de opsporingsinformatie in het vervolg ook als screensaver op (hand)computers van politieagenten kan worden gezet.


Slechteriken.

Politie pakt loverboys op

Icoon MisdaadDrie mannen zijn in Groningen opgepakt op verdenking van mensenhandel en verkrachting. De verdachten zouden opereren als loverboys en zouden vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie.

Twee vrouwen deden aangifte tegen het drietal. De twee slachtoffers die zich bij de politie meldden zijn een 22-jarige vrouw uit Vlaardingen en een 20-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw zouden gedwongen zijn te werken achter de ramen in Leeuwarden en Den Haag. Ook moesten ze verplicht gsm-abonnementen afsluiten.

Daardoor zitten de vrouwen nu vast aan achttien abonnementen. Een deel is inmiddels bij de providers afgekocht. Toch moeten de slachtoffers nog 75.000 euro aflossen.

GeenStijl stopt er mee

Brekend nieuws, zoals ze altijd al meldden... Het is verleden tijd. Nooit meer GeenStijl, geen Joris of Kouwkes. De beste mannen hebben hun centen in hun zak gestopt en stoppen er mee.

Wij wisten al langer dat deze aasgieren er op zaten te wachten, na jaren lobbyen bij de publieke omroep en beunhaasjournalistiek bedrijven is het tijd om te cashen.
Het geld is binnen, nu is het een kwestie van de knop omdraaien. Bedankt voor alle jaren plezier en schijnheiligheid. Ongezien de tiefus stelletje heaumeaux!

GeenStijl is overgenomen door Knurps, een geweldige site waar nu toch echt géén journalist in dienst is.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Hoofdcommissaris bestolen

Icoon PolitieDe hoofdcommissaris van de Noorse hoofdstad Oslo is deze week door een groep zakkenrollers bestolen. Saillant detail: de politie kondigde deze week het begin van de campagne 'Veilige Zomer' aan, bedoeld om vooral zakkenrollers een halt toe te roepen.

Desbetreffende commissaris, Angstein Gjengedal geheten, ging maandag met de trein naar het vliegveld. Onderweg sloegen de zakkenrollers toe. Enkele minuten na de diefstal ontdekte de commissaris dat zijn portemonnee was gevlogen. Tegen een Noorse krant verklaarde hij wél de richtlijnen van de politie te hebben opgevolgd, door zijn portemonnee in zijn binnenzak te bewaren. Dat mocht niet baten. Gjengedal: "Ik had niet veel geld bij me, maar toch was het niet erg aangenaam".

Tapdansende kleuter vernielt zandsculptuur

Icoon OpmerkelijkEen kleuter heeft in Kansas tapdansend een kunstwerk van zand vernield. Tibetaanse monniken hadden twee dagen hard aan de sculptuur gewerkt. Het kunstwerk stond in Union Station. Hij werd bewaakt door een beveiligingscamera.

Op de beelden is te zien hoe de moeder de kleuter even loslaat. Het kind liep weg, kroop onder het beveiligingslint door en vernielde het kunstwerk tapdansend. De monniken wilden met de zandsculptuur geld ophalen voor een goed doel. Het kunstwerk zou er een paar dagen staan, waarna het zand zou worden uitgestrooid over een rivier. De kleuter was helaas iets te vroeg.

Gelukkig waren de monniken niet kwaad. "Geen probleem, we starten gewoon opnieuw", liet er één weten. "Dit leert ons dat alles vergankelijk is." De moeder werd het blijkbaar te heet onder voeten, ze heeft zich namelijk nooit gemeld om excuses aan te bieden.

CD: Sophie Ellis-Bextor - Trip the Light Fantastic

User AstroStart stuurde de volgende review in via de submit:

Sophie Ellis-Bextor is weer terug met een nieuw album. Iedere Europeaan kent wel het ouderwets gezellige Murder on the dance floor en anders doet het nummer 'Groovejet' van Spiller wel een belletje rinkelen. Dit nummer betekende in 2000 de doorbraak voor de toen 21-jarige Sophie. Toch was dit liedje niet haar allereerste succes. Eind jaren negentig was ze al zangeres van theaudience, een relatief onbekende britpopband. Is Sophie erin geslaagd om, ondanks haar lange muziekcarrière, toch met wat nieuws voor de dag te komen?

Megaborsten kosten makelaar baan

Icoon OpmerkelijkEen Duitse makelaar is ontslagen vanwege haar megaborsten. Annina die tevens als model werkt wil de grootste borsten van Europa hebben. Haar baas vindt dat haar cupmaat 42H het imago van het bedrijf schaadt.

Annina geeft toe verslaafd te zijn aan borstvergrotingen. "Ik droomde als klein meisje al van enorme borsten. Ze zijn nu al groter dan die van Katie Price. Iedere ochtend bekijk ik mijn boezem met trots in de spiegel. Mijn klanten zijn erover in de wolken. Het is me een raadsel waarom mijn baas me geen aanwinst voor het bedrijf vindt", vertelt Annina in Bild.

De baas vond de foto's geweldig, maar ze publiceren vond hij niet bevorderlijk voor de reputatie van het bedrijf. Annina wil nu haar eigen makelaarsbureau beginnen. Aan klanten zal ze waarschijnlijk geen gebrek hebben.


Annina werd ontslagen vanwege haar borstomvang

Vergelijking tussen Unreal Engine 3 en CryEngine 2

Een onbekende persoon heeft een vergelijking opgesteld tussen de gebruikte engines voor de twee zeer geanticipeerde first person shooters Unreal Tournament III en Crysis. De vergelijking is ondanks de verschillende settings toch van enige waarde daar de voor Crysis gebruikte CryEngine 2 moet gaan concurreren met Epic's Unreal Engine III, die gebruikt wordt in Unreal Tournament III en legio andere games.Met dank aan Cyberia18 en Nebo voor het submitten van dit nieuws

Seksspelletjes met kleuters op school Heerle

Icoon OnderwijsBasisschool Berkenveld in het Brabantse Heerle wordt aangeklaagd voor de seksspelletjes die drie kleuters (jongetjes) zouden hebben gedaan met zo'n negentien peuters. Dat heeft Marion Greveling van het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (BOBO) vandaag verklaard.

Zij vertegenwoordigt de ouders van de slachtoffers. De drie kleuters zouden de peuters hebben gedwongen tot seksuele daden en ook de peuters zelf hebben bewerkt met stokjes, bladeren en vingers in anus en vagina, aldus Greveling.

Directeur Ad Stadhouders van Berkenveld erkende eerder dat er dingen zijn gebeurd die niet kunnen, maar wilde daarop verder niet ingaan in verband met de privacy.

Greveling heeft dinsdag met de advocaten nog overleg over wat de aanklacht precies gaat inhouden. ''Er zal een forse schadevergoeding moeten komen en de ouders willen erkenning als slachtoffers. Sommige ouders willen dat de jongens van school af moeten. Of dat kan moeten we nog bekijken. In elk geval zouden ze al dan niet gedwongen hulp moeten krijgen.'' Twee van de jongens zijn zeven, de ander is zes.

BOBO is een adviesbureau ''voor iedereen die problemen heeft in de jeugdzorg of deze wil voorkomen.''

'SP en PVV schaden Nederlands belang'

Icoon Politiek Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt de anti-Europese opstelling van de SP en de PVV schadelijk voor Nederland.

''Ik keer mij heel duidelijk af van Wilders en Marijnissen die denken dat je door een anti-Europese houding de Nederlandse belangen kunt veiligstellen'', zegt Verhagen in een interview met de Volkskrant dat morgen verschijnt. ''Hun opstelling schaadt ons belang.''

De CDA-minister zegt in het interview verder dat er in het kabinet ''geen principiële blokkades'' bestaan tegen verleniging van de Nederlandse missie in Afghanistan na augustus volgend jaar. Het kabinet moet daar deze zomer over beslissen.


'Ik keer mij heel duidelijk af van Wilders en Marijnissen'

FF:CC Wii trailer

Final Fantasy Crystal Chronicles komt naast de Nintendo DS ook uit op de Wii. Deze versie uit de FFCC serie gaat Crystal Bearers heten en Square-Enix heeft vandaag een trailer van de game online gezet:

Zoals je ziet is de sfeer redelijk overeenkomstig met de RPG Skies of Arcadia, een Dreamcast/Cube-game. Hoe de gameplay gaat zijn is nog niet helemaal bekend.

Riis won Tour 1996 op doping

Icoon Tour de France Bjarne Riis heeft vandaag een einde gemaakt aan de twijfels en bekend dat hij de Ronde van Frankrijk in 1996 op doping heeft gewonnen. De Deense ploegleider van CSC heeft het gebruik van epo opgebiecht tijdens een persbijeenkomst in het Deense Lyngby.

Riis is het volgende kopstuk van de voormalige Duitse wielerformatie Telekom die dopegebruik bekent. Hij is de eerste Tour-winnaar die dat doet.

Eerder kwamen zijn oud-ploeggenoten Erik Zabel, Rolf Aldag, Brian Holm, Bert Dietz en Christian Henn naar buiten met hun besmette verleden. Ook twee sportartsen gaven toe doping en in het bijzonder epo te hebben verstrekt aan renners van Telekom in de jaren negentig.

Rond de zege van Riis in de Tour van 1996 zijn altijd verdachtmakingen geweest. Uit die tijd dateerde zijn bijnaam Monsieur Zestig Procent, die verwees naar zijn onnatuurlijk hoge hematocrietwaarde. Volgens de verhalen was zijn bloed zo dik dat hij 's nachts enkele malen moest worden gewekt om te voorkomen dat hij zou overlijden aan een hartstilstand.

De 43-jarige Deen vertelde tijdens de persconferentie dat hij tussen 1993 en 1998 verboden middelen heeft gebruikt: ''Het was in die tijd heel eenvoudig om aan doping te komen. Het was nu eenmaal zo in die tijd; ik wist toen helemaal niet wat ik over het thema doping moest zeggen.''

Riis vond het in navolging van andere renners uit de Telekom-ploeg belangrijk om nu ook schoon schip te maken. ''Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen daden. De waarheid weegt zwaar, maar ik heb met de leugen leren leven. Ik weet dat ik de Tour in 1996 met behulp van doping heb gewonnen, desondanks heb ik er hard voor gewerkt. Die gele trui betekent echter niets meer voor me. Ik ben het niet waard om winnaar van de Tour te worden genoemd.''

De ploegleider van CSC benadrukte dat bij zijn ploeg louter 'schone' renners rijden. Hij pleitte ook voor een sluitend controlesysteem. ''Zodat geen renner nog in de verleiding komt.''

Zege blijft
Bjarne Riis blijft wel winnaar van de Ronde van Frankrijk van 1996. Dat heeft Pat McQuaid, voorzitter van de overkoepelende wielerorganisatie UCI, vandaag gezegd.

''De verjaringstermijn van acht jaar zit er op'', zei McQuaid. ''We gaan de geschiedenis niet meer veranderen.'' Wel zei hij blij te zijn met de bekentenissen van de afgelopen dagen. ''Ook ben ik verheugd met de toezeggingen van de sponsors T-Mobile en CSC in de wielersport actief te blijven.''
Riis

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Geometry Wars Galaxies screens en info

Geometry Wars is officieel aangekondigd voor de Wii en de Nintendo DS. De eerder opgedoken scans uit Nintendo Power zijn geen gerucht meer dus. De game kent op beide consoles speciaal aangepaste besturing (touch voor de DS en motion voor de Wii) en er zal ook een multiplayermode aanwezig zijn. Of deze online te spelen is, is nog niet bekend. Ook is er in beide versies bonuscontent vrij te spelen door goed je best te doen.

Wanneer de game in Europa moet verschijnen is nog niet bekend.

Developers praten over The Force Unleashed

Bij LucasArts wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe Star Wars game, getiteld The Force Unleashed. Dit spel zal in de tijdslijn tussen episode III en episode IV spelen, met een nieuw karakter in het Star Wars-universum. De speler zal namelijk de rol van de leerling van Darth Vader op zich nemen. Hoe de developers deze game aanpakken kun je hier bekijken, waarin onder meer duidelijk wordt hoe betrokken George Lucas bij het project is.

Vijf finaleplaatsen voor turners

De Nederlandse turners zijn er, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou, in geslaagd om vijf finales te bereiken. Yuri van Gelder werd tijdens de kwalificaties op de ringen tweede met 16.400.

Jeffrey Wammes presteerde het zelfs om zich voor twee finales te plaatsen, namelijk die van de onderdelen sprong en rek. Onze landgenoot behaalde twee keer de derde plaats. Op het onderdeel vloer kwam hij net te kort en werd negende.

Ook Epke Zonderland kreeg het voor elkaar om twee finales te halen. De Nederlander werd achtste op de brug en zesde op het rek. Het jonge talent Anthony Assche wist geen finaleplaats te bemachtigen. Op het onderdeel ringen eindigde hij als 19e en op paard voltige werd hij 21e.

Wie is Dit: Opgave 6 - Uitslag

Goed, dat deze WiD te makkelijk was mag duidelijk zijn. Om te beginnen de winnaar, dat is dus Zhukov. Het was inderdaad Ali B. Voor wie dat nog niet duidelijk was kijk maar naar het plaatje. Geraden in de eerste ronde dus de volle 6 punten! Met Zhukov gaan de volgende mensen mee in de lift voor 3 punten: retanik, JtS, converge, Flaccid, destrovel, G-lock, ThE_ED, Billy_Talent, Champloo, cw2cu, Isiolo, Kiegie, Klompje, Nico35, Rossdale, blup, fridiot, Irakeez, Jordy-B, RazorEdge33, tomatoman, KlownJB, TheYoung1, ouwe_dibbes en fluc. En autocue en djpdjpnl zijn uitgesloten voor verdere deelname dit kwartaal

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Ali B.

Komende maandag start de volgende opgave om 12.00.

Groot-Brittannië zet 'haatimam' uit

Icoon BuitenlandsGroot-Brittannië heeft 'haatimam' Abdullah Al Faisal het land uitgezet. De imam zou de daders van de aanslagen van 7 juli 2005 in Londen hebben beïnvloed. Al Faisal had beroep aangetekend tegen zijn uitzetting. Dat verloor hij echter.

Vandaag is hij onder begeleiding in een vliegtuig naar zijn geboorteland Jamaica gebracht. De imam kwam in 2003 in de cel terecht, nadat hij moslims opriep westerlingen, joden en hindoes te vermoorden. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat hij veel invloed had hij op moslimterrorist Germaine Lindsay.


Al Faisal moest terug naar Jamaica

[Upd] Ullrich blijft zijn mond houden

Wolfgang Strohband, manager van Jan Ullrich, heeft laten weten dat de voormalig wielrenner gaat praten. De laatste dagen hebben een aantal oud-ploeggenoten van Team Telekom een boekje open gedaan over hun verleden. Nu lijkt het er op dat de Duitser ook gaat bekennen.

Strohband liet weten dat hij de laatste dagen veel met Ullrich heeft gesproken over de dopingperikelen die de gemoederen bezig houden. Hij weigerde overigens bekend te maken waar deze gesprekken over gingen. Ook is nog niet duidelijk op welke manier de Duitser het betreffende nieuws gaat brengen.

Eerder dit jaar stapte Ullrich definitief van zijn fiets, nadat de geruchtenstroom over vermeend dopinggebruik aan bleven houden.

Update:
Alles wijst erop dat Jan Ullrich zal blijven zwijgen. Zijn manager, Wolfgang Strohband, liet in eerste instantie in diverse Duitse media weten dat de wielrenner zijn verhaal zou doen. Dit zou alles te maken hebben met de bekentenissen van een aantal ploeggenoeten van Team Telekom.

Nu liet de Duitse manager weten dat Ullrich zijn mond toch zal houden. Strohband maakte namelijk duidelijk dat alles op een misverstand zou berusten. "Er is geen enkele reden voor Jan om met uitspraken te komen."

13 juli 1967: De dood van Tom Simpson

Na de bekentenissen van Bjarne Riis en Eric Zabel worden in diverse media de vraag gesteld of de wielersport dit zoveelste voorval zal overleven? Reken maar dat de wielersport ook dit schandaal weer te boven zal komen. Dat was zo in 1998, in 1988 en in 1967. In 1967 was de eerste dopingdode in de professionele wielersport te betreuren. De wereld was geschokt. Maar het gebruik van verboden middelen ging door.

Het is op 13 juli 1967 in de Tour de France ondraaglijk warm die dag. 40°C in de zon. Voor de start van de dertiende etappe Marseille-Carpentras staat Tourdokter Pierre Dumas op het perron van het Noailles-hotel. Hij kijkt omhoog naar de zinderende blauwe lucht en sombert: "Als er vandaag renners aan het spul zitten, vallen er doden."

Bij het buitenrijden van Bédoin begint een voltallig peloton, dat wordt geleid door Raymond Poulidor en Julio Jimenez, aan de beklimming van de Mont Ventoux. Het peloton heeft zich koest gehouden. We zitten midden in de Tour. De wedstrijd is slopend en het is al dagen enorm heet.

De beklimming van de Mont-Ventoux is het breekpunt van de etappe. De Spanjaard Jimenez voelt zich goed vandaag. Hij kan niet wachten tot de beklimming van de kale steenpuist begint. En het beklimmen van de Ventoux is dan ook nog maar net begonnen of Jimenez valt aan. Even voorbij de bocht van St.-Estève demarreert hij. Alleen Poulidor kan de aanval beantwoorden en de twee nemen een kleine voorsprong.

Na enkele kilometers krijgen zij het gezelschap van gele truidrager Roger Pingeon, Felice Gimondi, Lucien Aimar, Nederlander Jan Janssen, Tom Simpson, Franco Balmamion, Desiré Letort en Remo Castello. Jimenez die als enige geen last van de hitte en de benauwde atmosfeer lijkt te hebben, demarreert daarop opnieuw. Weer kan alleen Poulidor het wiel houden. Door de versnelling van Jimenez breekt de achtervolgende groep wel in twee stukken.

Tom Simpson lost snel uit het eerste groepje. De Engelsman heeft het moeilijk. Hij kan toch al niet goed tegen hitte. Maar 40 graden is wel heel overdreven. En dan is ademhalen op de Ventoux ook nog nauwelijks mogelijk. Zijn ogen staan hol en hij zweet nog harder dan de anderen. Zijn blik staat op oneindig.

Simpson is begonnen aan de laatste twee kilometer van de beklimming. De kopgroep is hij allang uit het zicht verloren. Het enige wat Simpson ziet is het zwarte plakkende asfalt. Intussen word hij door talrijke renners voorbijgestoken. Renners die hij normaal gesproken in bergetappes niet tegenkomt.

Op de fiets zitten, wordt staan. Staan wordt weer zitten. De kadans is eruit. De Engelsman zigzagt, nee, zwalkt over de weg. Op 1,3 km voor de top van de berg valt hij van zijn fiets. Met een doffe dreun raakt hij het hete asfalt. Simpson haalt er zijn knieën en ellebogen mee open. Het deert hem niet. Hij wil van geen opgeven weten. Zijn ploegleider zet hem snel weer op zijn fiets.

Maar Simpson is op. Hij komt nauwelijks nog vooruit en valt opnieuw. Nu ligt hij in de berm tussen de witte kiezels van de Ventoux. Roerloos ligt hij op die keien. Hij beweegt zich niet. Zijn knieën zijn licht gebogen. Zijn hoofd is gebogen naar zijn voeten. Het lijkt geknakt.

Dokter Dumas biedt de eerste hulp en probeert met mond-op-mond beademing en daarna met zuurstof opnieuw leven te krijgen in Simpson. Het lukt niet. Simpson raakt bewusteloos, wordt snel met een helikopter naar het ziekenhuis in Avignon gevlogen, maar overlijdt onderweg.

De wedstrijd gaat ondertussen gewoon door. Er bestaan nog geen oortjes en er is zelfs nog nooit iemand op de maan geweest. Waar Simpson op minder dan twee kilometer van de top sterft, strijden zijn collega’s om de eer.

Op de top heeft Jimenez 1'10 voorsprong op Gimondi, Janssen en Balmamion, 1'15 op Pingeon, 1'20 op Poulidor, 2'20 op Letort, Aimar, Van Clooster en Castello. Tijdens de afdaling wordt Jimenez gegrepen door Aimar en Letort, even later door Pingeon, Gimondi, Balmamion en Janssen.

De kopgroep bereikt de aankomst op de Boulevard de la Pyramide in Carpentras. Jan Janssen wint er de spurt voor Gimondi, en Pingeon. Poulidor eindigt op ruim 2'. Jan Jansen wordt gewoon gehuldigd voor de etappeoverwinning. Pingeon glimlacht zijn tanden bloot naar zijn Franse fans. De gele trui is weer voor hem. Hij heeft de aanvallen van zijn tegenstrevers overleefd. Over het sterven van Simpson rept aan de eindstreep niemand met een woord.

Pas enkele uren later komt het bericht dat Tom Simpson is overleden. Tourdirecteur Félix Lévitan roept de journalisten samen en leest het volgende communiqué voor: "Tom Simpson is overleden om 17 uur 40. De dokters geven geen toestemming tot begraven".

Tour-directeur Felix Levitan wordt in de dagen daarna uitgescholden voor moordenaar. Had hij het parcours niet veel te zwaar gemaakt? Hoewel in er het peloton vermoedens van doping worden uitgesproken is een aantal weken lang een hartaanval de officiële verklaring voor de dood van de Engelsman.

Een week nadat Roger Pingéon de Tour van '67 heeft gewonnen, pakt de Londense krant The Daily Mail echter uit met een verpletterend bericht: ,,Tom Simpson was killed by drugs!". De lijkschouwing had uitgewezen dat de dood van Simpson het gevolg was van de ontzettende hitte, het gebruik van amfetamines en alcohol. Het bericht in The Daily Mail wordt bevestigd door het Franse gerecht: Simpson is het slachtoffer geworden van doping.

Simpson wordt dus de eerste 'dopingdode'. In het shirt van Simpson worden vier ampullen gevonden, één daarvan bevat een stimulerend middel; amfetamine. Hij heeft een glaasje cognac gedronken voordat hij de Ventoux bestijgt. Het verhaal gaat dat Tom in Bédoin een hele fles cognac uit een café zou hebben meegenomen. Maar daar wordt vandaag de dag aan getwijfeld.

Van amfetamines ga je overigens zeker niet harder fietsen. Je wordt er wel roekeloos van. De stof werkt op je hersenen, waardoor je jezelf beter (kan) voelen. Indien een coureur geen zin meer heeft om te gaan koersen kan hij proberen om zichzelf met amfetamines op te peppen.

Bij gebruik is er het risico van zelfoverschatting. Iets wat wellicht bij Simpson meespeelde. Hierdoor kunnen er makkelijker ongelukken gebeuren. Daarnaast loop je ook nog het risico eraan verslaafd te raken.

Tom Simpson is echter niet alleen gestorven vanwege het gebruk van verboden middelen. Zijn karakter speelde ook een voorname rol. Simpson was enorm fanatiek. Had een enorme drive.

Een andere renner zou in dezelfde omstandigheden nooit zo ver zijn gegaan. Maar Simpson was grenzeloos ambitieus. Die Tour de France, die wilde hij winnen. Op de Ventoux moest hij in het wiel van Jan Janssen lossen. Zijn zevende plaats in het klassement en zijn eventuele eindzege kwamen in gedrang. Hij ging daarom helemaal over de rand. Zijn laatste woorden waren: "put me back on my bike,"

De dood van Simpson zorgde uiteindelijk voor aangescherpte dopingcontroles tijdens de Ronde van Frankrijk.

Zijn dood zorgde voor een schok in de wielerwereld. Een jaar eerder in 1966 waren er de eerste dopingcontroles ingesteld. Na de tragiek rond Simpson werden de controles verder opgevoerd. Amfetamines verdwenen dan ook snel uit het peloton. Maar de dood van een topcoureur zorgde nadien niet voor beter gedrag. Dat heeft de geschiedenis en de bekentenissen van Riis en Zabel deze week wel bewezen.

'Ribéry naar Bayern München'

Het Duitse sportblad Sport-Information-Dienstes weet te melden dat Franck Ribéry, nu nog speler van Olympique Marseille, volgend seizoen voor Bayern München zal spelen. Deze transfer komt voor velen niet als een verrassing.

In de winter van afgelopen jaar liet Bayern München ook al weten dat het geïnteresseerd was in de diensten van Ribéry. De Franse middenvelder was tijdens het wereldkampioenschap voetbal, wat afgelopen zomer in Duitsland werd gehouden, één van de uitblinkers.

Het afgelopen seizoen is voor Ribéry meer dan geslaagd. Olympique Marseille slaagde er namelijk in om de tweede plaats in de Franse competitie te bemachtigen. Hiermee werd plaatsing voor de Champions League van volgend seizoen afgedwongen.

Schorsing dreigt voor Basso

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) is voornemens om Ivan Basso voor de duur van 21 maanden te schorsen. De Italiaanse renner wist in 2006 de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven.

Een paar weken geleden gaf Basso namelijk toe betrokken te zijn bij de dopingpraktijken van Eufemiano Fuentes. Toch ontkende de Italiaan hardnekkig ooit gebruik te hebben gemaakt van verboden middelen. Vorig jaar kreeg de renner bovendien een startverbod in de Ronde van Frankrijk opgelegd, vanwege zijn aandeel in de beruchte dopingzaak.

Basso zou namelijk de dopingwet hebben overtreden. De Italiaanse renner loopt ook het risico om een tijdje in de cel te belanden.

Houllier vertrekt bij Lyon

Gerard Houllier, trainer van Olympique Lyon, heeft vrijdag zijn afscheid bij de club aangekondigd. Het is niet duidelijk waarom de Franse trainer de ploeg gaat verlaten.

Houllier werd in 2005 naar Olympique Lyon gehaald. In 2006 en 2007 wist hij de club naar de Franse landstitel te loodsen. De oefenmeester was in de Champions League van dit seizoen minder succesvol. In de kwartfinales van dit mondiale toernooi bleek AS Roma uiteindelijk te sterk te zijn.

Er gaan inmiddels geruchten dat Houllier bij de Franse voetbalbond als technisch directeur aan de slag zal gaan.

Beasley mogelijk naar Glasgow Rangers

Er is een mogelijkheid dat DaMarcus Beasley volgend seizoen in Schotland zal spelen. Glasgow Rangers zou namelijk hengelen naar de diensten van de Amerikaan, die nu nog bij PSV onder contract staat. Bij de Eindhovense club zijn nauwelijks speelminuten voor hem weg gelegd.

Het huidige contract van Beasley loopt nog door tot medio 2008. Mocht PSV nog geld voor de Amerikaan willen, dan zullen ze hem binnen afzienbare tijd moeten verkopen. Als de speler deze zomer geen nieuwe club heeft, dan is de kans groot dat hij aan het einde van het volgende seizoen transfervrij kan vertrekken.

The Evening Times wist te melden dat Glasgow Rangers zich al bij PSV had gemeld. Beasley kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Manchester City. In eerste instantie is het de bedoeling dat de Schotse club de speler zal huren. In de huurovereenkomst zou dan een optie worden opgenomen voor een tweejarig contract.

"The creeping dark" gameplay trailer

In game gebaseerd op de comics van The Darkness zal je controle krijgen over een demonische kracht. Behalve dat je in het duister schier onverslaanbaar bent, zal je ook een aantal andere leuke truukjes uit kunnen halen om je tegenstanders op hun knieën te krijgen. Één van die powers heeft Starbreeze "the creeping dark" genoemd. Hoe dat in het spel zal spelen kun je in onderstaande video bekijken.

Een betere versie van het filmpje kun je hier downloaden.

The Darkness zal volgende maand uitkomen op de X360 en PS3.

Slory: "Alles valt in elkaar voor me"

Het huidige seizoen kon voor Andwele Slory niet beter eindigen. De aanvaller speelt nu nog voor Excelsior, maar komt volgend seizoen voor Feyenoord uit. Bovendien wist zijn ploeg zich te handhaven in de Eredivisie en werd hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal.

Slory mag namelijk mee naar Azië, waar het Oranje twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Zuid-Korea en Thailand zal spelen. Marco van Basten, bondscoach van de nationale ploeg, heeft de speler de laatste tijd intensief gevolgd. "Ik wist dat hij me al een paar maanden volgde", liet de speler weten. "Maar dat ik er nu bij zit, had ik natuurlijk niet verwacht."

"Ik ben er eigenlijk vrij rustig onder, om eerlijk te zijn", vervolgde Slory. "Ik weet ook niet goed wat ik er van moet verwachten. Het is wel fantastisch. Ik denk dat dit het hoogste is wat je als voetballer kunt bereiken. Het is prachtig, volgend jaar ga ik naar Feyenoord en nu kom je daar toch anders binnen. Alles valt op dit moment een beetje in elkaar voor me."

[Upd] Riis bekent dopinggebruik

Bjarne Riis heeft toegegeven epo te hebben gebruikt. De Tourwinnaar van 1996 gaf dat toe tijdens een persconferentie in Kopenhagen.

"Ik heb doping gebruikt, ik heb epo genomen", aldus de huidige ploegleider van CSC, die aangaf de doping zelf te hebben gekocht en ingebracht. Eerder gaven Telekomrenners Bert Dietz, Christian Henn, Udo Bölts, Rolf Aldag, Brian Holm en Erik Zabel al toe epo te hebben gebruikt. Riis gaf aan de doping te hebben gebruikt tussen 1993 en 1998. "Het was destijds makkelijk te verkrijgen". De Deen gaf ook aan zijn Tour-zege aan epo te danken. "Ik weet dat ik met ongeoorloofde middelen de Tour heb gewonnen", aldus Riis. "Maar ik heb er desondanks wel hard voor gewerkt."

Op de vraag of hij bang is zijn Tourzege kwijt te raken zei Riis: "De gele trui ligt in een doos in de garage. Als jullie hem hebben willen, alsjeblieft".

Update:
Pat McQuaid, voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), heeft laten weten dat Bjarne Riis de Tourwinst van 1996 niet af hoeft te staan. De Ier liet dit vrijdag weten.

"De verjaringstermijn van acht jaar zit er op. We gaan de geschiedenis niet meer veranderen.", aldus McQuaid. Hij gaf overigens wel toe blij te zijn met de bekentenissen die de afgelopen dagen werden gedaan. "Ook ben ik verheugd met de toezeggingen van de sponsors T-Mobile en CSC in de wielersport actief te blijven."

Top of Flop User's Choice: Shoulda Woulda Coulda

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Onverlaatje en Sh0g kreeg net niet voldoende steun: Sasha Dith - Russian Girls was een flop, dus.

Ge4ce is de tipgever van vanavond:

Het is "simpelweg gewoon een lekker nummer om naar te luisteren": 

[Giro] Locomotief van Vittorio dendert naar winst

Marzio Bruseghin heeft verrassend de klimtijdrit in de Giro gewonnen. De locomotief van Vittorio bleef in Oropa Leonardo Piepoli en Danilo Di Luca voor. De killer uit Spoltore blijft wel ruim leider.

Vandaag stond de eerste individuele chrono van deze Giro op het program: een 12,6 lange klimtijdrit van Biella naar het Santuario d'Oropa (1135 meter). De Oropa, de Montagna Pantani van deze editie, is - zoals de naam al doet vermoeden - vooral bekend dankzij Il Pirato. Het olifantje mocht in 1999 namelijk het zegegebaar maken op de top van de puist, nadat hij een allesverslindende inhaalrace na een lekke band succesvol afronde.

Voor de klimgeiten van nu dé kans om in de voetsporen van de Italiaanse 'wielergod' te treden. Al waren de specialisten tegen het uurwerk ook niet geheel kansloos, de Oropa kent immers een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 procent. Een clash tussen de (pocket)klimmers en tijdritspecialisten viel dan ook te verwachten.Yaroslav Popovych, vooraf genoemd als een der favorieten, zou zich niet mengen in de debatten, de Oekraïner had besloten om forfait te geven voor de etappe van vandaag.

Julio Alberto Pérez Cuapio was de eerste coureur die een richttijd neerzette voor de favorieten: 29.38". Daarmee was hij ruim anderhalve minuut sneller dan de toenmalige rapste tijd van de jonge Italiaan Giovanni Visconti. Een dik halfuurtje kon de Mexicaan genieten, want toen verscheen een gepatenteerd tijdrijder op het startschavot: David Zabriskie. De CSC-coureur, die tijdens zijn beklimming al de eerder gestarte Pietro Caucchioli en Francis Mourey opraapte, klokte na een kleine dertien kilometer 24 seconden sneller af dan Pérez Cuapio: 29:14".

Een straffe tijd, waar menig renner zich in het vervolg van de chrono op zou stukbijten. Leonardo Piepoli echter niet. De ancien, die onderweg al enkele seconden sneller was dan de Amerikaans kampioen tijdrijden, wist zich op het buitenblad naar een tijd onder de 29 seconden te trappen: 28.56". Daarmee was hij ruim achttien seconden sneller dan Zabriskie. Voor de tenoren van deze Giro een harde dobber.

Dat bleek toen onder meer Paolo Savoldelli (30.41"), Stefano Garzelli (29:24"), Riccardo Riccò (30:46), Eddy Mazzoleni (29:28") en Damiano Cunego (29:33") niet konden tippen aan Piepoli's nummertje. Vooral de tijd van de Cobra van Formigine was teleurstellend, omdat hij de Izoard gisteren nog als snelste had beklommen; 45 seconden sneller dan de groep der favorieten. Riccò was echter niet de enige die niet thuis gaf, zijn kopman Gilberto Simoni was ook niet al te best. Gibo moest maarliefst 1.05" toegeven op zijn adjudant en finishte op 30:01".

Toen ook in het vervolg van de race niemand in staat bleek om de tijd van Piepoli enigszins te evenaren, groeide bij de oude krijger het geloof in een goede afloop. Dat was echter zonder Marzio Bruseghin gerekend. De Italiaans kampioen tegen het uurwerk, die onderweg nog enkele tellen langzamer was dan Piepoli, wist zich met een krachtige eindsprint één seconden voor de Saunier Duval-coureur te plaatsen: 28.55".

Die tijd was goed genoeg voor de dagzege, want Danilo Di Luca bleef met 29:03" enkele seconden achter diens landgenoot. Wel deed la maglia rosa goede zaken voor het algemeen klassement, want al zijn concurrenten kregen tijd aan de broek. Vooral Simoni zal zeer ontevreden zijn over zijn optreden vandaag.

Uitslag:

#RennerLand/TeamAchterstand
1Marzio Bruseghin(Ita/Lampre)28.55"
2Leonardo Piepoli(Ita/Saunier Duval)+ 0.01"
3Danilo Di Luca(Ita/Liquigas)+ 0.08"
4David Zabriskie(Lux/CSC) + 0.19"
5Franco Pellizotti(Ita/Liquigas) + 0.22"
6Stefano Garzelli(Ita/Acqua & Sapone) + 0.29"
7Evgeni Petrov(Rus/Tinkoff)+ 0.31"
8Eddy Mazzoleni(Ita/Astana)+ 0.33
9Damiano Cunego(Ita/Lampre) + 0.38
10Andy Schleck(Lux/CSC) + 0.40"

Klassement:

#RennerLand/TeamAchterstand
1Danilo Di Luca(Ita/Liquigas)57.11.28"
2Marzio Bruseghin(Ita/Lampre)+ 0.55"
3Andy Schleck(Lux/CSC)+ 1.57"
4Damiano Cunego(Ita/Lampre) + 2.40"
5Francisco Vila(Spa/Lampre) + 2.44"
6David Arroyo(Spa/Caisse D'Epargne)+ 2.55"
7Evgeni Petrov(Rus/Tinkoff)+ 3.11"
8Gilberto Simoni(Ita/Saunier Duval)+ 3.32
9Emanuele Sella(Ita/Panaria) + 3.52
10Eddy Mazzoleni(Ita/Astana) + 3.53"

Mogelijk toch traction control na 2009

Het gebruik van traction control in de Formule 1 is verboden in 2008 en 2009. Of het elektronische hulpmiddel ook in de seizoenen daarna verboden wordt valt nog te bezien. Volgens Max Mosley zal het moeilijk zijn het verbod te handhaven wanneer het elektronische systeem om energie te besparen wordt ingevoerd. Dat staat voor 2011 op de planning.

De FIA-president vertelde dit in Monaco. ”Het gaat erg moeilijk worden om een zeer verfijnde elektronica met een energiebesparend systeem te hebben, zonder het gebruik van traction control te riskeren. Het is een zeer interessante discussie om te bepalen hoeveel dat risico uitmaakt. Het standpunt van de meesten is altijd dat traction control slecht is, maar de coureurs houden er eigenlijk van, in tegenstelling tot wat je zou denken. Ze zeggen dat de Formule 1 zelfs beter is met traction control dan zonder,” aldus Mosley.

Volgens Mosley is er zeker een kans dat traction control terugkeert. De preses denkt dat er, voordat het zover is, wel een oplossing gevonden kan worden. ”Ik ben ruimdenkend. Volgend jaar en het jaar erna zullen we sowieso geen traction control hebben en als het dan zover is, zal er vast een oplossing gevonden zijn. Als we het echt willen kunnen we alle elektronische systemen gebruiken zonder dat het mogelijk is gebruik te maken van hulpmiddelen. We moeten dan wel veel sensoren en zwarte dozen inbouwen en heel nauw volgen wat er allemaal precies met de auto gebeurt.”

Gears of War update zal nieuwe achievements bevatten

Mark Rein heeft een klein beetje info los gelaten over de aankomende Gears of War update. Hij wilde nog geen datum geven, maar de ontwikkeling loopt voorspoedig.

De update zal de roadie run verbeteren, maar ook een aantal achievements toevoegen. Developers hebben sinds kort de mogelijkheid om 250 gamerpunten te koppelen aan downloadable content. Deze achievement zullen onder andere te behalen zijn in de vorige content, zoals Annex en Hidden Fronts. Daarnaast zullen er een aantal bugs aangepakt worden en zal er hier en daar wat gesleuteld worden om de game beter te maken.

De update zal gratis te downloaden zijn, maar sommige achievements zijn dus alleen te halen met de content waar je voor moet betalen. Als je genoeg geduld hebt kun je ook een paar maanden wachten, want dan zal die content gratis worden.

Mad Tracks volgende week naar XBLA?

Het lijkt er heel veel op dat de game Mad Tracks volgende week op de Xbox Live Arcade zal verschijnen. De game is bijna twee weken geleden door de certificatie heen gekomen en is dus in principe klaar om uitgegeven te worden.

De ontwikkelaar heeft al op verschillende fora aanwijzingen gegeven dat de game er toch echt aan zit te komen. Mad Tracks lijkt een beetje op Micro Machines en werd een tijdje geleden uitgesteld om toch nog Xbox Live Multiplayer toe te voegen. Het spel zal volgende week als het goed is voor 800 punten te downloaden zijn.

Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af

Icoon BuitenlandsNoord-Korea heeft vrijdag verscheidene korteafstandsraketten afgevuurd richting de Japanse Zee, die tussen Noord-Korea en Japan ligt. Dit liet de nationale veiligheidsdienst van Zuid-Korea NIS vrijdag weten.

Volgens de dienst maakt het afschieten van de wapens deel uit van de jaarlijkse militaire training. In 1998 verbaasde Noord-Korea de wereld toen een van zijn raketten over Japan heen in de Grote Oceaan terechtkwam. In juli vorig jaar voerde het communistische regime tests uit met zeven raketten. En in oktober schokte het Aziatische land de wereld opnieuw, met een ondergrondse kernproef.

Na maanden van politieke onderhandelingen beloofde het stalinistische bewind in februari de nucleaire reactor te sluiten in ruil voor olie. Het ontwapeningsproces is echter vastgelopen en Noord-Korea heeft in april de eerste deadline niet gehaald vanwege onenigheid over bevroren tegoeden bij een bank in China.
Een, Twee, Drie, Vier!

Stam nog onzeker bij Ajax

Het is nog onzeker of Ajax aankomende zondag in de beslissende play-offwedstrijd tegen AZ kan beschikken over aanvoerder Jaap Stam.

"Als het even kan, doen we het", aldus coach Henk ten Cate vandaag over de verdediger, die met een hamstringblessure kampt. "Maar het moet verantwoord zijn. Zondag nemen we die beslissing."

Edgar Davids en Gabri zijn beiden weer terug van een schorsing. Urby Emanuelson, die in de eerste wedstrijd tegen AZ geblesseerd raakte aan zijn enkel, is eveneens inzetbaar. Het team moet het zondag wel doen zonder de geschorste Wesley Sneijder.

Monfils is ook Hewitt de baas

Gaël Monfils heeft zich bij het ATP-toernooi in Pörtschach weten te plaatsen voor de finale. De Fransman was de Australiër Lleyton Hewitt met 6-4 en 7-5 de baas.

Hewitt gaf zich niet zomaar gewonnen tegen Monfils, die in de finale tegen de winnaar van de partij tussen de Argentijn Juan Mónaco en de Peruaan Luis Horna speelt. In de tweede set wist hij een 2-4 achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong. Monfils brak bij een 5-5 stand echter weer door de service van Hewitt, die daarna geen vuist meer kon maken.

Dievegge opgesloten in trein

Icoon Domme criminelenEen 18-jarige dievegge is donderdagmiddag opgepakt op het station in Woerden. De vrouw zat opgesloten in een trein en kon geen kant meer op.

De vrouw uit Krimpen aan de IJssel had samen met iemand anders een paar schoenen gestolen. Een 21-jarige medewerker van de winkel rook onraad en liep achter het duo aan. Toen zij de twee aansprak, kreeg zij een klap. Vervolgens zette ze de achtervolging in.

Eén van de verdachten rende naar het station en stapte in een gereedstaande trein. De winkelmedewerkster vroeg daarop aan de conducteur om de deuren van de trein te sluiten. De deuren bleven gesloten totdat de politie arriveerde. Die hield de vrouw aan. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat door.

Juninho tot 2010 bij Lyon

De aanvoerder van Olympique Lyon, de Braziliaan Juninho, heeft zijn contract bij de Franse landskampioen met twee jaar verlengd tot medio 2010. In 2001 maakte de 32-jarige spelmaker de overstap van Vasco de Gama naar de Franse topclub.

De middenvelder werd met Lyon al zes keer landskampioen. In het seizoen 2005/06 werd hij bovendien utigeroepen tot 'Speler van het Jaar' van de Ligue 1. De Zuid-Amerikaan heeft laten weten dat hij zijn carrière wil afsluiten bij de club van trainer Gerard Houllier.

Van der Wiel tot 2011 bij Ajax

Gregory van der Wiel gaat zijn contract bij Ajax openbreken en verlengen tot 2011. De oude verbintenis liep tot medio 2008.

Het 19-jarige talent maakte dit seizoen zijn debuut voor de Amsterdammers. Tijdens de competitie kwam hij vier duels in actie. Van der Wiel speelt al sinds 1996 bij Ajax. In 2002 maakte hij de overstap naar HFC Haarlem, om vervolgens drie jaar later weer bij Ajax terug te keren.

Dembélé twijfelgeval bij AZ

De trainer van AZ, Louis van Gaal, zal pas zondag, vlak voor de wedstrijd tegen Ajax, beslissen of hij een beroep op Moussa Dembélé doet. De spits ondervindt nog steeds hinder van een hamstringblessure.

AZ verdedigt, in de beslissende wedstrijd om een plaats in de voorronde van de Champions League, een voorsprong van 2-1. Danny Koevermans is hersteld van een liesblessure. Ook Kew Jaliens (ziek) en Grétar Steinsson (knie) zijn weer inzetbaar. Simon Cziommer is geschorst.

Adriaanse: "Uitspraken Feyenoord zijn niet waar"

Co Adriaanse is niet blij met de uitspraken die Feyenoord vandaag heeft gedaan nadat bekend werd dat de oefenmeester niet bij de Rotterdammers aan de slag gaat. Adriaanse heeft via zijn woordvoerder Willem Zeijlmans gezegd dat de afwijzing alleen maar te maken heeft met professionele redenen.

Feyenoord had vanmorgen als reden voor de afwijzing opgegeven dat het om persoonlijke omstandigheden zou gaan. Zeijlmans zegt dat dat onzin is. "Daarmee houd je veel open en krijg je allerlei suggesties. Maar wij gaan verder toch nergens op in. Er wordt toch wel gespeculeerd. Het vertrek van Adriaanse bij Metallurg Donetsk zou ook te maken hebben met zijn overstap naar Feyenoord. Mooi niet. Dat blijkt nu wel weer. Maar nogmaals, Co heeft uit professionele overwegingen nee tegen Feyenoord gezegd. Dat is het," aldus Zeijlmans.

Zeijlmans wilde niet zeggen of er andere clubs zijn die interesse hebben in Adriaanse. "Adriaanse laat alles op zich af komen. Voorlopig gaat hij nog nergens heen. Alles ligt gewoon open. Co bepaalt".

Verhofstadt getuigt in Rwanda-proces

Icoon MisdaadPremier Guy Verhofstadt van België getuigt vrijdag in het Rwanda-proces in Brussel. Verhofstadt moet getuigen over de periode toen hij in 1997 in de Senaat ondervoorzitter was van de parlementaire onderzoekscommissie naar de gebeurtenissen in Rwanda.

Voor het assisenhof staat de Rwandese majoor Bernard Ntuyahaga terecht voor de moord op tien Belgische blauwhelmen en op de Rwandese eerste minister, in Kigali in april 1994.

Behalve Verhofstadt, die in 2000 als premier van België het Rwandese volk excuses aanbood voor de genocide, spreken ook een aantal andere Belgische politici als getuige. Onder hen oud-premier Jean-Luc Dehaene en oud-minister van Buitenlandse Zaken en oud-NAVO-baas Willy Claes.
Guy Verhofstadt

Sato weet toekomstplannen nog niet

Takuma Sato weet nog niet wat hij volgend jaar gaat doen. De Japanner rijdt nu nog bij Super Aguri, maar na een aantal goede resultaten wordt zijn naam in verband gebracht met Toyota.

Volgens Sato is er voorlopig nog helemaal geen sprake van een overstap. "Dit is de eerste keer dat ik die verhalen hoor. Momenteel concentreer ik me volledig op het programma van Super Aguri. Voor de toekomst hebben we nog geen beslissing genomen. Het is goed dat mensen het nu over prestaties beginnen te hebben, dus we doen het blijkbaar goed."

Straffen voor Junker en Lazovic


Vitesse-speler Mads Junker is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De spits van de Arnhemmers is daardoor voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Gisteravond, tijdens de eerste wedstrijd van de Intertoto-playoff tegen FC Utrecht, kreeg Junker een rode kaart nadat hij tegenstander Leroy George op grove wijze tackelde.

Zijn teamgenoot Danko Lazovic, die eveneens rood kreeg, hoorde vier duels schorsing (waarvan ook één voorwaardelijk) tegen zich eisen. De Serviër moet vandaag nog laten weten of hij akkoord gaat met het voorstel.

Ceulemans keert terug bij Westerlo

Jan Ceulemans keert terug als trainer bij Westerlo. De oud-international tekent een driejarige verbintenis bij de Belgische club. Ceulemans volgt Herman Helleputte op, die naar Lierse SK vertrekt.


"Ik ben erg blij dat ik weer aan de slag kan gaan", aldus Ceulemans die in 2005 na zes jaar vertrok bij Westerlo. "Ik zal er vaak op aangesproken worden dat het weer Westerlo is, maar daar heb ik geen probleem mee. Ik heb zes jaar bij Westerlo gezeten en heb er zes jaar resultaten gehaald. Ik heb niets meer te bewijzen als trainer. Dat heb ik al genoeg gedaan, ook bij Club Brugge." Bij Club Brugge hield hij het slechts negen maanden uit.

Jenner: "We gaan Ajax pakken"

Julian Jenner van AZ is optimistisch gestemd over de kansen van de Alkmaarders voor het allesbeslissende play-offduel aankomende zondag tegen Ajax. In de Amsterdam ArenA verdedigen de Alkmaarders een 2-1 voorsprong.

"Mijn voorgevoel zegt dat we met 2-0 gaan winnen. Wij gaan Ajax pakken. We zijn erg aan elkaar gewaagd. In drie van de vier wedstrijden waren wij de betere ploeg, dus is het zaak om door te zetten,” aldus Jenner die denkt dat AZ toe is aan een avonntuur in de Champions League. “AZ gaat stapje voor stapje omhoog. De club is vier jaar achter elkaar ver gekomen in Europa, dus we zijn er klaar voor.”

Vier wedstrijden schorsing voor Dingsdag

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Michael Dingsdag van SC Heerenveen een schorsing opgelegd van vier wedstrijden.

De verdediger van de Friezen krijgt de straf wegens het trappen van een tegenspeler in het duel tegen Ajax eerder deze maand. De aanklager betaald voetbal had Dingsdag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing gegegeven, maar de verdediger wees dat af waardoor zijn zaak werd behandeld door de tuchtcommissie.

Dingsdag gaat in beroep tegen de schorsing. Zijn club Heerenveen heeft dit vandaag op de eigen website laten weten.

Van Nistelrooy wil weer voor Oranje spelen

Icoon VoetbalTijdens de bekendmaking van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefentrip naar naar Azië, heeft Marco van Basten gezegd dat Ruud van Nistelrooy vanaf volgend seizoen weer beschikbaar is voor Oranje. "Ik heb gedacht hem nog eens te bellen en nu stond hij wel open voor een terugkeer."

Sinds september vorig jaar wilde de spits niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. Hij leverde openlijk kritiek op de bondscoach, die volgens de spits selecteerde op het 'ik-mag-je-gehalte'. Kort daarna wilde Van Basten hem oproepen voor de EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië als vervanger van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink, maar Van Nistelrooy bedankte en sprak van een 'vertrouwensbreuk'.

"Ik heb gevraagd hoe hij voor volgend seizoen tegenover het Nederlands Elftal staat. Dat was een goed gesprek en hij heeft positief gereageerd. Hij is vanaf volgend seizoen weer beschikbaar. Hij heeft de afgelopen keren zelf bedankt, maar nu stond hij daar anders tegenover. Er is in de gesprekken met hem niet zo gek veel veranderd. Misschien dat hij bij de derde keer dat wij het vroegen dacht dat hij het op een andere manier wilde invullen", aldus Van Basten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Bruins met Jong Oranje tegen Suriprofs

Luigi Bruins zal zich vanavond in Hoenderloo bij de selectie van Jong Oranje voegen. Gisteren handhaafde hij zich met Excelsior in de Eredivisie. Bruins is morgen inzetbaar in de oefenwedstrijd tegen de Suriprofs in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Verdediger Dwight Tiendalli en reservedoelman Agil Etemadi ontbreken in vergelijking met de oefeninterland tegen Marokko van afgelopen dinsdag. Etemadi is vervangen door Newcastle United-doelman Tim Krul.

De definitieve spelerslijst voor het EK Onder 21, die 23 namen bevat, wordt aankomende maandag bekendgemaakt. Uiterlijk woensdag 30 mei dient de definitieve EK-selectie bij de UEFA bekend te zijn.

De 17-koppige selectie voor het duel met de Suriprofs:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax).

Verdediging: Royston Drenthe (Feyenoord), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van der Struijk (Willem II), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati (FC Twente), Otman Bakkal (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam), Robbert Schilder (Heracles Almelo).

Aanval: Roy Beerens (NEC), Maceo Rigters (NAC Breda), Tim Vincken (Feyenoord).

Amerikaan moordt familie uit voor erfenis

Icoon BuitenlandsEen rechtbank in de Amerikaanse staat Iowa heeft gisteren de 23-jarige Shawn Bentler schuldig bevonden aan een vijfvoudige moord. De rechter achtte bewezen dat de gedaagde vorig jaar net buiten het plaatsje Bonaparte, in Iowa, zijn ouders en drie tienerzussen doodschoot, zo meldden Amerikaanse media. Het zou hem volgens de aanklagers te doen zijn geweest om de erfenis van de familie.

"Ik ben er vast van overtuigd dat op 14 oktober 2006 jij, Shawn Michael Bentler, de persoon was die elk van de slachtoffers doodschoot", citeerde de zender KTVO rechter Michael Mullins.

De strafmaat in de zaak wordt op 19 juni bepaald. Bentler krijgt vermoedelijk levenslang. De gedaagde hield ook na zijn veroordeling vol onschuldig te zijn.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Halo 2 PC naar 8 juni om aparte reden

In een gesprek met gamesindustry.biz liet Microsoft Game Studios weten dat de PC versie van Halo 2 nog eventjes op zich zal laten wachten. Europese gamers zullen pas vanaf 8 juni de game in de schappen vinden.

Voor het uitstel zijn meerdere redenen te noemen. Zo had Microsoft eerst problemen met de installatieprocedure, vervolgens met de multiplayer component van het spel en nu blijkt dat er door een onfortuinlijke fout er gedeeltelijke naaktheid in de game zit. Nu klinkt dit als weinig bijzonders, maar in Amerika zorgden vergelijkbare zaken er voor dat The Elder Scrolls IV: Oblivion een hogere rating kreeg en dat Grand Theft Auto: San Andreas zelfs teruggehaald moest worden omdat door de hogere Adult Only rating geen winkel het meer wilde verkopen.

Microsoft heeft er daarom nu voor gekozen om een waarschuwing af te drukken op de verpakkingen van de eerste lading exemplaren van de game. Bij toekomstige lichtingen zal de fout gecorrigeerd zijn. Mensen die een launch versie gekocht hebben kunnen hun game op Halo2.com patchen om de fout alsnog te verhelpen. Je wil immers geen kinderzieltjes permanent schaden met partiële naaktheid van een low-res low-poly computermodelletje.

Een review van het single-player deel van de game kun je hier vinden. De review van de Xbox versie vind je hier.

[GP2] Uitslag kwalificatie Monaco

Pastor Maldonado vertrekt morgen vanaf pole tijdens de GP van Monaco. Met een tijd van 1.20,820 bleef hij als enige onder de 1.21. Giorgio Pantano en Andi Zuber vertrekken als respectievelijk tweede en derde morgen. Ho-Pin Tung kwam niet verder dan de 22e tijd.

Uitslag Kwalificatie

#CoureurTeamRondenTijdVerschil
1.P. MaldonatoTrident171:20'820
2.G. PantanoCampos171:21'1580.338
3.A. ZuberIsport171:21'2720.453
4.S. BuemiART171:21'3870.567
5.L. di GrassiART161:21'5410.721
6.V. PetrovCampos81:21'5790.759
7.L. FilippiSuper Nova111:21'6590.839
8.T. GlockIsport171:21'68400.864
9.B. SennaArden181:21'82701.007
10.M. ConwaySuper Nova171:21'9711.151
11.A. ZauggArden181:21'9861.166
12.A. PizzoniaFMS171:22'0701.250
13.N. LapierreDAMS171:22'0891.269
14.J. VillaRacing Eng.151:22'2901.470
15.K. ChandhokDurango181:22'3481.528
16R. RodriguezMinardi181:22'3691.550
17A. SoucekDPR171:22'3921.572
18.K. NakajimaDAMS181:22'5031.683
19C. BakkerudDPR171:22'7291.909
20B. GarciaDurango121:22'7811.961
21S. JimenezRacing Eng.171:22'8662.046
22H. TungBCN Comp.181:23'5982.778
23S. YamamotoBCN Comp.151:23'6452.825
24J. TahinciFMS131:23'9963.176
26K. HirataTrident31:24'3503.530

Van Nistelrooy wil weer spelen voor Oranje

Tijdens de bekendmaking van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefentrip naar naar Azië, heeft Marco van Basten gezegd dat Ruud van Nistelrooy vanaf volgend seizoen weer beschikbaar is voor Oranje. "Ik heb gedacht hem nog eens te bellen en nu stond hij wel open voor een terugkeer."

Sinds september vorig jaar wilde de spits niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. Hij leverde openlijk kritiek op de bondscoach, die volgens de spits selecteerde op het 'ik-mag-je-gehalte'. Kort daarna wilde Van Basten hem oproepen voor de EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië als vervanger van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink, maar Van Nistelrooy bedankte en sprak van een 'vertrouwensbreuk'.

"Ik heb gevraagd hoe hij voor volgend seizoen tegenover het Nederlands Elftal staat. Dat was een goed gesprek en hij heeft positief gereageerd. Hij is vanaf volgend seizoen weer beschikbaar. Hij heeft de afgelopen keren zelf bedankt, maar nu stond hij daar anders tegenover. Er is in de gesprekken met hem niet zo gek veel veranderd. Misschien dat hij bij de derde keer dat wij het vroegen dacht dat hij het op een andere manier wilde invullen," aldus Van Basten.

Dakneukers in Londen te kijk gezet

Not Safe For Work (NSFW)Een koppel dat de liefde aan het bedrijven was op een dak van een gebouw in de Londense wijk Soho, is voor de eeuwigheid vastgelegd voor het nageslacht. Personeelsleden van filmmaatschappij MJZ, die de vrijpartij vanuit een zijraam zagen, filmden het geheel en plaatsten het resultaat op YouTube.

Het was een vrouwelijke producer die het op zijn hondjes neukende stel in het oog kreeg. ''Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik begon zelfs te lachen en riep al mijn collega's erbij. Een van de meiden begon het te filmen. Wij hebben ons geweldig geamuseerd, maar volgens mij hebben de twee betrokkenen er nu wel spijt van. Ze zijn de schande van Londen geworden.''Mocht het filmpje niet meer werken (Youtube verwijdert nogal eens), weblog VKmag heeft een MIRROR.

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

Voetbal: Slory debutant bij Oranje

Icoon Nederlands ElftalBondscoach Marco van Basten heeft Andwelé Slory opgeroepen voor de vriendschappelijk wedstrijden tegen Zuid-Korea en Thailand. De spits van Excelsior debuteert in de selectie van het Nederlands elftal.

Aankomende dinsdag vertrekt Oranje voor een tiendaagse trip naar Azië. Op 2 juni speelt het elftal in Seoul tegen Zuid-Korea, vier dagen later speelt het in Bangkok tegen Thailand.

Ook Mario Melchiot, die voor het laatst in juli 2005 werd opgroepen, maakt de reis naar Azië mee. Romeo Castelen is eveneens terug in Oranje. Arjen Robben, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar en Boudewijn Zenden hebben om uiteenlopende redenen afgezegd voor de oefenstage.

De complete selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Mario Melchiot (Stade Rennes).

Middenveld: Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuyt (Liverpool), Andwelé Slory (Excelsior), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Het laatste nieuws over Oranje lees je natuurlijk op FOK!sport!

Twee filmpjes Anno 1701: Dawn of Discovery

Op IGN vinden we twee nieuwe filmpjes van Anno 1701: Dawn of Discovery. Deze game is een handheld spin-off van de Anno-serie op de PC en verschijnt exclusief op de Nintendo DS. In Anno 1701: Dawn of Discovery koloniseer je, net als in zijn grote broertjes, een eilandengroep en moet je verscheidene economische en militaire uitdagingen zien te overwinnen.

De game verschijnt in juli in Europa, volgende maand kunnen Amerikanen er al van gaan genieten. De filmpjes vind je hier

Feedback geven aan Sony

Je zou denken dat Sony onderhand genoeg heeft van al het gezeur en het gebash, maar niets is minder waar. Op de website ThreeSpeech kun je nu al je gal spuwen over de PS3. Is de console te duur of te groot, heeft hij te weinig goede titels of past de kleur niet bij je bankstel, gooi het in de groep. Natuurlijk moet het wel opbouwende kritiek zijn en enigszins onderbouwd, maar je kunt er (ongecensureerd) vertellen wat er volgens jou mis is met de PS3.

De website is officieel niet van Sony zelf, maar de makers van de pagina claimen wel dat Sony naar ze luistert. Dus check ThreeSpeech als je wat constructiefs te melden hebt over de PS3. Misschien dat dergelijke initiatieven de nog steeds kwakkelende Playstation er bovenop kunnen helpen.

[RG] Goede loting Verkerk en Krajicek

Martin Verkerk en Michaëlla Krajicek hebben vandaag goed geloot voor de eerste ronde van Roland Garros.

Verkerk neemt het op tegen de Italiaanse nummer 74 van de wereld Simone Bolelli en Krajicek treft de als 31e geplaatste Française Séverine Bremond.

Verkerk en Bolelli speelden nog nooit tegen elkaar. In de aanloop naar Roland Garros wist de Nederlander geen set te winnen, maar de Alphenaar zorgde op het Parijse gravel wel vaker voor verrassingen. In 2003 haalde hij de finale.

Krajicek verloor eerder dit jaar in Hobart in de eerste ronde van Bremond, maar in 2005 was ze de Française de baas in de eerste ronde in Estoril.

[Upd]Adriaanse niet naar Feyenoord

Co Adriaanse heeft Feyenoord afgezegd en komt niet naar Rotterdam als opvolger van de opgestapte Erwin Koeman. De 59-jarige Amsterdammer was voor Feyenoord de kandidaat om de club weer op de rails te zetten.

Adriaanse twijfelde al vanaf het begin over het aanbod hoewel het gerucht ging dat hij vorige week bij Metallurg Donetsk opstapte om bij Feyenoord aan de slag te kunnen. De verwachting is nu echter dat Adriaanse in de wachtkamer plaatsneemt in afwachting van een grote Europese club, waarmee hij zich ook internationaal kan laten gelden.

Naast Adriaanse stond ook oud-bondscoach Dick Advocaat op het wensenlijstje van Feyenoord, maar hij liet al in een vroeg stadium weten geen intersse hebben. Huub Stevens en Martin Jol hebben doorlopende contracten bij Hamburger SV en Tottenham Hotspur en Mario Been vindt het na een jaar eredivisie-ervaring te vroeg en wil verder rijpen als hoofdcoach bij NEC.

Update

Ook op de site van Feyenoord staat inmiddels het nieuws dat Adriaanse geen trainer wordt in Rotterdam. Feyenoord gaat onverminderd verder met het zoeken naar een opvolger van Erwin Koeman. Op korte termijn zal het gesprekken voeren met een nieuwe kandidaat-hoofdtrainer.

Slory debuteert in Oranje-selectie

Bondscoach Marco van Basten heeft Andwelé Slory opgeroepen voor de vriendschappelijk wedstrijden tegen Zuid-Korea en Thailand. De spits van Excelsior debuteert in de selectie van het Nederlands elftal.

Aankomende dinsdag vertrekt Oranje voor een tiendaagse trip naar Azië. Op 2 juni speelt het elftal in Seoul tegen Zuid-Korea, vier dagen later speelt het in Bangkok tegen Thailand.

Ook Mario Melchiot, die voor het laatst in juli 2005 werd opgroepen, maakt de reis naar Azië mee. Romeo Castelen is eveneens terug in Oranje. Arjen Robben, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar en Boudewijn Zenden hebben om uiteenlopende redenen afgezegd voor de oefenstage.

Selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Mario Melchiot (Stade Rennes).

Middenveld: Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuyt (Liverpool), Andwelé Slory (Excelsior), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Motorrijder achtervolgt automobilist 240 kilometer

Icoon OpmerkelijkEen automobilist uit Echt is donderdagavond 240 kilometer lang achtervolgd door een 22-jarige motorrijder uit Thorn. De motorrijder ergerde zich aan het gevaarlijke rijgedrag van de automobilist en was van plan hem daarop aan te spreken. De 50-jarige automobilist voelde zich bedreigd en durfde daarom niet te stoppen.

De achtervolging begon op de A2 bij Wessem. Bij Amsterdam besloot de automobilist weer terug te rijden naar Limburg. Ondertussen had hij via de mobiele telefoon de politie ingelicht. Toen agenten in Weert de motorrijder een stopteken gaven, kwam er na twee uur een einde aan de achtervolging. De motorrijder en de automobilist praatten hun geschil ter plekke uit en vertrokken met een handdruk.

Met dank aan lemti voor de submit.

[update]Crysis DX9 vs. DX10

Op Gametrailers zijn een tweetal filmpjes verschenen die het verschil tonen van het draaien van de aankomende FPS Crysis onder DirectX 9 en onder DirectX 10. Voor de DirectX 10 modus is een videokaart nodig uit de Geforce 8 serie of de Radeon HD 2xxx serie evenals Microsofts nieuwste besturingssysteem Windows Vista.

Het eerste filmpje, Hunter, vind je hier. Het tweede filmpje, Jungle Fight, vind je hier

[update]
Op de volgende locaties kun je de filmpjes downloaden in hogere kwaliteit:
Hunter
Jungle Fight

Met dank aan Nebo voor de originele submit en royteusink voor de high-res versies van de filmpjes

Engelsman slaapt elf dagen niet

Een man uit Groot-Brittannië heeft meer dan elf dagen en nachten niet geslapen. De 42-jarige Tony Wright claimt hiermee het wereldrecord wakker blijven gebroken te hebben, dat op precies elf dagen ligt. Dit meldde de BBC vandaag.

Het oude Guinness World Record dateert uit 1964 en staat op naam van Randy Gardner uit de Verenigde Staten. Na die recordpoging laste het Guinness Book of Records de competitie af vanwege gezondheidsrisico's. Het is daarom onduidelijk of de organisatie de prestatie van Wright erkent.

Wright vocht tegen zijn slaap door thee te drinken, te poolen en een dagboek bij te houden. Een webcam en camera's hielden hem 24 uur per dag in de gaten. De poging maakte deel uit van Wrights onderzoek naar het lichaam in slaaptoestand.

In auto achtergelaten baby overleden

Icoon BuitenlandsIn het Belgische Halle is donderdagmiddag een baby van vijf maanden oud dood aangetroffen in een auto. Het kindje was door zijn moeder vergeten en daarom achtergebleven in de auto.

De moeder bracht haar twee oudste kinderen 's ochtends naar school en ging daarna naar haar werk. Ze vergat haar kindje naar de kinderopvang te brengen. Pas toen ze tegen de avond haar zoontje weer bij de kinderopvang op wilde halen, bemerkte ze dat ze het kind daar was vergeten af te zetten.

Het kindje was op dat moment al overleden en werd aangetroffen in het kinderzitje achterin de auto. De moeder is op dit moment nog niet opgepakt, maar er is wel een dossier aangemaakt voor 'schuldig verzuim'. De precieze doodsoorzaak van de baby wordt nog onderzocht.

COMA Deel VVVV

Zes Mei, 2055

Ik zal nu W55-DASS zijn periode in het Europese Ruimtestation toelichten, met behulp van W55-DASS’s zijn verhaal en wat documenten die ik dankzij hem heb kunnen vinden.

W55-DASS vertelde me dat het onderzeese laboratorium inderdaad bedoeld was om nieuwe brandstoffen te vinden. In de buurt van het laboratorium was namelijk nog een onderzees boorplatform dat op zoek was naar gassen (W55-DASS vertelde me ook dat de boringen inderdaad enkele aardbevingen creëerde en dat daardoor sommige tsunami’s zijn ontstaan). Op de oceaanbodem puilt het namelijk van hydrothermale bronnen en men vermoed dat de gassen die daar uit komen, konden worden gebruikt als brandstof.

Zeist moet stoppen met interventieteams

Icoon JustitieDe gemeente Zeist mag geen interventieteams op gezinnen afsturen die daar geen behoefte aan hebben. Dat heeft een rechter vandaag bepaald in een kort geding tussen de gemeente en twee families.

De twee Marokkaanse gezinnen wilden niet dat de interventieteams - waarin politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen samenwerken - bij hun naar binnen kwamen voor controle. De gemeente Zeist vond twee weken terug dat de rechter de gezinnen moest dwingen om de teams hun huis binnen te laten.

De rechter wees dat vandaag keihard af. De rechter oordeelde namelijk dat het binnengaan van de woning bij een familie een inbreuk op het huisrecht is.

De gemeente Zeist stelde de interventieteams in om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Ze controleren onder meer of veelplegers toch niet op een ander adres wonen. De betrokken families benadrukten dat zij met geen enkele instantie problemen hebben. Hun advocaat noemde de werkwijze van de teams twee weken terug intimiderend.

De gemeente Zeist wilde bij de families langs omdat sommige leden deel zouden uitmaken van een kleine harde kern jongeren die overlast bezorgen in een winkelcentrum in Zeist.

Hardwareverkopen Japan

De lage PS3 verkopen houden aan, de PS3 komt weer niet boven de 10k uit in Japan. Verder is de volgorde van de lijst niet veranderd; de DS, Wii, en PSP blijven de lijstaanvoerders:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS111.239163.8243.163.45517.169.134
Wii52.19352.5441.556.9092.476.552
PSP27.50534.433901.3335.433.462
PS210.88110.414345.89920.500.758
PS38.6598.839434.554892.112
Xbox 3602.0262.10597.681362.383
GBA79176936.86715.334.946
Cube2763157.3544.176.822

Adriaanse ziet af van Feyenoord

Icoon VoetbalFeyenoord moet op zoek naar een nieuwe kandidaat-opvolger voor de opgestapte hoofdcoach Erwin Koeman. De felbegeerde Co Adriaanse heeft de Rotterdamse clubleiding vandaag officiëel laten weten dat hij niet naar De Kuip komt.

Volgens een korte persverklaring van Feyenoord ziet Adriaanse om persoonlijke redenen af van een dienstverband bij de Rotterdammers.

Ondanks het feit dat een delegatie van Feyenoord, bestaande uit financieel directeur Onno Jacobs, technisch manager Peter Bosz en adviseur Wim Jansen, vorige week in Oekraïne de 59-jarige Amsterdammer opzocht, faalde het om de coach over te halen om in Rotterdam-Zuid aan de slag te gaan.

Adriaanse werd door velen gezien als de ideale coach om de Kuipbewoners uit het slop te trekken en de geruchten werden versterkt toen hij zijn ontslag indiende bij Metallurg Donetsk. De oud-coach van onder meer AZ en FC Porto hoefde alleen maar 'ja' te zeggen, maar zei dus 'nee' op het aanbod.

Adriaanse wil niet


Met dank aan Taoufik007 voor de submit.

Franse vriendinnen overleven zelfmoordpact

BizarTwee tienermeisjes op het Franse eiland Corsica hebben met z'n tweeën maar toch apart een zelfmoordpoging gedaan, die ze beiden overleefden. Ze liggen wel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De twee 14-jarige klasgenootjes van het Laetitia Bonaparte College in Ajaccio bespraken via sms hun zelfverkozen doodspoging. ''Tu sautes, je saute'' (Jij springt, ik spring) schreef de ene in een bericht aan de andere. Het eerste meisje sprong daarna vanuit haar ouderlijke woning op de derde verdieping naar beneden. Haar vriendin volgde een half uur later vanaf een ander gebouw. De politie vond bij één van de meisjes een afscheidsbriefje.

Vermiste man lag 22 jaar in eigen huis

Een Duitser uit Potsdam die al sinds 1985 werd vermist, is als skelet teruggevonden in nota bene zijn eigen woning. Een bouwvakker die bezig was met renovatiewerkzaamheden trof het geraamte van de man aan in een ruimte boven een garage die vroeger dienst deed als duivenkot.

De vrouw van de man woont nog steeds in de woning. Samen met haar dochter reageerde ze ontzet. ''Het was 22 jaar geleden juist na zijn vijftigste verjaardag. Alles wat hij zei was ik ga een wandelingetje maken. Maar een zoektocht in de buurt door de politie leverde niets op.''

Naast het skelet van de man lagen een afscheidsbrief en de fles schnaps die het verjaardagscadeau van de man was geweest. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Games toegevoegd aan Virtual Console

Het is weer vrijdag, dus heeft Nintendo een aantal titels toegevoegd aan de bibliotheek van de Virtual Console. Hier kun je retro-spellen van vele platforms kopen voor een aantal Wii-punten, die te koop zijn in de winkel of met je creditcard.

De games van deze week zijn:

NES (500 punten)

Mach Rider
Super Mario Bros 2


TurboGrafx (600 punten)

Blazing LazersHelaas heeft Super Mario Bros 2 niet de mooie graphics zoals ze in Super Mario Allstars op de SNES waren, maar die van het origineel

Omroepsalarissen weer gestegen

Icoon MediaEen aantal bestuurders en presentatoren van de publieke omroep heeft in 2006 meer verdiend dan het gemiddeld ministersinkomen van 171.000 euro. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van De Telegraaf. Vorig jaar onstond grote ophef over de salarissen van omroepbazen en presentatoren.

Mediadirecteur Julius Minnaar, die halverwege 2006 de TROS verliet heeft een belastbaar inkomen ontvangen van 372.789 euro. Dit bedrag bestaat voor een groot deel uit een ontslagvergoeding. In 2005 verdiende Minnaar 166.514 euro bij de TROS.

De in november vertrokken TROS-bestuurder Karel van Doodewaerd kreeg 264.236 euro. Dat is ruim 57.000 euro meer dan in 2005. Volgens de TROS is met hem een regeling getroffen in het kader van zijn pensioen in 2009.

Hangjeugd Eindhoven criminaliseert snel

MisdaadDe politie in Eindhoven maakt zich grote zorgen over een deel van de Marokkaanse jongeren uit de lichtstad die zorgwekkend snel carrière maakt in de criminaliteit. Volgens politiechef G. Veroude van Woensel-Zuid werkt de 'sociale aanpak' die de gemeente tot dusver voorhield, bij deze groep niet.

Veroude zegt dat men al lange tijd vat tracht te krijgen op de probleemjeugd in de regio. Binnenkort wordt een nieuw onderzoek naar het aandeel van culturele minderheidsgroepen afgerond. Volgens Veroude blijkt daaruit dat de Marokkaanse jeugd oververtegenwoordigd is bij bepaalde zwaardere vormen van criminaliteit, waaronder geweld.

De politiechef zegt dat het aandeel van minderheidsgroepen in de misdaad ''bespreekbaar'' moet worden gemaakt. ''We hebben deze problemen te lang niet erkend. De grens van doelgroepenbeleid en discriminatie is lastig, maar het taboe op dit soort onderzoek moet weg.''

De afgelopen week werden in Woensel acht Marokkaanse jongeren, allen tieners, aangehouden die zonder enige aanleiding mensen in elkaar sloegen. Ook worden ze verdacht van woninginbraken. Volgens de politie is deze groep hangjongeren in snel tempo afgegleden van 'balorig' naar crimineel gedrag. De verdachten zitten allemaal op school, enkelen hebben maandag en dinsdag hun examen nog mogen afleggen voordat ze in de cel werden gezet.

De politie wil dat de gemeente ouders van criminele jeugd gaat verplichten tot hulpverlening. Dat ligt politiek lastig want CDA-wethouder Marriët Mittendorff van Jeugd zei vorige maand nog dat ze ouders ''niet wil dwingen''.

Twee jaar cel voor doodsteken 17-jarige Milan

JustitieDe 18-jarige Maikel S. is gisteren veroordeeld tot 2 jaar cel en verplichte opname in een jeugdinrichting. Hij kreeg die straf wegens het doodsteken van de 17-jarige Milan de Groot uit Den Helder. Milan werd in de nacht van 3 op 4 maart 2006 in de woning van zijn moeder in Den Helder doodgestoken. De nu veroordeelde S. was de hoofdverdachte in deze zaak.

In totaal werden na de moord drie personen gearresteerd. Eén van hen is inmiddels weer vrij. De zaak leidde tot veel beroering in Den Helder vanwege de angst voor wraak. De zaak speelde zich af in het milieu van jonge Antilliaanse Nederlanders. Maikel S. en Milan waren bekenden van elkaar en zouden ruzie hebben gehad. Waarover is niet bekend.

De dader was destijds 17 jaar. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 9 jaar wegens moord. Het OM vond dat het volwassenenstrafrecht in deze zaak van toepassing was. De rechter vond echter van niet. Evenmin vond de rechter dat er sprake was van voorbedachte rade. De verplichte opname (jeugd tbs) die na het uitzitten van de celstraf ingaat kan 2 tot 6 jaar duren.

De vader van Milan had weinig goede woorden over voor het vonnis: ''Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Mijn kind is vermoord. Het is geen doodslag geweest. Ik had vertrouwen dat het recht zijn loop zou hebben, dit is een farce.''

Met dank aan ReLx7 voor de submit.

De Fauw in belangstelling Feyenoord

Feyenoord en Borussia Mönchengladbach hebben interesse in Davy de Fauw. Beide clubs hebben zich inmiddels gemeld bij de zaakwaarnemer van De Fauw, die beide vervolgens doorverwees naar Roda JC.

De 25-jarige Belg kwam dit seizoen transfervrij over van Sparta. In zijn eerste seizoen speelde De Fauw zeker niet onverdienstelijk. Voordat de Belg vertrekt zullen de clubs tot overeenstemming moeten komen. "De clubs zullen er eerst met Roda uit moeten komen, omdat De Fauw nog een driejarig contract heeft in Kerkrade. Als dat gebeurt, zal ik meteen gaan luisteren", zo zegt Lulofs in het Limburgs Dagblad.

Amerikaanse Senaat keurt oorlogsbegroting goed

Icoon OorlogDe Amerikaanse Senaat heeft donderdag in grote meerderheid ingestemd met de oorlogsbegroting voor Irak en Afghanistan. De regering Bush krijgt voor de komende maanden 100 miljard voor de conflicten in de twee landen.

De passage met de data waarop de VS zouden moeten beginnen met de terugtrekking van militairen uit Irak stond niet in de uiteindelijke wetsvoorstel. Het stuk wacht nu alleen nog op de handtekening van Bush, die dat naar verwachting snel zal doen.

Tachtig senatoren stemden voor het voorstel, veertien stemden tegen. Eerder op de dag nam het Huis van Afgevaardigden de begroting ook al aan met 280 stemmen voor en 142 tegen. Over de begroting is maandenlang gesteggeld. De Democraten wilden er data in opnemen waarop de terugtrekking uit Irak zou moeten beginnen. De Republikeinen weigerden dat.

Nasri zou Real Madrid afwijzen

Samir Nasri staat in de belangstelling van Real Madrid. Toch denkt de 19-jarige Fransman dat het verkeerd zou zijn om nu al zijn club Olympique Marseille te verlaten.

Het talent van Marseille heeft mede geholpen zijn club naar de Champions League van volgend seizoen te loodsen. Al sinds 2004, toen hij 17 was, staat hij onder contract bij L'OM. De middenvelder met Algerijnse roots wist in negentig competitiewedstrijden voor Marseille vijf keer te scoren, en zelfs een interlanddebuut bij Frankrijk af te dwingen.

Zijn goede en verfrissende spel heeft reeds vergelijkingen met Zinedine Zidane opgeroepen, en daarmee belangstelling van diverse clubs, waaronder Real Madrid. Naar verluidt zou de Spaanse topclub een bod doen op de middenvelder, maar Nasri heeft nog niets gehoord.

"Niemand heeft mij benaderd, maar ik wil sowieso liever hier blijven op dit moment", aldus Nasri op de website van Olympique Marseille. "Ik wil Champions League spelen met L'OM. Daarna zien we wel verder. Mijn contract loopt nog twee jaar door, en ik wil graag blijven." De plannen van Real Madrid lijken te worden gedwarsboomd door de speler, die zichzelf te jong vindt om nu al zo'n grote stap te maken. "Het zou dom zijn om weg te gaan. Ik moet me in Frankrijk eerst nog maar eens bewijzen. Ik wil zeker naar het buitenland, maar nu nog niet."

Naast Nasri staat ook zijn clubgenoot Franck Ribéry nog steeds in de belangstelling van Real Madrid. De Franse middenvelder zou in Madrid de vertrekkende David Beckham moeten doen vergeten. De Spaanse club is echter niet de enige kaper op de kust; ook Bayern München, Arsenal, AC Milan en Juventus zouden Ribéry graag aan hun selectie toevoegen.

Braziliaanse bondscoach voor Irak

Irak heeft een nieuwe bondscoach. Tijdens de Azië Cup in juli staan de Irakezen onder leiding van de Braziliaanse coach Joran Viera. Dit maakte de Aziatische Football Confederation vrijdag bekend.

De Braziliaanse oefenmeester neemt de plek in Akram Ahmed Salman, hij werd eerder dit jaar ontslagen. Viera heeft al ervaring opgedaan in Qatar, Koeweit, Marokko, Oman en Saudi Arabië toen hij die landen onder zijn hoede nam. De tegenstanders van Irak in de Azië Cup zijn Thailand, Australië en Oman.

'Zwerver stak eerst met fles op militair in'

Icoon BinnenlandsDe Somalische zwerver die vorige week in Eindhoven door een groep militairen in elkaar werd geslagen, had eerder een van hen gestoken met een gebroken fles. Dat meldt De Volkskrant vandaag.

Volgens de advocaat van de vijf militairen die nog vastzitten vroeg de 28-jarige zwerver op een opdringerige manier geld. Toen hij dat niet kreeg, kwam hij terug en stak één van de militairen in het been. De raadsman zegt dat de militairen zich bedreigd voelen omdat in het station van Eindhoven meer daklozen waren.

De militairen voelen zich in de steek gelaten door Minister van Defensie Van Middelkoop (ChristenUnie). Die sprak vorige week meteen van 'laf en verwerpelijk gedrag', zonder zich eerst op de hoogte te stellen van de omstandigheden, constateert Ruperti. ''Ze zijn meermalen uitgezonden naar gevaarlijke gebieden. Ze ervaren het als pijnlijk dat de minister hen nu laat vallen zonder kennis te dragen van wat er echt is gebeurd.''

De vijf militairen ziiten vast op verdenking van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Vier anderen zijn vrijgelaten maar zijn door Defensie geschorst totdat duidelijk is welke maatregelen justitie neemt tegen de militairen. Tijdens hun schorsing mogen de militairen geen militaire complexen betreden en geen uniform dragen.  Alle negen verdachten, tussen de 22 en 32 jaar oud, zijn gelegerd in de kazerne van Oirschot

'Loverboy' vlucht voor 'schoonfamilie'

Icoon BinnenlandsEen 20-jarige man uit de Rotterdamse wijk Kralingen is op de vlucht geslagen voor de familie van zijn 14-jarige vriendin. Zij denken dat de jongeman een loverboy is. Omdat ze niet willen dat hun dochter in de prostitutie belandt, doen ze er alles aan om een stokje voor de relatie te steken.

Tot voor kort was dochterlief niet bepaald overtuigd van de dreiging die uit haar vriend zou komen. In discussies met haar ouders nam zij het altijd voor 'de liefde van haar leven' op. Ook hadden ze seks met elkaar. Met dat laatste stapte de vader van het meisje naar de politie. De politie kon hem echter niet meteen oppakken. "Uiteraard nemen we de aangifte serieus. De bewijslast in dit soort zaken is heel lastig: was er inderdaad sprake van seks en zo ja, was dat tegen de zin van dat meisje in?", aldus een woordvoerder van de politie.

Daarop besloot de familie een hartig woordje te spreken met de vermeende loverboy. Daartoe gingen ze naar het Wellantcollege aan de Bosdreef, een landelijke koepel van vmbo- en mboscholen. "Ik wist dat hij bij die school zou staan, simpelweg omdat hij er altijd staat om meisjes te ronselen. De school en de politie doen niks tegen hem", aldus de moeder van het meisje, Astrid van Bavel. De jongeman bleek inderdaad op het Wellantcollege te zijn. Toen hij oog in oog kwam te staan met zijn schoonfamilie, voelde hij zich zo bedreigd, dat hij tijdens het vluchten een voorbijrijdende politieauto indook.

Van Bavel zegt dat haar dochter het lange tijd heeft opgenomen voor de man, van wie ze erg veel hield. Op een gegeven moment raakte ze echter bang van hem en besloot ze te vluchten, in de hoop hem niet te zien. Van Bavel heeft haar dochter inmiddels van school gehaald.
Loverboy in actie
Scene uit de film 'Loverboy'.

Boek: Robert Ferrigno - Gebed voor een moordenaar

Gebed voor een MoordenaarRobert Ferrigno, geen familie van voormalig mr Universe Lou - de Hulk - Ferrigno is in Amerika al een gewaardeerd schrijver met intussen al 9 titels op zijn naam. In Nederland is Gebed voor een moordenaar het vierde boek dat is uitgegeven. Een spannende thriller over een verscheurd Amerika dat voor het grote deel tot de islam is bekeerd. In 2015 zijn er verschrikkelijke aanslagen gepleegd op New York, Washington en Mekka. De Mossad probeerde met deze actie de islam flink zwart te maken, maar het verhaal kwam uit en de gehele wereld keerde zich tegen Israël. Moe van de valse beloften bekeerde een groot deel van de bevolking zich tot de islam.

BNN eert vandaag Bart de Graaff

Icoon TelevisieBNN-oprichter Bart de Graaff is vandaag precies vijf jaar geleden overleden. Om de herinnering aan hem levend te houden besteden de programmamakers van de jongerenomroep aandacht aan ''de kleine, grote man''. Ze doen dat vrijdag zowel op Nederland 3, als op het themakanaal 101.TV.

Op het derde net beginnen de BNN'ers vanavond om 20.30 uur met het programma Bart: Vijf Jaar Tuin Op Zijn Buik. BNN-gezichten gaan daarin programma's van De Graaff nieuw leven inblazen. Katja Schuurman fungeert als omroepster, Ruben Nicolaï is B.O.O.S. en Sophie Hilbrand gaat 's nachts op bezoek bij judoka Dennis van der Geest voor het programma Waar Kan Ik Je 'S Nachts Voor Wakker Maken?

Op 101.TV neemt BNN om 22.00 uur het stokje van Nederland 3 over met een vijf uur durende Bartmarathon. Eerdere programma's van Bart de Graaff passeren daarin de revue, zoals de allereerste aflevering van de Superstalkshow. Het themakanaal is te bekijken via het digitale pakket van kabelmaatschappijen en via www.101.tv.

GeenStijl mogelijk civielrechtelijk vervolgd

Icoon InternetDe advocaat van de familie Trubert overweegt civielrechtelijke vervolging van GeenStijl.nl. Dit bleek gistermiddag aan het slot van de hoorzitting bij de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) over het 'Haagsedakmoordfilmpje'.

GeenStijl weigert om het filmpje van de dakmoord en bij de zaak behorende privacygevoelige documenten te verwijderen van de site, ongeacht de uitspraak van de RvdJ. Geenstijl meldt de RvdJ niet te erkennen, onder andere omdat die "alleen uitspraak doet over journalisten en journalistieke gedragingen". De advocaat van de familie Trubert wees er in de hoorzitting op dat op de website van GeenStijl zelf staat dat men altijd op zoek is naar journalistiek talent, een redactie heeft en nieuwsfeiten publiceert. Daarmee zou GeenStijl aan alle kenmerken van een journalistiek medium voldoen. Ook wees de advocaat op het bezoek van GeenStijl-medewerker Rutger aan journaliste Hanneke Groenteman. Hij vroeg zich bij dat bezoek hardop af waarom zij "een bloemetje van een collega" weigerde.

"Door de manier van berichtgeving lokt GeenStijl bepaalde reacties uit. Dit is geen forum meer, maar een volksgericht," aldus de advocaat. De uitspraak van de RvdJ volgt waarschijnlijk pas na de zomer.

Met dank aan Hajo voor de submit.

'GSM-hoofdpijn' is aanstellerij

Van radiogolven van mobiele telefoons krijg je geen hoofdpijn of verhoogde bloeddruk. Mensen die die symptomen wel hebben, krijgen die alleen maar omdat zij ze verwachten. Dit concluderen Noorse wetenschappers na tientallen proeven met 'GSM-hoofdpijnleiders'.

In een blinde proef werden zij al dan niet blootgesteld aan GSM-golven. In 68 procent van de gevallen kregen de proefpersonen last van symptomen. Er was echter geen statistisch relevant verschil tussen echte blootstelling en een nepproef, aldus de studie die gisteren is gepubliceerd in het medisch tijdschrift Cephalalgia.

DVD: Travel Destinations - India en Australie

Voor de wereldreizigers in Nederland zijn er eigenlijk maar weinig interessante reisprogramma's op TV. 'RTL Travel' doet een duit in het zakje op de Nederlandse kanalen en af en toe kom je nog een juweeltje als 'Sporen uit het Oosten' tegen. Verder ben je afhankelijk van sporadische stuiptrekkingen op de binnen- en buitenlandse kanalen. In het verleden kwam je regelmatig Lonely Planet, Globe Trekker of Pilot Guides (allen uit dezelfde programmareeks maar onder een verschillende noemer) tegen op Discovery Channel. In Noord-Amerika 'bestaat' deze serie nog steeds en is er zelfs een reiskanaal waar de uitzendingen eindeloos herhaald worden. Hier kom ik ze nog maar zelden tegen op de televisie, maar ze zijn nu ook op dvd verkrijgbaar.

Homo in het water gegooid

Icoon MisdaadEen 38-jarige homoseksuele Amsterdammer is gisternacht mishandeld en in een vijver van het Rembrandtpark geslingerd. De daders, drie jongeren, zijn nog niet opgepakt. Het is ook nog onduidelijk of de afwijkende seksuele geaardheid van het slachtoffer een toevallige bijkomstigheid was, of juist de aanleiding vormde voor de mishandeling.

De vriend van het slachtoffer, Jeroen Bulterman, beschrijft het gebeuren als volgt: "We waren bij mijn moeder eten en ik ging vast naar huis. Mijn partner Alexander bleef nog even en toen hij rond half één naar huis liep, werd hij bij het park tegen de grond gewerkt door drie Marokkaanse jongens".

Alexander is toen naar een vijver toe gesleurd, en daar in gegooid. Daarbij scheurde zijn bovenkleding. "De jongens bleven aan de kant staan en gooiden takken en wat ze voor handen hadden naar hem toe. Mijn vriend moest in het pikdonker proberen alles te ontwijken en wonder boven wonder is hij niet geraakt."

Doodsangst
Het slachtoffer was bang dat zijn kwelgeesten nog lang niet waren uitgespeeld. "Hij heeft echt doodsangsten uitgestaan, want hij hoorde het trio in het Arabisch praten en dacht dat ze het ergste nog met hem voor hadden. In zijn beleving heeft Alexander twee uur rondgezwommen, tot een auto met groot licht dicht bij de plek arriveerde. De jongens schrokken daar zo van dat ze op de vlucht sloegen", aldus Jeroen.

Politiewoordvoerster Sita Koenders bevestigt het verhaal. "Het is een laffe actie en we zijn een diepgaand onderzoek gestart. We kijken welke reden er achter deze misselijke mishandeling zit en kijken ook of er sprake is van discriminatie."

Met dank aan rulerofdeath en babbelbox voor de submit.

Schema E3 persconferenties bekend gemaakt

Dit jaar zal de eerste E3 zijn in de nieuwe stijl. Wat is gebleven zijn de persconferenties, die ook dit jaar weer gehouden worden in de aanloop naar het event toe. Via onderstaand schema kun je zien wie wanneer z'n aankondigingen gaat doen.

Dinsdag 10 juli
8:30PM - Microsoft Press Event

Woensdag 11 juli
9:30AM - Nintendo Press Conference
11:30AM - Sony Computer Entertainment Press Conference
2:00PM - EA Press Conference
3:15PM - Activision Press Conference
4:30PM - Midway Press Conference
5:45PM - Konami Press Conference

Donbderdag 12 juli
8:30AM - Take Two Interactive Press Conference
9:15AM - THQ Press Conference
10:30AM - Ubisoft Press Conference
1:30PM - Namco Bandai Press Conference
3:30PM - Disney Interactive Press Conference

Alle tijden zijn Pacific Standard Time, wat inhoudt dat je er 9 uur bij op moet tellen om tot de Nederlandse tijd moet komen. Natuurlijk is FOK!games er als de kippen bij om je op de hoogte te houden van de belangrijkste mededelingen.

Justitie: 1600 foute geurproeven

Icoon BinnenlandsIn ongeveer 1600 zaken kunnen veroordeelden bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek indienen omdat in hun zaak mogelijk foute geurproeven met honden zijn uitgevoerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

In de periode september 1997 - maart 2006 zijn in Noord- en Oost-Nederland geurproeven uitgevoerd, waarbij de hondengeleider op de hoogte was van de sorteervolgorde van de geurbuisjes. Daardoor kon hij de hond onbewust sturen naar het gewenste resultaat.

Toen dat aan het licht kwam, besloot het OM tot een inventarisatie van zaken waarin foute geurproeven bij de veroordeling van verdachten een rol zouden hebben kunnen gespeeld.

Treinverkeer bij Utrecht gehinderd

Icoon VervoerTreinreizigers die tussen Utrecht en Den Haag of tussen Utrecht en Rotterdam reizen, moeten vanochtend rekening houden met vertragingen van tussen de dertig en zestig minuten. Bij Woerden is een wissel defect, waardoor er minder treinen kunnen rijden.

De defecte wissel werd gisteravond ontdekt. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de problemen in de loop van de ochtend zullen worden opgelost.

Update 8.39 uur
De problemen zouden inmiddels zijn opgelost.

Sevilla wint, Ten Dam sterk in Catalonië

Óscar Sevilla heeft de vierde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De dertigjarige Spanjaard klom als beste naar boven in de 203 kilometer lange rit tussen Tàrrega en Vallnord-Arinsal in Andorra. Sevilla nam ook de leiding in het algemeen klassement over. Beste Nederlander was Laurens ten Dam van Unibet.com die als vijfde eindigde.

Ten Dam staat vierde in het algemeen klassement met 42 seconden achterstand op leider Sevilla.

Michael Boogerd moest met knieklachten de strijd staken in de Ronde van Catalonië. De Hagenaar, die aan het einde van het seizoen stopt, had enkele weken geleden dezelfde problemen maar die leken opgelost. Gisteren kwamen de klachten tijdens een beklimming weer terug.

Kah langer bij Roda JC

Pa-Modou Kah speelt ook de komende seizoenen voor Roda JC. De 26-jarige verdediger verlengde gisteren zijn contract bij de Zuid-Limburgers tot medio 2011. Het oude contract van Kah liep tot de zomer van 2008.

Kah is in Kerkrade bezig aan zijn derde seizoen. In januari 2005 verruilde hij het Zweedse AIK voor Roda. De Scandinaviër kwam tot nu toe uit in 78 Eredivisieduels, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Sharapova bij laatste vier in Istanbul

Maria Sharapova heeft zich bij het WTA-graveltoernooi van het Turkse Istanbul geplaatst voor de halve finales.

De Russische, als eerste geplaatst, had drie sets nodig tegen de Poolse Radwanska. Ze won uiteindelijk met 6-2, 3-6 en 6-0. Sharapova's landgenote Elena Dementieva wist zich ook bij de laatste vier te scharen. Met 1-6, 6-4 en nogmaals 6-4 versloeg ze de Colombiaanse Catalina Castano.

Dooie boef en gratis condooms

Driek Oplopers smeedt nieuwsfeiten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben aaneen tot één geheel.


De familie van de doodgeschoten straatcrimineel Moravia Ramsahai heeft een forse schadevergoeding weten los te lullen in Brussel. Waar halen die aso's de gore moed vandaan? En wat heeft dat in vredesnaam te maken met het uitdelen van gratis condooms? Graag vertel ik u hoe mijn chagrijnige rotkop veranderde in een vrolijk smoelwerk met een grijns van oor tot oor.

24 mei 1995: Ajax met Seedorf de beste van Europa

Gisteren, 23 mei, won Clarence Seedorf zijn vierde Europa Cup I. Maar de datum, 24 mei, zal Seedorf zich ook nog wel herinneren.Op 24 mei 1995 won Seedorf immers met Ajax zijn eerste Europa Cupfinale. De finale tussen Ajax en AC Milan was de wedstrijd van de karatetrap van Van Gaal, de mentorrol van Frank Rijkaard, die in de rust zijn elftal op sleeptouw nam. Natuurlijk ook de goal van Patrick Kluivert en de wissel van Clarence Seedorf. Een wissel die weinig ophef veroorzaakte, maar wel opvallend was.

De wissel
Samen met Paulo Maldini zal Seedorf gisteren wel herinneringen hebben opgehaald aan die finale. Want één ding kan Seedorf nog beter dan voetballen en dat is kletsen. "Zijn probleem is dat hij nooit zijn mond kon houden. Nadat de coach van Real ooit iets had uitgelegd op de training, stapte Seedorf naar voren en zei: ‘Zo moet je dat helemaal niet doen. Je moet het zó doen. En dan moet je mij de bal geven." aldus oud-ploeggenoot Steve McManaman. Dat is Seedorf ten voeten uit. Bijna Cruijffiaans gooit hij altijd zijn verbale kwaliteiten in de strijd. Niet voor niets werd Seedorf al voor zijn twintigste “opa” genoemd in de Ajax-kleedkamer.

Seedorf werd gisteren tegen Liverpool gewisseld, maar maalde daar nu niet om. Dat was twaalf jaar geleden wel anders. In de ogen van Seedorf is het namelijk altijd een goed moment om te praten. Ook midden in belangrijke wedstrijden tegen een coach die onder spanning staat. Een coach die je net uit het veld heeft gehaald omdat je er niet aan te pas komt tegen het sterke blok van Ac Milan.

Vlak na rust werd Nwanko Kanu ingebracht voor Seedorf. Seedorf verliet traag en met licht gebogen hoofd het veld. Van Gaal boorde hem één helft van de finale door zijn neus!

Terwijl de wedstrijd voortraasde, stond Seedorf op van de bank om de beslissing aan te vechten bij Louis van Gaal. De coach reageerde niet op Seedorf. Hoorde waarschijnlijk vanwege de spanning, niet eens wat het jonge talent allemaal op te merken had. Een alerte Fred Grim ving hem op en hield hem in bedwang totdat Seedorf besloot de zaak te laten rusten.

De wedstrijd
Toch had Van Gaal de wissel van Seedorf goed ingeschat. Ajax was goed klem gezet door Ac Milan in de beginfase van de wedstrijd. Ajax begon met Nwanko Kanu en Patrick Kluivert op de bank. Ronald de Boer was geposteerd in de spits. Het middenveld bestond uit krachtige spelers als Edgar Davids, Jari Litmanen en Clarence Seedorf. Maar juist op het middenveld werd de slag verloren.

Litmanen werd uit de wedstrijd gespeeld door Marcel Desailly en Seedorf en Davids gingen ten onder aan de vele positiewisselingen aan Milanese zijde. AC Milan speelde agressief in de eerste helft en Ajax kwam nauwelijks aan aanvallen toe.

Van Gaal probeerde zijn ploeg wakker te schudden met een waar kunststukje langs de lijn. Hij imiteerde Desailly die zijns inziens veel te hoog was ingekomen bij Litmanen. Zeker in deze eerste helft had Ajax min of meer geluk dat AC Milan niet wist te scoren en het zodoende in de wedstrijd bleef.

In de rust probeerde Louis van Gaal zijn ploeg weer in het spoor te krijgen. Hij verbaasde zich dat een ploeg die het gehele seizoen zo dominant had gespeeld nu niet aan voetballen toe kwam. Na de bespreking van Van Gaal nam Frank Rijkaard kort het woord. Rijkaard verhief meer zijn stem dan hij doorgaans deed. En dat maakte grote indruk op het jonge team.

Vlak na rust werd eerst Kanu ingebracht voor Seedorf. Ronald de Boer nam zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in en de balans was weer terug in het elftal.

Ajax werd geleidelijk aan gelijkwaardig aan AC Milan en Van Gaal voelde wellicht dat er meer in zat en bracht na 70 minuten Kluivert voor Litmanen. Een op zich opmerkelijke wissel, Kluivert was immers veel offensiever ingesteld dat de Fin. En met 0-0 stand en een wedstrijd totaal in evenwicht was de keuze voor de fragiele Kluivert bijzonder gewaagd. Maar ook hier had Van Gaal het goed gezien.

In de slotfase van de wedstrijd, die op een 0-0 en verlenging leek uit te draaien, was daar ineens Kluivert. De bal kwam van de linkerkant via Marc Overmars bij Rijkaard. Die bezorgde de bal bij Kluivert en met de punt van zijn schoen gaf hij de bal net genoeg vaart mee om de bal tergend langzaam langs Rossi in het doel te zien verdwijnen.

Het zou de winnende treffer blijken te zijn. Zo kleurde het Ernst Happel Stadion in Wenen rood/wit en won Louis van Gaal met dit jeugdige Ajax de Champions League.

Het dijbeen
Na de wedstrijd werden Rijkaard en Seedorf geïnterviewd in de NOS-studio. De pose van de twee was opvallend. Seedorf hield het gehele interview Rijkaards dijbeen vast als een geliefde die met zijn partner in de bioscoop zit. De wissel van Seedorf werd met geen woord besproken. Seedorf was oprecht en intens blij. Slechts door de biografie van Simon Zwartkruis over Seedorf werd het bijzondere gedrag van Seedorf tijdens de finale openbaar.

24-05-1995 Ajax AC Milan 1-0
Ernst Happel Stadion
Wenen
Scheidsrechter: Craciunescu
Toeschouwers:49730
84.Kluivert 1-0

Ajax Van der Sar, Reizger, Blind , F. de Boer, Rijkaard, Seedorf, Litmanen, Davids , Finidi, R. de Boer, Overmars
Coach:Louis van Gaal
Ac Milan Rossi, Panucci, Baresi, Desailly, Maldini, Donadoni, Boban, Albertini, Costacurta, Massaro, Simone
Coach:Fabio Capello

Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.