COMA Deel VVVV

Zes Mei, 2055

Ik zal nu W55-DASS zijn periode in het Europese Ruimtestation toelichten, met behulp van W55-DASS’s zijn verhaal en wat documenten die ik dankzij hem heb kunnen vinden.

W55-DASS vertelde me dat het onderzeese laboratorium inderdaad bedoeld was om nieuwe brandstoffen te vinden. In de buurt van het laboratorium was namelijk nog een onderzees boorplatform dat op zoek was naar gassen (W55-DASS vertelde me ook dat de boringen inderdaad enkele aardbevingen creëerde en dat daardoor sommige tsunami’s zijn ontstaan). Op de oceaanbodem puilt het namelijk van hydrothermale bronnen en men vermoed dat de gassen die daar uit komen, konden worden gebruikt als brandstof.

W55-DASS vertelde me dat de VN deze gassen wilde onderzoeken en kijken of ze het konden omzetten in energie. Tijdens onderzoek ontdekte men een nieuw chemisch element. De gassen die men dieper in de aardkost hadden gevonden bestonden namelijk uit koolstof, zuurstof en een derde onbekende stof. Omdat de stof bij een hydrothermale bron was gevonden noemden ze de stof Mater (op de periodieke tabel der elementen aangegeven met Ma), dit omdat hydrothermale bronnen vaak voedingsbodems zijn voor enkele diverse micro-organismen, ook denkt men dat mede dankzij deze bronnen er leven op aarde heef kunnen ontstaan. De wetenschappers zaten dan ook te popelen om tests uit te voeren met dit nieuwe gas.

Bij tests bleek Ma een benevelend effect te hebben en vielen de testsubjecten in een diepe slaap. Opvallend aan de slaap was dat de testsubjecten in een diepe coma raakten, waardoor ze geen eten of drinken meer moesten hebben. Het lichaam werkte met minimale energie en verlengde de levensduur van sommigen zelfs tot tien keer de normale lengte. W55-DASS vertelde me toen dat men stopte met het zoeken naar een alternatieve energiebron. Ze wilden Ma gebruiken om astronauten in een diepe slaap te brengen zodat ze niets zouden merken van de lange ruimtereizen. Probleem was echter dat men nog geen middel had gevonden om de testsubjecten wakker te maken, de meeste stierven in hun slaap. De subjecten waren gevoelloos geworden voor prikkels van buitenaf, echter men kon wel hun hersenpattern veranderen tijdens hun slaap.

W55-DASS vertelde me toen echter het schokkende nieuws. Er waren nog geen tests gedaan van het effect van het gas op mensen. Daarvoor gebruikte men criminelen, die ter beschikking waren gesteld aan de regeringen die deelnamen aan de VN. Het gros ervan had last van psychische problemen, maar over het algemeen werden ze beschouwd als “normale mensen”. Er werd hen niets verteld over het feit dat ze deelnamen aan diverse tests, in plaats daarvan kregen ze te horen dat ze werden overgezet naar een nieuwe inrichting. Men liet Ma los op de derde dag van hun verblijf en toen ging het mis, aldus W55-DASS. De meeste vielen gewoon in slaap, maar enkele werden gek. Ze verklaarden dat ze hun tweede ik hadden gezien, en niet alleen dat, de resterende patiënten die wakker waren verklaarden dat ze elkaar tweede iks konden zien. Uit verder onderzoek bleken dat alleen de schizofrene patiënten niet in slaap waren gevallen. Ik heb nog verder gezocht of “de tweede iks” inderdaad tot leven waren gekomen, ik heb niks gevonden, W55-DASS hield echter vol dat de documenten in de handen waren van de VN en dat ze uiterst geheim waren.

Het onderzoeksteam ontdekte echter bij de slapende patiënten een manier om ze wakker te krijgen. De patiënten droomden namelijk gedurende hun coma en men probeerden hun dromen zo te beïnvloeden dat ze wakker werden. Ze deden dit met behulp van de bekende “valdroom”. De persoon in kwestie droomt dan namelijk dat hij/zij in valt, maar wordt wakker net op het moment van impact. Dit wordt voorafgegaan aan enkele spasmen en spiertrillingen. Om de valdromen op te wekken schakelde men een team Oneirologie specialisten in. Samen met een team chirurgen probeerden ze een valdroom op te wekken, dit door middel van operatie in de hersenen. W55-DASS vertelde me dat hij er ook bij was en zelfs mee heeft gedaan aan enkele test betreffende dromen.

Ik stop nu met de het onderzoek aangezien het al laat is. Morgen zal ik verder gaan en hopelijk alles afsluiten en het uiteindelijke rapport samenstellen.