'Loverboy' vlucht voor 'schoonfamilie'

Icoon BinnenlandsEen 20-jarige man uit de Rotterdamse wijk Kralingen is op de vlucht geslagen voor de familie van zijn 14-jarige vriendin. Zij denken dat de jongeman een loverboy is. Omdat ze niet willen dat hun dochter in de prostitutie belandt, doen ze er alles aan om een stokje voor de relatie te steken.

Tot voor kort was dochterlief niet bepaald overtuigd van de dreiging die uit haar vriend zou komen. In discussies met haar ouders nam zij het altijd voor 'de liefde van haar leven' op. Ook hadden ze seks met elkaar. Met dat laatste stapte de vader van het meisje naar de politie. De politie kon hem echter niet meteen oppakken. "Uiteraard nemen we de aangifte serieus. De bewijslast in dit soort zaken is heel lastig: was er inderdaad sprake van seks en zo ja, was dat tegen de zin van dat meisje in?", aldus een woordvoerder van de politie.

Daarop besloot de familie een hartig woordje te spreken met de vermeende loverboy. Daartoe gingen ze naar het Wellantcollege aan de Bosdreef, een landelijke koepel van vmbo- en mboscholen. "Ik wist dat hij bij die school zou staan, simpelweg omdat hij er altijd staat om meisjes te ronselen. De school en de politie doen niks tegen hem", aldus de moeder van het meisje, Astrid van Bavel. De jongeman bleek inderdaad op het Wellantcollege te zijn. Toen hij oog in oog kwam te staan met zijn schoonfamilie, voelde hij zich zo bedreigd, dat hij tijdens het vluchten een voorbijrijdende politieauto indook.

Van Bavel zegt dat haar dochter het lange tijd heeft opgenomen voor de man, van wie ze erg veel hield. Op een gegeven moment raakte ze echter bang van hem en besloot ze te vluchten, in de hoop hem niet te zien. Van Bavel heeft haar dochter inmiddels van school gehaald.
Loverboy in actie
Scene uit de film 'Loverboy'.