Nasri zou Real Madrid afwijzen

Maikel (WeebI)
Samir Nasri staat in de belangstelling van Real Madrid. Toch denkt de 19-jarige Fransman dat het verkeerd zou zijn om nu al zijn club Olympique Marseille te verlaten.

Het talent van Marseille heeft mede geholpen zijn club naar de Champions League van volgend seizoen te loodsen. Al sinds 2004, toen hij 17 was, staat hij onder contract bij L'OM. De middenvelder met Algerijnse roots wist in negentig competitiewedstrijden voor Marseille vijf keer te scoren, en zelfs een interlanddebuut bij Frankrijk af te dwingen.

Zijn goede en verfrissende spel heeft reeds vergelijkingen met Zinedine Zidane opgeroepen, en daarmee belangstelling van diverse clubs, waaronder Real Madrid. Naar verluidt zou de Spaanse topclub een bod doen op de middenvelder, maar Nasri heeft nog niets gehoord.

"Niemand heeft mij benaderd, maar ik wil sowieso liever hier blijven op dit moment", aldus Nasri op de website van Olympique Marseille. "Ik wil Champions League spelen met L'OM. Daarna zien we wel verder. Mijn contract loopt nog twee jaar door, en ik wil graag blijven." De plannen van Real Madrid lijken te worden gedwarsboomd door de speler, die zichzelf te jong vindt om nu al zo'n grote stap te maken. "Het zou dom zijn om weg te gaan. Ik moet me in Frankrijk eerst nog maar eens bewijzen. Ik wil zeker naar het buitenland, maar nu nog niet."

Naast Nasri staat ook zijn clubgenoot Franck Ribéry nog steeds in de belangstelling van Real Madrid. De Franse middenvelder zou in Madrid de vertrekkende David Beckham moeten doen vergeten. De Spaanse club is echter niet de enige kaper op de kust; ook Bayern München, Arsenal, AC Milan en Juventus zouden Ribéry graag aan hun selectie toevoegen.