Van Nistelrooy wil weer voor Oranje spelen

Icoon VoetbalTijdens de bekendmaking van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefentrip naar naar Azië, heeft Marco van Basten gezegd dat Ruud van Nistelrooy vanaf volgend seizoen weer beschikbaar is voor Oranje. "Ik heb gedacht hem nog eens te bellen en nu stond hij wel open voor een terugkeer."

Sinds september vorig jaar wilde de spits niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. Hij leverde openlijk kritiek op de bondscoach, die volgens de spits selecteerde op het 'ik-mag-je-gehalte'. Kort daarna wilde Van Basten hem oproepen voor de EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië als vervanger van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar en Jan Vennegoor of Hesselink, maar Van Nistelrooy bedankte en sprak van een 'vertrouwensbreuk'.

"Ik heb gevraagd hoe hij voor volgend seizoen tegenover het Nederlands Elftal staat. Dat was een goed gesprek en hij heeft positief gereageerd. Hij is vanaf volgend seizoen weer beschikbaar. Hij heeft de afgelopen keren zelf bedankt, maar nu stond hij daar anders tegenover. Er is in de gesprekken met hem niet zo gek veel veranderd. Misschien dat hij bij de derde keer dat wij het vroegen dacht dat hij het op een andere manier wilde invullen", aldus Van Basten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!