Halo 2 PC naar 8 juni om aparte reden

Bernd (Retuobak)
In een gesprek met gamesindustry.biz liet Microsoft Game Studios weten dat de PC versie van Halo 2 nog eventjes op zich zal laten wachten. Europese gamers zullen pas vanaf 8 juni de game in de schappen vinden.

Voor het uitstel zijn meerdere redenen te noemen. Zo had Microsoft eerst problemen met de installatieprocedure, vervolgens met de multiplayer component van het spel en nu blijkt dat er door een onfortuinlijke fout er gedeeltelijke naaktheid in de game zit. Nu klinkt dit als weinig bijzonders, maar in Amerika zorgden vergelijkbare zaken er voor dat The Elder Scrolls IV: Oblivion een hogere rating kreeg en dat Grand Theft Auto: San Andreas zelfs teruggehaald moest worden omdat door de hogere Adult Only rating geen winkel het meer wilde verkopen.

Microsoft heeft er daarom nu voor gekozen om een waarschuwing af te drukken op de verpakkingen van de eerste lading exemplaren van de game. Bij toekomstige lichtingen zal de fout gecorrigeerd zijn. Mensen die een launch versie gekocht hebben kunnen hun game op Halo2.com patchen om de fout alsnog te verhelpen. Je wil immers geen kinderzieltjes permanent schaden met partiële naaktheid van een low-res low-poly computermodelletje.

Een review van het single-player deel van de game kun je hier vinden. De review van de Xbox versie vind je hier.