FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 mei 2007

Bevalling in recordtijd

Icoon OpmerkelijkOvertijd zijn en toch de snelste bevalling ooit kunnen claimen. Dit unicum kan een Britse vrouw op haar naam schrijven. Een week geleden kwam Palak Vyas' dochtertje Vedika ter wereld. Ze werd na het breken van de vliezen binnen twee minuten geboren.

Palak Vyas verbleef al enige dagen in het ziekenhuis in Isleworth omdat ze overtijd was. Toen de vrouw een bezoek aan de wc had afgerond en terugliep naar bed braken haar vliezen. De trotse vader vertelde tegen de krant The Sun: "De verloskundige legde haar snel op bed, en voor we het wisten was de baby er al". Er was zelfs geen tijd om pijnstillende middelen toe te dienen.

De verloskundige en de artsen konden het niet geloven en noemden het de snelste geboorte ooit. Moeder en dochter verkeren beide in goede gezondheid. Het gezin heeft contact opgenomen met het Guinness Book of Records om te bezien of er een plaatsvermelding in het boek mogelijk is.
de trotse moeder
De trotse moeder en haar dochter

Wietkweker belt de politie

Icoon Domme criminelenEen 25-jarige inwoner uit het Brabantse plaatsje Handel is afgelopen nacht aangehouden door de politie. De politie had een wietkwekerij in zijn woning ontdekt. De ongelukkige wietteler riep het onheil zelf over zich af. De man was zelf de persoon die de politie waarschuwde. Er zou zijn ingebroken bij de man.

De politie kreeg rond 04.00 uur een telefoontje waarin een 25-jarige man meldde dat door vier à vijf personen bij hem werd ingebroken. Toen de bewoner ging kijken, werd hij bedreigd met een pistool en vluchtte daarop de woning uit. De reeds gearriveerde politie zag bij de woning een busje en een personenauto wegrijden. Nadat agenten het busje in Bakel konden laten stoppen, hielden zij een 48-jarige man uit Kaatsheuvel en een 31-jarige inwoner uit Den Bosch aan. De derde passagier wist te ontkomen. "De personenauto wist na een achtervolging te ontsnappen", aldus de politie.

Agenten vonden later die nacht een hennepkwekerij in de woning waar de inbraak was gepleegd. Hierop werd het 25-jarige slachtoffer van de inbraak aangehouden.

FBK Games: Winst Smith en Martina

Rutger Smith en Churendy Martina hebben tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo hun onderdeel gewonnen.

Smith won het kogelstoten met een afstand van 20,85 meter. Hij kwam tot deze afstand in zijn derde poging. “Dit is erg gaaf”, zei Smith.”Een Grand Prix winnen in eigen huis, beter kan het niet. 20,85 is een nette afstand.” Churandy Martina was de sterkste op de 100 meter. De Nederlands recordhouder, afkomstig uit de Nederlandse Antillen, finishte in een tijd van 10,14 seconden. Hij bleef onder andere Shawn Crawford, Marlon Devonish en Bernard Williams voor. ”Het weer was goed. Als dat altijd zo is, kom ik hier elk jaar terug”, lachte Martina na zijn eerste officiële race in Nederland. “Mijn doel dit jaar is de WK. In Osaka wil ik bij de eerste drie eindigen.”

Minder succes was er voor Bram Som. De Europees kampioen op de 800m eindigde in Hengelo als vierde. Hij liep met een tijd van 1.45,61 wel de WK limiet. ”Ik was niet agressief genoeg. De benen waren lekker, maar het hoofd is nog niet scherp”, verklaarde Som. Bij het polsstokhoogspringen eindigde wereldkampioen Rens Blom als vijfde. Hij kwam nog wel over een hoogte van 5,50 meter, maar meer zat er niet in. De winst ging naar de Amerikaan Jeff Hartwig, die 5,70 meter bedwong.

Volendam landskampioen handbal

De handballers van Volendam hebben afgelopen middag voor het derde jaar op rij de landstitel veroverd. In het beslissende finaleduel werd Sittardia met 23-17 verslagen.

Volendam verloor verrassend het eerste finaleduel thuis van Sittardia. Vorige week werd de stand gelijkgetrokken door in Limburg met 27-24 te winnen. Vandaag moest daarom een derde en beslissend duel gespeeld worden. Bij rust was het nog spannend met een stand van 11-10 in het voordeel van Volendam. In de tweede helft werd de strijd om de landstitel definitief beslist.

President Oekraine neemt macht over ordetroepen over

Icoon BuitenlandsPresident Viktor Joesjtsjenko van Oekraïne heeft gisteren de macht over de oproerpolitie en andere ordetroepen overgenomen. Voorheen vielen de troepen onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De actie van Joesjtsjenko volgde nadat hij donderdag om onduidelijke redenen de openbare aanklager Svjatoslav Piskoen had ontslagen. De oproerpolitie spoedde zich daarna naar het kantoor van Piskoen om de openbaar aanklager te beschermen. Volgens de president handelde de oproerpolitie in strijd met de wet. Hij besloot daarom de ordediensten onder zijn gezag te plaatsen. Hij deed dit door het uitgeven van een 'decreet', dit is een speciaal machtsmiddel dat ook vaak gebruikt wordt bij het uitroepen van de noodtoestand tijdens een ramp, of het doordrukken van een bepaalde wet. Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf vrijdag een verklaring uit over de actie van Joesjtsjenko. Daarin stelde het ministerie dat de president in strijd met de grondwet heeft gehandeld.

De actie van Joesjtsjenko lijkt een verergering van de politieke crisis in Oekraïne. Die ontstond begin april toen de pro-westerse president het parlement ontbond en vervroegde verkiezingen uitschreef. Inmiddels hebben de president en zijn politieke rivaal premier Viktor Janoekovitsj overeenstemming bereikt. Waarschijnlijk zullen er nog dit najaar nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden.

Met dank aan Roel_Jewel voor de herschreven submit.

IJsselmeervogels zet stap richting zaterdagtitel

Regerend landskampioen bij de amateurs IJsselmeervogels zette vanmiddag een grote stap richting titelprolongatie. Op de eigen Westmaat werd Rijnsburgse Boys met liefst 4-1 geklopt, waardoor het elftal van Cees Lok fier aan kop gaat in de competitie om het landelijk zaterdagkampioenschap.

De bezoekers uit Rijnsburg hadden hun eerste wedstrijd verloren, terwijl IJsselmeervogels al een overwinning op zak had. Om nog kans te maken moest Rijnsburgse Boys dan ook winnen. Na ruim een kwartier wisten de "Uien" de score te openen, waarmee duidelijk werd dat men de laatste strohalm wilde grijpen. IJsselmeervogels raakte echter niet in paniek en drong Rijnsburgse Boys steeds verder terug. Dit leverde vlak voor rust een verdiende gelijkmaker op. Deze werd gescoord door clubtopscorer Jeffrey Winter, die in de reguliere competitie al 26 keer wist te scoren.

Niet lang na de hervatting was het dezelfde Winter (foto), die met zijn tweede goal van de middag zijn ploeg aan de leiding bracht. Logischerwijs moest Rijnsburgse Boys risico gaan nemen. De "Rooien" profiteerden vervolgens maximaal van de ruimte die zo ontstond. André Kemper, eerder al scorend tegen HHC, tilde de stand naar 3-1 en in de slotfase wist ook Dennis van der Steen zijn tweede goal in de kampioenscompetitie te scoren. Daarmee bepaalde de flankspeler de eindstand op 4-1.

Rijnsburgse Boys lijkt met twee nederlagen zo goed als uitgeschakeld. Maandag moet de ploeg weer een uitduel spelen, als HHC Hardenberg wacht. Die ploeg lijkt met drie punten uit twee duels nog de enige bedreiging voor IJsselmeervogels. De recordkampioen staat na twee overwinningen nu al bovenaan en kan bovendien nog een week rusten voor er weer gespeeld moet worden.

[DTM] Punten Lausitz gehalveerd

De punten van de race op de Eurospeedway, een week geleden, worden gehalveerd. Dat gebeurt naar aanleiding van een aantal foute beslissingen van de raceleiding.

De betreffende wedstrijd verliep zeer chaotisch en na een aantal safety car-situaties was het niet altijd duidelijk welke coureur op welke plaats reed. De hele race is minutieus onderzocht door de DMSB, een speciale DTM-commissie, die tot de conclusie kwam dat de raceleiding een aantal foute beslissingen heeft genomen. Teven had de raceleiding verzuimd de uitslag te bevestigen, waardoor niet zeker was of Häkkinen's overwinning wel geldig was.

Ter compensatie worden nu slechts halve punten uitgedeeld voor de betreffende wedstrijd. Ook worden de strafgewichten voor de volgende race, die normaal zeven kilo bedragen, gehalveerd.

[Le Mans] Deelnemerslijst 24 uur van Le Mans

De Automobile Club de Ouest (ACO) heeft de definitieve deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans 2007 bekendgemaakt. Bij twee teams zijn de rijders nog niet bekend, maar die worden bekendgemaakt voor de eerste test, op 3 juni.

NrKlasseTeamAutoRijders
1LMP1Audi Sport North America Audi R10Biela/Pirro/Werner
2LMP1Audi Sport North America Audi R10Capello/Kristensen/McNish
3LMP1Audi Sport Team Joest Audi R10Luhr/Rockenfeller/Prémat
5LMP1Swiss Spirit Lola-Audi B07/10Deletraz/Fässler/Alexander
7LMP1Team Peugeot Total Peugeot 908Lamy/Sarrazin/Bourdais
8LMP1Team Peugeot Total Peugeot 908Gené/Minassian/Villeneuve
9LMP1Création Autosportif Création-Judd CA07Campbell-Walter/Ortiz/Nakano
10LMP1Arena Int. Motorsport Zytek 07SJohansson/Shimoda
12LMP1Courage Compétition Courage-AER LC70Frei/Cochet/Besson
13LMP1Courage Compétition Courage-AER LC70Gounon/Moreau
14LMP1Racing For Holland Dome-Judd S.101 Lammers/Hart/Bleekemolen
15LMP1Charouz Racing System Lola-Judd B07/17Yoong/Mücke/Charouz
16LMP1Pescarolo Sport Pescarolo-JuddCollard/Bouillion/Dumas
17LMP1Pescarolo Sport Pescarolo-JuddPrimat/Tinseau/Treluyer
18LMP1Rollcentre Racing Pescarolo-JuddBarbosa/Hall/Short
19LMP1Chamberlain Synergy Motorsport Lola-AER B06/10Evans/Berridge/Owen
20LMP2Pierre Bruneau Pilbeam-Judd MP93Rostan/Pickering/McAllister
21LMP2Team Bruichladdich Radical Radical-AER SR9 Greaves/Moseley/Liddell
24LMP2Noel del Bello Courage-AER LC75n.n.b.
25LMP2RML Lola-AER B05/40Erdos/Newton/Wallace
29LMP2T2M Motorsport Dome-Mader S.101Longechal/Yamagishi
31LMP2Binnie Motorsports Lola-Zytek B05/40 Binnie/Timpany/Buncombe
32LMP2Barazi Epsilon Zytek 07S/2Barazi/Vergers/Ojjeh
33LMP2Barazi Epsilon Zytek 07S/2 Fernandez/Kurosawa
35LMP2Saulnier Racing Courage-AER LC75 Jouanny/Nicolet/Filhol
40LMP2Quifel ASM Team Lola-AER B05/40 Amaral/de Castro/Hughes
44LMP2Kruse MotorsportPescarolo-Judd Burgess/de Pourtales/Siedler
006LMGT1Aston Martin Racing Larbre Competition Aston Martin DBR9Bornhauser/Berville/Fisken
007LMGT1Aston Martin Racing Larbre Competition Aston Martin DBR9Enge/Herbert/Cox
008LMGT1Aston Martin Racing Larbre Competition Aston Martin DBR9Bouchut/Gollin/Elgaard
009LMGT1Aston Martin RacingAston Martin DBR9Brabham/Rydell/Turner
53LMGT1JLOC Isao NoritakeLamborghini MurcielagoApicella/Yamanishi
54LMGT1Team OrecaSaleen S7RGroppi/Prost
55LMGT1Team Oreca Saleen S7ROrtelli/Ayari
59LMGT1Team ModenaAston Martin DBR9Garcia/Menten/Fittipaldi
63LMGT1Corvette RacingCorvette C6.RO’Connel/Magnussen/Fellows
64LMGT1Corvette Racing Corvette C6.RBeretta/Gavin/Papis
67LMGT1Convers Menx TeamFerrari 550 MaranelloPergl/Vasiliev/Kostka
70LMGT1PSI ExperienceCorvette C6.RHalliday/Gosselin/Peter

NrKlassTeamAutoRijders
72LMGT1Luc Alphand Aventures Corvette C6.RPolicand/Goueslard
73LMGT1Luc Alphand AventuresCorvette C5-RBlanchemin/Vosse
100LMGT1Aston Martin Racing BMS Aston Martin DBR9Babini/Davies/Malucelli
71LMGT2Seikel MotorsportPorsche 911 GT3 RSR Collin/Felbermayer Sr./Felbermayer Jr.
76LMGT2IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 RSR Narac/Lietz/Long
78LMGT2AF CorseFerrari F430 GTMacani/Aucott/Newey
80LMGT2Flying Lizard Motorsport Porsche 911 GT3 RSRVan Overbeek/Bergmeister/Neiman
81LMGT2Team LNTPanoz Esperante Kimber-Smith/Watts/Milner
82LMGT2Team LNTPanoz Esperante Tomlinson/Dean/Bell
83LMGT2GPC SportFerrari F430 GT Marsh
85LMGT2Spyker SquadronSpyker C8 SpyderBelicchi/Caffi/Chiesa
86LMGT2Spyker SquadronSpyker C8 Spyder Janis/Hezemans/Kane
87LMGT2Scuderia EcosseFerrari F430 GTn.n.b.
93LMGT2Autorlando SportPorsche 911 GT3 RSRNielsen/Ehret/Simonsen
97LMGT2Risi CompetizioneFerrari F430 GTSalo/Melo/Mowlem
99LMGT2Risi CompetizioneFerrari F430 GTKrohn/Jonsson/Brun

Duitsland houdt weer paspoortcontroles

Icoon BuitenlandsDuitse grenswachten en douane controleren vanaf vandaag weer incidenteel aan de grens met Schengen-landen als Nederland, waar de pascontroles jaren geleden zijn afgeschaft. De maatregel is genomen om te voorkomen dat gewelddadige demonstranten naar Heiligendamm aan de Oostzee reizen, waar van 6 tot 8 juni de G8-top plaatsvindt van de zeven belangrijkste westerse industrielanden en Rusland.

De maatregel heeft betrekking op alle land- en zeegrenzen en op luchthavens waar reizigers uit het buitenland aankomen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn zaterdag volgens Duitse media. De Duitse politie herinnerde er zaterdag aan dat ook reizigers uit Schengen-landen bij grensoverschrijdende reizen altijd een paspoort of ander geldig reisdocument bij zich moeten hebben.

Tijdens het WK Voetbal vorig jaar had Duitsland ook al tijdelijke incidentele grenscontroles ingesteld. Ook werden een aantal jaar geleden in Italië al maatregelen genomen tijdens een bijeenkomst van de G8. Het verdrag van Schengen voorziet in die mogelijkheid.

Britney ontkent seks op toilet

Britney Spears ontkent dat ze seks heeft gehad met acteur Ryan Philippe op het toilet. Verschillende media hadden gemeld dat de twee samen waren betrapt op de wc.

Een krant meldde dat Spears en Philippe seks hadden gehad in het toilet van een nachtclub in Los Angeles. Bodyguards zouden de wc zijn binnengevallen omdat er niet werd opengedaan. Zij zouden Spears en Philippe vrijend hebben betrapt.

In de New York Daily News ontkent Britney's woordvoerder alles. Zowel Spears als Philippe zijn verwikkeld in een echtscheidingsprocedure. Eind vorig jaar kwam er een eind aan het huwelijk tussen Britney en rapper Kevin Federline. In diezelfde periode maakte Philippe een eind aan zijn huwelijk met actrice Reese Witherspoon.


Ryan Philippe

Vrouw valt uit rijdende camper

Icoon OpmerkelijkEen 44-jarige vrouw uit het Groningse Reiderland is gistermiddag zwaargewond geraakt aan haar hoofd, toen ze uit een rijdende camper was gevallen. Dat gebeurde op de Koudekerkseweg in Middelburg.

De vrouw is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht in Brugge. Het slachtoffer was met haar man en een echtpaar uit Veendam op stap. Waarschijnlijk liep ze vanaf de voorzijde van de camper naar achteren om iets weg te brengen. Tijdens een bocht verloor ze mogelijk haar evenwicht en viel via de deur uit de camper. Ze knalde op haar hoofd in de berm aan de rechterkant van de weg.

De drie inzittenden van de camper hadden op het moment van het ongeval niets in de gaten. Pas na de bocht ontdekten ze dat de vrouw niet meer in de camper was. Daarop werd het voertuig aan de kant gezet. De vrouw werd ter plekke behandeld door medisch personeel en vervolgens naar een Belgisch ziekenhuis gevlogen.

Gewonden bij ontploffing tankstation

Icoon BuitenlandsBij een ontploffing van een tankstation in Binche in de Belgische provincie Henegouwen zijn vandaag drie mensen gewond geraakt. De twee explosies die het station troffen richtten een ravage aan.

Een 36-jarige klant die op dat moment aan het tanken was brak een been en scheurde zijn trommelvlies. De vrouw van de eigenaar van het tankstation liep brandwonden op. Ook een brandweerman raakte gewond. Enkele anderen moesten opgevangen worden, omdat ze in shock verkeerden.

Buurtbewoners hoorden rond 9.00 uur twee explosies kort na elkaar. Het tankstation ligt aan een drukke invalsweg in de deelgemeente Péronnes-lez-Binche. De schade is enorm. Gisteren waren er bij het tankstation problemen met de lpg-pomp. Het is niet duidelijk of die ook de oorzaak van de ontploffingen waren.


De ontploffing veroorzaakte een ravage

Sedoc loopt WK-limiet in Hengelo

Tijdens de Fanny Blankers Koen-games heeft Gregory Sedoc de WK-limiet op de 110 meter horden gelopen. De Europees kampioen indoor eindigde in Hengelo als tweede in een tijd van 13,37.

Sedoc was daarmee 0,18 sneller dan de eis voor afvaardiging naar de WK, eind augustus in het Japanse Osaka. De tijd, wat ook een nieuw persoonlijk record was, leverde hem tevens een nominatie voor de Olympische Spelen van 2008 op.

Marcel van der Westen liep de limiet nog niet. Hij eindigde als vierde in 13,63. De Amerikaan Ryan Wilson won de wedstrijd in 13,33.

Veelpleger valt buiten pardonregeling

Icoon BinnenlandsDe pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers geldt niet voor veelplegers die een reeks korte celstraffen achter de rug hebben. Ex-asielzoekers die bij elkaar meer dan een maand gevangenisstraf hebben gekregen, vormen een gevaar voor de openbare orde. Op grond daarvan vallen zij buiten de pardonregeling die gisteren werd aangenomen door het kabinet.

Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer waarin staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie de regeling toelicht. Het pardon werd gisteren goedgekeurd door de ministerraad. De bedoeling is dat de Kamer zich nog voor het zomerreces uitspreekt over de regeling.

Albayrak zal veelplegers van diverse kleine vergrijpen hetzelfde als zwaardere criminelen behandelen. De vuistregel is dat een ex-asielzoeker die voor een misdrijf tot meer dan een maand onvoorwaardelijke gevangenisstraf is veroordeeld, buiten het pardon valt. Door celstraffen op te tellen voorkomt de staatssecretaris dat draaideurcriminelen kunnen wegkomen met een reeks lichte veroordelingen.

De verjaringstermijn van celstraffen ligt op de gebruikelijke vijf jaar. Naast criminaliteit kan ook het liegen over de identiteit een reden zijn voor uitsluiting van het pardon. Asielzoekers die meer dan eens hebben gelogen, hebben hun kansen verspeeld. Wie een keer een verkeerde identiteit heeft opgegeven, kan dat herstellen door alsnog de juiste gegevens te verstrekken.

Oorlogsmisdadigers komen sowieso niet in aanmerking voor het pardon.

Met dank aan nlboy voor de submit.

Robinho wil Kaká in Madrid

Real Madrid-speler Robinho heeft aangegeven dat hij landgenoot Kaká dolgraag bij Real Madrid zou zien. Volgens de Braziliaan ziet de middenvelder van AC Milan zelf ook wel wat in een overstap.

Het gehele seizoen wordt Kaká al in verband gebracht met Real Madrid, maar ook met rivaal Barcelona. Kaká's goede vriend Robinho heeft nu extra olie op het vuur gegooid. De aanvaller van Real Madrid gelooft echter niet dat het makkelijk is om de kersverse Champions League winnaar naar Spanje te halen.

"Kaká vindt Real Madrid een geweldige club", vertelde Robinho aan Radio Marca. "Hij vertelde me dat hij hier graag zou spelen, al denk ik niet dat AC Milan zo'n goede speler makkelijk laat gaan. Real zou met hem erbij beter worden. Ik weet zeker dat hij de Gouden Bal wint dit jaar."

Robinho's toekomst ligt volgens hem zelf bij Real Madrid. "Het klopt dat ik eerder dit jaar zei dat ik mijn carrière wellicht ergens anders zou gaan vervolgen. Maar dat was toen ik voortdurend op de bank zat, en de situatie ligt nu anders." Robinho speelt nu vaak vanaf de eerste minuut, en mede door hem staat Real Madrid nu boven aan de ranglijst. "Ik heb steeds meer plezier in het spel, en ik denk dat Capello ook eindelijk ziet dat ik hard werk en belangrijk kan zijn."

[GP2] Uitslag race 1 Monaco

Pastor Maldonado heeft zijn eerste GP2-overwinning gepakt. De Venezolaan verzilverde zijn pole-position. De tweede plaats was voor Giorgio Pantano die Timo Glock achter zich wist te houden. Debutant Sebastien Buemi finishte zijn eerste race als zevende.

De start verliep relatief rustig. In de eerste bocht ging het dan wel mis als Andy Soucek Karun Chandhok aantikte. Chandhok schiet in de vangrails en voor hem is de race voorbij. Soucek moet een paar ronden later de pits binnenkomen met een loszittende vleugel. In de negende ronde is de race voorbij voor Sakon Yamamoto. De Japanner mist zijn rempunt in Sainte Devote en schiet rechtdoor de banden in. Op een derde van de race crasht Roldan Rodriguez in de tunnel en hij eindigt de race met een kapotte voorwielophanging.

In de 24e ronde crasht Javier Villa bij het zwembad, dit zorgt voor de eerste safety car-situatie van de race. Twee ronden later duikt deze weer naar binnen en de herstart gaat goed. Alleen Buemi verremt zich en snijdt Sainte Devote af, maar hij kan zijn weg vervolgen. Een ronde later crasht Tahinci, waarna de safety car weer mag uitrukken. De herstart verloopt wederom probleemloos.

De overwinning van Maldonado komt niet meer in gevaar en zo finisht hij de race met acht seconden voorsprong op Pantano. Timo Glock, Luca Filippi, Lucas di Grassi, Vitaly Petrov, Sebastien Buemi en Antonio Pizzonia gaan er met de laatste punten vandoor.

Uitslag volgt

Joaquín terug bij Spanje

Joaquín Sánchez is na een afwezigheid van acht maanden weer terug bij het Spaanse nationale elftal. Een andere opvallende naam is Roberto Soldado.

Spanje maakt zich op voor twee EK Kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Liechtenstein. Winst is noodzakelijk, omdat het opvallend sterke Noord-Ierland en Zweden boven de Spanjaarden staan. Joaquín is na acht maanden eindelijk terug, nadat bondscoach Luis Aragonés hem eerst passeerde.

Roberto Soldado maakt wellicht zijn debuut voor Spanje; de spits van Osasuna, gehuurd van Real Madrid, ontving zijn eerste uitnodiging. De aanvaller, die morgen 22 wordt, speelt de laatste weken erg sterk en wist dit seizoen al elf keer te scoren. Hij vervangt de geblesseerde Fernando Morientes bij Spanje.

Selectie Spanje:

Doel: Íker Casillas (Real Madrid) en José Manuel Reina (Liverpool)
Verdediging: Antonio López (Atlético Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Joan Capdevilla (Deportivo la Coruña), Sergio Ramos (Real Madrid), Javi Navarro (Sevilla) en Ángel (Celta de Vigo)
Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta, Xavi Hernández (beiden Barcelona), Xabi Alonso (Liverpool), Miguel Ángel Angulo, David Silva, David Albelda en Joaquín Sánchez (allen Valencia)
Aanval: David Villa (Valencia), Fernando Torres (Atlético Madrid) en Roberto Soldado (Osasuna).

[Giro] Garzelli wint dag van het vuurwerk

De veertiende etappe van de Ronde van Italië is gewonnen door Stefano Garzelli. De rit ging vandaag van Cantù naar Bergamo over 192 kilometer en leek weinig vuurwerk op te gaan leveren.

Na 80 kilometer koers ontsnapten elf renners, allen kansloos in het klassement, uit het peloton. Leider Di Luca was alert op de zwaarste klim van de dag (ongeveer halverwege koers) maar zijn concurrenten leken niet van plan de aanval te zoeken.

In de afdaling bleek echter dat de teams van Acqua&Sapone, Astana en Saunier Duval een pact haddenn gesloten en gingen in de aanval. Paolo Savoldelli, Eddy Mazzoleni en Gilberto Simoni vlogen bijna letterlijk naar beneden en samen met enkele andere waaghalzen wisten ze een gat te slaan ten opzichte van Di Luca. De kopgroep werd vervolgens ook bijgehaald door de razende groep

Liquigas, de ploeg van Di Luca, kon zijn kopman echter niet helpen en daardoor was de Italiaan aangewezen op de hulp van Cunego's Lampre en Andy Schleck. In de afdaling wisten de koplopers een vorosprong te behalen van een minuut op de groep van de roze trui en lange tijd leek daar geen verandering in te komen.

Voor Bettini, die in de kopgroep zat, leek de finale een koud kunstje, maar Simoni ging er vandoor. Die werd echter in de laatste meters gegrepen door Garzelli die de dagwinst voor zich op wist te strijken.

Di Luca wist in de laatste kilometers nog wat tijd van zijn achterstand af te snoepen en finishde uiteindelijk op 38 seconden achterstand van Garzelli.



Uitslag:
#RennerLand/TeamAchterstand
1Stefano Garzelli(Ita/A&S)4.58,34
2Gilberto Simoni(Ita/Saunier Duval)z.t
3Paolo Bettini(Ita/Qst)z.t.
4Fortunato Baliani(Ita/Pan) z.t
5Eddy Mazzoleni(Ita/Astanas) z.t
6Paolo Savoldelli(Ita/Astana) + 0.03
7Ivan Parra(Col/Cof)z.t
8Danilo di Luca(Ita/Liq)+ 0.38
9Riccardo Ricco(Ita/Sau) z.t
10Marzio Bruseghin(Ita/Lam) z.t

Klassement:

#RennerLand/TeamAchterstand
1Danilo Di Luca(Ita/Liquigas)62.10.40"
2Marzio Bruseghin(Ita/Lampre)+ 0.55"
3Andy Schleck(Lux/CSC)+ 1.57"
4Damiano Cunego(Ita/Lampre) + 2.40"
5Gilberto Simoni(Ita/Saunier) + 2.42"
6Francisco Jav. Vila(Spa/Lampre)+ 2.44"
7David Arroyo(Spa/Cai)+ 2.51"
8GJevgeni Petrov(Rus/Tkf)+ 3.11
9Eddy Mazzoleni(Ita/Astana) + 3.15
10Emanuele Sella(Ita/Pan) + 3.52"

Monaco wint in Pörtschach

Het ATP-toernooi in Pörtschach is gewonnen door Juan Monaco. De Argentijn was in de finale met 7-6 (3) en 6-0 te sterk voor de Fransman Gael Monfils.

Monfils die in de kwart- en halve finale nog te sterk was voor respectievelijk Andy Roddick en Lleyton Hewitt, kon tegen Monaco alleen in de eerste set een vuist maken. De Argentijn forceerde al vroeg een break, maar de Fransman maakte die later weer ongedaan en sleepte er een tiebreak uit. Daarin was Monaco met 7-3 de sterkste. Na het verlies van de eerste set was het met het verzet van de Fransman gedaan. In het tweede bedrijf haalde hij geen game meer, waardoor de Argentijn zijn tweede toernooizege van het jaar én in zijn carrière behaalde.

Hamilton: "Ik had sneller kunnen zijn"

Lewis Hamilton zei na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco dat hij van mening is dat hij een scherpere tijd had kunnen neerzetten.

In de slotfase werd de jonge Brit nipt verslagen door zijn ervaren teamgenoot Fernando Alonso. De Spanjaard was slechts twee tienden van een seconde sneller dan Hamilton. "Ik reed tijdens mijn laatste ronde echt op de limiet. Volgens mij heb ik bij het uitkomen van de vierde bocht zelfs de vangrails licht geraakt. Ik zat drie tienden onder de snelste tijd, toen ik werd opgehouden door Mark Webber. Ik weet niet of hij mij wel heeft gezien, maar hij liet mij pas een paar bochten later voorbij. Toen had ik al een halve seconde verloren. Ik probeerde het daarna nog wel, maar mijn banden waren toen niet meer op hun best," aldus Hamilton.

'Gouden Pik' voor Ronald Koeman

VoetbalCabaretier Theo Maassen heeft gisteren bij de laatste training van PSV aan Ronald Koeman een 'Gouden Pik' overhandigd. De pik refereert naar de mazzel die de Eindhovenaren hadden op de laatste dag van de competitie. AZ verloor toen onverwacht van Excelsior en Ajax kwam één doelpunt tekort voor het kampioenschap.

Maassen kwam op het idee voor de 'Gouden Pik' na een uitspraak van Ajax-trainer Henk ten Cate, die de media op de zondag van de ontknoping vertelde dat collega Ronald Koeman wel een gouden pik moest hebben.

Koeman kreeg verder van Maassen het eerste exemplaar van de CD met daarop de volledige uitzending van NOS Langs de Lijn, van de dag dat PSV op zinderende wijze de titel in de Eredivisie veroverde. De trainer van PSV nam de geschenken met een brede lach in ontvangst. Over de 'Gouden Pik' zei hij dat wanneer je het grootste deel van de competitie bovenaan staat, het wel terecht is dat je de titel wint. ''Maar Henk ten Cate had ook wel een beetje gelijk.''



Naar nachtkastje Bartina?

Oraal verkregen sperma geen diefstal

Een Amerikaan die onder de alimentatie-eis van zijn ex-vriendin wilde uitkomen, heeft van een rechter nul op rekest gekregen. De man, Richard Phillips, had zijn ex aangeklaagd omdat ze sperma van hem gestolen zou hebben. Nadat hun relatie op de klippen liep hadden de twee af en toe nog seks met elkaar.

Bij de gelegenheden zou zijn ex Sharon Irons na het pijpen zijn sperma hebben ontvreemd en bij haar zelf ingebracht. Dientengevolge raakte ze zwanger. Phillips wist niets van een op komst zijnde baby. Pas toen door Irons via een rechtzaak 800 dollar maandelijkse alimentatie werd geëist, kwam hij er naar eigen zeggen achter dat hij ongewild vader was geworden.

Hij beschuldigde zijn ex van een ''berekend, persoonlijk verraad'' en eiste ook een morele schadevergoeding. Irons pleitte onschuldig, want ze had haar ex-vriend volgens haar niets misdaan.

De rechter was duidelijk en zakelijk in zijn oordeel. Volgens de magistraat was er nimmer een overeenkomst dat het sperma ooit kon worden teruggegeven Ook pleegde de vrouw geen criminele feiten aangezien Phillips het sperma ''vrijwillig had afgestaan.''

Kinderen vallen af met hulp van voetballers

Icoon GezondheidVoetballers lijken prima strijders tegen overgewicht bij kinderen. Dat valt voorlopig op te maken uit de eerste resultaten van het project Scoren voor gezondheid van de stichting Meer dan voetbal, een organisatie waarmee het betaald voetbal meer wil betekenen voor de maatschappij.

Negenhonderd kinderen en negen clubs uit het betaalde voetbal deden twintig weken mee. Bekende voetballers als Philip Cocu en Edgar Davids trokken ten strijde tegen overgewicht bij basisscholieren (8 tot en met 12 jaar). Na afloop bleek dat de kinderen wel zwaarder waren geworden, maar gewoon doordat ze gegroeid waren en sterkere spieren hadden gekregen.

Onderzoeksinstituut TNO stelde vast dat het vetpercentage bij de kinderen gemiddeld flink was gedaald, aldus directeur Edu Jansing van Meer dan voetbal zaterdag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

De kinderen gingen met een speler een 'contract' aan, waarin ze 'plechtig' beloofden twintig weken te zullen leven als een voetballer. Ze deden een 'clinic' bij de club of hingen aan de lippen van de spelers die hun school bezochten. Tijdens de twintig weken werd regelmatig contact onderhouden.

Vaders en moeders konden soms wel inpakken, blijkt uit de woorden van Jansing. "Ik weet een voorbeeld van een stel ouders dat met hun kind naar een hamburgertent wilde, maar waarbij het kind iets zei van: Nee, want dat is volgens Edgar Davids echt niet goed.". Volgend jaar hoopt Jansing met het initiatief via achttien clubs 2000 kinderen te bereiken.

GTA IV details

Je zou er haast moe van kunnen worden. De fixatie op Grand Theft Auto IV sinds de trailer uitkwam is nog steeds erg groot. Als gevolg hiervan raakt iedereen opgewonden van de meest miniscule feitjes die Rockstar loslaat van hun langverwachte game. Alhier weer een aantal weetjes en features for your enjoyment. Pas alleen op dat je niet té opgewonden raakt.

- Water en het weer hebben een impact op de gameplay. Zo zal een auto zich anders gedragen als het regent of waait. En zal rennen tegen de wind in ervoor zorgen dat je langzamer gaat dan normaal.

- Niko, de hoofdrolspeler, heeft een leeftijd van tussen de 35 en 40 jaar.

- De straten worden onder andere bevolkt door bussen, waar je tevens gebruik van kunt maken. Ook zullen de straten overdag veel drukker zijn dan 's nachts.

- Als de politie je te pakken krijgt zullen de gevolgen zeer groot kunnen zijn. Dit omdat je als Niko een illegale immigrant bent en tevens een crimineel verleden hebt.

- Liberty City zal een behoorlijke omvang hebben. Als je te voet van de ene naar de andere kant loopt, zal dit ruim een uur duren.

- De camera kan met de rechter analoge stick bestuurd worden. Zo zul je tijdens het autorijden de camera om de auto heen kunnen laten draaien en zullen er vier verschillende camerastandpunten zijn, waaronder een first person view tijdens het rijden.

Dembélé inzetbaar tegen Ajax

Moussa Dembélé is morgen inzetbaar in de finale van de play-offs van AZ tegen Ajax. Het was lange tijd onduidelijk of de aanvaller inzetbaar was vanwege een harmstringblessure, maar hij lijkt tijdig hersteld.


"Helemaal klachtenvrij ben ik nog niet," aldus de Belg. " Maar hopelijk is het genoeg. Ik denk, dat Ajax bang voor hem is," zei trainer Louis van Gaal. "Aan de andere kant: ook zonder hem wonnen we vorige week van Ajax en speelden we op hun helft."

Ook Kew Jaliens kan morgen gewoon spelen, De rechterverdediger was afgelopen week ziek, maar deed vandaag weer mee op de groepstraining net als Danny Koevermans, Gretar Steinsson en Dembélé.

Mogelijk kinderporno bij Pieter Bouwman gevonden

In de Amsterdamse woning van Radio Bergeijk-maker Pieter Bouwman zijn gisteren foto's aangetroffen die onder kinderporno zouden kunnen vallen. De afbeeldingen werden gevonden toen de politie de woning van de cabaretier, regisseur en radio- en tv-maker na een brand inspecteerde.

De spullen zijn in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat, maar het is nog niet duidelijk of het tot strafvervolging komt.

Volgens de 49-jarige Bouwman heeft hij de ''foto's van blote meisjes'' ooit van internet gedownload ''onder invloed van cocaïne''. Bouwman: ''Dus niet van kinderen van wie misbruik wordt gemaakt. Daar moet ik níets van hebben. Ik erken de foto's sensueel te vinden maar ik doe er verder niks mee. Als je een negerin mooi vindt en je kan er geen krijgen, dan verzin je een negerin. Maar ik zeg ook niet: O, o, wat een fantastische bezigheid is dat.''

De politie heeft ook de laptop van Bouwman in beslaggenomen. Volgens de VPRO-radio en tv-maker zou daar wellicht kinderporno op kunnen staan. ''Ik kreeg door het zoeken naar de foto's van blote meisjes ook kinderporno toegestuurd via de mail. Als je op de ene site komt, stuurt de andere site je smerige rotzooi. Nogmaals: daar wil ik niks mee te maken hebben.''

De woning van de radiomaker in De Pijp en die van zijn boven- en onderburen raakten door de brand onbewoonbaar. Bouwman moest na de brand worden opgenomen in een ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen. Inmiddels logeert hij bij een vriend. Zijn kat is bij de brand omgekomen.

Kabinet akkoord met pardonregeling

Icoon PolitiekHet kabinet heeft gisterenavond ingestemd met een pardonregeling voor een 'oude' groep asielzoekers. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) na afloop van de ministerraad gezegd.

Eerder op de dag ondertekenden Albayrak en voorzitter Wim Deetman van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een akkoord over de uitvoering van de pardonregeling. Daarin is onder meer afgesproken dat de gemeenten uiterlijk eind 2009 geen noodopvang meer bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

De pardonregeling gaat gelden voor asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) een verblijfsvergunning hebben aangevraagd en sindsdien niet vertrokken zijn uit Nederland. Het gaat volgens Albayrak om een groep van naar schatting 25.000 en 30.000 asielzoekers.

De omvang van de groep zoals de staatssecretaris die gisteren na afloop van de ministerraad omschreef, is deels gebaseerd op cijfers waarover het ministerie van Justitie zelf beschikt. Daarbij is opgeteld een schatting van het aantal uitgeprocedeerde 'oude' asielzoekers dat in de noodopvang in gemeenten zit. Exacte cijfers daarover moet Albayrak krijgen van de burgemeesters.

De pardonregeling voor een 'oude' groep asielzoekers gaat gepaard met de uitzetting van illegalen voor wie het pardon niet geldt maar die nog wel in Nederland worden opgevangen. Staatssecretaris  Albayrak zal het vertrek van mensen die ''evident'' niet onder de regeling vallen ''snel ter hand nemen''. Het terugkeerproces van uitgeprocedeerde asielzoekers lag de afgelopen tijd vrijwel stil.



Nebahat Albayrak

Met dank aan djmurcielago, Aka-Zigor en Lesouhaitdesou voor de submit.

Beckham terug in Engelse selectie

Steve McClaren, de bondscoach van Engeland, heeft David Beckham opgenomen in de selectie van het nationale team. Het is de eerste keer sinds het wereldkampioenschap vorig jaar dat McClaren een beroep doet op de middenvelder.

Aamkomende vrijdag kan de 32-jarige Beckham al zijn rentree maken in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië en hij is ook inzetbaar in het EK-kwalificatieduel tegen Estland op 6 juni.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland leek Beckhams internationale loopbaan ten einde toen McClaren hem liet vallen. De afgelopen weken heeft hij echter weer indruk gemaakt bij zijn Spaanse werkgever, die hij overigens na dit seizoen verlaat voor een avontuur in de Verenigde Staten.

Spits Michael Owen van Newcastle United keerde ook terug in de selectie. Hij is de vervanger van de geschorste Wayne Rooney.

[MLB]Standen per 26-05-2007

Alleen de Boston Red Sox hebben nog een overduidelijke voorsprong. Voor de rest liggen de teams redleijk gelijk. De Washington Nationals zijn bezig uit een dalletje te klimmen door winst in de laatste vier wedstrijden.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox3215.681-16-716-8254179Won 16-4
New York Yankees2125.45710.512-119-14250222Lost 14-6
Toronto Blue Jays2126.4471112-119-15211219Lost 16-4
Baltimore Orioles2127.43811.513-118-16203217Lost 23-7
Tampa Bay Devil Rays1928.4041312-147-14213284Lost 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians2917.630-17-412-13260219Won 27-3
Detroit Tigers2918.617.515-914-9264225Lost 16-4
Chicago White Sox2420.545412-1012-10183194Won 16-4
Minnesota Twins2324.4896.511-1312-11213208Won 35-5
Kansas City Royals1930.38811.59-1610-14203257Lost 26-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim2920.592-17-612-14228195Won 17-3
Oakland Athletics2423.511411-1213-11211175Won 25-5
Seattle Mariners2222.5004.512-1110-11207219Won 14-6
Texas Rangers1830.37510.511-137-17241272Lost 33-7

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets3017.638-14-1016-7237181Won 16-4
Atlanta Braves2820.5832.515-913-11230209Lost 14-6
Philadelphia Phillies2424.5006.513-1011-14243232Won 16-4
Florida Marlins2325.4797.512-1311-12236248Lost 17-3
Washington Nationals2029.4081111-139-16178231Won 47-3

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers2820.583-17-711-13227208Lost 33-7
Chicago Cubs2125.457610-1211-13219193Lost 14-6
Houston Astros2127.438711-1210-15190226Lost 62-8
Pittsburgh Pirates2027.4267.59-1411-13189223Won 13-7
St. Louis Cardinals1926.4227.510-129-14164218Lost 14-6
Cincinnati Reds1831.36710.59-169-15224249Lost 43-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Dodgers2820.583-16-912-11214195Won 35-5
San Diego Padres2721.563115-912-12201164Won 17-3
Arizona Diamondbacks2723.540215-1112-12206204Won 26-4
San Francisco Giants2423.5113.514-1110-12210191Lost 15-5
Colorado Rockies2127.438710-1311-14192244Won 35-5

OM waarschuwde oud-preses Türkiyemspor

Icoon MisdaadNedim Imaç, de geliquideerde oud-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub FC Türkiyemspor, is voor zijn moord nog door het Openbaar Ministerie (OM) gewaarschuwd. Dat heeft een persofficier van het OM vandaag verklaard.

Het OM kreeg informatie over een op hande zijnde aanslag op Imaç via de kroongetuige Peter la S. "Wij achtten die verklaring betrouwbaar en hebben Imaç laten weten dat er een dreiging bestond", aldus de persofficier na een publicatie in De Telegraaf.

Imaç werd in februari doodgeschoten voor een vol restaurant in Amsterdam-Osdorp. Hij was jarenlang voorzitter van FC Türkiyemspor. Onder zijn leiding bereikte de club de top van het amateurvoetbal. Hij werd echter ook in verband gebracht met de heroïnemaffia.

Coalitie wil dat BNN stopt met donorshow

Icoon TelevisieDe coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie willen dat BNN stopt met de voorbereidingen van De Grote Donorshow, die de omroep vrijdag wil uitzenden ter nagedachtenis aan zijn overleden oprichter Bart de Graaff.

In die show (20.30 uur, Ned. 3) krijgt de ongeneeslijk zieke Lisa (37) de keuze aan wie van drie jonge nierpatiëntjes zij het liefst een nier afstaat. De kijkers kunnen haar adviseren door te smsén. BNN wil op deze manier aantonen dat het, vijf jaar na het overlijden van De Graaff, nog steeds lastig is om aan donoren te komen. CDA-Kamerlid Joop Atsma wil dat de show verboden wordt. PvdA en CU hopen dat de makers zelf inzien dat het programma niet kies is.

Atsma, CDA-mediawoordvoerder, vindt het een verkeerd en verwerpelijk idee van BNN en tv-producent Endemol. "Dinsdag in het vragenuurtje roep ik minister Ab Klink (Volksgezondheid) en Ronald Plasterk (Media) erover naar de Tweede Kamer. Ik wil dat zij er een stokje voor steken, dit kan echt niet. Ook wil ik dat zij met BNN over de kwestie in gesprek gaan. BNN lost het ene probleem met het andere op. Hoe moeten de twee afgewezen patiëntjes zich wel niet voelen na de uitzending?'', schetst Atsma vandaag.

''Als commerciële zenders met zoiets op de proppen waren gekomen, dan was de wereld te klein'', vult Atsma aan. BNN zegt te weten dat het programma controversieel is, maar wil de ophef gebruiken om aan te tonen dat in de afgelopen jaren het aantal mensen met een donorcodicil is afgenomen. ''Op een orgaan wachten is hetzelfde als meedoen aan een loterij'', aldus BNN-voorzitter Laurens Drillich. De Grote Donoravond wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers.

BNN zet door
BNN heeft vanmiddag laten weten De Grote Donorshow gewoon uit te zenden.

BNN-voorzitter Laurens Drillich zei vanmiddag in het Radio 1 Journaal dat de uitzending doorgaat. ''De kans van de deelnemers op een nier is 33 procent, dat is veel hoger dan de mensen die op een wachtlijst staan. Je zou verwachten dat het beter wordt, maar het wordt slechter.''

BNN zegt ook dat het niet om nierpatiëntjes gaat, maar om drie patiënten van 18 tot 40 jaar oud.



Aantonen dat het 5 jaar na overlijden Bart nog steeds lastig is om aan donoren te komen.

Perrin favoriet in strijd om opvolging Houllier

Alain Perrin, de trainer van Sochaux, is de belangrijkste kandidaat om Gérard Houllier op te volgen als trainer van Olympique Lyon. Houllier kondigde gisteren aan dat hij opstapte als trainer bij Lyon.

“Voorzitter Jean-Michel Aulas heeft me gebeld om te zeggen dat ze geïnteresseerd zijn. Het was een eerste contact, na de competitie praten we verder”, aldus Perrin in L’Équipe. Sochaux deed lang mee in de race om een Champions League-ticket. Kroon op het werk was de winst van de Franse beker. In het verleden was Perrin onder meer coach bij Olympique Marseille en Portsmouth.

PAA:OTRSPOD:Episode 1 trailer en artwork

De mannen van Penny-Arcade hebben ons verblijd met twee dingen: Een nieuwe trailer voor hun game Penny-Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode 1, en ook artwork van dezelfde game.

Er was al eerder een trailer uitgekomen, maar die bleek nog niet alle grafische effecten te bevatten die wel in de uiteindelijk game zitten, dus de mannen zelf zien dit als de officiële trailer.

Daarnaast is er ook nog wat artwork vrijgegeven, deze was gemaakt om als cover te dienen voor PC Gamer US.



Mijtenplaag in oor man

Icoon OpmerkelijkIn het oor van een 49-jarige man uit Nieuw-Zeeland is een ware mijtenplaag aangetroffen. De man liep al twee jaar lang rond met gehoorproblemen en een ondraaglijke jeuk voordat artsen de mijten vonden. Dat is vandaag door Nieuw-Zeelandse media gemeld.

Zowel het oorkanaal als het trommelvlies van de man waren bedekt met eitjes en ongeveer honderd mijten. Door het gekrioel van de beestjes hoorde de man constant geluiden. Hij liet weten blij te zijn dat zijn 'lawaaiige nachtmerrie' afgelopen is.

Het is overigens niet voor het eerst dat er dieren in een oor aangetroffen worden. Zo kwam begin deze maand nog een Amerikaans jongetje met twee spinnen in zijn oor in het nieuws.


Een close-up van één van de duizenden soorten mijten

Twinky en de lettertjes

Ja, ik weet het. Ik zou examencolumns gaan schrijven, en dat had ik me ook echt voorgenomen. Na elk examen toch wel een grappig verslagje, en tussen het leren door ook nog wel iets, maar het is dus niet echt gelukt, zoals jullie merken. Het valt me nog mee dat mijn mail- en PMinbox niet helemaal volzitten met 'je had beloofd om...', maar om het goed te maken dan hier toch nog een beetje uitleg.
Ik zat er opeens gewoon even helemaal doorheen. Afgelopen maandag en dinsdag waren de twee zwaarste dagen, met respectievelijk filosofie en geschiedenis, waar erg veel voor geleerd moest worden en wat ook nog eens twee flinke examens waren. De maandag daarvoor was het eerste examen geweest, dat was Nederlands.

Nu sta ik er echt ontzettend goed voor. Er is geen enkele twijfel over of ik slaag of niet, mits ik een 3,1 zou halen voor filosofie. Ik sta voor (bijna) alles een ruime zeven, zodat ik vieren kan halen, en dat is me nog nooit gelukt.

En toch zat ik ineens helemaal in de stress. Bultjes en puistjes overal, slapeloosheid, elke keer op het punt staan van in huilen uitbarsten, hartkloppingen, het de ene keer warm en dan weer koud hebben, het was allemaal eigenlijk helemaal niet fijn.

Uitslag 3e vrije training GP Monaco

Adrian Sutil heeft op een nat circuit de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de GP van Monaco. Dit opmerkelijke resultaat zette hij neer door aan het einde van de sessie met andere banden de opdrogende baan op te gaan. Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton zetten respectievelijk de tweede en derde tijd neer.

Giancarlo Fisichella en Scott Speed maakten de top vijf compleet. Christijan Albers kwam tot de negentiende plek. Door de regen kwamen veel coureurs naast de baan terecht, maar zij konden allemaal hun weg vervolgen.



Ralf Schumacher


Nico Rosberg


Christijan Albers


Fernando Alonso


Ralf Schumacher


Lewis Hamilton


Takuma Sato

PosCoureurTeam TijdRonden
1 A. Sutil Spyker F1 1:36.61212
2 K. Räikkönen Ferrari 1:36.73912
3 L. Hamilton McLaren 1:36.76714
4 G. Fisichella Renault 1:36.78416
5 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:36.95415
6 F. Alonso McLaren 1:37.02016
7 H. Kovalainen Renault 1:37.21415
8 N. Rosberg Williams 1:37.38815
9 J. Button Honda 1:37.44212
10 R. Barrichello Honda 1:37.46314
11 M. Webber Red Bull 1:37.73213
12 F. Massa Ferrari 1:37.99712
13 T. Sato Super Aguri 1:38.12114
14 A. Davidson Super Aguri 1:38.18017
15 D. Coulthard Red Bull 1:38.3026
16 R. Kubica BMW 1:38.46313
17 A. Wurz Williams 1:38.87614
18 N. Heidfeld BMW 1:38.89918
19 C. Albers Spyker F1 1:39.93514
20 R. Schumacher Toyota 1:40.67717
21 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:41.1088
22 J. Trulli Toyota 1:43.41722

Koeman wil Cocu als assistent

PSV-coach Ronald Koeman wil Phillip Cocu opnemen in de technische staf van de landskampioen. De trainer van de Eindhovenaren wil dat de middenvelder, die dit seizoen afscheid nam als speler in Eindhoven, assistent-trainer wordt.

Koeman hoopt dan ook dat Cocu de komende weken besluit níet nog elders te gaan spelen. “Ik heb het daar met Phillip over gehad, hij weet wat de mogelijkheden zijn.” aldus Koeman die vindt dat Cocu heel goed in de technische staf past en dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn.

Prijs 'dodelijke' Chinese bananen stort in

Icoon Epidemie In China heeft een gerucht over dodelijke bananen gezorgd voor het instorten van de bananenprijs. Volgens het gerucht, dat per sms'je verspreid wordt, zit er een virus dat lijkt op SARS in bananen van het Chinese eiland Hainan. De sterk afgenomen vraag naar de bananen kost de bananenindustrie op het eiland ongeveer 20 miljoen yuan (bijna 2 miljoen euro) per dag.

Het Chinese ministerie van Landbouw heeft het gerucht al afgedaan als 'ongegrond'. "Het is niet meer dan een gerucht", aldus een woordvoerder. "Er is geen enkel geval bekend van mensen die een plantenvirus oplopen, en er is geen wetenschappelijk bewijs."

Desondanks lijken de Chinezen er niet gerust op. Het is namelijk niet voor het eerst dat de bananen van Hainan het lijdend voorwerp van een gerucht zijn. Zo leidde de uitbraak van een plantenziekte op het eiland eerder dit jaar tot het idee dat de bananen kankerverwekkend waren.


Bananen helpen ook tegen krokodillen

DVD: Tommy

Het was een extreem goed jaar voor muziekliefhebbers, 1969: Led Zeppelin bracht 'I' en 'II' uit, 'In The Court of King Crimson' zette het begin van de progrock op gang, The Stooges initieerden de punkrock met hun selftitled album, The Velvet Underground gooide er ook een selftitled plaat tegen aan, Pink Floyd liet 'Ummagumma' los, The Rolling Stones 'Let It Bleed', The Beatles kwamen met 'Abbey Road' en 'Yellow Submarine' op de proppen en The Who toonde hun eerste rockopera aan de wereld: 'Tommy'.

Dit laatste album is de aanstichter van deze review, het uiterst succesvolle album leidde er namelijk toe dat er een verfilming kwam van de 'opera'. De film is nu ook opgenomen in de Essential Cinema dvd-collectie.

Britse vierde verjaardag 99 jaar op verkeerde dag

Icoon OpmerkelijkEen hoogbejaarde Britse vrouw is er kort voor haar honderdste verjaardag achter gekomen dat ze haar hele leven haar verjaardag op de verkeerde dag heeft gevierd. Dat meldde de Britse tabloid The Sun zaterdag.

Om de felicitaties van de Britse koningin te krijgen voor haar honderdste verjaardag moest ze een kopie van haar geboorteakte insturen. Op het document stond een geboortedatum gesteld van 24 mei 1907. Nellie Davis heeft al die jaren evenwel gedacht dat ze op 2 mei het levenslicht zag en dat al die jaren ook gevierd.

Brand VU Medisch Centrum richt grote schade aan

Icoon Brand Een brand in het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft vanochtend grote schade aangericht. Door de brand, die rond 6.00 uur ontstond, zijn zes verdiepingen van het middengedeelte van het ziekenhuis voorlopig onbruikbaar. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

De brand ontstond op de tweede etage, waar de operatiekamers gevestigd zijn. Door de grote rookontwikkeling moest ook de vijfde verdieping ontruimd worden, waar op dat moment 24 medium care patiënten lagen. Het duurde meer dan twee uur voordat de brandweer het vuur onder controle had. Om de rook uit het gebouw te krijgen zijn grote ventilatoren geplaatst en zijn een groot aantal ramen stukgeslagen.

De geëvacueerde patiënten zijn allemaal elders in het ziekenhuis ondergebracht. Wel heeft het ziekenhuis een patiëntenstop ingesteld en moeten er waarschijnlijk geplande operaties afgezegd worden. Bovendien meldt AT5 dat de dialyseafdeling en de afdeling eerste hulp voorlopig gesloten moeten blijven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Door de brand moesten vijf verdiepingen en de kelder ontruimd worden


Met dank aan f00t voor de submit.

Huntelaar hoeft nog niet weg

Verschillende buitenlandse clubs azen op Klaas-Jan Huntelaar. In tegenstelling tot zijn ploeggenoot Wesley Sneijder hoeft hij komende zomer echter nog niet weg. "Nog één jaar Ajax zou het beste zijn", aldus de spits van Ajax.

In de verschillende sensatiekranten in het buitenland zou Huntelaar al bijna verkocht zijn aan dan weer Manchester United, Barcelona, Valencia of Juventus. Huntelaar zelf moet daar om lachen. "Ik moet er wel om lachen, om al die verhalen. Ik las ergens zelfs dat ik al verkocht was voor weetikveel miljoen euro. Mijn salaris hadden ze er ook alvast bijgezet. Ik vind het allemaal prima, blijkbaar hoort dat erbij tegenwoordig. Maar als er iets te melden valt, meld ik het zelf wel. En op dit moment speelt er niets, dus ze doen allemaal maar."

Huntelaar voelt zelf dat hij nog niet klaar is bij zijn Amsterdamse werkgever bij wie hij nog een contract heeft tot medio 2010. "Ik speel nu anderhalf jaar bij Ajax en ik heb niet het gevoel dat ik hier al klaar ben. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik denk dat het voor mij het beste is om in elk geval nog een jaar in Nederland te blijven. Het belangrijkste is je ontwikkeling als speler. Ik probeer te kijken naar waar ik zelf sta en hoe het totaalplaatje eruitziet. Wat past het beste bij de weg die ik wil bewandelen? Die dingen weeg je zo goed mogelijk af.

[CCWS]Doornbos snelste in testsessie

Tijdens de eerste testdag op het circuit van Mont Tremblant heeft Robert Doornbos de snelste tijd neer weten te zetten. Er waren twaalf rijders naar het circuit gekomen, dat sinds 39 jaar weer bereden wordt door de ChampCar, om daar deel te nemen aan de twee daagse test.

Doornbos reed een tijd van 1:17.97, gevolgd door Dan Clarke die als tweede eindigde in 1:18.10. Ook Paul Tracy was weer aanwezig nadat hij een rugblessure op had gelopen bij zijn crash in Long Beach. Tracy eindigde als negende, maar was vooral blij dat hij weer terug is. “Het voelt echt goed weer terug te zijn. Ik heb me de laatste vijf weken gerealiseerd dat ik nog niet klaar ben om met pensioen te gaan. Mijn vrouw en kinderen werden echt gek van mij. Ik ben blij dat ik weer terug ben,” aldus Tracy.

Petitie




superworm stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Nadat ik hem net iets te lang heb laten wachten in de zojuist plotseling aangevangen milde stortregen kom ik de gang weer in. De meneer is inmiddels aardig doorweekt. Wij staan als twee cowboyhelden tegenover elkaar. Hij heeft die Billy the Kid-houding, zijn armen licht gekromd een centimeter of vijftien van zijn lichaam houdend, maar in plaats van naar zijn imaginaire revolver te grijpen om een gat in mijn borst te pompen doet hij helemaal niets. Nog niet. Ik sta in exact dezelfde houding, en kijk hem recht in zijn ogen. De drang om een fluim naast mij op de grond te rochelen onderdruk ik met moeite.

Veiligheidsraad stemt in met vredesmacht Darfur

Icoon OorlogDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag ingestemd met een gemengde vredesmacht van de VN en de Afrikaanse Unie (AU) voor Darfur. In de Sudanese regio is nu nog een slecht betaalde en slecht uitgeruste AU-vredesmacht van 7000 man gestationeerd.

De gemengde VN-AU-macht moet meer dan 20.000 man sterk worden. Die wordt echter pas gestationeerd als Sudan ermee instemt. De Veiligheidsraad roept Khartoum op het plan "onmiddellijk te bestuderen".

De Sudanese president Omar al-Bashir heeft een VN-macht altijd afgewezen. Hij beschuldigt het Westen ervan dat het Sudan daarmee zou willen 'herkolonialiseren'. Door het conflict in Darfur zijn sinds 2003 al meer dan 200.000 mensen om het leven gekomen. Meer dan 2 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. Wel heeft Sudan gemeld open te staan voor VN-troepen die alleen logistieke ondersteuning geven, maar of daarmee een einde komt aan de situatie in Darfur is niet bekend.

Marzoli sprint naar winst in Lotharingen

De derde etappe van de Ronde van Lotharingen is gewonnen door Ruggero Marzoli van Tinkoff. Na 198.9 kilometer tussen Nomény en Epinal was de Italiaan de snelste in de sprint. De Belg Philippe Gilbert eindigde als tweede.

Beste Nederlander was Stef Clement, die als achtste finishde, die plaats bezet hij ook in het algemeen klassement. Clement, de Nederlands kampioen tijdrijden, heeft dertien seconden achterstand op de Italiaanse leider Matteo Priamo van Panaria.

Dagsucces Mentsjov in Catalonië

De vijfde etappe in de Ronde van Catalonië is gewonnen door Denis Mentsjov. De Russische wielrenner van Rabobank was de snelste in een klimtijdrit over 17,1 kilometer.


Vladimir Karpets eindigde op vier seconden achterstand als tweede en nam de leiding in het algemeen klassement over van Oscar Sevilla. Sevilla had ruim twee minuten meer tijd nodig dan Mentsjov en zakte naar de vierde plaats.

Mentsjov steeg door de dagzege naar de tweede plaats. Hij heeft zestien seconden achterstand op Karpets.

Pinkpop van start

Icoon MuziekPinkpop staat weer voor de deur. Het driedaagse festival begint zaterdag en tot en met maandag worden de ongeveer 60.000 bezoekers vermaakt door nationale en internationale artiesten. Het festival is volgens Pinkpop-directeur Jan Smeets bijna uitverkocht. "Maar er zijn nog een aantal kaarten dus iedereen is welkom."

De weersvoorspellingen zijn niet erg gunstig voor dit pinksterweekeinde. Regen, onweer en slechts 16 graden zijn voorspeld. Ook vorig jaar waren de voorspellingen niet goed, de dagen voorafgaand aan het festival regende het flink, waardoor gevreesd werd voor een grote modderpoel. Tijdens Pinkpop zelf viel het uiteindelijk wel mee.

De artiesten dit jaar zijn onder anderen op zaterdag Marilyn Manson, Juliette and the Licks en Within Temptation. Een dag later staan o.a. Iggy& The Stooges en Razorlight gepland. Op de afsluitende maandag staan artiesten als Muse, The Fratellis, Maria Mena en als afsluitende act Smashing Pumpkins op de podia. Een volledig overzicht van artiesten vind je hier.

De Haan roept versterkingen op

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft drie spelers van de selectie van Nederland onder 21 bij Jong Oranje gehaald voor het oefenduel met de Suriprofs vanavond. Het gaat om aanvaller Eljero Elia (ADO Den Haag) en de verdedigers Michael Timisela (Ajax) en Robbert Maruanaya (SC Heerenveen).

Het drietal maakt geen deel uit van de voorlopige EK-selectie en na de wedstrijd keren zij terug naar Oranje onder 21, dat op 1 juni aan het internationale toernooi in Toulon begint.

Voor Timisela en Maruanaya is het de eerste kennismaking met Jong Oranje. Elia heeft al twee interlands achter zijn naam.

UCI: "Riis, lever gele trui in"

In een veklaring op de eigen website heeft de internationale wielerunie UCI Bjarne Riis opgeroepen zijn gele trui als winnaar van de Tour de France van 1996 in te leveren.

Gisteren verklaarde de Deen dat hij tussen 1993 en 1998 epo gebruikt heeft, en ook in de Tour van 1996 het dopingmiddel te hebben gebruikt. Volgens de regels van het wereldantidoping-agentschap WADA is het strafbare feit inmiddels verjaard en kan de gele trui niet worden afgepakt. De UCI hoopt dat Riis alsnog zelf zijn trui inlevert. "Ondanks het feit dat de zaak is verjaard, doen we een klemmend beroep op Bjarne Riis om de gele trui, het symbool van zijn overwinning, in te leveren."

De voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, heeft in een verklaring gezegd dat dat "het wielrennen een nieuwe weg is ingeslagen". Ook al worden we vanuit het verleden en het heden nog met veel moeilijke zaken geconfronteerd, is er nu wel een sterke wil bij de meerderheid van de bij het wielrennen betrokken mensen om dit te veranderen. Het wielrennen is momenteel in een cruciale periode van zelfkritiek beland, maar dat is een noodzakelijke stap naar een gezondere situatie. Het proces moet leiden tot een nieuwe wielersport, met een nieuwe moraal onder renners, managers, ploegleiders en teamartsen, die hebben geleerd van de negatieve ervaringen uit het verleden. Ik ben optimistisch en roep alle betrokkenen in onze sport op mee te werken", aldus McQuaid.

Iets uit Japan

Ik zou zo graag willen dat ik Japans kon verstaan, want ik heb geen flauw idee wat ze hier nu weer aan het doen zijn, een Japanse Bruce Willis imitatie en een koppeltje wat iets anders vaag aan het doen is.

Wat ik wel weet is dat de Bruce Willis imitatie erg grappig is, hij doet zo z'n best, maar verder dan lachwekkend komt ie niet....

Met dank aan Dictator voor de submit

BNN in Madurodam

Icoon OpmerkelijkPolitieagenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks twee uur een aantal personen die zich verdacht ophielden in de omgeving van Madurodam. De agenten besloten het te onderzoeken en hieruit bleek dat iemand over het hek was geklommen en zich op het afgesloten terrein van de miniatuurstad bevond. Al snel bleek waarom.

De groep, bestaande uit zeventien personen, werd geleid door presentator Patrick Lodiers van omroep BNN en was het terrein opgegaan om in Madurodam een maquette van het BNN-gebouw te plaatsen. Aan de actie namen onder andere ook Eddy Zoey, Katja Schuurman en Sander Lantinga deel.

Gisteren herdacht BNN het feit dat Bart de Graaff vijf jaar geleden is overleden. Er waren speciale afleveringen van verschillende programma's, waaronder De Lama's, om dit te herdenken.

BNN
BNN in Madurodam

Boek: De opkomst van Hitler en het nationaal-socialisme

Over de Tweede Wereldoorlog is veel gezegd en geschreven. Bij elk boek of film vraag je je af wat het vernieuwende aspect ervan is, en bij elke jaarlijkse herdenking gaan er meer stemmen op "of het inmiddels niet een beetje achterhaald is om te blijven herdenken". Hoewel er van de geschiedenis weinig geleerd wordt, zou iedereen zich eigenlijk kapot moeten schamen. De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds van toepassing op de huidige politieke verhoudingen, om van de invloed van massamedia op de algemene opinie maar te zwijgen. Blijkt dit inzicht ook uit de nieuwe achtdelige boekenserie WOII in Woord en Beeld?

Inbreker overlijdt in luchtkoker

Icoon Domme criminelenEen inbreker in Phoenix, Amerika, heeft wel een heel ongelukkige plaats uitgekozen om zich te verstoppen. De luchtkoker van de kantine in een basisschool werd de laatste rustplaats van de man. Gisteren werd het lijk van de man ontdekt.

De man had zich verschanst in een luchtkoker op het dak van een openbare basisschool. Het lichaam werd gevonden door een loodgieter die onderzoek deed in de school na meerdere klachten over stankoverlast.

Het is niet bekend hoelang de vermeende inbreker heeft vastgezeten in de luchtkoker, "maar afgaande op de stank is dat enige tijd geweest", aldus woordvoerder Andy Hill van de politie in Phoenix.

De 550 leerlingen van de school kregen gisteren de rest van de dag vrij. Dinsdag, wanneer de school weer opengaat, zal er een psycholoog klaarstaan om de leerlingen op te vangen en te begeleiden.

Dark Messiah info en trailer

De RPG/FPS/Physics speeltuin Dark Messiah of Might & Magic komt naar de Xbox 360, en om dat te vieren hebben we een trailer hiervan!

Het enige nadeel is dat het commentaar van de developer in het Frans is, en daarom hieronder de belangrijkste punten:

- De trailer is van de alpha genomen, dus grafische effecten als depth of field, blur als ook de magische effecten zijn nog afwezig.
- Er zal meer content in zitten in de vorm van nieuwe spells, wapens, items en moves.
- De multiplayer is onder handen genomen, onder andere om de classes te balanceren. Dit wordt gedaan door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de multiplayer in Splinter Cell Chaos Theory.

De video valt hier te vinden.


It's burning, it's burning!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.