FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 april 2007

Blue Angel stort neer op woonwijk

Icoon BuitenlandsEén van de vliegtuigen van het beroemde stuntteam de Blue Angels is tijdens een luchtshow neergestort op een woonwijk in Beaufort, South Carolina. De Blue Angels zijn een stuntteam van de Amerikaanse marine.

Plaatselijke media melden dat de piloot is omgekomen. Het is echter nog niet duidelijk hoe groot de schade is op de grond. Er wordt echter wel melding gemaakt dat meerdere huizen in brand staan, brandweer en politie zijn ter plekke.

De politie meldt in een eerste verklaring dat de piloot waarschijnlijk hoogspanningskabels heeft geraakt in de omgeving van een dorpje net buiten Beaufort. Het stuntteam bestond uit zes F/A-18's. Nummer zes uit het team is de leider en dat is ook het vliegtuig dat is neergestort op de woonwijk.


John Allison, de piloot van de straaljager.

Alec Baldwin noemt dochter een varkentje

Alec Baldwin en Ireland"En weer sta ik voor schut als ik jou aan de telefoon probeer te krijgen. Je bent een onbeschoft en hersenloos varkentje." Zo viel acteur Alec Baldwin in een voicemailbericht aan zijn elfjarige dochter Ireland uit omdat ze weer eens een belafspraak niet nakwam. De voicemail lekte uit naar de media.

De acteur heeft inmiddels via zijn website een toelichting gegeven. "Ik was tot wanhoop gedreven omdat ik al jaren word vervreemd van mijn kind. Het spijt me dat ik tegenover mijn dochter door het lint ben gegaan," zo stelt de 49-jarige ster uit Nuremberg en Pearl Harbor. Ireland werd geboren uit een huwelijk van de acteur met zijn vrouwelijke collega Kim Basinger. Dat huwelijk strandde in 2002. Sindsdien betwisten de twee de voogdij over het meisje. De advocaten van Baldwin denken dan ook dat Basinger betrokken is bij het lekken. Zij willen de zaak op 5 juni aan de rechter voorleggen.

De advocaten van Baldwins ex reageren spottend op de beschuldigingen. "Het bewijst hoezeer Baldwin de realiteit kwijt is.".Op de website betreurt Baldwin het uitlekken van de voicemail en de gevolgen ervan voor Ireland. Hij wijst er tevens op een normale relatie met zijn dochter te hebben. Ook zijn vrienden en kennissen zouden achter hem staan en hem hebben gezegd dat het kan gebeuren dat een ouder het geduld met een kind af en toe verliest.

Elfjarige verhangt zich na pesterijen chauffeur

Icoon BuitenlandsIn het graafschap West Sussex in Groot-Brittannië heeft de elfjarige Ben Vodden zichzelf afgelopen december verhangen na pesterijen door de chauffeur van zijn schoolbus. De zelfmoord heeft in de Britse media een grote discussie over de verantwoordelijkheid van omstanders doen ontstaan. Deze week organiseerde de politie van West Sussex een openbare zitting rond de gebeurtenissen van vorig jaar.

De buschauffeur, Brian McCullogh, geeft toe dat hij de jongen regelmatig "plaagde" (hij maakte hem uit voor rukker, stommeling en Billy-zonder-vrienden), maar dat ook de jongen niet geheel vrijuit ging. Het kind zou de chauffeur ook regelmatig hebben uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is. De chauffeur zou niet hebben geweten hoe Ben leed onder de pesterijen. "Anders was ik er wel mee gestopt." De politie twijfelt nog of de zelfmoord wel geheel aan de pesterijen te wijten valt. Ook een ongeluk wordt niet uitgesloten.

Ben was op de dag dat hij stierf vanwege zijn gedrag de bus uitgezet. Hij zou hebben getracht een ventilator te slopen en bovendien de chauffeur op een gestrekte middelvinger hebben getrakteerd. De moeder zou Ben hebben geprobeerd aan te spreken op het gebeuren, maar de jongen bood daarop zijn excuses aan en trok zich huilend terug op zijn kamer. Later vonden zijn ouders hem, hangend aan schoenveters aan zijn stapelbed. Reanimatie bleek niet meer mogelijk.

In Engeland loopt naar aanleiding van de gebeurtenissen in West Sussex een discussie in de media over de verantwoordelijkheid van omstanders. Zo wordt de vraag gesteld of de andere kinderen niets hadden kunnen doen. Ook is de vraag gerezen waarom de chauffeur geen specifieke training in de omgang met kinderen heeft gehad. Op de website van de Daily Telegraph worden al vergelijkingen getrokken met de schietpartij in de Amerikaanse staat Virginia.

Ben Vodden
Ben Vodden: zelfmoord na aanhoudende pesterijen

Vooruitblik Eredivisie speelronde 33

Aankomend weekend wordt de 33e speelronde in de Eredivisie gespeeld. Alle prijzen moeten nog worden verdeeld, drie ploegen strijden om het landskampioenschap. Alleen voor ADO Den Haag is het doek gevallen, volgend seizoen wacht de Jupiler League. Als vanouds zal op alle velden om 14.30 uur worden afgetrapt.

De strijd om de bovenste plek in de eindrangschikking wordt door drie ploegen gevoerd. Regerend kampioen PSV voert nu de ranglijst aan, AZ is de nummer twee op twee punten achterstand. Ook Ajax heeft twee punten minder behaald dan PSV, maar heeft een slechter doelsaldo dan AZ. PSV leek met de winterstop al kampioen maar verspeelde recentelijk de nodige punten. Tegen FC Twente pakte de ploeg echter weer drie punten en lijkt weer terug te zijn om de titel te prolongeren. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij FC Utrecht dat momenteel negende staat, een plek die recht geeft op de play offs om een UEFA Cup-ticket.

AZ ontvangt in eigen huis SC Heerenveen dat met een vijfde plaats mee speelt om een plekje in de voorrondes van de Champions League. De Friezen staan op een veel beter doelsaldo boven Feyenoord. Op de laatste speeldag ontmoeten beide ploegen elkaar in het Abe Lenstra-stadion. Het doelsaldo zou ook van invloed kunnen zijn als het gaat om het kampioenschap. PSV heeft een positief saldo van +46, AZ heeft een doelsaldo van +51, Ajax +44. Ajax zal in de Amsterdam ArenA Sparta ontvangen dat min of meer uitgespeeld is. De Rotterdammers staan dertiende en kunnen niet meer in de nacompetitie verzeild raken. Het heeft bovendien vier punten voorsprong op de nummer veertien Willem II en daarmee is een plek bij de eerste dertien voor een Intertoto Cup-plek vrijwel zeker. In de laatste speelronde reizen de Amsterdammers af naar Tilburg waar Willem II de tegenstander is. AZ besluit het seizoen in Rotterdam, de tegenstander zal dan Excelsior zijn. PSV tenslotte krijgt bezoek van Vitesse.

Resterend Programma

DatumThuis Uit
22/4RKC Waalwijk Willem II
22/4NAC Breda Roda JC
22/4Heracles Almelo Excelsior
22/4Feyenoord NEC
22/4FC Utrecht PSV
22/4ADO Den Haag FC Groningen
22/4AZ sc Heerenveen
22/4Vitesse FC Twente
22/4Ajax Sparta Rotterdam

DatumThuis Uit
29/4FC Groningen FC Utrecht
29/4FC Twente NAC Breda
29/4sc Heerenveen Feyenoord
29/4NEC ADO Den Haag
29/4PSV Vitesse
29/4Roda JC Heracles Almelo
29/4Sparta Rotterdam RKC Waalwijk
29/4Willem II Ajax
29/4Excelsior AZ

'PVV autoritair en niet-democratisch'

Icoon PolitiekDe PVV van Geert Wilders kent welgeteld één lid: Geert zelf. Hoewel Wilders aangeeft te werken aan het "uitbouwen van de Groep Wilders tot een brede volksbeweging" en een "beweging van burgers" wil creëren, zwaait hij geheel alleen de scepter over de partij en de achterliggende stichting. In hetzelfde stuk op zijn website roept hij bovendien op om hem financieel te steunen omdat hij geen subsidie zou ontvangen.

"Waar kan iemand zich aanmelden als lid van de partij van Wilders? Nergens dus. Een partij waar je als lid geen invloed kunt uitoefenen is geen democratische partij. Gewoon dictatuur dus." en "Volgens mij kun je geen lid worden van de PVV, wat natuurlijk belachelijk is." klinkt er op verschillende discussieplaatsen op het internet.

Volgens Bart Jan Spruyt, een voormalige aanhanger van Wilders, is Wilders een controlefreak: "Wilders wil alles zelf in de hand houden. Zijn verzet tegen inhoudelijke verbreding gaat gelijk op met zijn verzet tegen personele verbreding. Hij wil geen concurrenten, maar omringt zich met mensen die loyaal zijn aan zijn partij Ik Geert Wilders. Hij vond het aanvankelijk ook niks om de naam Groep Wilders te veranderen in Partij voor de Vrijheid. Dat hij niet meedeed aan de Statenverkiezingen past bij zijn vrees de regie kwijt te raken."

Subsidies
Doordat Wilders het enige lid is van zijn Partij voor de Vrijheid, heeft hij geen recht op subsidie. De subsidie voor Wilders, wanneer hij meer dan 1000 leden had gehad zou uitkomen op 637.533 euro, exclusief extra subsidie voor een jongerenpartij of een wetenschappelijk bureau. De partij moet nu haar hoofd boven water proberen te houden met het geld van donateurs. Wilders heeft eerst een stichting opgericht waarvan hij de enige bestuurder is. Daarna is de Vereniging Groep Wilders opgericht, omdat in Nederland alleen verenigingen mee mogen doen met de verkiezingen. Van deze vereniging is Wilders oprichter en ook het enige lid. In principe is de Groep Wilders een éénmanspartij met negen zetels.

De Groningse hoogleraar Staatsrecht D.J. Elzinga concludeert: "De PVV is van Wilders. Hij is gewoon de baas." Hij vervolgt: De kwalificaties autoritair en niet-democratisch kun je van toepassing verklaren, maar juridisch gezien is er geen probleem. Een vereniging moet twee oprichters hebben en minimaal één lid. Daar voldoet hij aan." Bart Jan Spruyt stapte uit de partij uit onvrede met het beleid en de inhoud. "Wilders wil geen toestroom van mensen die lid kunnen worden van de vereniging uit angst voor taferelen zoals bij de LPF.” Martin Bosma, PVV-Kamerlid, eerder tegen Trouw: "Wij richten ons liever op die tien miljoen mensen die gaan stemmen, dan op een handjevol leden."

De eis om als vereniging mee te doen aan de verkiezingen heeft er vooral mee te maken dat zo leden invloed hebben op het bestuur van de partij en de koers mede kunnen bepalen. Professor R. Andeweg, hoogleraar Empirische Politicologie aan de Universiteit Leiden, merkt op: "Een autocratisch geleide partij onder het mom van een vereniging." Volgens Andeweg moet Wilders zich in bochten wringen om te voldoen aan de verenigingseis. Andeweg vindt zelf dat de verenigingseis voor politieke partijen ook niet meer van deze tijd is: "Uiteindelijk is het aan de kiezers en niet aan de wetgever om te bepalen op wat voor soort partij men wil stemmen. Ik zou zelf niet voor zo’n organisatie kiezen. Maar waarom moeten wij mensen die wel op een autocratisch geleide partij willen stemmen daar vanaf houden?"

Geert Wilders zelf wilde na herhaaldelijk aandringen niet meewerken aan het stuk van het NRC Handelsblad.
Wilders enig lid
We hebben een clubje opgericht voor mensen met een...

Vader voor rechter wegens te drukke kinderen

Icoon OpmerkelijkIn het Belgische Vlaanderen is een vader aangeklaagd door de buren. Volgens de omwonenden zouden de kinderen te veel lawaai maken. Dit meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Van de vier kinderen zijn er drie die aan ADHD lijden.

De buren beweren dat de ouders de kinderen veel te vrij laten. Naar de zin van de omwonenden zijn de kinderen veel te luidruchtig wanneer ze samen met vriendjes buiten spelen. Ook zeggen de buren dat de ouders zich alleen achter de ADHD van de kinderen verschuilen. De drie zonen, allen tussen negen en veertien jaar oud, lijden aan ADHD, de dertienjarige dochter niet.

De kinderen hebben de ADHD overigens niet van een vreemde: ook bij de vader is kortgeleden een lichte vorm van ADHD vastgesteld. Toch heeft het hele gebeuren niet alleen nadelen. De vader, in zijn vrije tijd stand-up comedian, gebruikt de problemen met zijn buren in zijn nieuwe show als inspiratie.

Degradatie Watford

Op de 35e speeldag in de Engelse Premier League speelde Watford op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Manchester City. Hierdoor is de club, een jaar nadat het was gepromoveerd naar de Premiership, al weer zeker van degradatie.

Voor de twee andere degradatieplaatsen zal het waarschijnlijk gaan tussen West Ham (19e, 32 punten), Charlton (18e, 33 ptn), Sheffield United (17e, 35 ptn), Wigan (16e, 35 ptn) en Fulham (15e, 36 ptn), al is ook Middlesbrough, dat veertiende staat met 39 punten, nog niet veilig.

Ruimtetoerist Simonyi weer veilig op aarde

Icoon RuimtevaartDe Amerikaanse ruimtetoerist Charles Simonyi is zaterdag teruggekeerd op aarde. Samen met twee Russische kosmonauten landde hij in een capsule in de steppe van Kazachstan, meldde het controlecentrum in Moskou.

Simonyi, die zeer vermogend werd met zijn werk bij de firma Microsoft, betaalde als vijfde ruimtetoerist 25 miljoen dollar voor dit uitstapje. Hij was anderhalve week te gast in het internationale ruimtestation ISS. Zijn vier voorgangers zijn ook Amerikanen die in 2001, 2002, 2005 en 2006 het ISS bezochten.


'Nou, en toen zag ik een alien en....'

Toerrenners gearresteerd na zware mishandeling

Icoon WielrennenDe politie heeft zaterdag in Schinnen twee deelnemers aan de toerversie van de Amstel Goldrace gearresteerd wegens zware mishandeling. Dat meldde de politie.

De slachtoffers waren twee inzittenden van een auto, een 42-jarige man en 46-jarige vrouw uit Beek. Zij toeterden om de wielrenners te kunnen passeren, waarop de twee verdachten de auto aan de kant dirigeerden en de inzittenden sloegen en schopten. Ook trapten zij tegen de auto.

De slachtoffers zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Vooral de vrouw is er volgens de politie slecht aan toe. De politie kon beide verdachten in Valkenburg aanhouden. Zij worden maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Met dank aan maan_man voor de submit.

Caissière maakt foutje en wint jackpot

Icoon Opmerkelijk Een caissière uit Conover in de Amerikaanse staat North Carolina heeft de loterij gewonnen door een foutje van haarzelf. Ze printte per ongeluk tweemaal hetzelfde lot uit voor een klant. Het tweede lot werd niet verkocht, waardoor ze besloot het lot zelf te kopen. De volgende dag bleken de winnende cijfers op haar lot te staan. Dat meldde Pam Walker, woordvoerder van de North Carolina Education Lottery.

De caissière had de Powerballjackpot van 200.000 dollar gewonnen. Toen ze haar lot ging innen op het lottokantoor in Raleigh ontmoette ze de klant die het originele lottoticket had gekocht. Beide winnaars vielen elkaar in de armen, omdat ze beide het volledige bedrag uitgekeerd kregen. Of de caissière op zoek gaat naar een nieuwe baan is niet bekend.

Nadal in de finale van Monte Carlo tegen Federer

Het Masters toernooi van Monte Carlo krijgt de gewenste droomfinale. Een herhaling van vorig jaar, toen Rafael Nadal in vier sets Roger Federer versloeg. Eerder vandaag plaatste Federer zich door Juan Carlos Ferrero opzij te zetten. Nadal volgde het voorbeeld door Tomas Berdych in twee sets te verslaan. Nadal en Federer verloren dit toernooi nog geen set.

De eerste set was binnen 22 minuten voor Nadal. Berdych die het hele toernooi al matige eerste sets speelde kreeg geen enkele game. In de tweede set kon Berdych beter bij blijven. Bij 5-5 (30-40) in de tweede set leverde Berdych echter met een dubbele fout zijn service in. Nadal hield vervolgens zijn service wel. Eindstand: 6-0, 7-5. Berdych, die al drie keer op Masters toernooien van Nadal won, was de eerste speler dit toernooi die meer dan de helft van de punten op zijn eigen eerste service tegen Nadal kon behouden.

De winning-streak van Nadal op gravel staat inmiddels op 67 partijen. Hij kan daarnaast de eerste speler sinds Ilie Nastase ('71-'73) worden die het toernooi in Monaco drie keer op rij wint.

Kat doorkruist Frankrijk op zoek naar baasjes

Icoon Opmerkelijk De kat Mimine heeft dertien maanden door Frankrijk gereisd om haar baasjes terug te vinden. Het drie-jarige beestje heeft in totaal 800 kilometer afgelegd van Bordeaux naar La Meuse. Het is onduidelijk of de kat gebruik gemaakt heeft van transportmiddelen.

Het dier verdween maart vorig jaar. De baasjes waren verhuisd toen de kat weggelopen was, waardoor het dier het huis niet meer kon vinden. Dinsdag dook het dier opnieuw op in de nieuwe woonplaats van de baasjes. "We zijn er zeker van dat het Mimine is. Haar vacht en haar gedrag is hetzelfde en de kinderen hebben het beestje herkend", aldus haar baasje.

Dierenarts en kattenspecialist Marie-Pierre Francois is verbijsterd. "Er is geen enkele wetenschappelijke verklaring. Het is bijzonder merkwaardig dat de poes zo ver gereisd heeft zonder de omgeving te kennen". Toch gelooft de dierenarts het verhaal wel. "Katten kunnen hun zesde zintuig gebruiken. Soms heeft de natuur mooie verrassingen in petto".

Bonden bereiken principe-akkoord met Veolia

Icoon StakingFVN Bondgenoten en CNV Stads- en Streekvervoer hebben zaterdag een principe-akkoord bereikt met de Limburgse streekvervoerder Veolia. Dat hebben woordvoerders van beide bonden bekendgemaakt.Kern van het akkoord is een loonsverghoging van 3 procent dit jaar. Verder is afgesproken dat de arbeidsongeschiktheidspremie voor rekening komt van de werkgever en dat het bedrijf niet meer externe krachten mag inhuren dan tot een maximum van 15 procent van het totale aantal werknemers.

De aangekondigde acties in het streekvervoer van maandag, zullen wat betreft Limburg waarschijnlijk worden opgeschort als de leden dit weekeinde instemmen met het akkoord. Veolia komt met het akkoord tegemoet aan het ultimatum dat de bonden hadden gesteld aan de vier grootste streekvervoerders Connexxion, Arriva, Hermes en Veolia. Vrijdag nog lieten de bedrijven weten het ultimatum naast zich neer te leggen.

Veolia is toch bereid geweest het belang van het personeel en de reiziger in te zien, aldus CNV-onderhandelaar Syb Kusters. Zowel FNV Bondgenoten als CNV hopen dat ook de drie andere vervoerders tot akkoorden bereid zijn.

Mario klust bij

Super Mario heeft vele games op zijn naam staan en ze verkopen allemaal redelijk tot zeer goed. Het lijkt er echter op dat Mario hier niet genoeg mee verdient en bij moet klussen om zijn Princess Peach te onderhouden.

Onlangs verscheen Mario namelijk op een verpakking pasta. Hij deed het echter wel onder een pseudoniem: Marco. Dit waarschijnlijk om belastingtechnische redenenen.

British Airways censureert film vanwege concurrent

Icoon OpmerkelijkLuchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft de meest recente James Bond-film, Casino Royale, gecensureerd. Niet vanwege overmatig geweld, seks of 'bad language', maar omdat de concurrent erin te zien is. Of specifieker: de baas van de concurrent.

In het Bond-debuut van Daniel Craig speelt Richard Branson, chairman van de Virgin Group, moederbedrijf van onder andere vliegmaatschappij Virgin Atlantic, een kleine cameo: in een scene op de luchthaven van Praag is hij enkele seconden te zien in een pose die erop duidt dat hij door de douane wordt onderzocht. Passagiers van BA zullen hem echter niet te zien krijgen: hij is er doodleuk uitgeknipt.

De excentrieke zakenman mocht in de Bond-film figureren omdat hij een toestel van zijn maatschappij ter beschikking stelde aan de filmmakers voor een opname op de luchthaven van Praag. Dat vliegtuig, een Airbus A340-600, is overigens ook niet volledig door de censuur van British Airways gekomen. De zo bekende rode Virgin-staart is in de BA-cut onherkenbaar.

Moslims willen kruizen weg uit kerken

Islamitische groepen eisen dat kruizen uit de kerken van Irak worden gehaald. Doen ze dat niet, dan worden de gebouwen platgebrand. Dat dreigen onbekende groeperingen.

De Chaldeeuwse Kerk en de H.H. Petrus en Pauluskerk in Bagdad kregen de boodschap binnenkort te worden vernietigd als ze de kruizen niet zeer snel verwijderen. Een bisschop vertelt dat al vele kerken gedwongen zijn de kruizen van de daken te verwijderen. Enkele fanatieke moslims klauterden zelfs op de daken om de kruizen eigenhandig te weg te halen.

Ook adviseren de islamieten christenen niet zichtbaar een kruisje te dragen. Om het geweld helemaal uit te bannen adviseren de moslims de christenen zich te bekeren. De bisschop van Bagdad spreekt van een onhoudbare situatie.

kerk
Zit de Chaldeeuwse kerk binnenkort zonder kruis?

Metallica als naam toch wel toegestaan

Icoon Weird De Zweedse moeder Karolina Tomaro mag haar dochtertje toch wel 'Metallica' noemen. De Belastingdienst begon een juridische strijd om de naam aan te vechten, maar heeft nu besloten de rechtszaken te staken. "Fantastisch, dit voelt heerlijk", aldus de moeder die haar dochter vernoemd heeft naar haar favoriete rockband.

Eerst leek de naam mogelijk te zijn, omdat de rechter dat had besloten. De autoriteiten besloten de uitspraak echter te negeren en gingen in hoger beroep. De naam zou teveel lijken op het woord metaal. Maandenlang juridisch getrouwtrek volgde, maar na het staken van de gerechtelijke procedures mag de baby nu definitief haar naam houden. Overigens heet ook een andere baby in Zweden Metallica.

De ouders overwogen naar het buitenland te verhuizen, maar dit was niet mogelijk omdat de baby eerst geen paspoort kreeg met de naam Metallica. "We hebben ook heel wat reacties en steun uit het buitenland gekregen. Mensen stelden voor om naar hun land te verhuizen", aldus Tomaro. Ze kunnen nu wel een paspoort aanvragen, maar het babytje zal opgroeien in het Zweedse Kungälv.

'Game-divisie Microsoft is een ramp'

Investeringsadviseur Roger Ehrenberg gelooft niet dat het avontuur dat Microsoft is aangegaan door in de videogame-markt te stappen erg succesvol is. Hij vindt zelfs dat ze hun hele strategie moeten aanpassen om de huidige trend te doorbreken. Hij baseert zich hiervoor op cijfers van Microsofts jaarrekening die een verlies van 5,4 miljard US Dollar op de gamedivisie laat zien.

"Microsoft needs to take a long, hard look at its gaming strategy: and, in fact, its entire H&E [Home and Entertainment] strategy. At what point, regardless of its virtually endless financial resources, does it say 'enough is enough'?"

De focus van MS op hardcore gamers zal ze waarschijnlijk de kop gaan kosten. Ehrenberg stelt dan ook voor dat ze een voorbeeld zouden moeten nemen aan Nintendo en op een breder publiek moeten mikken.

Opvallend is wel wat Ehrenberg als maatstaf van het succes van een console neemt. Volgens hem is het aantal EA-games dat er op uitkomt bepalend voor het succes, iets waar X360 tot nog toe geen klagen over heeft gehad.

Twee keer in één minuut aan dood ontsnapt

Icoon VervoerEen bestuurder van een auto is in één minuut tijd twee keer aan de dood ontsnapt. De man reed over de spoorwegovergang op de Kelperweg in het Limburgse Leveroy toen hij door twee treinen werd aangereden. De automobilist verklaarde dat de spoorbomen niet dicht gingen en dat hij het tegenlicht van de knipperlichten niet had gezien.

Hij reed op spoorwegovergang toen de eerste trein aankwam. Hij kon een botsing niet meer voorkomen en belandde met zijn wagen op het andere spoor. De man slaagde erin de auto te verlaten, voordat een andere trein met hoge snelheid op zijn voertuig inreed. Hierbij sleurde de trein de auto driehonderd meter mee. De gehele voorkant van de wagen werd verpletterd. De railbeheerder en de politie onderzoeken wat de precieze toedracht van het ongeluk is. Het is niet bekend of de spoorbomen echt gehaperd hebben.
Met dank aan maan_man voor de submit.

Clijsters niet naar US Open

Kim Clijsters zal dit jaar niet deelnemen aan de US Open. Dat maakte de Belgische vandaag op haar website bekend.

Clijsters, die aan haar laatste jaar als professional bezig is, maakte eerder al bekend niet deel te nemen aan Roland Garros. Ze wil zich volledig richten op Wimbledon, maar ook daarvan heeft Clijsters geen hoge verwachtingen. "In Wimbledon overweeg ik ook te dubbelen (eventueel gemengd dubbel). Op die manier hoop ik wat langer op mijn laatste grandslamtoernooi te kunnen blijven", aldus de voormalig nummer één van de wereld. De echte motivatie lijkt echter te ontbreken."Ik ben ondertussen ook weer begonnen met trainen. De goesting is er nog niet helemaal. Ik ga vooral naar de resterende toernooien omdat ik dat aan die mensen heb beloofd."

Clijsters zal op 14 juli, een week na Wimbledon, trouwen met haar verloofde Brian Lynch. Daarna speelt ze waarschijnlijk nog twee kleinere toernooien om vervolgens haar carrière te beëindigen.

Nero doet niet onder voor Dante in DMC4 screens

De hoofdpersoon van de eerdere Devil May Cry-games stond bekend om z'n arrogante houding, bijdehante opmerkingen en totaal gebrek aan angst voor alles wat ook maar enigzins demonisch lijkt.

Toen er werd aangekondigd dat niet Dante maar Nero de hoofdrol in de nieuwe Devil May Cry zou vervullen, werd hier in eerste instantie sceptisch op gereageerd. Hoe kan iemand nu Dante doen vergeten? Wel, onderstaande screens doen vermoeden dat de kwaliteiten die Dante zo geliefd maakten ook in Nero aanwezig zijn, en misschien zelfs in hogere mate.Geen foto van extreem gevaarlijke ontsnapte

Icoon MisdaadJustitie weigert een foto van een extreem gevaarlijke ontsnapte gevangene te tonen. De man vluchtte woensdag uit de gevangenis, maar uit privacyoverwegingen worden geen kiekjes van Gabriel Da C. vrijgegeven.

Arrestatieteam
De 1.87 meter lange man ontsnapte uit de gevangenis van Zoetermeer toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De politie waarschuwt iedereen de man niet te benaderen. Helaas weet niemand hoe Gabriel eruit ziet. Het is alleen bekend dat het om een 26-jarige negroïde man gaat met zwart haar. De politie denkt dat de man in Rotterdam verblijft. Ze waarschuwt dat alleen een zwaarbewapend arrestatieteam de ontsnapte mag aanhouden.

Bevolkingsgroep
In eerdere gevallen besloot de politie wel foto’s van gevaarlijke ontsnapte criminelen te verspreiden, maar dit keer telt de privacy van Gabriel Da C. zwaarder. De PVV in de Tweede Kamer reageert woedend en eist dat een foto van de man openbaar wordt gemaakt, al was het alleen maar om niet een complete bevolkingsgroep in het verdachtenbankje te zetten.

Met dank aan Bas028 voor de submit.

Goodfellas beste film van afgelopen 25 jaar

FilmVolgens het Nederlandse filmjournaille is het maffia-epos 'Goodfellas' de beste film van de afgelopen kwart eeuw. De filmjournalisten kozen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF), de tien beste films uit deze periode.

Op een gedeelde tweede plek zetten de critici de fantasyfilm 'Donnie Darko' en de psychologische thrillers 'Fight Club' en 'Memento'. De derde plaats is voor 'The Silence Of The Lambs'.

Volgens de KNF zijn beroepscritici net gewone filmliefhebbers. De titels die door de critici het meest werden genoemd, staan namelijk ook zeer hoog genoteerd in de waarderingslijsten van de gezaghebbende filmwebsite Internet Movie DataBase (IMDB). Wel benadrukten veel critici dat het eigenlijk ondoenlijk is om één favoriete film te kiezen.

De gehele top tien wordt woensdag met een toelichting gepubliceerd in een speciale bijlage van de Filmkrant.


Alex inzetbaar tegen Utrecht

PSV kan morgen, in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, weer beschikken over Alex. Tijdens de training vandaag is gebleken dat de Braziliaanse verdediger voldoende hersteld is van de blessure aan zijn hamstring.

Alex liep de kwetsuur een aantal weken geleden op in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Zonder de Zuid-Amerikaan verspeelde PSV veel punten in de competitie. Afgelopen dinsdag keerde Alex terug uit zijn vaderland, waar hij revalideerde.

Minister Vogelaar wil debat over islam

PvdA-minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie wil dat er in Nederland een debat op gang komt over de positie van de islam in onze samenleving. Ze hoopt dat op die wijze Geert Wilders de wind uit de zeilen kan worden genomen. De bewindsvrouw zei dat gisteren op een PvdA-bijeenkomst in Amsterdam.

Volgens Volgelaar bestaat er nog altijd ''een taboe'' over de positie van de islam in de samenleving. ''Ik denk dat we daar onvoldoende antwoord op hebben. Wilders bespeelt feilloos de angst van mensen voor de islam. Die kans hebben wij hem gegeven omdat we tot op heden om dat debat heen lopen. Ik heb me heilig voorgenomen om het over de positie van de islam te hebben.'' Vogelaar benadrukte al vast wel dat in een land met één miljoen islamieten, ruimte moet zijn voor de islam

De minister zegt op de gedachte voor een islamdebat te zijn gekomen vanwege de door Wilders geïnitieerde discussie over het boerkaverbod en de dubbele nationaliteit. ''Dat zijn maar symbolen, daar gaat het in feite helemaal niet over. Het gaat om de angst van mensen voor de islam.''

[IRL] Uitslag Japan 300

Tony Kanaan heeft de IRL-race op Twin Ring Motegi gewonnen. De Braziliaan bleef Dan Wheldon een halve seconde voor.

Helio Castroneves startte vanaf pole en nam direct de leiding. Na een korte gele vlag-periode wist Wheldon naar Castroneves te rijden en hem binnendoor te passeren. Castroneves bleek problemen te hebben met de wegligging van zijn wagen, want niet veel later werd hij ook ingehaald door Kanaan.

Wheldon wist door een prima pitstop zijn leiding verder uit te bouwen,, maar halverwege de race wist Kanaan toch aansluiting te vinden. De twee leiders reden een moordend tempo en reden het halve veld op een ronde achterstand. Bij een momentje met achterblijvers moest Wheldon van het gas, wat Kanaan de gelegenheid gaf de leiding te pakken.

Achterblijver Marco Andretti deed zijn best om de leiders ruim baan te geven, maar klapte daarbij in de muur. Tijdens de caution die volgde, maakten zowel Wheldon als Kanaan hun laatste pitstops. Sam Hornish jr. en Scott Dixon namen de kopposities over, maar het was niet duidelijk of zij genoeg brandstof aan boord hadden om de race uit te rijden.

Slechts vijf ronden voor de finish moest zowel Hornish jr. als Dixon toch nog naar de pits voor benzine, wat de racewinst aan Kanaan gaf. Wheldon deed nog een poging om de Braziliaan te passeren, maar Kanaan hield de deur dicht en reed naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand/uitvalreden
1Tony Kanaan Team 7-Eleven200  
2Dan Wheldon Target Chip Ganassi200 + 0.4828 sec
3Dario Franchitti Canadian Club200 + 11.5538
4Scott Dixon Target Chip Ganassi200 + 12.5795
5Sam Hornish Jr Penske199 + 1 ronde
6Scott Sharp Patron Sharp Rahal Letterman199 + 1 ronde
7Helio Castroneves Penske199 + 1 ronde
8Jeff Simmons Rahal Letterman Ethanol199 + 1 ronde
9Tomas Scheckter Vision199 + 1 ronde
10Buddy Rice Dreyer & Reinbold199 + 1 ronde
11Danica Patrick Motorola198 + 2 ronden
12Darren Manning ABC Supply/AJ Foyt198 + 2 ronden
13AJ Foyt IV Vision197 + 3 ronden
14Sarah Fisher Dreyer & Reinbold197 + 3 ronden
15Ed Carpenter Vision192 + 8 ronden
16Marco Andretti NYSE Group134 crash
17Vitor Meira Delphi Panther50 handling
18Kosuke Matsuura Panasonic Panther0 crash

[F3] Uitslag race 1 Hockenheim

Sebastien Buemi heeft de eerste race van het seizoen gewonnen in de F3 Euroseries. Op de Hockenheimring bleef hij Nico Hülkenberg en Franck Mailleux voor. Renger van der Zande wist als vierde over de streep te komen, terwijl Yelmer Buurman beslag legde op de achtste plaats.

Pos.CoureurTeamTijd
1Sebastien BuemiASL Mücke Motorsport39:47.412
2Nico HülkenbergASM Formule 3+ 3.935
3Franck MailleuxManor Motorsport+ 7.802
4Renger van der ZandePrema Powerteam+ 10.643
5Romain GrosjeanASM Formule 3+ 11.137
6Edoardo MortaraSignature-Plus+ 19.014
7Jean Karl VernaySignature-Plus+ 19.640
8Yelmer BuurmanManor Motorsport+ 22.996
9Dani ClosSignature-Plus+ 23.949
10Kamui KobayashiASM Formule 3+ 24.577
11James JakesManor Motorsport+ 31.374
12Harald SchlegelmilchHS Technik+ 39.901
13Tim SandtlerJo Zeller Racing+ 40.288
14Michael HerckBas Leinders JRT+ 47.273
15Cyndie AllemannManor Motorsport+ 48.276
16Michael PatriziPrema Powerteam+ 49.718
17Sergey AfanasievHBR Motorsport+ 56.329
18Marco HolzerAM-Holzer Rennsport+ 57.655
19Basil ShaabanHBR Motorsport+ 1:04.739
20Filip SalaquardaHBR Motorsport+ 1:07.579
21Edoardo PiscopoASL Mücke Motorsport+ 1 ronde
-Yann ClairaySignature-Plus+ 13 ronden

Haloid

ZOMG my fellow gamers! Als je net zoals ik opgewonden raakt van brute actie, dan zit je bij deze lof goed! Nintendo en Microsoft zijn elkaars vriendjes geworden, min of meer. Zo heb je de console combo Wii60 en is Rare voor Microsoft gaan werken. Maar fanboyism is sterker dan welke consoleknuffelaar ter wereld. Gelukkig heeft dat zijn voordelen, zo krijgen we namelijk mooie filmpjes zoals deze te zien:

Castro hervat officiële werkzaamheden

Icoon Buitenlands De Cubaanse leider Fidel Castro heeft vrijdag gesprekken gevoerd met een hoge Chinese delegatie, meldde de BBC zaterdag. Het zouden de eerste officiële werkzaamheden zijn van Castro sinds hij vorig jaar juli een operatie onderging aan zijn ingewanden.

Fidel Castro droeg destijds de macht tijdelijk over aan zijn broer Raul. De afgelopen weken begon Fidel zich volgens de BBC al steeds meer te bemoeien met staatszaken en Fidels vriend, de Venezolaanse president Hugo Chávez zei onlangs dat Castro "bijna volledig is hersteld". Beelden van de ontmoeting zijn niet vrijgegeven.

[MotoGP] Pole voor Rossi

Bij de Grand Prix van Turkije heeft de Italiaan Valentino Rossi de pole position in de MotoGP gepakt.

De vijfvoudig wereldkampioen was op het Istanbul Park Circuit 0,15 seconde sneller dan teamgenoot Colin Edwards. De Spanjaard Dani Pedrosa reed de derde tijd en was met zijn Honda 0,18 seconde langzamer dan Rossi.

In de 250cc klasse pakte de Italiaan Andrea Dovizioso pole. Hij bleef de leider in het algemeen klassement, de Spanjaard Jorge Lorenzo, de baas. Alvaro Bautista eindigde als derde in de kwalificatie op ruim 0,9 seconde van Dovizioso.

In de 125cc-klasse werd de pole position opgeëist door de Italiaan Mattia Pasini. Hij reed op zijn Aprilla ruim 0,2 seconde sneller dan de Spanjaard Hector Faubel. Simone Corsi uit Italië completeerde de topdrie; hij eindigde op bijna 0,6 seconde van zijn landgenoot.

Zo lief

Na alle moord en doodslag, al die prutsers die niet kunnen fietsen, skateboarden of autorijden is het tijd voor iets wat een tijdje niet langs is gekomen.

Je voelt het al aankomen het is ''aaaaah wat lief'' tijd, 5 minuten lang foto's  van allemaal te lieve beestjes en dat allemaal met een heel fijn relaxt muziekje.

Nederlands succes in Portugal

Badmintonster Judith Meulendijks is er in geslaagd om zich voor de halve finales van de Portugese Open in Caldas da Reinha te kwalificeren. Ook in het gemengd dubbelspel was er succes voor Nederland.

Meulendijks won in de kwartfinale van Kristina Ludikova uit Tsjechië (21-9, 21-10). Om zich te plaatsen voor de finale, zal de Nederlandse moeten winnen van Jill Pitard (Eng). Deze wedstrijd wordt later vandaag nog gespeeld.

Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen wisten zich in het dubbelspel te plaatsen voor de halve finales. Het duo wist in de kwartfinale van het Zweedse tweetal Hurskainen/Wengberg te winnen (21-18, 23-21).

EU bezorgd over Nederlandse begroting

Icoon Economie De ministers van Financiën van de eurolanden hebben hun zorgen geuit over de Nederlandse overheidsfinanciën. Dat heeft minister van Financiën Wouter Bos gemeld na een EU-vergadering vrijdag en zaterdag in Berlijn.

De Raad van Ministers stelt dat de financiële situatie van Nederland in 2007 verslechtert. Zo dreigt het begrotingstekort van de rijksoverheid boven de 1 procent uit te komen. Dat is veel hoger dan de 0,2 procent waar het Nederlandse kabinet eerder vanuit ging.

Bos heeft gepoogd de ministers gerust te stellen. Hij vindt dat de problemen wel meevallen. Hij stelt dat Nederland nog altijd binnen het langetermijndoel blijft van 0,5 tot 1 procent begrotingstekort. "Bovendien ziet de begroting voor 2008 er al beter uit dan die van 2007", zo wist Bos te melden.

Mogelijk vertrek Van der Vaart bij HSV

Er is een kans dat Rafael van der Vaart na dit seizoen zal vertrekken bij Hamburger SV. De international van het Nederlands Elftal heeft dit in 'Die Welt' laten weten. Het huidige contract van de middenvelder loopt nog tot 2010 door.

"In deze wereld moet je nooit nooit zeggen. Alles kan heel snel gaan, ik kan niet zeggen of ik blijf. Wat als mijn droomclub komt met een aanbieding?", liet Van der Vaart weten. Afgelopen week werd bekend dat Franz Beckenbauer, voorzitter van Bayern München, geïnteresseerd zou zijn in de diensten van de Nederlander. Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat Der Rekordmeister naar de diensten van de speler hengelt. Ook Valencia CF, Sevilla FC, Tottenham Hotspur en Everton zouden de voormalig speler van Ajax aan willen trekken

Van der Vaart: "Het is mooi dat persoonlijkheden als Beckenbauer en Hitzfeld zulke mooie dingen over je zeggen, maar daarover heb ik tot nu toe alleen maar in de krant gelezen. Er is absoluut geen contact met Bayern München geweest."

Federer naar finale Monte Carlo

Roger Federer heeft zich met een 6-3, 6-4 overwinning op Juan Carlos Ferrero geplaatst voor de finale van het Masters toernooi in Monaco. In de finale speelt de 25-jarige Zwitser tegen de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Tomas Berdych.

In de eerste set kwam Ferrero nog een break voor te staan. Federer stelde echter snel orde op zaken en ging in het vervolg van de wedstrijd 3x door de service van de Spanjaard heen. Het leverde hem wederom een korte wedstrijd op, in 76 minuten was de klus geklaard.

Als vanmiddag ook Nadal de finale weet te behalen gaan Federer en Nadal het voor de vijfde keer op gravel tegen elkaar opnemen. De onderlinge stand op gravel is 4-0 in het voordeel van Nadal. Vorig jaar ging de finale ook tussen Federer en Nadal. Nadal won toen in vier sets, dat zal dit jaar niet nodig zijn. De finale is dit keer Best-of-Three.

[DTM] Uitslag kwalificatie Hockenheim

Zojuist is op het circuit van Hockenheim de kwalificatie van de eerste DTM-race van 2007 verreden. Bruno Spengler wist zich als eerste te kwalificeren in zijn Mercedes AMG. Op korte afstand volgen Martin Tomczyk in zijn Audi Abt en Paul di Resta in zijn Mercedes AMG.

De volledige uitslag

#CoureurMerkTijdRonden
1Bruno SpenglerMercedes AMG1.34.3695
2Martin TomczykAudi Abt1.34.4465
3Paul di RestaMercedes AMG1.34.4495
4Matthias EkstromAudi Abt1.34.6014
5Tom KristensenAudi Abt1.34.6815
6Timo ScheiderAudi Abt1.34.6864
7Mika HakkinenMercedes AMG1.34.7745
8Daniel la RosaMercedes AMG1
9Bernd SchneiderMercedes AMG1.34.8776
10Alexandros MargaritisMercedes AMG1.34.8956
11Mike RockenfellerAudi Abt1.34.9786
12Susie StoddartMercedes AMG1.35.1076
13Jamie GreenMercedes AMG1.35.1805
14Gary PaffettMercedes AMG1.35.3696
15Christian AbtAudi Abt1.35.4076
16Mathias LaudaMercedes AMG1.35.4119
17Adam CarrollAudi Abt1.35.4668
18Alexandre PrematAudi Abt1.35.5076
19Lucas LuhrAudi Abt1.35.5598
20Vanina IckxAudi Abt1.36.6917

Leerlingen 'gereinigd' met koeienzeik

Icoon ShockingOnderwijzers op een school in het westen van India hebben leerlingen uit de onderste lagen van de bevolking met koeienurine besprenkeld om hen ritueel te reinigen en van het kwade te verlossen. Dat gebeurde op last van het schoolhoofd, meldde The Times of India zaterdag.

Volgens de Indiase krant werden de twee onderwijzers na boze klachten van ouders opgepakt. Ze zijn op borgtocht vrij. De leerlingen die het ritueel moesten ondergaan voelen zich vernederd, ondanks dat de koe een van de heiligste dieren binnen de Hindoe-cultuur in India is.

Het kastenstelsel, de onderscheiding tussen de verschillende sociale lagen, is officieel afgeschaft in India, maar speelt in de praktijk nog een belangrijke rol in het dagelijkse leven. De 'laagste' groep is die van de kastenlozen, de onaanraakbaren. Deze circa 160 miljoen mensen doen vaak het vuile werk van de maatschappij en staan bloot aan vernederingen.


Zeikerd...

Famitsu Awards voor 2006

Waar de meeste websites en magazines al lang en breed klaar zijn met de terugblikken en awards voor 2006 heeft de Famitsu pas net bekend gemaakt. Het Japanse gamesmagazine heeft de volgende categorien met winnaars:

Game of the Year
Final Fantasy XII (PS2)
Pokemon Diamond & Pearl (NDS)

Beste nieuwkomer
Blue Dragon (X360)

Grootste hit
Pokemon Diamond & Pearl (NDS)

Beste innovatie
Wii Sports (Wii)

Beste terugkeer
New Mario Bros (NDS)

High Performance award
Zelda: Twilight Princess (Wii)

Beste verhaalvertelling
Yakuza (PS2)

Beste design
Okami (PS2)

Beste multiplayer
Monster Hunter 2 (PS2)

Outstanding achievement, handheld
Metal Gear Solid Portable Ops (PSP)

Outstanding achievement,RPG
Persona 3 (PS2)

Belangrijkste persoon
Hironobu Sakaguchi (Mistwalker (Blue Dragon))

Character van het jaar
Mario

Bedrijf van het jaar
Nintendo


Eén van de winnaars van een award, Blue Dragon

Pokémon Diamond & Pearl launchdatum en screens

De Japanners mogen er al een tijdje van genieten en de VS kunnen er morgen mee aan de slag, maar wij moeten hier nog even wachten. Pokémon Diamond en Pearl zullen onze harten pas op 26 juli verblijden. De game is (zoals gewoonlijk) al een hit in Japan en waarschijnlijk gaat de nieuwe Pokémon het ook in Europa weer goed doen.

Het einde van de enorm succesvolle serie lijkt dus nog steeds niet in zicht, en jullie weten het, Gotta Catch 'em all!


Bedrijf komt met sekspop voor honden

Ook honden hebben hun behoeften en daar springt een bedrijf uit Frankrijk nu op in. Het bedrijf heeft de 'Hotdoll' ontwikkeld: een pop in de vorm van een hond, waar de mannelijke viervoeters zich op kunnen uitleven.

Het bedrijf hoopt dat honden zich hierdoor niet meer vergrijpen aan onschuldige teefjes of de benen van hun baasjes en nietsvermoedende voorbijgangers. Volgens de ontwerper van de sekspop zijn castratie en/of medicijnen geen passende middelen om de honden in bedwang te houden.

Het seksspeeltje voor honden is verkrijgbaar in twee maten. Het is gemaakt van rubber, zodat de hond goed grip houdt. De makers adviseren de eigenaars van de honden de Hotdoll na gebruik grondig te reinigen.

Hotdoll
Hond leeft zich uit op de Hotdoll

IJshockeyers Oranje blijven in divisie B

De Nederlandse ijshockeyers zijn veilig. Zij blijven actief in de eerste divisie van het ijshockey. Oranje versloeg op het wereldkampioenschap voor B-landen in het Chinese Qiqihar gastland China met forse cijfers, 9-3.

De laatste wedstrijd werd met 9-3 gewonnen. De treffers voor Oranje werden gemaakt door Bradley Smulders (3), Marcel Kars (2), Jamie Schaafsma, Matt Korthuis, Diederick Hagemeijer en Bob Teunissen. China is door het verlies gedegradeerd.

Nederland staat vijfde in de poule en kan niet meer degraderen. Nederland kan zelfs nog vierde worden. Estland staat nu vierde met hetzelfde aantal punten, maar heeft een slechter doelsaldo. Estland treedt nog aan tegen Polen.

De strijd om de eerste plaats in de poule gaat tussen Frankrijk (10 punten), Kazachstan (9 punten) en Polen (8 punten). Frankrijk en Kazachstan spelen vandaag nog tegen elkaar.

Krajicek voorkomt degradatie

Het Nederlandse damesteam degradeert niet uit de Fed Cup. Tegen Estland werd een beslissende 2-0 voorsprong genomen.

Michaëlla Krajicek won de tweede partij tegen de Estse Margit Ruutlel met 6-2, 7-5. Dankzij de 2-0 voorsprong op Estland blijft Nederland actief in de Europese/Afrikaanse zone van de Fed Cup.

Eerder op de dag won Nicole Thijssen haar partij overtuigend met 6-1, 6-1. Het dubbelspel wat later op de dag plaatsvindt maakt niet meer uit voor de zege.

'PSV met Alex tegen FC Utrecht'

De kans is groot dat Alex komend weekend, in de wedstrijd tegen FC Utrecht, zijn rentree op de Nederlandse velden zal maken. Toch zal de speler van PSV tot zaterdag moeten wachten. Dan wordt namelijk pas besloten of de Braziliaan ook daadwerkelijk in actie komt.

"Wat ik zie op de training is dat hij fit oogt", aldus Ronald Koeman, trainer van PSV. "Hij is ook een paar kilo kwijtgeraakt, dat heeft vast te maken met de warmte in Brazilië. Hij was klaar voor de groepstraining en heeft ook meegespeeld in het partijspel."

Ondanks de positieve woorden van Koeman, is het nog niet zeker of Alex daadwerkelijk zal spelen. "Een trainingspartij is altijd nog anders dan dat het om het echt gaat. Het was wel de volgende stap en die heeft hij goed doorstaan. Als Alex fit is, staat hij in de basis."

Alex speelde sinds 11 maart geen wedstrijd meer in de Eredivisie. De reden hiervoor was een blessure aan zijn hamstring. Voor het herstel reisde de verdediger af naar Brazilië, waarvan hij eerder deze week weer terugkeerde. Opvallend feit is de neerwaartse tendens waarin PSV terecht kwam toen de Braziliaanse verdediger niet aanwezig was. Een voorsprong van elf punten op de concurrentie werd langzaam maar zeker uit handen gegeven.

Dronken buschauffeur van de weg geplukt

Een ladderzatte buschauffeur van Connexxion heeft gisteren zijn ronde gereden met passagiers aan boord. Tijdens de wilde rit wilde de zatlap slingerend van Amsterdam naar Zaandam rijden, waarbij hij door de politie werd klemgereden.

De passagiers waren bang dat ze de dollemansrit niet zonder kleerscheuren zouden doorstaan. De heer Oosterling, die ook de dolle rit heeft overleefd, vertelt hierover: "We stonden in het gangpad om ons aan de stoelen vast te houden, zodat we niet omvielen. Het was levensgevaarlijk zoals die bus aan het slingeren was."

De meeste passagiers kozen eieren voor hun geld en stapten ver voor Zaandam al uit. Deze reizigers belden gelijk de politie op. Een man die net voor Zaanstad was ingestapt, was dolgelukkig toen hij veilig de bus wist te verlaten.

Volgens de slachtoffers was de chauffeur zo dronken, dat hij niet meer in staat was de knoppen te bedienen. Zo wist hij niet meer hoe de deuren open en dicht gingen. Hij sloeg maar een beetje met zijn vuist op de knoppen, in de hoop dat hij vanzelf de goede knop zou aanraken.

De man wilde de bus niet vrijwillig verlaten, zodat enkele potige agenten de man van zijn stoel moesten trekken. De nathals bleek meer dan 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, wat bijna vijf keer zoveel is als toegestaan. Het is meer dan het dubbele van het promillage dat nodig is iemands rijbewijs in te vorderen.

Busmaatschappij Connexxion geeft toe dat het een chauffeur van hen is die te diep in het glaasje heeft gekeken. "Het is er helaas een van ons. Dit is natuurlijk schandalig en we zullen de man ontslaan. Gelukkig is dit voor ons een incident."

[AGR] Vierhouten zal pijn verbijten

Aart Vierhouten zal morgen toch aan de start van de Amstel Gold Race verschijnen. Dit is enigszins opvallend te noemen, aangezien de renner van Skil-Shimano een aantal barstjes in de onderste ribben heeft zitten.

Vierhouten hield deze blesure over aan een val tijdens Gent-Welvegem. Dit gebeurde tijdens de afdaling van de Kemmelberg. De Nederlander heeft laten ook laten weten dat hij op eigen verantwoording deel zal nemen aan de Nederlandse wielerronde. "Het doet nog verschrikkelijk veel pijn, maar ik heb na de laatste training toch besloten te rijden. Ik denk dat ik, ondanks mijn blessure, toch van belang kan zijn voor de ploeg. Het gaat hier om de Amstel Gold Race en dat is voor Nederlandse renners toch iets bijzonders."

Door deze kwetsuur stapte Vierhouten vorige week, tijdens Parijs-Roubaix, van zijn fiets. Skil-Shimano treedt zondag met een aantal renners die iets kunnen gaan laten zien. "We hebben vijf renners die een rol van betekenis kunnen spelen. Voor mij is dat deze keer alleen niet weggelegd, vrees ik", aldus de Nederlander.

Tongzoen eindigt in ziekenhuis

French KissWaar een heftige French kiss al niet toe kan leiden. Een Israëlische vrouw heeft tijdens een tongzoen een stukje van de tong van haar vriendje afgebeten. De man moest naar het ziekenhuis, waar artsen het stukje tong weer hebben aangehecht.

In een verklaring liet het ziekenhuis weten de de man die gewond raakte bij "het gepassioneerd kussen van zijn vriendin" weer naar huis kon na een korte operatie. Hij kreeg van artsen wel het advies om langzaam koude drankjes te nuttigen en totdat de wond is genezen "natte kussen te vermijden".

Leegloop dreigt bij Arsenal

Er is een kans dat een deel van de selectie van Arsenal zal vertrekken. De oefenmeester van de club, Arsène Wenger, weigerde namelijk zijn handtekening onder een vernieuwd contract te zetten. De oefenmeester is niet te spreken over de manier waarop David Dein zijn congé kreeg.

Door het plotselinge ontslag van Dein is er zelfs een kans dat Wenger, ondanks zijn doorlopende contract, volgend seizoen niet meer op de bank zit. De Brit was tot voor kort vice-voorzitter van Arsenal en is een goede vriend van de Franse trainer. Mocht het zo zijn dat de Franse trainer bij The Gunners zal vertrekken, dan zullen een aantal spelers zijn voorbeeld volgen. De namen van Thierry Henry, William Gallas, Cesc Fabregas, Emanuel Adebayor en Gael Clichy zijn inmiddels al gevallen.

In 1996 werd Wenger door Dein aangetrokken. Sinds die tijd is Arsenal langzaam maar zeker opgeklommen tot een topclub op het Europese platform. De vice-voorzitter kwam in de problemen toen hij verwoedde pogingen deed om Stan Kroenke aan de top van de Londense club probeerde toe te voegen. De 'deal' die hier aan vast zat, een bedrag van 957 miljoen euro, viel bij de overige directieleden verkeerd. De Amerikaanse zakenman zou op die manier 9,9% van de aandelen van de club in handen hebben. Daarom nam de directie een drastisch besluit. Toen Dein afgelopen maandag toeschouwer was bij de reserves van Arsenal werd zijn ontslag gerealiseerd.

Toen Wenger hoorde dat Dein niet meer terug hoefde te komen reageerde hij als volgt: "Dit is een droevige dag voor de club. Een enorme ontgoocheling, want we werkten al die tijd heel goed samen. David had bovendien een enorm aandeel in de successen van de voorbije tien jaar. Rood en wit zijn de kleuren van zijn hart."

"Wij hebben een man verloren met intelligentie, klasse en competentie. Iemand die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Arsenal. Het is een flinke teleurstelling en een groot verlies. David heeft altijd keihard gewerkt voor Arsenal en heeft de club in zijn hart zitten", vervolgde de Fransman. Wenger liet overigens weten dat hij zijn huidige contract, wat nog tot de zomer van 2008 doorloopt, gewoon uit zal dienen.

Ajax-spits Huntelaar betrokken bij aanrijding

Icoon VoetbalKlaas Jan Huntelaar is gistermiddag betrokken geweest bij een aanrijding op de A2. De aanvaller van voetbalclub Ajax reed naar huis na een training. Bij de botsing waren twee andere automobilisten betrokken.

De 23-jarige Huntelaar werd tijdens filevorming van achteren aangereden waarna zijn auto doorschoot op zijn voorganger. De spits van Ajax hield aan de aanrijding alleen lichte nekklachten over en een bloeduitstorting op zijn voorhoofd.

De blessures zijn niet zo erg dat hij morgen niet inzetbaar is in de competitiewedstrijd tegen Sparta.

Met dank aan snietmanen en SuperHarregarre voor de submit.

"Speler als Makaay altijd welkom bij PSV"

Tijdens de wekelijkse persconferentie heeft PSV-coach Ronald Koeman gisteren aangegeven dat Roy Makaay welkom is bij de Eindhovense club.

Hiermee ging hij in op een bericht in het Eindhovens Dagblad. Daarin stond dat de Eindhovense club hoopt de spits van Bayern München komende zomer te kunnen overnemen. Het is echter nog maar de vraag of PSV erin zal slagen de aanvaller los te weken bij de Beierse club. Makaay heeft een doorlopend contract en is nog altijd één van de sterspelers bij Bayern.

"Het hangt er van af of een speler in kwestie weg wil of weg mag bij zijn club. Maar normaal gesproken is een speler van het kaliber Makaay niet haalbaar voor PSV," aldus Koeman.

Wisseltruc tijdens theorie-examen mislukt

Icoon OpmerkelijkHet was leuk bedacht, maar helaas voor een Ghanees trapte de oplettende examinator in Oostende (België) er niet in. De Ghanees had voorafgaand aan een theorie-examen voor zijn rijbewijs gewisseld met een vriend van hem, die de toets eerder al succesvol had afgelegd. De examinator rook echter onraad.

Vlak voordat het examen begon, kreeg de Ghanees zogenaamd last van buikkrampen. Hij kreeg toestemming om naar het toilet te gaan. Een paar minuten later keerde hij terug. De examinator had echter door dat niet de Ghanees zelf terugkwam, maar iemand anders die voor hem door moest gaan.

De examinator haalde de verantwoordelijke van het rijbewijscentrum erbij. Toen de plaatsvervanger van de eerste Ghanees dat in de gaten kreeg, keerde deze - met zogenaamd opnieuw last van buikkrampen - terug naar het toilet. Twee minuten later keerde Ghanees nummer één met een big smile op zijn gezicht weer terug, alsof er niets aan de hand was.

De examinator ging naar het toilet en vond daar een landgenoot van de Ghanees. De mannen bekenden dat ze een wisseltruc hadden uitgevoerd: in de toiletten wisselden ze snel van jas en pet. De Ghanees die oorspronkelijk examen moest doen, mocht dat toch nog doen. Veel haalde het niet uit, hij zakte kansloos. Na het examen werden de twee Afrikaanse mannen door de politie meegenomen.

Eindhoven is onveiligste gemeente

Icoon MisdaadEindhoven is de minst veilige gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de Misdaadmeter die het Algemeen Dagblad jaarlijks samenstelt. De Brabantse stad neemt de eerste plek over van Rotterdam, dat jarenlang als onveiligste gemeente gold. Rotterdam neemt nu de tweede plaats in op de ranglijst, gevolgd door Roermond.

De Misdaadmeter is opgesteld aan de hand van cijfers van 25 politiekorpsen en geeft een overzicht van 37 soorten delicten. Eindhoven staat nu op 1 omdat het aantal woninginbraken, bedreigingen, mishandelingen en gevallen van oplichting gestegen zijn. Landelijk tekent zich bij de meeste delicten juist een daling af. Ten opzichte van 2005 is Nederland een stuk veiliger geworden, zo leert de zesde editie van de Misdaadmeter.

Burgemeester Sakkers van Eindhoven reageert teleurgesteld op de uitkomsten. "Dit is niet leuk. Uit onze onderzoeken blijkt dat mensen zich juist veiliger gaan voelen, maar wij vergelijken ons niet met andere gemeenten. Daarbij blijven wij kennelijk achter." Een woordvoerder voegt toe: "We zijn gestegen omdat de vier grote steden het beter zijn gaan doen. Zij krijgen ook extra subsidie voor veiligheid en leefbaarheid. Wij krijgen die niet, althans niet zoveel."

Er werden landelijk gezien minder auto's opgebroken, vernield of gestolen. Desondanks waren auto-inbraken vorig jaar nog wel het meest voorkomende delict, met 144.448 incidenten. Tegen het landelijke beeld in zijn het aantal gevallen van oplichting en woninginbraak in 2006 toegenomen. Datzelfde geldt voor drugsdelicten.

De veiligste gemeente was vorig jaar Littenseradeel, in de provincie Friesland. Ook de bewoners van het Groningse Ten Boer en Tubbergen in Overijssel hoeven zich weinig zorgen te maken. Zij staan op respectievelijk plaats twee en drie van veilige gemeenten.

Met dank aan DT-PiSanG voor de submit.

Van Basten: "Van Bommel spreekt zichzelf tegen"

Bondscoach Marco van Basten heeft gisteravond in het tv-programma Pauw & Witteman gezegd dat Mark van Bommel zichzelf tegenspreekt. Van Basten reageerde daarmee op een interview van Van Bommel in het weekblad Voetbal International waarin de middenvelder van Bayern München hard uithaalde naar de bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik zou daarover liever persoonlijk met hem praten, maar dat heeft nu geen enkele zin meer," aldus Van Basten.

"Hij komt steeds met argumenten die niet kloppen. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar ik weiger in een ploeg te spelen waarvan hij trainer is", zei Van Bommel onder meer in het interview.

"Ik vind dat wrang. We hebben juist heel veel met hem gesproken, zowel tijdens trainingen als in wedstrijdbesprekingen. We hebben veel energie in hem gestoken. Hij ontkent dat. Daar kan ik niets mee. Dan houdt het op voor mij," aldus Van Basten die Van Bommel geen leugenaar wilde noemen. "Hij heeft zijn beleving en ik heb mijn beleving. Ik vind dat wij heel veel discussies met hem hebben gevoerd over zijn rol en zijn taken bij Oranje. Hij zegt aan het einde van het verhaal in VI dat hij niet meer vrijuit kon voetballen door alle opdrachten die hij van ons zou hebben gekregen. Daarmee geeft hij aan dat wij wel degelijk met hem over bepaalde zaken hebben gesproken, lijkt mij. Dus hij spreekt zichzelf tegen, ja."

Familie dader schietpartij 'wanhopig en verloren'

Icoon BuitenlandsDe familie van Cho Seung-Hui, de dader van de schietpartij op Virginia Tech, voelt zich wanhopig, machteloos en verloren. Niemand uit de familie had een flauw vermoeden dat Cho tot zoveel geweld in staat zou zijn, aldus de zus van Cho, Sun-Kyung Cho, namens de familie.

"Mijn familie betreurt de onbeschrijflijke daden van mijn broer heel erg", aldus Cho's zus, die voor het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken werkt. "We bidden voor hun families en geliefden die zoveel ondraaglijk verdriet doormaken. En we bidden voor degenen die gewond zijn geraakt en voor degenen wier levens voor altijd zijn veranderd door wat ze hebben gezien en meegemaakt."

Sun-Kyung Cho zegt verder dat ze het gevoel heeft dat ze haar broer nooit gekend heeft. Iets als dit had ze nooit voorzien. ''We zijn altijd een hecht, rustig en liefdevol gezin geweest. Mijn broer was stil en gesloten, maar deed zijn best om erbij te horen.'' Ook zei ze dat haar familie alle medewerking zal verlenen aan het onderzoek.

Trailer en screens van Forza 2

Er is een nieuw filmpje en een aantal screens verschenen van de racegame Forza 2 op de Xbox 360. Gisteren is de complete autolijst vrijgegeven, maar een aantal van deze auto's zullen niet makkelijk te verkrijgen zijn. Alleen door de game te pre-orderen krijg je de beschikking over de Nissan Fairlady Z. Drie auto's krijg je gratis bij de limited edition en nog eens drie wagens zullen door de ontwikkelaars in het auction house verkocht worden tegen Forza 2-punten. Alle zeven de auto's zullen niet te verkopen zijn via het auction house en zullen dus echt exclusief zijn.

De game zal 29 mei uitkomen in Amerika, dit is iets later dan verwacht. In Europa zal het spel nu begin juni uitkomen, waarschijnlijk een week later dan oorspronkelijk de bedoeling was. De langverwachte demo zal volgens de verwachting volgende week ergens online komen. De demo is begin volgende week af en moet dan nog goedgekeurd worden.

Trailer (720p, 150 MB)
Trailer (streaming, 17 MB)Square Enix: FFXIII serie niet exclusief voor de PS3

Het lijkt erop dat de FFXIII "serie" niet exclusief voor de PS3 zal verschijnen.
FFXIII bestaat tot nu toe uit twee games voor de PS3 en een mobile game.
Motomu Toriyama van Square Enix heeft nu gezegd dat er een andere console zijn intrede zal maken in de serie, naast de PS3.

De geruchten gaan uiteraard gelijk richting de Xbox360, maar het kan ook betekenen dat er iets voor de DS, of zelfs voor de Wii zal verschijnen. Square Enix is erg tevreden met de ontwikkeling en user base van de Wii, en voor de DS zijn er zelfs al Final Fantasy titels.
De PSP is natuurlijk ook niet uitgesloten.

Op dit moment is het dus gokwerk. Laat de geruchten maar beginnen.

Tweede ritzege op rij Leipheimer

De Amerikaan Levi Leipheimer heeft in de Ronde van Georgia zijn tweede etappezege op rij geboekt. De wielrenner van Discovery was de sterkste in de vijfde etappe. Die ging van Dalton naar Brasstown Bald over een afstand van 172,1 kilometer.

Leipheimer bleef tijdens de klim naar de meet zijn land- en ploeggenoot Tom Danielson voor. Janez Brajkovic, ook van Discovery, wist met succes de leiderstrui te verdedigen tegen zijn rivaal Christian Vandevelde. Vandevelde probeerde op de slotklim een aantal maal weg te komen, maar de Sloveen pareerde elke uitlooppoging en wist zo zijn voorsprong van 12 seconden op de Amerikaan van CSC te behouden.

NEC zonder Holman tegen Feyenoord

NEC-trainer Mario Been kan morgen in het duel met Feyenoord niet beschikken over Brett Holman. De spits van de Nijmegenaren kampt met een enkelblessure, die hij donderdag opliep tijdens de training.

De Australiër heeft de banden van zijn rechterenkel flink gekneusd. Zijn voet zal hij tot aanstaande maandag in een spalk moeten houden. Daarna kan de medische staf bepalen wat de precieze ernst van de kwetsuur is.

Hulpverleners gewond bij ongeluk op A1

Icoon OngelukBij een ernstig ongeluk op A1 zijn gisteravond tussen Hengelo en Oldenzaal twee zwaar gewonden gevallen. Het gaat om een ambulancemedewerker en een vrouw die eerder onwel was geworden. Een politie-auto kwam in aanrijding met een vrachtwagen en raakte hierdoor een auto op de vluchtstrook waarin ambulancepersoneel een onwel geworden vrouw behandelde.

De ambulancemedewerker is met de traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede gebracht, de zwaargewonde vrouw per ambulance. Twee agentes in de politieauto raakten licht gewond en konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

De snelweg is door het ongeluk enkele uren in beide richtingen afgesloten geweest. Rond 20.15 uur ging de de weg richting Hengelo vanuit Oldenzaal weer open. Hier stond rond 20.30 uur een file van vijf kilometer. De rijrichting naar Duitsland werd rond 21.15 uur weer opengesteld.


Een ernstig ongeluk op de A1 (Foto: Michel Hofsté)

Met dank aan djmoqua en De__Twentenaar voor de submit.

Amsterdam Tournament in augustus

Het LG Amsterdam Tournament zal dit jaar worden gespeeld op donderdag 2 en zaterdag 4 augustus. De organisatie van het voetbaltoernooi heeft dit gisteren bekend gemaakt. Het is nog niet bekend welke drie clubs gastheer Ajax vergezellen bij het evenement dat vorig jaar werd gewonnen door Manchester United.

Het Amsterdam Tournament wordt voor de negende achtereenvolgende keer georganiseerd door The International Event Partnership. "We hebben de afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn in het aantrekken van topploegen uit aansprekende voetballanden over de hele wereld", aldus David Broomhall van IEP over het succes van het toernooi. "We zijn momenteel druk bezig om dit jaar wederom een indrukwekkend deelnemersveld te kunnen presenteren. We hopen de clubs binnenkort bekend te maken."

Chelsea staat achter Mourinho

De coach van Chelsea, José Mourinho, kan nog steeds op de volledige steun rekenen van de clubleiding. Algemeen directeur Peter Kenyon, die na geldschieter Roman Abramovitsj de grote man bij de Engelse kampioen is, heeft gisteren het volste vertrouwen uitgesproken in de Portugees.

Kenyon hoopt op deze manier de aanhoudende geruchtenstroom in de Britse media over een spoedig vertrek van Mourinho te stoppen. "José heeft een contract tot medio 2010 en hij wil graag blijven. We zijn niet van plan om hem te ontslaan. Chelsea staat vierkant achter hem. Zo is de situatie en daar zijn we het over eens," aldus Kenyon.

De Britse tabloids melden dat de relatie tussen Mourinho en Abramovitsj ijskoud is geworden, waardoor Chelsea gedwongen zou zijn om na dit seizoen met de oud-coach van FC Porto te breken. "Voor ons bij Chelsea is er niets aan de hand", verzekerde Kenyon. "We stoppen al onze energie in de club en in de drie prijzen die we dit seizoen nog kunnen winnen. Ik hoop dat al het rumoer over de positie van Mourinho nu verleden tijd is.

DVD: YES - Live At Montreux 2003

Negenendertig jaar gaat YES alweer mee. En met het aankomende robijnen verjaardagsfeestje van de band, worden er enkele nieuwe dvd's released. Eerder dit jaar verscheen een cd/dvd van An Evening Of YES Music Plus en nu dus de liveregistratie van het concert dat de band gaf op het Zwitserse Montreux Jazz Festival in 2003. En ondanks dat de leeftijd weliswaar begint op te lopen, weten de mannen nog steeds te rocken.

FOK!tv - Nederland neukt te weinig

Onderzoek wijst uit dat er steeds minder in de slaapkamer wordt gerommeld. Oke, ‘we’ doen het dan wel langer als we bezig zijn, maar gemiddels neuken we nog maar 100 keer per jaar. FOK!tv peilde de mening op straat. Verder vroegen we Metje Blaak, pr-dame voor de Amsterdamse prostituees, of de trend ‘minder maar langer’ ook opgaat voor de mannen die de Wallen bezoeken.

Je kunt deze video ook als wmv downloaden (94Mb)

ADO terug graag

Beleidsplannen zijn populair in het hedendaagse voetbal. Hele documenten worden geschreven, haast uit de voegen barstend van ambities en daaraan gekoppelde doelstellingen. Neem Amsterdam, waar Henk ten Cate bij het tekenen van zijn contract liet optekenen in de twee jaar waarin hij bij Ajax zou gaan werken, minstens één keer kampioen wilde worden. Lukt dat nu niet, dan moet het volgend seizoen dus gebeuren. Dan is het 2008 en zoals bekend gaat Feyenoord dan al voor de titel, om het honderdjarig bestaan extra luister bij te zetten. Wie Feyenoord ziet, vreest nu al voor deze doelstelling.

[upd] Schoten in NASA Space Center

Icoon MisdaadVolgens verschillende Amerikaanse media zijn er schoten gehoord op het Johnson Space Center in Houston in Texas, Amerika. De politie zegt dat een schutter gebouw 44 van het NASA-hoofdkwartier is binnengegaan.

Het gehele NASA-complex is in lockdownmodus en dus geheel afgesloten. Ook speciale commando's zijn uitgerukt. De school in de buurt van het complex is volledig afgesloten als voorzorgsmaatregel. Aan ouders is het advies gegeven niet de campus op te gaan totdat alles weer veilig is.

Update 01.50 uur
De man heeft een mannelijke gijzelaar en daarna zichzelf doodgeschoten in een gebouw van het Johnson Space Center van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Een vrouwelijke gegijzelde bleef ongedeerd, maakte de politie bekend. Zij werd vastgebonden met tape aangetroffen.

Verhofstadt hekelt Peter Jan Balkenende

Icoon Opmerkelijk De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft een grote blunder begaan in de brief die hij heeft geschreven aan premier Jan Peter Balkenende over het Nederlandse drugsbeleid. In de aanhef van de brief staat "Aan de heer Peter Jan Balkenende, Minister-President van Nederland".

Blijkbaar vergat Verhofstadt in zijn woede dat het Jan Peter moest zijn. Hij is woedend op het feit dat de gemeente Maastricht 16 coffeeshops naar de grens met België wil verplaatsen. Maastricht wil dit doen om vervelende Belgische drugstoeristen uit de binnenstad te weren. De drugstoeristen mogen de drugs in België op zak hebben, maar het is verboden de drugs daar in te kopen. Verhofstadt wil geen coffeeshops vlakbij de grens en beroept zich op het Verdrag van Schengen, waarin staat dat Nederland met haar drugsbeleid geen overlast mag veroorzaken in buurlanden.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht vindt dat België meer naar zichzelf moet kijken. Hij stelt dat de wet daar zo krom is dat Maastricht genoodzaakt is om de vervelende drugstoeristen uit de stad te weren. Hij denkt dat het slechts een verkiezingsstunt is van Verhofstadt, omdat zijn partij bij de komende verkiezingen op een groot verlies staat. Met de actie zou hij makkelijk kunnen scoren.


Peter Jan, Minister-President van Nederland

Pastoor krijgt tijd om kerkklok te vervangen

Icoon BinnenlandsPastoor Harm Schilder van de Tilburgse Heilige Margarita Mariakerk krijgt tot 15 juni de tijd om de huidige kerkklok te vervangen. De gemeente Tilburg heeft dat besloten na aanblijvende klachten uit de buurt over het luiden van de klok voor de ochtendmis.

Elke werkdag om 7.15 uur roept de pastoor zijn parochianen met het luiden van de kerkklok op voor de vroege viering. Anderhalve maand geleden ontving hij een eerste waarschuwing van de gemeente. De gemeente zegt dat de geluidsnormen fors worden overschreden.

Pastoor Schilder stelt dat de kerk het recht heeft om te luiden voor plechtigheden. In een gesprek met wethouder Marieke Moorman heeft de pastoor echter gezegd dat hij bereid is om de klok te vervangen als hij daarvoor het geld bij elkaar heeft. Als de geluidsnormen na het ultimatum worden overschreven, legt de gemeente per keer een dwangsom van 5000 euro op.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.