'Game-divisie Microsoft is een ramp'

J (SocialDisorder)
Investeringsadviseur Roger Ehrenberg gelooft niet dat het avontuur dat Microsoft is aangegaan door in de videogame-markt te stappen erg succesvol is. Hij vindt zelfs dat ze hun hele strategie moeten aanpassen om de huidige trend te doorbreken. Hij baseert zich hiervoor op cijfers van Microsofts jaarrekening die een verlies van 5,4 miljard US Dollar op de gamedivisie laat zien.

"Microsoft needs to take a long, hard look at its gaming strategy: and, in fact, its entire H&E [Home and Entertainment] strategy. At what point, regardless of its virtually endless financial resources, does it say 'enough is enough'?"

De focus van MS op hardcore gamers zal ze waarschijnlijk de kop gaan kosten. Ehrenberg stelt dan ook voor dat ze een voorbeeld zouden moeten nemen aan Nintendo en op een breder publiek moeten mikken.

Opvallend is wel wat Ehrenberg als maatstaf van het succes van een console neemt. Volgens hem is het aantal EA-games dat er op uitkomt bepalend voor het succes, iets waar X360 tot nog toe geen klagen over heeft gehad.