Nadal in de finale van Monte Carlo tegen Federer

Het Masters toernooi van Monte Carlo krijgt de gewenste droomfinale. Een herhaling van vorig jaar, toen Rafael Nadal in vier sets Roger Federer versloeg. Eerder vandaag plaatste Federer zich door Juan Carlos Ferrero opzij te zetten. Nadal volgde het voorbeeld door Tomas Berdych in twee sets te verslaan. Nadal en Federer verloren dit toernooi nog geen set.

De eerste set was binnen 22 minuten voor Nadal. Berdych die het hele toernooi al matige eerste sets speelde kreeg geen enkele game. In de tweede set kon Berdych beter bij blijven. Bij 5-5 (30-40) in de tweede set leverde Berdych echter met een dubbele fout zijn service in. Nadal hield vervolgens zijn service wel. Eindstand: 6-0, 7-5. Berdych, die al drie keer op Masters toernooien van Nadal won, was de eerste speler dit toernooi die meer dan de helft van de punten op zijn eigen eerste service tegen Nadal kon behouden.

De winning-streak van Nadal op gravel staat inmiddels op 67 partijen. Hij kan daarnaast de eerste speler sinds Ilie Nastase ('71-'73) worden die het toernooi in Monaco drie keer op rij wint.