Wisseltruc tijdens theorie-examen mislukt

Icoon OpmerkelijkHet was leuk bedacht, maar helaas voor een Ghanees trapte de oplettende examinator in Oostende (België) er niet in. De Ghanees had voorafgaand aan een theorie-examen voor zijn rijbewijs gewisseld met een vriend van hem, die de toets eerder al succesvol had afgelegd. De examinator rook echter onraad.

Vlak voordat het examen begon, kreeg de Ghanees zogenaamd last van buikkrampen. Hij kreeg toestemming om naar het toilet te gaan. Een paar minuten later keerde hij terug. De examinator had echter door dat niet de Ghanees zelf terugkwam, maar iemand anders die voor hem door moest gaan.

De examinator haalde de verantwoordelijke van het rijbewijscentrum erbij. Toen de plaatsvervanger van de eerste Ghanees dat in de gaten kreeg, keerde deze - met zogenaamd opnieuw last van buikkrampen - terug naar het toilet. Twee minuten later keerde Ghanees nummer één met een big smile op zijn gezicht weer terug, alsof er niets aan de hand was.

De examinator ging naar het toilet en vond daar een landgenoot van de Ghanees. De mannen bekenden dat ze een wisseltruc hadden uitgevoerd: in de toiletten wisselden ze snel van jas en pet. De Ghanees die oorspronkelijk examen moest doen, mocht dat toch nog doen. Veel haalde het niet uit, hij zakte kansloos. Na het examen werden de twee Afrikaanse mannen door de politie meegenomen.