Familie dader schietpartij 'wanhopig en verloren'

Olivier (Blaaskaas)
Icoon BuitenlandsDe familie van Cho Seung-Hui, de dader van de schietpartij op Virginia Tech, voelt zich wanhopig, machteloos en verloren. Niemand uit de familie had een flauw vermoeden dat Cho tot zoveel geweld in staat zou zijn, aldus de zus van Cho, Sun-Kyung Cho, namens de familie.

"Mijn familie betreurt de onbeschrijflijke daden van mijn broer heel erg", aldus Cho's zus, die voor het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken werkt. "We bidden voor hun families en geliefden die zoveel ondraaglijk verdriet doormaken. En we bidden voor degenen die gewond zijn geraakt en voor degenen wier levens voor altijd zijn veranderd door wat ze hebben gezien en meegemaakt."

Sun-Kyung Cho zegt verder dat ze het gevoel heeft dat ze haar broer nooit gekend heeft. Iets als dit had ze nooit voorzien. ''We zijn altijd een hecht, rustig en liefdevol gezin geweest. Mijn broer was stil en gesloten, maar deed zijn best om erbij te horen.'' Ook zei ze dat haar familie alle medewerking zal verlenen aan het onderzoek.