Vooruitblik Eredivisie speelronde 33

Gerard (RedFever007)
Aankomend weekend wordt de 33e speelronde in de Eredivisie gespeeld. Alle prijzen moeten nog worden verdeeld, drie ploegen strijden om het landskampioenschap. Alleen voor ADO Den Haag is het doek gevallen, volgend seizoen wacht de Jupiler League. Als vanouds zal op alle velden om 14.30 uur worden afgetrapt.

De strijd om de bovenste plek in de eindrangschikking wordt door drie ploegen gevoerd. Regerend kampioen PSV voert nu de ranglijst aan, AZ is de nummer twee op twee punten achterstand. Ook Ajax heeft twee punten minder behaald dan PSV, maar heeft een slechter doelsaldo dan AZ. PSV leek met de winterstop al kampioen maar verspeelde recentelijk de nodige punten. Tegen FC Twente pakte de ploeg echter weer drie punten en lijkt weer terug te zijn om de titel te prolongeren. De Eindhovenaren gaan op bezoek bij FC Utrecht dat momenteel negende staat, een plek die recht geeft op de play offs om een UEFA Cup-ticket.

AZ ontvangt in eigen huis SC Heerenveen dat met een vijfde plaats mee speelt om een plekje in de voorrondes van de Champions League. De Friezen staan op een veel beter doelsaldo boven Feyenoord. Op de laatste speeldag ontmoeten beide ploegen elkaar in het Abe Lenstra-stadion. Het doelsaldo zou ook van invloed kunnen zijn als het gaat om het kampioenschap. PSV heeft een positief saldo van +46, AZ heeft een doelsaldo van +51, Ajax +44. Ajax zal in de Amsterdam ArenA Sparta ontvangen dat min of meer uitgespeeld is. De Rotterdammers staan dertiende en kunnen niet meer in de nacompetitie verzeild raken. Het heeft bovendien vier punten voorsprong op de nummer veertien Willem II en daarmee is een plek bij de eerste dertien voor een Intertoto Cup-plek vrijwel zeker. In de laatste speelronde reizen de Amsterdammers af naar Tilburg waar Willem II de tegenstander is. AZ besluit het seizoen in Rotterdam, de tegenstander zal dan Excelsior zijn. PSV tenslotte krijgt bezoek van Vitesse.

Resterend Programma

DatumThuis Uit
22/4RKC Waalwijk Willem II
22/4NAC Breda Roda JC
22/4Heracles Almelo Excelsior
22/4Feyenoord NEC
22/4FC Utrecht PSV
22/4ADO Den Haag FC Groningen
22/4AZ sc Heerenveen
22/4Vitesse FC Twente
22/4Ajax Sparta Rotterdam

DatumThuis Uit
29/4FC Groningen FC Utrecht
29/4FC Twente NAC Breda
29/4sc Heerenveen Feyenoord
29/4NEC ADO Den Haag
29/4PSV Vitesse
29/4Roda JC Heracles Almelo
29/4Sparta Rotterdam RKC Waalwijk
29/4Willem II Ajax
29/4Excelsior AZ