[AGR] Vierhouten zal pijn verbijten

Aart Vierhouten zal morgen toch aan de start van de Amstel Gold Race verschijnen. Dit is enigszins opvallend te noemen, aangezien de renner van Skil-Shimano een aantal barstjes in de onderste ribben heeft zitten.

Vierhouten hield deze blesure over aan een val tijdens Gent-Welvegem. Dit gebeurde tijdens de afdaling van de Kemmelberg. De Nederlander heeft laten ook laten weten dat hij op eigen verantwoording deel zal nemen aan de Nederlandse wielerronde. "Het doet nog verschrikkelijk veel pijn, maar ik heb na de laatste training toch besloten te rijden. Ik denk dat ik, ondanks mijn blessure, toch van belang kan zijn voor de ploeg. Het gaat hier om de Amstel Gold Race en dat is voor Nederlandse renners toch iets bijzonders."

Door deze kwetsuur stapte Vierhouten vorige week, tijdens Parijs-Roubaix, van zijn fiets. Skil-Shimano treedt zondag met een aantal renners die iets kunnen gaan laten zien. "We hebben vijf renners die een rol van betekenis kunnen spelen. Voor mij is dat deze keer alleen niet weggelegd, vrees ik", aldus de Nederlander.