Van Basten: "Van Bommel spreekt zichzelf tegen"

Bondscoach Marco van Basten heeft gisteravond in het tv-programma Pauw & Witteman gezegd dat Mark van Bommel zichzelf tegenspreekt. Van Basten reageerde daarmee op een interview van Van Bommel in het weekblad Voetbal International waarin de middenvelder van Bayern München hard uithaalde naar de bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik zou daarover liever persoonlijk met hem praten, maar dat heeft nu geen enkele zin meer," aldus Van Basten.

"Hij komt steeds met argumenten die niet kloppen. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar ik weiger in een ploeg te spelen waarvan hij trainer is", zei Van Bommel onder meer in het interview.

"Ik vind dat wrang. We hebben juist heel veel met hem gesproken, zowel tijdens trainingen als in wedstrijdbesprekingen. We hebben veel energie in hem gestoken. Hij ontkent dat. Daar kan ik niets mee. Dan houdt het op voor mij," aldus Van Basten die Van Bommel geen leugenaar wilde noemen. "Hij heeft zijn beleving en ik heb mijn beleving. Ik vind dat wij heel veel discussies met hem hebben gevoerd over zijn rol en zijn taken bij Oranje. Hij zegt aan het einde van het verhaal in VI dat hij niet meer vrijuit kon voetballen door alle opdrachten die hij van ons zou hebben gekregen. Daarmee geeft hij aan dat wij wel degelijk met hem over bepaalde zaken hebben gesproken, lijkt mij. Dus hij spreekt zichzelf tegen, ja."