Leegloop dreigt bij Arsenal

Sjors (Sj0rSz)
Er is een kans dat een deel van de selectie van Arsenal zal vertrekken. De oefenmeester van de club, Arsène Wenger, weigerde namelijk zijn handtekening onder een vernieuwd contract te zetten. De oefenmeester is niet te spreken over de manier waarop David Dein zijn congé kreeg.

Door het plotselinge ontslag van Dein is er zelfs een kans dat Wenger, ondanks zijn doorlopende contract, volgend seizoen niet meer op de bank zit. De Brit was tot voor kort vice-voorzitter van Arsenal en is een goede vriend van de Franse trainer. Mocht het zo zijn dat de Franse trainer bij The Gunners zal vertrekken, dan zullen een aantal spelers zijn voorbeeld volgen. De namen van Thierry Henry, William Gallas, Cesc Fabregas, Emanuel Adebayor en Gael Clichy zijn inmiddels al gevallen.

In 1996 werd Wenger door Dein aangetrokken. Sinds die tijd is Arsenal langzaam maar zeker opgeklommen tot een topclub op het Europese platform. De vice-voorzitter kwam in de problemen toen hij verwoedde pogingen deed om Stan Kroenke aan de top van de Londense club probeerde toe te voegen. De 'deal' die hier aan vast zat, een bedrag van 957 miljoen euro, viel bij de overige directieleden verkeerd. De Amerikaanse zakenman zou op die manier 9,9% van de aandelen van de club in handen hebben. Daarom nam de directie een drastisch besluit. Toen Dein afgelopen maandag toeschouwer was bij de reserves van Arsenal werd zijn ontslag gerealiseerd.

Toen Wenger hoorde dat Dein niet meer terug hoefde te komen reageerde hij als volgt: "Dit is een droevige dag voor de club. Een enorme ontgoocheling, want we werkten al die tijd heel goed samen. David had bovendien een enorm aandeel in de successen van de voorbije tien jaar. Rood en wit zijn de kleuren van zijn hart."

"Wij hebben een man verloren met intelligentie, klasse en competentie. Iemand die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Arsenal. Het is een flinke teleurstelling en een groot verlies. David heeft altijd keihard gewerkt voor Arsenal en heeft de club in zijn hart zitten", vervolgde de Fransman. Wenger liet overigens weten dat hij zijn huidige contract, wat nog tot de zomer van 2008 doorloopt, gewoon uit zal dienen.