Metallica als naam toch wel toegestaan

Athlon_2o0o
Icoon Weird De Zweedse moeder Karolina Tomaro mag haar dochtertje toch wel 'Metallica' noemen. De Belastingdienst begon een juridische strijd om de naam aan te vechten, maar heeft nu besloten de rechtszaken te staken. "Fantastisch, dit voelt heerlijk", aldus de moeder die haar dochter vernoemd heeft naar haar favoriete rockband.

Eerst leek de naam mogelijk te zijn, omdat de rechter dat had besloten. De autoriteiten besloten de uitspraak echter te negeren en gingen in hoger beroep. De naam zou teveel lijken op het woord metaal. Maandenlang juridisch getrouwtrek volgde, maar na het staken van de gerechtelijke procedures mag de baby nu definitief haar naam houden. Overigens heet ook een andere baby in Zweden Metallica.

De ouders overwogen naar het buitenland te verhuizen, maar dit was niet mogelijk omdat de baby eerst geen paspoort kreeg met de naam Metallica. "We hebben ook heel wat reacties en steun uit het buitenland gekregen. Mensen stelden voor om naar hun land te verhuizen", aldus Tomaro. Ze kunnen nu wel een paspoort aanvragen, maar het babytje zal opgroeien in het Zweedse Kungälv.