Alec Baldwin noemt dochter een varkentje

Alec Baldwin en Ireland"En weer sta ik voor schut als ik jou aan de telefoon probeer te krijgen. Je bent een onbeschoft en hersenloos varkentje." Zo viel acteur Alec Baldwin in een voicemailbericht aan zijn elfjarige dochter Ireland uit omdat ze weer eens een belafspraak niet nakwam. De voicemail lekte uit naar de media.

De acteur heeft inmiddels via zijn website een toelichting gegeven. "Ik was tot wanhoop gedreven omdat ik al jaren word vervreemd van mijn kind. Het spijt me dat ik tegenover mijn dochter door het lint ben gegaan," zo stelt de 49-jarige ster uit Nuremberg en Pearl Harbor. Ireland werd geboren uit een huwelijk van de acteur met zijn vrouwelijke collega Kim Basinger. Dat huwelijk strandde in 2002. Sindsdien betwisten de twee de voogdij over het meisje. De advocaten van Baldwin denken dan ook dat Basinger betrokken is bij het lekken. Zij willen de zaak op 5 juni aan de rechter voorleggen.

De advocaten van Baldwins ex reageren spottend op de beschuldigingen. "Het bewijst hoezeer Baldwin de realiteit kwijt is.".Op de website betreurt Baldwin het uitlekken van de voicemail en de gevolgen ervan voor Ireland. Hij wijst er tevens op een normale relatie met zijn dochter te hebben. Ook zijn vrienden en kennissen zouden achter hem staan en hem hebben gezegd dat het kan gebeuren dat een ouder het geduld met een kind af en toe verliest.