'PSV met Alex tegen FC Utrecht'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Alex komend weekend, in de wedstrijd tegen FC Utrecht, zijn rentree op de Nederlandse velden zal maken. Toch zal de speler van PSV tot zaterdag moeten wachten. Dan wordt namelijk pas besloten of de Braziliaan ook daadwerkelijk in actie komt.

"Wat ik zie op de training is dat hij fit oogt", aldus Ronald Koeman, trainer van PSV. "Hij is ook een paar kilo kwijtgeraakt, dat heeft vast te maken met de warmte in Brazilië. Hij was klaar voor de groepstraining en heeft ook meegespeeld in het partijspel."

Ondanks de positieve woorden van Koeman, is het nog niet zeker of Alex daadwerkelijk zal spelen. "Een trainingspartij is altijd nog anders dan dat het om het echt gaat. Het was wel de volgende stap en die heeft hij goed doorstaan. Als Alex fit is, staat hij in de basis."

Alex speelde sinds 11 maart geen wedstrijd meer in de Eredivisie. De reden hiervoor was een blessure aan zijn hamstring. Voor het herstel reisde de verdediger af naar Brazilië, waarvan hij eerder deze week weer terugkeerde. Opvallend feit is de neerwaartse tendens waarin PSV terecht kwam toen de Braziliaanse verdediger niet aanwezig was. Een voorsprong van elf punten op de concurrentie werd langzaam maar zeker uit handen gegeven.