Dronken buschauffeur van de weg geplukt

Een ladderzatte buschauffeur van Connexxion heeft gisteren zijn ronde gereden met passagiers aan boord. Tijdens de wilde rit wilde de zatlap slingerend van Amsterdam naar Zaandam rijden, waarbij hij door de politie werd klemgereden.

De passagiers waren bang dat ze de dollemansrit niet zonder kleerscheuren zouden doorstaan. De heer Oosterling, die ook de dolle rit heeft overleefd, vertelt hierover: "We stonden in het gangpad om ons aan de stoelen vast te houden, zodat we niet omvielen. Het was levensgevaarlijk zoals die bus aan het slingeren was."

De meeste passagiers kozen eieren voor hun geld en stapten ver voor Zaandam al uit. Deze reizigers belden gelijk de politie op. Een man die net voor Zaanstad was ingestapt, was dolgelukkig toen hij veilig de bus wist te verlaten.

Volgens de slachtoffers was de chauffeur zo dronken, dat hij niet meer in staat was de knoppen te bedienen. Zo wist hij niet meer hoe de deuren open en dicht gingen. Hij sloeg maar een beetje met zijn vuist op de knoppen, in de hoop dat hij vanzelf de goede knop zou aanraken.

De man wilde de bus niet vrijwillig verlaten, zodat enkele potige agenten de man van zijn stoel moesten trekken. De nathals bleek meer dan 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, wat bijna vijf keer zoveel is als toegestaan. Het is meer dan het dubbele van het promillage dat nodig is iemands rijbewijs in te vorderen.

Busmaatschappij Connexxion geeft toe dat het een chauffeur van hen is die te diep in het glaasje heeft gekeken. "Het is er helaas een van ons. Dit is natuurlijk schandalig en we zullen de man ontslaan. Gelukkig is dit voor ons een incident."