Chelsea staat achter Mourinho

Olga (Nuongirl)
De coach van Chelsea, José Mourinho, kan nog steeds op de volledige steun rekenen van de clubleiding. Algemeen directeur Peter Kenyon, die na geldschieter Roman Abramovitsj de grote man bij de Engelse kampioen is, heeft gisteren het volste vertrouwen uitgesproken in de Portugees.

Kenyon hoopt op deze manier de aanhoudende geruchtenstroom in de Britse media over een spoedig vertrek van Mourinho te stoppen. "José heeft een contract tot medio 2010 en hij wil graag blijven. We zijn niet van plan om hem te ontslaan. Chelsea staat vierkant achter hem. Zo is de situatie en daar zijn we het over eens," aldus Kenyon.

De Britse tabloids melden dat de relatie tussen Mourinho en Abramovitsj ijskoud is geworden, waardoor Chelsea gedwongen zou zijn om na dit seizoen met de oud-coach van FC Porto te breken. "Voor ons bij Chelsea is er niets aan de hand", verzekerde Kenyon. "We stoppen al onze energie in de club en in de drie prijzen die we dit seizoen nog kunnen winnen. Ik hoop dat al het rumoer over de positie van Mourinho nu verleden tijd is.