FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 oktober 2006

Hans Dorrestijn herschrijft Hemaworstenlied

Icoon OpmerkelijkStichting Wakker Dier heeft cabaretier Hans Dorrestijn zover gekregen zijn lied over Hemaworsten te herschrijven. De stichting heeft Dorrestijn erop gewezen dat er vlees in de worst zit van onverdoofd gecastreerde biggen. Dat heeft Wakker Dier dinsdag meegedeeld.

De stichting voert campagne tegen de onverdoofde castratie van jaarlijks zeven miljoen biggen in Nederland. Het lied, ooit een ode aan de "warme en sappige" Hemaworst, behandelt nu het leed van de jonge biggetjes. De vleesindustrie voert castratie uit om te voorkomen dat er 'berengeur' aan het vlees zit. Die geur kan ontstaan bij niet-gecastreerde biggen. Volgens Wakker Dier gebruikt de Hema nog steeds varkensvlees dat op deze manier is verkregen.

Klik hier om het officieel te horen (Real Player).

Van Basten: "Van Bommel te hard aangepakt"

Marco van Basten heeft gezegd dat als hij geweten had wat hij nu weet, hij anders was omgesprongen met Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland brak Van Basten met het duo, en communiceerde dat via de pers. "Ik begrijp nu wel dat het goed was geweest om ze toen zelf te bellen." Zijn harde opstelling van destijds kwam afgelopen weekeinde als een boemerang naar hem terug, nadat Van Bommel liet weten dat hij niet meer onder bondscoach Van Basten voor Oranje wil spelen.

"Ik zag er destijds de noodzaak niet van in om ze persoonlijk te bellen. We waren op het WK vijf weken bij elkaar geweest en iedereen kende elkaars standpunten wel. Nu zie ik in dat een klein beetje menselijkheid, warmte en aandacht goed was geweest. Uit dat soort zaken moet ik lering trekken voor de toekomst."

"Ik had toen beter moeten uitleggen wat onze plannen waren in het geval Van Nistelrooy. We wilden een periode zien hoe Klaas-Jan Huntelaar zich in het Nederlands elftal zou ontwikkelen en dat na een paar maanden evalueren. Daarna had Van Nistelrooy weer in beeld kunnen komen. In het geval van Van Bommel zijn we misschien her en der wat te streng geweest."

De bondscoach van het Nederlands elftal denkt niet dat de affaire de komende weken een rol zal blijven spelen. Ook heeft hij begrip voor de spelers die het hebben opgenomen voor het duo. "Wat moet een speler anders zeggen. Hij kan moeilijk een collega laten vallen. En daarbij: wij vinden het ook jammer dat ze er niet meer bij zijn. Anders hadden we ze niet opnieuw opgeroepen."

Punten zestiende ronde

Het heeft helaas wat langer geduurd dan gepland, maar de punten voor de Chinese Grand Prix zijn nu toch verdeeld.

sexbierum mag zich dit keer rondewinnaar noemen. Hij haalde 407 punten. Tweede werd Ultra2D met 401 punten, gevolgd door annemeis met 397 punten. De top 5 wordt volgemaakt door KASPP met 392 punten en American_Nightmare met 391 punten.

Deze uitslag betekent dat Ultra2D nu aan de leiding van het totaalklassement gaat met 4311 punten. Weekstrom stijgt met 4304 punten een plaats naar de tweede positie, Proud2beDiepfries is met 4281 punten naar de derde plaats gegaan.

Bij de subleagues is de rondewinst voor Twijzel boppe met 382 punten. Tweede zijn DeEchteKenners met 371 punten, gevolgd door Scribbly.

In het klassement blijft met 4109 punten R.I.P. Ferrari stevig in het zadel. Twijzel boppe heeft nu 4005 punten en blijft op de tweede plaats en ToetToet behoudt met 3838 punten de derde plaats.

De volgende race is de Grand Prix van Japan. Deze wedstrijd is al komend weekend, daarom kun je wissels uitvoeren tot 7 oktober 00.01u.

Modderbal

Ja, goed nieuws het heeft geregend, wat daar goed nieuws aan is, nou heel simpel, je kunt nu eindelijk je eigen modderbal maken.

Een modderbal ? ja echt waar, met het nodige geduld en wat kunstzinnig vakmanschap kun je modder veranderen in een keiharde als je wilt zelfs een mooie glanzende bal, hoe en wat je verder nog nodig hebt behalve modder, dat word tot in de kleinste details uitgelegd op deze website.

Ideaal om morgenmiddag met de kinderen op de vrije woensdagmiddag te doen.

Haase, Van Scheppingen onderuit in Bergen

Robin Haase en Dennis van Scheppingen zijn in de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Belgische Bergen uitgeschakeld.

Haase ging met 6-4, 6-7 en 2-6 onderuit tegen de als vierde geplaatste Feliciano López, Van Scheppingen verloor van de Zwitser Marco Chiudinelli: 6-3, 3-6, 4-6.

Raemon Sluiter overleefde op maandag wel de eerste ronde. Hij speelt in de volgende ronde tegen de Brit Alex Bogdanovic.

Punten ronde 3

Met een dagje vertraging, waarvoor excuses, hieronder de punten van de derde ronde van de FOK!voetbalmanager.

Weekwinnaar werd venomsnake die 103 punten wist te scoren. Leafste eindigt deze ronde als tweede met 97 punten, voor Shinji_united. Met 95 punten pakte Kn0x de vierde plaats. Wazaa sluit met 94 punten de top 5 van deze ronde af.

In het algemeen klassement heeft HOI_Ohout met 272 punten de leiding gepakt. Japiw staat samen met orchideusstuifmeelsnuiver op een gedeelde tweede plaats met 267 punten. Shinji_united is naar de vierde plaats gestegen en de top 5 wordt afgesloten door Kn0x, die 257 punten heeft.

Bij de subleagues ging de weekwinst met 82 punten naar Strijd der titanen. 78 punten en een tweede plaats deze week voor Tha_League en Groningen en Scribbly delen de derde plaats met 72 punten.

In het algemeen klassement gaat antropogenetica nog steeds aan de leiding, met 215 punten. Scribbly is naar de tweede plaats gestegen en Tha_League sluit met 197 punten de top 3 af.

Ik benadruk nog even dat dit seizoen om de twee competitierondes de punten worden vergeven.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot vrijdag 13 oktober 18:00 uur.

[upd] Twee Turkse christenen kapen vliegtuig

Icoon Buitenlands Een toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines is dinsdagmiddag gekaapt door twee Turkse mannen. De twee kapers van het toestel hebben zich dinsdagavond overgegeven aan de autoriteiten in het Zuid-Italiaanse Brindisi. Dat hebben Italiaanse media bericht op gezag van de politie. De twee willen politiek asiel aanvragen in Italië.

De Boeing 737 was met meer dan honderd passagiers en zes bemanningsleden op weg van de Albanese hoofdstad Tirana naar Istanbul. In Grieks luchtruim verstuurden de piloten gecodeerde signalen over een kaping aan boord. Athene zette direct gevechtsvliegtuigen in om de kist te onderscheppen.

Eenmaal in Italiaans luchtruim dwongen twee Italiaanse F-16's het passagierstoestel tot een landing in het Zuid-Italiaanse Brindisi. Daar zou volgens Italiaanse media nog worden onderhandeld met de kapers. Die zouden de Italiaanse autoriteiten hebben gevraagd een boodschap over te brengen aan de kerkvorst. De twee mannen zouden bereid zijn de passagiers vrij te laten.

Update 21.45 uur
De kapers wilden niet hun haatgevoelens jegens de paus kenbaar maken, maar zochten juist zijn steun. Eén van de kapers, Hasan Ekinci, blijkt een Turkse christen te zijn, die eerder een brief stuurde naar de paus. Daarin vroeg hij de geestelijke leider om hulp, omdat hij niet in een islamitisch leger wilde dienen. In Turkije geldt de dienstplicht voor alle Turken, ongeacht het ras of de religie. Volgens de Italiaanse autoriteiten vroeg de Turk politiek asiel aan, en wilde hij dat zijn brief naar de paus werd gebracht.

Zesduizend politiedossiers gewist in VS

Icoon OpmerkelijkEen politiedepartement in de Amerikaanse stad St. Louis is meer dan 6000 dossiers kwijtgeraakt nadat een computersysteem het begaf. De dossiers waren allemaal van de afgelopen week en zullen opnieuw ingevoerd moeten worden met behulp van de notities die agenten hebben gemaakt.

Het computersysteem crashte slechts een paar weken nadat een netwerkbeheerder ontslag kreeg. De netwerkbeheerder zat te snuffelen in bestanden waar hij niet in behoorde te kijken om informatie te verkrijgen over zijn vriendin, die onlangs gearresteerd werd voor het bezit van drugs.

Er wordt nog onderzocht of het ontslag van de netwerkbeheerder iets te maken heeft met de crash, maar het hoofd van de IT-afdeling van het politiedepartement verwacht niet dat er opzet in het spel was. De verloren data stond op een oude server waarvan de vervanging al in de planning stond.

Misdadigers in St. Louis hoeven in ieder geval niet te denken dat ze door de crash hun straf zullen ontlopen. Naar verwachting kan met oude back-ups en handgeschreven rapporten 99 procent van de verloren data worden hersteld. Hoe het kan dat er geen recentere back-ups aanwezig waren is niet bekend.

Met dank aan TheSpy voor de submit.

Nieuwe drive tegen flashen

Elke Xbox360 enthousiast die krap bij kas zit weet van de hack- en crackmogelijkheden van Microsofts jongste console. De firmware kan worden bewerkt zodat gekopieerde games kunnen worden gespeeld. Microsoft is natuurlijk ook niet gek, en heeft ondertussen stappen ondernomen om dit tegen te gaan. De nieuwe 360 modellen worden voorzien van een nieuwe drive, namelijk de Hitachi-LG GDR-3120L.

Slecht nieuws voor de gamers onder ons die het niet zo nauw nemen met copyright rechten: deze nieuwe drive is speciaal aangepast om het zgn. flashen tegen te gaan. Het is niet meer mogelijk om de firmware van deze nieuwe drive met de huidige middelen aan te passen. De veel-gebuikte interne commando's zijn uitgeschakeld en/of verwijderd en de chip zelf is overgoten met zwarte, harde lijm waardoor het verwijderen of herbedraden niet meer goed mogelijk is. Dat er uiteindelijk een oplossing voor deze "problemen" komt is uiteraard zo goed als zeker.

Het lijkt er op dat Microsoft op dit moment niets kan of wil doen tegen het huidige gebruik van geflashte consoles op Xbox Live. Geruchten gaan al dat MS stappen gaat ondernemen tegen de reeds aangepaste Xbox360 d.m.v. een ban en zelfs de oude geruchten van (door MS) ge-"brick"te consoles steken hun kop weer op.

De drives zijn alleen gemeld in Australië en Engeland, maar dat deze nieuwe drives hier opduiken is uiteraard goed mogelijk.
Hieronder een kleine toelichting van wat "klussers":

quote
There has been many changes done to the new Hitachi GDR-3120L - Version: 0078fk drive:
* 1: No "memdump" command works, totally new program needed
* 2: Chip type has been changed to a 39VF020, so new "flashsec" program needed
* 3: Black hard glue has been added covering all the chip pins and the controller pins.
* 4: External "debug" triggering into ModeB has been removed.

What does all mean:
* 1: The Team-X kit will no longer work on this drive.
* 2: Dumping the firmware by software is currently not possible
* 3: Wiring in a patching-on-the-fly "mod" would be very hard due to the "new black glue"
* 4: Removing the flash chip to externally be read will destory the drive due to the "new black glue"

What options are left to us:
* 1: Get more people working on this new drive, currently only in UK and Aussie.
* 2: Destory at one drive to be able to dump the firmware, using a external programmer.
* 3: Afterwards sitting down and re-writing all the programs: "memdump, firmcrypt, flashsec".
* 4: If you can't wait, buy an older produced x360 console (Before Late July/Early Aug. dates).


Column: Een weekendje oranje

Spyker zette in China de slechtste resultaten neer sinds hun intrede in de Formule 1. Ok, het was nog maar hun tweede race, maar de kans dat ze het de komende paar races nog slechter gaan doen is behoorlijk klein.

Desondanks was er ook goed nieuws voor Nederland uit Formule 1 land. Met Ferrari is Spyker er voor volgend jaar in ieder geval in geslaagd om een competitieve krachtbron te bemachtigen. Daarnaast werd met het officieel bekend maken dat Albers ook volgend jaar bij Spyker zal blijven rijden ook de Nederlandse bijdrage aan het rijdersveld veilig gesteld.

En ook Doornbos mocht zich weer eens in een race bewijzen. In de kwalificatie lukte dit goed door Coulthard af te troeven, in de race zat een aanvaring met Kubica in de weg van een goede klassering. Hoewel het zo goed als zeker is dat Doornbos volgend jaar niet in de Formule 1 te vinden zal zijn, werd wel bekend dat er een plek voor hem is in de Champ Cars, als hij dat wil.

Over Champ Cars gesproken, afgelopen race zette Charles Zwolsman daar zijn beste prestatie tot nu toe neer. Hij kwalificeerde zich op het legendarische circuit van Road America als derde, en finishte als zevende. In het kampioenschap staat hij nu dertiende van de zeventien deelnemers, wat niet erg indrukwekkend is, maar nog altijd beter dan Nicky Pastorelli, die het aantal Nederlandse deelnemers in de “reserve” Formule 1 op twee brengt.

In de A1GP pakte de gok van team Nederland op een afgeladen circuitpark Zandvoort verkeerd uit, waardoor een mogelijke overwinning verloren ging. Hoewel ik zelf in zo’n positie altijd defensief zou rijden (dus je tegenstanders kopiëren, zodat zij geen tactisch voordeel kunnen pakken), is een vierde plaats in je tumultueuze debuutrace voor het thuisfront zeker respectabel.

Maar buiten de spotlights was er nog meer te vieren. In het Duitse Formule 3 kampioenschap pakte Ho-Pin Tung een dubbele Grand Slam met zowel op zaterdag als op zondag een pole, overwinning en snelste ronde. Het kampioenschap is geëindigd met Ho-Pin Tung als kampioen en Nederlanders op de tweede, vierde en zevende plaats.

In het Britse Formule 3 kampioenschap pakte Yelmer Buurman in de laatste race op het natte circuit van Thruxton een fantastische overwinning. Met een inhaalactie in de laatste bocht van de laatste ronde pakte hij de overwinning en steeg daardoor van een vijfde naar een vierde plaats in het kampioenschap.

Echt nationalistisch wil ik mezelf niet noemen, maar als ik zo eens de bovenste regionen van de internationale racerij kijk en daar een flink aantal meer of minder succesvolle Nederlanders zie, of dat ING sponsor van Renault gaat worden, is dat toch wel leuk. Het toont maar weer eens dat de interesse voor de racerij die Verstappen en Olav Mol vrijwel eigenhandig hebben opgewekt in Nederland nog steeds vruchten afwerpt. Kunnen we ze toch nog ergens dankbaar voor zijn.

Coupet nog altijd boos op Domenech

Grégory Coupet leeft nog altijd in onvrede met bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk. De keeper is namelijk boos, omdat Fabien Barthez uitverkoren was om het Franse doel tijdens het WK in Duitsland te verdedigen. Het lijkt er overigens op dat hij weer de eerste keus is van de Franse coach.

"Het WK is me ontnomen en dat ben ik niet vergeten", zegt Coupet. In de voorbereiding op het mondiale voetbaltoernooi kregen de doelman van Lyon en Domenech ruzie. Hierop dreigde eerstgenoemde het trainingskamp van de Franse nationale ploeg te verlaten. Uiteindelijk deed de 33-jarige keeper dit niet, maar de ruzie van toen is nog steeds niet bij gelegd. "We zijn hier ook niet om bevriend met elkaar te zijn", gaat Coupet verder. "We zijn hier om met Frankrijk te presteren. Het is een moeilijke tijd geweest en we moeten elkaar weer proberen te vertrouwen."

Inmiddels heeft Coupet tweemaal in het doel van Frankrijk gestaan tijdens EK-kwalificatiewedstrijden. Toch heerst er nog altijd onzekerheid bij de Fransman of hij zaterdag, tegen Schotland, wederom in het doel zal staan: "Ik hoop het natuurlijk wel, maar er staat een hele goede generatie keepers klaar om mijn plek in te nemen."

'ING hoofdsponsor Renault'

De Nederlandse bank ING zal volgend seizoen prijken op de bolides van het Renault Formule 1 team. Dat meldden diverse bronnen vandaag.

Het zou een vijfjarige overeenkomst betreffen, waarbij Renault vijftig miljoen Euro per jaar op hun rekening gestort krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de deal eind deze week worden aangekondigd.

ING was al langer in gesprek met diverse F1-teams, maar koos dus voor het regerende kampioensteam van Renault. De huidige hoofdsponsor van de Fransen, sigarettenfabrikant Mild Seven, trekt zich terug uit de autosport vanwege het verbod op tabaksreclame. Niet alleen zal het logo van de ING-bank op de wagens te zien zijn, maar ook langs de circuits.

De laatste jaren wordt de Nederlandse inbreng erg groot in de Formule 1. Nadat eerst Jos Verstappen diverse sponsors naar de sport lokte, doen nu Christijan Albers en Robert Doornbos dat. Bovendien is er sinds vorige maand een Nederlands Formule 1 team in de vorm van Spyker, dat Midland F1 overnam.

[WRC] McRae vervangt Loeb

Colin McRae keert terug in het WK Rally. Van 13 tot en met 15 oktober is de 38-jarige Schot de vervanger van de Fransman Sébastien Loeb bij het team van Kronos Citroën tijdens de Rally van Turkije.

Onlangs brak Loeb zijn rechterarm tijdens een mountainbiketocht. McRae, in 1995 wereldkampioen en winnaar van 25 WK-rally's, reed in 2003 samen met Loeb bij de Franse renstal. In 2005 reed de Schot voor het laatst in het WK Rally bij Skoda.

Loeb gaat, met nog vier races te gaan, aan de leiding in de stand om het werelkampioenschap. De Fransman heeft 35 punten voorsprong op de Fin Marcus Grönholm.

Nederlandse thuiszege tegen Thaise kampioenen

Maar liefst zeventien partijen stonden zondag op het programma van het Slamm event in Sporthal Stedenwijk in Almere. Alle aandacht ging echter uit naar de confrontatie tussen Nederland en Thailand. Beide landen vaardigden vier topvechters af om in een interland op muay thai regels tegen elkaar uit te komen.

Het idee om vechters uit Thailand uit te nodigen is afkomstig uit de jaren tachtig. In het land waar muay thai werd uitgevonden lopen zonder twijfel de sterkste vechters rond in de lichtere gewichtsklasses. Hoewel thaiboksen een individuele sport is, kwamen organisatoren op het idee om landenteams te formeren en zo een competitie te creëren. Dit format wordt bijna jaarlijks herhaald en is tot op heden elke keer een groot succes.

Het was dit jaar alweer de tweede editie van Nederland vs Thailand. De eerste ontmoeting werd met 1-3 in het voordeel van de Thais beslist. Ook dit keer lukte het de organisatie weer om vier Thaise kampioenen over te laten komen. De grootste naam op het programma is de Thai Kaoklai Kaennorsing, die in de hoofdpartij uitkomt tegen de pas 21-jarige Tyrone Spong. Kaoklai (23) staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties in het K-1 circuit. Spong geldt als het grootste talent in Nederland en verloor van zijn 50 partijen er maar één.

Als alle vechters worden omgeroepen naar de ring, is het applaus het hardst voor de Thaise vechters. Wanneer iedereen in de ring is voorgesteld en op een rij geformeerd staat, vraagt de ring-announcer aan het publiek om op te staan voor het Thaise volkslied. Op een enkeling na gaat de zaal massaal staan. Het zegt iets over het respect dat het normaal zo chauvinistische Nederlandse publiek heeft voor de Thaise kampioenen.

De eerste partij gaat tussen Robert van Nimwegen en de Thai Samranchai. De Thai begint in een laag tempo en houdt Van Nimwegen de eerste twee ronden op afstand met goed geplaatste front kicks. In de derde en vierde ronde zoekt Samranchai de clinch op, waarbij hij Van Nimwegen naar hartelust op het canvas gooit en diverse harde knieën op het lichaam plaatst. Na een harde knie gaat Van Nimwegen in de derde ronde neer. De knockout komt echter in de vijfde en laatste ronde. Na een combinatie van een hoge trap en een elleboog gaat de vermoeide Van Nimwegen neer. Met moeite staat hij binnen acht tellen op, maar hij is duidelijk de weg kwijt. De scheidsrechter staakt het gevecht en de eerste overwinning is voor Thailand.

In de tweede partij neemt Hoessein Abdelhadi het op tegen de Thai Hansuk. Hansuk laat er geen gras over groeien en is van plan een show neer te zetten voor het publiek. Lang gaat het gelijk op, waarbij Hansuk enkele mooie elleboogtechnieken laat zien. Abdelhadi beantwoordt deze met front kicks naar het gezicht. In de derde ronde is het de rechterknie die vanuit het niets de Thai verrast en vol op de kaak raakt. Als een boom valt Hansuk achterover op het canvas en is zwaar knockout.

Nadat ook de derde partij tussen Fikri Tyarti en de Thai Chaowarit in een (punten)overwinning is geëindigd voor Nederland, maakt het publiek zich op voor de langverwachte hoofdpartij. De Thais hebben nog één kans om de achterstand om te zetten in een 2-2 gelijkspel. Het gevecht is echter al snel voorbij. Kaoklai onderschat duidelijk zijn tegenstander en gaat slordig te werk om een voortijdige knockout te forceren. Wanneer hij Spong een harde lowkick wil geven, verwaarloost hij even zijn dekking. Spong stapt handig opzij en beslist de partij in de eerste ronde met een snoeiharde rechtse hoek. Kaoklai zakt ineen en is niet meer in staat om binnen acht tellen op te staan. Eindstand Nederland – Thailand: 3-1.

Alle uitslagen:

Tyrone Spong verslaat Kaoklai Kaennorsing (KO)
Fikri Tyarti verslaat Chaowarit (punten)
Hoessein Abdelhadi verslaat Hansuk (KO)
Samranchai verslaat Robert van Nimwegen (KO)
Brian Lo-A-Njoe verslaat Jesse Bjorn Buckler (MMA-regels, KO)
Adil Ait Ali verslaat Ken Marien (punten)
Romano de los Ryes verslaat Mathieu Lawalata (MMA-regels, KO)
Germaine de Randamie verslaat Jaqueline Fuchs (opgave)
Anthony Kane verslaat Ruben Lopez (punten)
Rick van Soest verslaat Jantje Siersma (punten)
Leroy Kesner verslaat Murthel Groenhart (punten)
Errol Koning verslaat Otto Fattah (punten)
Roy Honselaar verslaat Sherwan Mustafa (punten)
Evita Adriaanus verslaat Silvana Fyeet (punten)
Glenn Groen gelijk met Hetwig Pique (draw)

Foto: www.muaythaiplaza.nl

Sutton tekent bij Aston Villa

Aston Villa heeft spits Chris Sutton gecontracteerd. De Engelsman kon een contract tekenen omdat hij zonder club zat.

Sutton heeft een deal tot het eind van het seizoen. De spits kwam voor het laatst uit voor Birmingham City, ook in de Premier League. Na het degraderen van de Blues moest er gesaneerd worden, en Sutton werd geslachtofferd.

De 33-jarige Sutton komt naar Villa Park omdat jongeling Luke Moore kampt met een schouderblessure. Moore zal een groot deel van het seizoen missen, en dus moest coach O'Neill op zoek naar vervanging. O'Neill heeft eerder samengewerkt met Sutton. In 2000 haalde hij de Engelsman voor negen miljoen euro naar Celtic, waar hij zes jaar speelde.

Afgelopen winter kwam hij naar Birmingham City, waar hij niet tot een basisplaats kwam. Hij speelde slechts tien wedstrijden, en scoorde daarin slechts eenmaal. Ironisch genoeg scoorde hij die enige goal in de stadsderby tegen zijn nieuwe werkgever Aston Villa.

Miller denkt aan stoppen

Bode Miller denkt er serieus aan om te stoppen met skiën. De Amerikaan maakte dit bekend in zijn voorbereidingen op de wereldbekercyclus. Deze gaat op 28 oktober van start.

"Ik kan me goed voorstellen dat komend seizoen mijn laatste wordt", aldus Miller. Vorig seizoen liet de skiër ook al een paar keer ontvallen dat hij zijn skies aan de wilgen zou hangen. "Na de afgelopen winter was ik er al dichtbij om er mee te stoppen, maar ik heb toch besloten nog in ieder geval een seizoen door te gaan." Tijdens de Olympische Spelen van begin dit jaar wist Miller opvallend genoeg geen medaille te winnen.

Koeman gematigd positief

Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, toonde zich gematigd positief na de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup. Voor de club zijn er momenteel geen clubs waar ze makkelijk van kunnen winnen. De Rotterdammers werden gekoppeld aan AS Nancy, Wisla Krakow, Blackburn Rovers en FC Basel.

"Ik denk dat er poules tussen zitten die moeilijker zijn dan de onze", was de reactie van Koeman op de website van Feyenoord. "Nancy is in vorm. Ze hebben Schalke´04 uitgeschakeld, dus dat zegt wel wat. Het Franse voetbal is van een hoog niveau en Nancy is een typisch Franse ploeg. Dat betekent technisch vaardige spelers, een hoog baltempo en veel fysieke kracht. We moeten ons maar vasthouden aan PSV, dat in Bordeaux het goede voorbeeld heeft gegeven. Het Poolse voetbal kampt momenteel met problemen, maar heel veel meer weet ik er ook niet van. Misschien kan Leo Beenhakker ons nog wat wijzer maken, maar we zullen Wisla, net als de andere ploeg trouwens, nadrukkelijk gaan bekijken de komende periode. Basel kennen we nog van de vorige confrontatie. Het is een ploeg die thuis sterker is dan uit. Waarbij ik overigens niet wil suggereren dat we over die ploeg heen walsen, want dat zal niet het geval zijn. En wat Blackburn Rovers betreft: dat kan een mooie wedstrijd worden. Engelsen willen altijd voetballen en spelen altijd in een systeem met twee spitsen. Dat het ook een weerzien met Brett Emerton betekent, geeft het nog een speciaal tintje voor ons.

Inflatie Turkije boven 10 procent

Icoon FinancieelDe inflatie in Turkije is in september harder gestegen dan verwacht. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 10,55 procent. Consumentengoederen werden gemiddeld met 1,29 procent duurder ten opzichte van augustus.

Dat maakte het Turkse bureau van de statistiek dinsdag bekend. Analisten, economen en de Turkse overheid hadden rekening gehouden met een stijging die nog onder 1 procent uit zou komen.

Turkije kampt sinds begin dit jaar met toenemende inflatie. Het land ondervindt hinder van de gestegen olieprijs in de eerste zeven maanden van dit jaar. Verder heeft onrust op het binnenlandse politieke toneel ervoor gezorgd dat de Turkse lire minder waard werd. Ook kwam er een kapitaalvlucht uit Turkije op gang.

De centrale bank van Turkije gaat er momenteel vanuit dat de inflatie over heel 2006 uitkomt op 9,1 procent tot 10,5 procent. Dat is ongeveer een verdubbeling ten opzichte van de 5 procent waar de monetaire instelling eerder van uitging.

Geen vervanger voor Eto'o

FC Barcelona zal geen vervangende spits aantrekken voor Samuel Eto'o. Eerder gingen er geruchten dat de Catalaanse ploeg in januari een nieuwe speler voor deze positie aan wilde trekken. De technische staf van de ploeg heeft echter aangegeven dat het niet nodig is.

Vorige week raakte Eto'o geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat hij over vijf maanden pas weer kan spelen. Tot die tijd heeft FC Barcelona nog voldoende vervangers. Zo hebben Javier Saviola en Eidur Gudjohnson afgelopen weekend laten zien dat ze ook doelpunten kunnen produceren.

Ondanks het langdurig wegvallen van Eto'o denkt Txiki Begiristain niet aan het aantrekken van een eventuele vervanger: "We zijn tevreden met de huidige selectie. We hebben simpelweg geen aanvaller nodig en gaan verder met wat we nu hebben. Ik voorspel dat wij geen transfers zullen maken."

[Upd]Voorstel 5 duels schorsing Van Dijk

De aanklager betaald voetbal heeft een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing voorgelegd aan Gregoor van Dijk. De speler van FC Utrecht kreeg gisteren in de wedstrijd tegen Ajax een rode kaart.

Van Dijk trapte gisteren na op Wesley Sneijder. De aanvoerder van FC Utrecht had nog een voorwaardelijke straf van één wedstrijd open staan. Van Dijk moet voor dinsdag 12.00 uur laten weten of hij het voorstel accepteert van de aanklager betaald voetbal.

Update

Foeke Booij heeft gezegd dat FC Utrecht niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van 5 duels waarvan 1 voorwaardelijk voor Gregoor van Dijk. Booij zegt dat de straf van vijf wedstrijden veel te hoog is.

update 18:18

Ondanks dat trainer Foeke Booij gisteren nog zei dat de club uit de Domstad niet akkoord zou gaan met de schorsing, is vandaag bekend gemaakt dat Van Dijk het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wel heeft geaccepteerd. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en AZ.

Schaatstoernooi IJsselcup uitgesteld

De schaatswedstrijd om de IJsselcup, die gepland stond voor 14 oktober, gaat niet door. Er hebben zich te weinig teams ingeschreven voor het enige onderdeel, de ploegachtervolging.

Veel schaatsers zijn, vanwege de relatief hoge temperaturen in ons land, naar het buitenland uitgeweken tijdens hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daardoor past de IJsselcup niet meer in de planning. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse schaatsbond KNSB is het de bedoeling dat de wedstrijd, die voor het eerst sinds een aantal jaar weer op de schaatskalender staat, later in het jaar alsnog gaat plaatsvinden.

Ten Cate niet ontevreden met loting

Henk ten Cate, de trainer van Ajax, is niet ontevreden over de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup. In Groep F zijn de Amsterdammers ingedeeld met Austria Wien, Sparta Praag, Espanyol en Zulte-Waregem.

"Ik vind dit een mooie poule", aldus Ten Cate. "Het zijn mooie ploegen. Het is ook een poule waar wij doorheen moeten komen. Van de tegenstanders ken ik Espanyol het beste en van alle vier de tegenstanders zijn zij de sterkste. Het Belgische voetbal volg ik niet en van Austria Wien weet ik dat het een van de twee topclubs in Oostenrijk is. We hadden het slechter kunnen treffen, maar je moet het nog wel doen."

Elshot voorlopig aan de kant

NAC Breda is Kurt Elshot twee maanden kwijt. Afgelopen zondag liep de rechtsback een knieblessure op tijdens de warming up voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Uit nader onderzoek is gebleken dat Elshot een scheurtje heeft opgelopen in een buitenmeniscus. Morgen zal de 29-jarige verdediger hieraan geopereerd worden, en volgens de medische staf van NAC zal de revalidatie zo'n zes weken gaan duren.

Bond op de bres voor kattenbelangen

Omdat lang niet alle 3,3 miljoen katten in Nederland een zorgeloos leventje hebben, worden hun belangen vanaf vandaag behartigd door een heuse bond: de Nederlandse Kattenbond. Het meldpunt De Kattebel zal voortaan misstanden en problemen inventariseren.

Dat maakte de Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, de organisatie die zich sinds 1867 bezighoudt met dierenbescherming, vandaag bekend. De Nederlandse Kattenbond is onderdeel van de Sophia-Vereniging en wil onder meer de strijd aangaan met de illegale handel in de dieren. Verder is het de bond een doorn in het oog dat verwilderde katten mogen worden afgeschoten.

Katten

'Elvis en Marilyn hadden een avontuurtje'

Elvis Presley en Marilyn Monroe hebben ooit een one-night stand gehad in een hotel. Vijftig jaar lang hield een voormalige zaakwaarnemer van The King zijn lippen stijf op elkaar, maar de man besloot dinsdag het nieuws alsnog naar buiten te brengen.

In The Daily Mirror verhaalt Byron Raphael hoe Elvis al weken achter Monroe, toen nog getrouwd met Arthur Miller, aanliep. Op een dag had Presley, tien jaar jonger dan zijn kortstondige vlam, Raphael opgedragen de blonde actrice naar zijn hotel te brengen.

"Zonder een woord te zeggen, begonnen ze te zoenen. En na twee minuten verdwenen ze naar de slaapkamer. Ik dutte wat in, en toen ik opkeek liepen ze naakt rond", herinnert Raphael zich. Nadat Monroe weer weg was, zou Elvis hebben gezegd: "Leuke meid, maar een beetje te lang naar mijn smaak."

Elvis Presley en Marilyn Monroe
Elvis Presley en Marilyn Monroe

Geen vervolging Jomanda in Millecamzaak

JomandaHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam zal het medium Jomanda, drie artsen en een zouttherapeut niet strafrechtelijk vervolgen in verband met het overlijden van de actrice Sylvia Millecam. Onderzoek van het OM leverde te weinig aanwijzingen op voor het opzettelijk handelen of nalaten door de verdachten, waardoor de gezondheid van Millecam "is benadeeld of daaraan schade is toegebracht". Millecam overleed in de zomer van 2001 aan borstkanker.

Het OM begon in mei 2004 met een uitvoerig onderzoek na aangifte van de inspecteur voor de gezondheidszorg. Die kwam met een rapport waarin onder meer stond dat Jomanda de actrice had misleid door haar te zeggen dat ze geen borstkanker had. Het OM heeft voor haar onderzoek onder meer diverse getuigen gehoord en verschillende deskundigen geraadpleegd.

In juni 2000 werd bij Millecam definitief borstkanker vastgesteld. De actrice wilde geen chemokuur en stond sceptisch tegenover de reguliere geneeskunde. Ze gaf haar voorkeur aan alternatieve genezers. Ze kwam terecht bij het 'genezend medium' Jomanda en zocht hulp bij een zouttherapeut. Jomanda wees Millecam door naar een van de drie alternatieve artsen, een internist.

Volgens het OM zijn er onvoldoende aanwijzingen dat de vijf verdachten Millecam weghielden van reguliere zorg, iets dat strafbaar is. "Bij de geneeskundigen lijkt sprake te zijn geweest van het niet vormen of het niet adequaat bijhouden van een medisch dossier", aldus justitie. "Strafrechtelijk levert dit geen ander beeld op met betrekking tot hun verantwoordelijkheid voor de gezondheid van Millecam."

Tuchtrechtelijk had de behandeling door alternatieve genezers wel gevolgen. Het Medisch Tuchtcollege schorste een van de alternatieve artsen in april definitief omdat hij Millecam tijdens haar ziekte de noodzakelijke medische zorg had onthouden.

Gevangene verdrinkt na aanval stier op paard

Icoon OpmerkelijkEerder dit jaar werd de 32-jarige Amerikaan Terry Grice veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen tot elf maanden. Aangezien hij 'slechts' een inbraak had gepleegd, werd Terry in het Tillery Correctional Center (TCC) geplaatst, alwaar er meer te doen is dan tegen de muur praten, oppassen wat je met de zeep doet en wasknijpers maken. Van de gevangenen in het TCC wordt verwacht dat ze zich verdienstelijk maken, en Terry mocht als veedrijver aan de slag, hetgeen hem op ongebruikelijke wijze fataal werd.

Terry was druk bezig het vee in het gareel te houden, toen een stier besloot weinig op te hebben met de aanwezigheid van paarden. Het beest bedacht zich niet en ramde Terry's paard, waardoor zowel paard als ruiter in een meertje belandden. Terry wist zichzelf om vooralsnog onbekende reden niet meer in veiligheid te brengen en verdronk. Het paard raakte niet gewond.

Hemels vuurwerk

Als jij 's nachts veilig in je warme bed ligt dan gebeuren er aan de hemel de fraaiste dingen, Aurora Borealis, beter bekend als het Noorderlicht is er een opvallend voorbeeld van, en met een beetje mazzel ook zichtbaar in ons land.

Een ander fraai verschijnsel zijn wat de meeste mensen als vallende sterren kennen, officieel heet een vallende ster een meteoor, kleine stofdeeltjes die de atmosfeer van de aarde binnendringen laten een gloeiend spoor achter, een stapje groter zijn meteorieten, een meteoriet kan een kleiner onderdeel van een komeet, of een deeltje van een planeet of gewoon wat ruimterommel van natuurlijke afkomst.

Pffff, tot zover de gortdroge theorie, waar ik naar toe wil zijn een drietal fraaie filmpjes die we via de submit binnenkregen. Gewoon mooi om naar te kijken.

Met dank aan Sitethief voor de submit

[Gerucht]Another Code-developer maakt adventure voor Wii

Developer Cing, bekend van de DS-adventure Another Code, werkt momenteel wederom aan een DS-adventure, namelijk Hotel Dusk: Room 215. In een email aan de schrijver van weblog ButtonBasher schreef een van de developers dat er eveneens gewerkt wordt aan een Wii-spel. Gezien de games die Cing tot nu toe gemaakt heeft, is het waarschijnlijk dat dit ook een adventure zal worden. Titel, verhaal en releasedatum zijn nog niet bekend.

De in belabberd Engels opgestelde email:

quote
Dear Kel Lind

Hope you are well
Thank you for your e-mail dated July 2.

This is Maho Shirouchi manager of Operation Division
at Cing Inc.

We have read your impression of the game.
Your mail very encourages us .
We will keep making original games in the future.
Please assist in the future.

The new work for the next generation machine that
limit it to Wii is being produced just now.

Please expect it of news from Nintendo.

Yours Sincerely,


Maho Shirouchi
Cing Inc.


Screenshot Hotel Dusk: Room 215

Van Gaal niet blij met loting

De trainer van AZ, Louis van Gaal, is niet erg blij met de clubs die zijn ploeg treft in de groepsfase van de UEFA Cup. De Alkmaarders zijn in groep C ingedeeld met Sevilla, Slov. Liberec, Grasshoppers en het Portugese SC Braga.

"Sportief gezien is het een slechte loting, we hebben bijna alleen maar topploegen en koplopers geloot. Wel is het zo dat de landen redelijk makkelijk bereisbaar zijn, maar dat is dan ook één van de weinige voordelen. Ik kijk dan ook met een jaloerse blik naar de groep van Feyenoord, dat zijn eigenlijk de ploegen waar ik een beetje op gehoopt had. We moeten ons dan ook niet specifiek op plek 1, 2 of 3 richten maar gewoon ervoor zorgen dat we ons kwalificeren. En als dat lukt, dan hebben we met AZ een enorme stap gemaakt in ons proces om een topclub te worden, aldus Van Gaal als reactie op de loting.

WK hockey: Oranje naar laatste vier

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich bij het wereldkampioenschap in Madrid vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de halve finales. De ploeg van bondscoach Marc Lammers won vrij makkelijk met 6-1 van China.

Onlangs verloren de hockeyvrouwen nog een oefenduel van de Aziaten, maar vandaag was Oranje een stuk beter. Vanaf het begin van de wedstrijd werd China ver teruggedrukt en moest strafcorners toestaan. Uit de derde corner wist Silvia Karres de 1-0 te scoren, en vlak voor rust werd de stand verdubbeld nadat Ellen Hoog met een prima pass Karres opnieuw in staat stelde om te scoren.

In de tweede helft speelde Nederland vrijuit. Pas bij de stand 5-0, door tweemaal Kim Lammers en wederom Karres, werd het spel een stuk trager. Wel wisten beide teams daarna nog één keer te scoren.

Virtual Console games worden regiogebonden

Eurogamer heeft van een vertegenwoordiger van Nintendo te horen gekregen dat de Wii voor GameCube games ook gaat werken met regio's. GameCube games die niet uit Europa komen kun je niet spelen op je Europese Wii.

Tevens is bevestigd dat elke regio (Japan, Amerika, Europa, etc) hun eigen Virtual Console games krijgen en dat Europese gamers ook de Europese versies van de Virtual Console games krijgen. Dit betekent dus (zo goed als zeker) dat wij géén Chrono Trigger en géén Super Mario RPG krijgen op de Virtual Console.

Er werd ook ontkend dat er C64 games op de Wii Virtual Console gaan komen, Commodore fans hebben dus pech. Het enige goede nieuws dat gemeld kan worden is dat component en RGB kabels niet duurder zullen worden dan dat ze al waren voor de Cube.

Speelschema UEFA Cup

Na afloop van de loting van de groepsfase voor de UEFA Cup, is ook het speelschema bekendgemaakt. Hieronder vind je het overzichht

Groep A

Donderdag 19 oktober:

Livorno - Glas.Rangers
Maccabi Haifa - AJ Auxerre

Donderdag 2 november:

Glas.Rangers - Maccabi Haifa
Partizan Bel. - Livorno

Donderdag 23 november:

AJ Auxerre - Glas.Rangers
Maccabi Haifa - Partizan Bel.

Woensdag 29 november:

Partizan Bel. - AJ Auxerre
Livorno - Maccabi Haifa

Donderdag 14 december:

AJ Auxerre - Livorno
Glas.Rangers - Partizan Bel.

Groep B

Donderdag 19 oktober:

Besiktas - Tottenham Hotspur
Club Brugge - B.Leverkusen

Donderdag 2 november:

Tottenham Hotspur - Club Brugge
Din.Boekarest - Besiktas

Donderdag 23 november:

Bayern Leverkusen - Tottenham Hotspur
Club Brugge - Din.Boekarest

Woensdag 29 november:

Din.Boekarest - Bayern Leverkusen
Besiktas - Club Brugge

Donderdag 14 december:

Bayern Leverkusen - Besiktas
Tottenham Hotspur - Din.Boekarest

Groep C

Donderdag 19 oktober:

AZ - Sport.Bragar
Slov.Liberec - FC Sevilla

Donderdag 2 november:

Grasshoppers - AZ
Sport.Braga - Slov.Liberec

Donderdag 23 november:

FC Sevilla- Sport.Braga
Slov.Liberec - Grasshoppers

Woensdag 29 november:

AZ - Slov.Liberec
Grasshoppers - FC Sevilla

Donderdag 14 december:

FC Sevilla - AZ
Sport.Braga - Grasshoppers

Groep D

Donderdag 19 oktober:

Osasuna - SC Heerenveen
Odense BK - AC Parma

Donderdag 2 november:

SC Heerenveen - Odense BK
RC Lens- Osasuna

Donderdag 23 november:

AC Parma - SC Heerenveen
Odense BK - RC Lens

Woensdag 29 november:

Osasuna - Odense BK
RC Lens - AC Parma

Donderdag 14 december:

SC Heerenveen - RC Lens
AC Parma - Osasuna

Groep E

Donderdag 19 oktober:

FC Basel - Feyenoord
Wisla Kraków - Blackburn Rovers

Donderdag 2 november:

Blackburn Rovers - FC Basel
AS Nancy - Wisla Kraków

Donderdag 23 november:

Feyenoord - Blackburn Rovers
FC Basel - AS Nancy

Donderdag 30 november:

AS Nancy - Feyenoord
Wisla Kraków - FC Basel

Woensdag 13 december:

Feyenoord - Wisla Kraków
Blackburn Rovers - AS Nancy

Groep F

Donderdag 19 oktober:

Austria Wien - Zulte Waregem
Sparta Praag - Espanyol

Donderdag 2 november:

Ajax - Austria Wien
Zulte Waregem - Sparta Praag

Donderdag 23 november:

Sparta Praag - Ajax
Espanyol - Zulte Waregem

Donderdag 30 november:

Ajax - Espanyol
Austria Wien - Sparta Praag

Woensdag 13 december:

Zulte Waregem - Ajax
Espanyol - Austria Wien


Groep G

Donderdag 19 oktober:

Panathinaikos - Hap.Tel Aviv
Rap.Boekarest - Paris S.Germ.

Donderdag 2 november:

Hap.Tel Aviv - Rap.Boekarest
Mlad.Boleslav - Panathinaikos

Donderdag 23 november:

Paris S.Germ. - Hap.Tel Aviv
Rap.Boekarest- Mlad.Boleslav

Donderdag 30 november:

Mlad.Boleslav- Paris S.Germ.
Panathinaikos - Rap.Boekarest

Woensdag 13 december:

Paris S.Germ.- Panathinaikos
Hap.Tel Aviv - Mlad.Boleslav

Groep H

Donderdag 19 oktober:

Ein.Frankfurt - Palermo
Newcastle Utd - Fenerbahçe

Donderdag 2 november:

Palermo - Newcastle Utd-
Celta de Vigo - Ein.Frankfurt

Donderdag 23 november:

Fenerbahçe - Palermo
Newcastle Utd - Celta de Vigo

Donderdag 30 november:

Celta de Vigo - Fenerbahçe
Ein.Frankfurt - Newcastle Utd

Woensdag 13 december:

Fenerbahçe - Ein.Frankfurt
Palermo - Celta de Vigo

Xbox360-screens van Phantasy Star Universe

Het spel Phantasy Star Universe waarin je net zoals de vorige delen zowel offline als online kan spelen zal ook op de Xbox360 te spelen zijn.

In de singleplayer zal je de controle nemen over de zeventienjarige Ethan Waber, wiens zus is ontvoerd door een mysterieuze kracht die bekend staat als THE SEED.
De multiplayer optie bied de mogelijkheid om eigen characters te maken en vervolgens online te gaan in het Grarl zonnestelsel samen met honderden andere gamers.

Er zijn nu weer wat nieuwe beelden van de Xbox360-versie verschenen op het internet.






Het spel wordt op 24 november dit jaar verwacht in de Europese winkels.

Bouaouzan en Diba bij Marokko

Rachid Bouaouzan en Anouar Diba zijn op het laatste moment opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko. De twee aanvallers van respectievelijk Sparta en NAC Breda zullen zich op korte termijn melden bij de Marokkaanse selectie.

Marokko is momenteel in Nederland voor een trainingskamp. De Noord-Afrikanen spelen deze week oefenwedstrijden tegen FC Utrecht (5 oktober) als FC Brussels (6 oktober). Voor zowel Diba als Bouaouzan is het de eerste maal dat ze worden geroepen voor het Marokkaanse nationale team. Ook Youssef El-Akchaoui van NEC is opgeroepen.

Van der Sar: doodzonde dat Mark en Ruud er niet zijn

Icoon Nederlands ElftalEdwin van de Sar heeft laten weten het doodzonde te vinden dat Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy niet meer van van de partij zijn bij het Nederlands elftal. De recordinternational vertelde dit vandaag op het verzamelpunt van Oranje in Noordwijk.

"Ze hadden hier natuurlijk bij moeten zijn", zei de doelman in een eerste reactie. Van der Sar liet daarnaast nog weten het afgelopen weekend met beide spelers contact te hebben gehad. "Dat is ook mijn taak als aanvoerder. Mark en Ruud hebben mij een aantal dingen uitgelegd. Mark zei dat hij weloverwogen had nagedacht. Zijn situatie is anders dan die van Ruud. Mark heeft tenslotte bedankt voor Oranje, Ruud niet. Daardoor is er nog altijd een kans dat hij er alsnog weer bijkomt."

De aanvoerder van Oranje denkt niet dat alle commotie over Van Bommel en Van Nistelrooy de prestatie van het elftal negatief zal beïnvloeden. "We hebben nog best een goed elftal, ook zonder Mark en Ruud. Maar best goed is voor mij niet genoeg. Ik streef altijd naar het hoogste. Daar doe ik alles voor. Ik hoop dat de anderen dat ook doen. Ik wil met Oranje zo goed mogelijk presteren met een zo goed mogelijk elftal."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Eindhoven vol met zitzakken

Het trottoir langs de binnenring van Eindhoven staat vandaag vol met duizend gekleurde zitzakken. Het gaat om een actie van het Eindhovens Dagblad, dat daarmee het feit dat de krant overgaat op tabloidformaat onder de aandacht wil brengen.

In iedere zitzak zit een krant gestoken. "Als klap op de vuurpijl zullen promotiemedewerkers tussen vier en zes uur 's middags een geluidssignaal geven. Lezers die op dat moment op de zitzak de krant zitten lezen, mogen de zitzak mee naar huis nemen", aldus Henk Defilet, manager public relations van het Eindhovens Dagblad.

Zitzakken in Eindhoven

80-kilometerzones en trajectcontrole blijven

Icoon FileDe 80-kilometerzones in combinatie met trajectcontrole rond de vier grote steden blijven in stand, ondanks de toegenomen filedruk. Alleen op de A12 bij Voorburg gaat de snelheid op termijn terug naar 100 kilometer, maar ook daar blijft trajectcontrole nu en straks gelden.

De grotere filedruk wordt met extra maatregelen, zoals belijning en bebording, aangepakt. Minister Peijs stelde onlangs de gemeente Leidschendam-Voorburg voor om de permanente snelheidscontrole op dat punt op de A12 op te heffen. In goed overleg met landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee is besloten die te handhaven, aldus een woordvoerster.

Afgesproken is dat meer bekendheid zal worden gegeven aan het feit dat er pas boetes worden opgelegd als er gemiddeld 87 kilometer of meer wordt gereden. Bij het bepalen van de boete wordt standaard een correctie van 3 kilometer toegepast. "Dat betekent dat de weggebruiker op de 80 kilometerzones voor de doorstroming wel mag versnellen", aldus de woordvoerster.

Dead Rising uitverkocht in Japan

Na successen in Europa en Amerika was het natuurlijk wachten op Japan en zelfs daar is de Xbox 360-game Dead Rising vrijwel overal uitverkocht. Helaas zegt het in dit geval vrij weinig. Er is namelijk een flink gebrek aan games. Zelfs de grootste winkels kregen vaak niet meer dan veertig á vijftig exemplaren geleverd, tsja, dan zijn ze wel snel uitverkocht ja. Een ander probleem wat de game in Japan heeft is de rating; de game heeft namelijk een Z-rating gekregen. Dit wil zeggen dat de game alleen voor achttien-jarigen en ouder is en veel winkels adverteren daarom ook niet met de game. De grote vraag is op dit moment, hoeveel exemplaren heeft Capcom geleverd in Japan? Het is niet heel onlogisch dat het er niet veel zijn gezien het gebrek aan succes van de 360, maar het wordt er zo natuurlijk niet beter op.

Van der Sar: "doodzonde"

Edwin van de Sar heeft laten weten het doodzonde te vinden dat Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy niet meer van van de partij zijn bij het Nederlands elftal. De recordinternational vertelde dit vandaag op het verzamelpunt van Oranje in Noordwijk.

"Ze hadden hier natuurlijk bij moeten zijn", zei de doelman in een eerste reactie. Van der Sar liet daarnaast nog weten het afgelopen weekend met beide spelers contact te hebben gehad. "Dat is ook mijn taak als aanvoerder. Mark en Ruud hebben mij een aantal dingen uitgelegd. Mark zei dat hij weloverwogen had nagedacht. Zijn situatie is anders dan die van Ruud. Mark heeft tenslotte bedankt voor Oranje, Ruud niet. Daardoor is er nog altijd een kans dat hij er alsnog weer bijkomt."

De aanvoerder van Oranje denkt niet dat alle commotie over Van Bommel en Van Nistelrooy de prestatie van het elftal negatief zal beïnvloeden. "We hebben nog best een goed elftal, ook zonder Mark en Ruud. Maar best goed is voor mij niet genoeg. Ik streef altijd naar het hoogste. Daar doe ik alles voor. Ik hoop dat de anderen dat ook doen. Ik wil met Oranje zo goed mogelijk presteren met een zo goed mogelijk elftal."

'Chinezen moeten zich beter gedragen op vakantie'

De Chinese regering roept haar burgers op zich beter te gedragen in het buitenland. Zachtjes spreken, niet voordringen in rijen en het netjes weggooien van afval in vuilnisemmers maken deel uit van het lijstje van regels waaraan Chinese toeristen zich moeten gaan houden. Ook moet men zich beleefder opstellen in publieke zones en de ongeschreven regel, dat vrouwen voor gaan, respecteren. Op straat spugen is een gewoonte die bovenaan staat in de lijst van 'don'ts'.

De regering vindt deze maatregel noodzakelijk, omdat sommige Chinese toeristen met hun onaangepaste gedrag de goede reputatie van China schaden. "Onbeschaafd gedrag wordt een gênant probleem voor China", aldus Xinhua News.

Het aantal Chinese toeristen is in de laatste jaren enorm toegenomen door een algemene stijging van de welvaart. Vorig jaar werden er 31 miljoen uitstapjes naar het buitenland gemaakt. Volgens Xinhua News zal dit aantal oplopen tot 100 miljoen in 2020.


Uitslagen NFL speelronde 4

In de NFL werd dit weekend de vierde van zeventien speelronden afgewerkt. In Tennessee was Kerry Collins zijn positie kwijtgeraakt aan rookie Vince Young, en voor Arizona raakte Kurt Warner zijn positie tijdens de wedstrijd kwijt aan rookie Matt Leinart.

Uitslagen
1 oktMiami Dolphins@ Houston Texans15-17
1 oktNew Orleans Saints@ Carolina Panthers18-21
1 oktMinnesota Vikings@ Buffalo Bills12-17
1 oktSan Diego Chargers@ Baltimore Ravens13-16
1 oktArizona Cardinals@ Atlanta Falcons10-32
1 oktDallas Cowboys@ Tennessee Titans45-14
1 oktIndianapolis Colts@ New York Jets31-28
1 oktSan Francisco 49ers@ Kansas City Chiefs0-41
1 oktDetroit Lions@ St. Louis Rams34-41
1 oktJacksonville Jaguars@ Washington Redskins30-36, OT
1 oktCleveland Browns@ Oakland Raiders24-21
1 oktNew England Patriots@ Cincinnati Bengals38-13
1 oktSeattle Seahawks@ Chicago Bears6-37
2 oktGreen Bay Packers@ Philadelphia Eagles9-31

Vrij: Denver Broncos, New York Giants, Pittsburgh Steelers, Tampa Bay Buccaneers

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots310.7508864
Buffalo Bills220.5007065
New York Jets220.5009691
Miami Dolphins130.2505171
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens4001.0008633
Cincinnati Bengals310.7509885
Pittsburgh Steelers120.3334854
Cleveland Browns130.2506989
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts4001.00012187
Jacksonville Jaguars220.5007774
Houston Texans130.25066113
Tennessee Titans040.00047121
West DivisionWLTPCTPFPA
Denver Broncos210.6673631
San Diego Chargers210.6678023
Kansas City Chiefs120.3335732
Oakland Raiders030.0002779
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Philadelphia Eagles310.75011773
Dallas Cowboys210.6678948
Washington Redskins220.5009391
New York Giants120.3338192
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears4001.00011629
Minnesota Vikings220.5006365
Green Bay Packers130.25067115
Detroit Lions040.00071115
South DivisionWLTPCTPFPA
Atlanta Falcons310.7506942
New Orleans Saints310.7509465
Carolina Panthers220.5006678
Tampa Bay Buccaneers030.0002767
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks310.7507883
St. Louis Rams310.7508878
Arizona Cardinals130.2506896
San Francisco 49ers130.25071126

Carlos Aalbers nieuwe technisch directeur NEC

Voormalig NEC-speler Carlos Aalbers volgt per 1 juli 2007 Leen Looyen op als technisch directeur. Na 25 jaar stopt Loyen als technisch directeur en gaat zich op een andere manier met NEC bezig houden.

Van 1982 tot 1986 speelde Aalbers voor NEC, en hij maakt sinds een jaar onderdeel uit van de Raad van Commissarissen van NEC, waar hij belast was met de portefeuille technische zaken. "Toen NEC mij benaderde voor deze functie heb ik er even over na moeten denken maar mijn eerste gevoel was meteen goed. Ik heb hier altijd met veel plezier gevoetbald en ben blij om weer full-time terug te zijn op het oude nest. Ik zie er naar uit om deze uitdaging aan te gaan en de kansen te pakken die we gaan krijgen."

TV Cartoon Heaven

Ken je de Animaniacs nog, of heb jij altijd nog een keer X-men willen zien, of wat dacht je van My little Pony, The Teenage Mutant Hero Turtles, Dungeons and Dragons, Batman, Futurama? De volgende link linked naar allerlei afleveringen, delen van films, begintunes en andere stukjes van de leukste cartoons op YouTube. Je hoeft dus niet meer te zoeken, maar gewoon één van de linkjes aanklikken en achterover te leunen.

Veel plezier!

Big Brother heeft herenliefde

Big BrotherBig Brother-hoofdredactrice Hummie van der Tonnekreek zegt vandaag in De Telegraaf trots te zijn op deelnemer Etiënne, die er voor uit lijkt te zijn gekomen homofiele gevoelens te hebben.

De 20-jarige Etiënne, die eerder in het nieuws kwam vanwege zijn extreem-rechtse sympathiën, dook na een feest waarbij veel werd gedronken 'voor de grap' het bed in met de 22-jarige homoseksuele kapper Rik. Rik hield zich nog in: ''Ik had helemaal los kunnen gaan. Maar dat heb ik niet gedaan'' , fluisterde hij de andere bewoners toe.

Voordat Etiënne meedeed aan seksueel getinte spelletjes met Rik, bekende hij aan collega-bewoner Jeroen dat het in de machokringen waarin hij verkeert 'not-done' is om met homo's om te gaan, laat staan er een te zijn. ''En ik heb die goede vrienden ook nodig.'' Huilend viel hij daarbij Jeroen in de armen, die hem toch vooral aanraadde zijn eigen plan te trekken.

Van der Tonnekreek: ''Wij weten nog niet zeker of Etiënne zich helemaal heeft overgegeven aan de herenliefde. Feit is wel dat hij zich ook vandaag niet afwerend heeft gedragen. Ik laat iedereen zijn eigen conclusies trekken. Maar het lijkt of we met een coming out te maken hebben. Dat is nog nooit in Big Brother vertoond. Ik ben in elk geval trots op de oprechtheid van Etiënne. Hij blijft staan achter wat hij heeft gedaan.''


Rik en Etiënne

Zie voor meer Big Brother-nieuws: Big Brother Blog.

Eindstanden Major League Baseball

De Tigers verloren op de laatste twee speeldagen hun leidende positie in de AL Central. De Cardinals konden hun plek ternauwernood vasthouden in de National League, en voor het eerst in veertien jaar spelen de Braves geen playoffs.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Yankees¹1629765.5995-5L2
Toronto Blue Jays1628775.5377-3W2
Boston Red Sox1628676.5315-5W1
Baltimore Orioles1627092.4324-6L1
Tampa Bay Devil Rays16261101.3773-7L4
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Minnesota Twins¹1629666.5936-4W1
Detroit Tigers²1629567.5864-6L5
Chicago White Sox1629072.5565-5L1
Cleveland Indians1627884.4818-2W4
Kansas City Royals16262100.3834-6W3
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics¹1629369.5744-6W1
Los Angeles Angels1628973.5497-3L1
Texas Rangers1628082.4943-7L2
Seattle Mariners1627884.4815-5W2
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets¹1629765.5995-5W4
Philadelphia Phillies1628577.5256-4L1
Atlanta Braves1627983.4885-5W1
Florida Marlins1627884.4813-7W1
Washington Nationals1627191.4385-5L3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals¹1618378.5163-7L1
Houston Astros1628280.5068-2L1
Cincinnati Reds1628082.4946-4L2
Milwaukee Brewers1627587.4636-4W1
Pittsburgh Pirates1626795.4142-8W2
Chicago Cubs1626696.4074-6W1
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres¹1628874.5438-2W2
Los Angeles Dodgers²1628874.5439-1W7
San Francisco Giants1617685.4721-9L4
Arizona Diamondbacks1627686.4694-6L2
Colorado Rockies1627686.4695-5L1

Overzicht playoffs:

American League
New York YankeesDetroit Tigers0-0
Minnesota TwinsOakland Athletics0-0
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers0-0
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-0

¹ Geplaatst als divisiewinnaar
² Geplaatst als beste nr. 2

Video Titan-Mode Battlefield 2142

De Titan-mode is grootste toevoeging aan de nieuwe battlefield game, 2142. Deze mode is een welkome afwisseling op de "standaard" conquest-games. Het draait om twee gigantische vliegende bases (de Titans). Het doel van het spel is simpel; vernietig de Titan van de tegenpartij. Uit het nieuwe filmpje blijkt dat er twee manieren zijn om dit te doen. Ten eerste staan er op de map een aantal raket-installaties die je kan veroveren. Om de zoveel tijd zullen deze een raket afschieten naar een Titan, afhankelijk van wie de installatie controleert. Ten tweede is het mogelijk, mits het schild is uitgeschakeld, om de Titan te betreden en van binnenuit op te blazen. Voor meer info over deze mode, check de Titan Tutorial Video bij IGN of GameTrailers.

Beroemde Jarigen op deze 3 oktober

Voor alle personen die vandaag jarig zijn, is het altijd leuk om te weten welke beroemdheden er samen met jou een jaartje mogen bijtellen.
Iedere beroemdheid is voorzien van een passend linkje naar wat informatie of een filmpje. Er zitten ook beroemdheden tussen die al een poosje het tijdelijke voor het eeuwige gewisseld hebben, maar deze laat ik er mooi tussen zitten.

Alvast Gefeliciteerd !

Ashlee Simpson 03/10/1984
Kaci 03/10/1987
Seann William Scott 03/10/1976
Neve Campbell 03/10/1973
Kevin Richardson 03/10/1971
Gwen Stefani 03/10/1969
Tommi Lee 03/10/1962
Stevie Ray Vaughan 03/10/1954
Lindsey Buckingham 03/10/1949
Roy Horn 03/10/1944
Chubby Checker 03/10/1941
Marianne Timmer 03-10-74

Tot morgen.

Voetbal: Uitslag loting UEFA Cup

Icoon UEFA CupZojuist is in het Zwitsere Nyon de loting voor de groepswedstrijden van de UEFA Cup verricht.

AZ heeft een zware loting, in groep C treft het de grote favoriet Sevilla, Slovan Liberec, Grasshoppers en Sporting Braga. Feyenoord treft Basel, Wisla Krakow, Blackburn Rovers en het Franse Nancy. Ajax moet het in groep F opnemen tegen Sparta Praag, Espanyol, Austria Wien en Zulte Waregem. Heerenveen treft in groep D Lens, Parma, Osasuna en Odense.

Groep A

Auxerre (Fra)
Glasgow Rangers (Scho)
Partizan Belgrado (Ser)
Livorno (Ita)
Maccabi Haïfa (Isr)

Groep B

Bayer Leverkusen (Dui)
Club Brugge (Bel)
Besiktas (Tur)
Dinamo Boekarest (Roe)
TottenhamHotspur (Eng)

Groep C

Sevilla (Spa)
AZ
Slovan Liberec (Tsj)
Grasshoppers (Zwi)
Sporting Braga (Por)

Groep D

Parma (Ita)
RC Lens (Fra)
Heerenveen
Osasuna (Spa)
Odense (Den)

Groep E

Feyenoord
FC Basel (Zwi)
Wisla Krakow (Pol)
Blackburn Rovers (Eng)
Nancy (Fra)

Groep F

Ajax
Sparta Praag (Tsj)
Espanyol (Spa)
Austria Wien (Oos)
Zulte Waregem (Bel)

Groep G

Panathinaikos (Gri)
Paris SG (Fra)
Rapid Boekarest (Roe)
Hapoel Tel Aviv (Isr)
Mladá Boleslav (Tsj)

Groep H

Newcastle United (Eng)
Celta de Vigo (Spa)
Palermo (Ita)
Fenerbahce (Tur)
Eintracht Frankfurt (Dui)

Zie voor al het sportnieuws FOK!sport.

Onweersvliegje

Soms duurt het eventjes voordat iets in het nieuws komt. In april vond iemand met Google Earth een enorm insekt ergens in Duitsland. Vorige week werd het plotseling nieuws toen een paar blogs erover gingen schrijven en werd het zelfs door het Duitse journaal opgepikt.

Okay, de officiële verklaring is dat het insektje (een onweersvliegje) tijdens het scannen van de satellietbeelden op de foto is gekomen, maar officiële verklaringen geloven we sowieso niet, we zijn op zoek naar de waarheid!

  • Is dit misschien het resultaat van een mislukt biologisch experiment?
  • Of is dit een buitenaards wezen?
  • Waarom horen we niks van het Duitse Ministerium für Landwirtschaft?
  • Of van de CIA?

    Erg verdacht allemaal! Denk jij te weten wat er nu echt gebeurd is? Leg het ons eens haarfijn uit in de reacties!

    Met dank aan anoniempje voor de submit.

  • Uitslag Loting UEFA Cup

    Zojuist is in het Zwitsere Nyon de loting voor de groepswedstrijden van de UEFA Cup verricht.

    AZ heeft een zware loting, in groep C treft het de grote favoriet Sevilla, Slovan Liberec, Grasshoppers en Sporting Braga. Feyenoord treft Basel, Wisla Krakow, Blackburn Rovers en het Franse Nancy. Ajax moet het in groep F opnemen tegen Sparta Praag, Espanyol, Austria Wien en Zulte Waregem. Heerenveen treft in groep D Lens, Parma, Osasuna en Odense.

    Groep A

    Auxerre (Fra)
    Glasgow Rangers (Scho)
    Partizan Belgrado (Ser)
    Livorno (Ita)
    Maccabi Haïfa (Isr)

    Groep B

    Bayer Leverkusen (Dui)
    Club Brugge (Bel)
    Besiktas (Tur)
    Dinamo Boekarest (Roe)
    Tottenham Hotspur (Eng)

    Groep C

    Sevilla (Spa)
    AZ
    Slovan Liberec (Tsj)
    Grasshoppers (Zwi)
    Sporting Braga (Por)

    Groep D

    Parma (Ita)
    RC Lens (Fra)
    Heerenveen
    Osasuna (Spa)
    Odense (Den)

    Groep E

    Feyenoord
    FC Basel (Zwi)
    Wisla Krakow (Pol)
    Blackburn Rovers (Eng)
    Nancy (Fra)

    Groep F

    Ajax
    Sparta Praag (Tsj)
    Espanyol (Spa)
    Austria Wien (Oos)
    Zulte Waregem (Bel)

    Groep G

    Panathinaikos (Gri)
    Paris SG (Fra)
    Rapid Boekarest (Roe)
    Hapoel Tel Aviv (Isr)
    Mladá Boleslav (Tsj)

    Groep H

    Newcastle United (Eng)
    Celta de Vigo (Spa)
    Palermo (Ita)
    Fenerbahce (Tur)
    Eintracht Frankfurt (Dui)

    Later vandaag zal het speeldschema bekend worden.

    Inbrekers stelen rolstoel van poliopatiënt

    Icoon MisdaadDe 40-jarige Shakuntala Ramdien uit Den Haag die door polio een rolstoel nodig heeft als ze langere afstanden wil overbruggen, is aan huis gekluisterd doordat inbrekers de rolstoel hebben meegejat. Waarschijnlijk hebben de heren inbrekers de stoel gebruikt om de zware televisie mee te vervoeren.

    Buiten de tv en de speciaal op maat gemaakte rolstoel maakten de dieven sieraden, apparatuur en een koffer met kostbare Indiase kleding buit. ''Het is vreselijk dat ik mijn rolstoel kwijt ben, maar die is te vervangen. Dat geldt niet voor de kettinkjes die mijn zoon droeg toen hij klein was. Die spullen betekenden zóveel voor me. Nu ben ik alles kwijt'', aldus de gedupeerde Haagse in het AD.

    De inbraak vond plaats toen ze met haar man zaterdagavond een familiebezoekje had afgelegd. Bij thuiskomst zagen ze een donkergeklede man via de keukendeur naar buiten vluchten.

    Beroving
    Er was nog meer rolstoelleed dit weekend in Den Haag op te tekenen. Want een 81-jarige vrouw die aan een rolstoel zit gekluisterd, werd zondagmiddag beroofd van haar handtas.

    Een circa 30-jarige blanke overvaller met wit stekeltjeshaar in trainingspak griste de tas weg toen ze met haar dochter een portiek in wilde gaan.

    DVD: North Country

    Een besneeuwd landschap en een bijrol van actrice Frances McDormand. Wanneer je als kijker een flard van de film opvangt zou je je bijna in Fargo wanen. Niets is echter minder waar. Hoewel de setting van North Country ongeveer gelijk is, -Minnesota in het uiterste noorden van de Verenigde Staten-, heeft het verhaal van North Country eerder iets weg van een 'rechtzaakfilm' à la Erin Brokovich. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een alleenstaande moeder, gespeeld door Charlize Theron, die op haar werk in de ijzermijnen wordt beledigd, bedreigd en vernederd. Verbeten vecht ze terug door een rechtzaak aan te spannen. Leg de tissues maar klaar, want dit wordt natuurlijk janken geblazen!

    Jongeren internetten met tv aan

    InternetJongeren zijn per dag gemiddeld 2,5 uur online, met chatten via MSN als meest favoriete bezigheid. Bijna een kwart zoekt op internet naar informatie voor school of opleiding of houdt een eigen site bij.

    Jongeren onderhouden via MSN een flinke kennissenkring, gemiddeld staan er 113 contactpersonen in hun lijst. Veel jongeren hebben terwijl ze op de computer bezig zijn op de achtergrond de televisie aan staan, maar daarnaar kijken ze minder: gemiddeld een uur en 42 minuten. Opvallend is dat jongeren meestal voor tv-zenders als RTL4 en Net5 kiezen, en niet in de eerste plaats voor muziekzenders als TMF en MTV.

    Dit blijkt uit onderzoek door Newrulez onder 1300 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar, waarvan de resultaten dinsdag zijn gepubliceerd.

    Radio
    Opmerkelijk is ook dat de radio niet 'uit beeld' is verdwenen bij jongeren. Meer dan 60 procent luistert geregeld naar dit medium, meestal via de ether of de kabel maar in toenemende mate ook via internet, iPod, mp3 en de mobiele telefoon. In tegenstelling tot de televisie kiezen zij de radio wel voor muziek, want Radio 538 is het populairst, gevolgd door 3FM en Q-music.

    Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna alle jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar een gsm hebben, slechts 2 procent beschikt niet over deze 'onmisbare' accessoire. Ze bellen gemiddeld 24 minuten per dag en versturen vijf sms'jes. Ook heeft 78 procent een iPod of mp3 en 59 procent een webcam.

    Richard Branson onthult ruimteschip

    Sir Richard Branson, de man achter Virgin, heeft op 28 september in New York een model van een raketvoertuig onthuld dat betalende toeristen in de ruimte zal gaan brengen. De Virgin-ruimteschepen zijn ontworpen om zes passagiers plus twee piloten naar een hoogte van circa 140 kilometer te brengen. Kaartjes voor een ruimtevlucht zullen ongeveer 150.000 euro gaan kosten. Je kunt dus vast beginnen met sparen. Men hoopt de eerste vlucht in 2009 te laten plaatsvinden.

    De Virgin-ruimteschepen worden door luchtvaartpionier Burt Rutan op het ontwerp van SpaceShipOne gebaseerd. Dat schip werd speciaal gebouwd om als eerste commerciële ruimteschip de vereiste hoogte van 100 kilometer te bereiken, hetgeen lukte in 2004. SpaceShipOne maakte sindsdien drie vluchten en kwam zelfs hoger dan 100 kilometer, waarna een claim werd gelegd op de Ansari X-prijs. De Ansari X-prijs is een beloning van 10 miljoen dollar die was uitgeloofd door de X-Prize Foundation voor het eerste commerciële bedrijf dat binnen twee weken tijd twee groepen van drie mensen naar een hoogte van 100 kilometer kon brengen en weer veilig op aarde laten landen in hetzelfde voertuig.

    Er komt een speciale luchthaven in de woestijn bij New Mexico, genaamd Spaceport America. Van daaruit zal met regelmaat een korte ruimtevlucht gemaakt gaan worden met maximaal zes betalende passagiers. Het nieuwe raketvliegtuig wordt eerst op de rug van een vliegtuig naar 15 kilometer hoogte gevlogen, waarna het toestel wordt losgekoppeld. Het moedervliegtuig landt als gewoon vliegtuig op de basis. Na het loskoppelen van het moedervliegtuig wordt de raketmotor van het ruimtescheepje gestart en zal dit stijgen naar circa 140 kilometer. Na een kort moment in de ruimte zal het toestel als zweefvliegtuig terugkeren naar de aarde en op dezelfde luchthaven landen.

    Gisteren is bekend geworden dat Virgin concurrentie gaat krijgen van de Engelse firma Starchaser. Deze firma gaat vanaf 2007 onbemande testvluchten uitvoeren met hun ontwerp. Starchaser verwacht dat er vanaf 2009 commerciële vluchten gemaakt kunnen worden.

    Ruimteschip Virgin

    Alonso: "Banden ook belangrijk in Japan,Brazilië

    Fernando Alonso denkt dat de twee bandenleveranciers Michelin en Bridgestone ook een belangrijke rol zullen spelen in de Grand Prix van Japan, die aankomend weekend zal worden verreden, en de laatste race van dit seizoen, de Grand Prix van Brazilië.

    Afgelopen weekend eindigde de Spanjaard als tweede bij de Grand Prix van China door een verkeerde bandentactiek. "Mensen die dit jaar een spannend kampioenschap wilden hebben, worden op hun wenken bediend. De prestaties tussen de Renault en de Ferrari zijn haast gelijk. Dat houdt in dat de banden de doorslag zullen geven in de laatste races van het seizoen. Michelin heeft het de afgelopen jaren erg goed gedaan in Suzuka. Ik heb er dan ook een goed gevoel over. We zijn vol vertrouwen bij Renault, maar dat zullen ze bij Ferrari natuurlijk ook zijn. We zullen wel zien wat er gebeurt," aldus Alonso.

    Mishandelaar bus uit geslingerd

    OpmerkelijkEen buschauffeur heeft in Burgum (Friesland) met een remactie een lastige passagier in een klap uit de bus verwijderd. Een 21-jarige Fries deelde klappen uit aan de 51-jarige chauffeur die daarop zijn rem intrapte. Daardoor vloog de belager dwars door het voorraam de straat op.

    De gealarmeerde politie kon de klappenuitdeler meteen aanhouden. Hij zei boos te zijn geworden omdat hij het oneens was met het aantal afgestempelde strippen. De politie noemt het optreden van de chauffeur ''daadkrachtig''.

    Met dank aan feessie voor de submit.

    Blair wil terreurverdachten niet terugnemen

    TerrorismeDe Verenigde Staten willen bijna alle Britten die vastzitten op de marinebasis Guantánamo in Cuba naar Groot-Brittannië terugsturen. De Britse regering van premier Tony Blair voelt er echter niets voor om de terreurverdachten terug te nemen.

    Hoge Britse functionarissen stelden dat de terreurverdachten niet het wettelijke recht hebben om terug te keren, aldus de Britse krant The Guardian dinsdag. Bovendien voelt Londen er niets voor om te voldoen aan voorwaarden die de Amerikaanse autoriteiten stellen voor gevangenen die nu in Guantánamo Bay worden vastgehouden.

    Washington wil dat de verdachten 24 uur per dag in de gaten worden gehouden. Een hoge functionaris van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het weinig zinvol is om de verdachten permanent in de gaten te houden, omdat ze geen grote bedreiging voor de veiligheid vormen. Bovendien ontbreekt het de Britten aan voldoende mankracht voor het controleren van uit Cuba teruggekeerde verdachten.

    Negen Britten
    Zeker negen personen van Britse afkomst zitten al ruim vier jaar vast in Guantánamo Bay. Tot een proces tegen de negen is het niet gekomen. Volgens hun advocaten zijn enkelen mishandeld.

    Londen zou alleen zijn geïnteresseerd in het terugnemen van Bisher al-Rawi. Deze terreurverdachte zou de Britse inlichtingendienst MI5 hebben geholpen bij het in de gaten houden van de Palestijnse moslimgeestelijke Abu Qatada. De in Londen gevestigde Qatada wordt gezien als de geestelijk leider van al-Qaeda in Europa.

    Japanse prijzen PS3-accessoires bekend gemaakt

    Sony heeft de prijzen van enkele accessoires vrijgegeven. De controller en Memory-Card-adapter zijn vanaf 11 november beschikbaar.

    De Sixaxis-controller zal 5,000 Yen gaan kosten, omgerekend zal dat op zo'n $39,99 uitkomen.



    De Memory-card-adapter zal voor 1,500 Yen of $12.99 van eigenaar wisselen.



    De (BlueTooth) afstandsbediening zal 3,600 Yen gaan kosten, voor de Amerikanen zal dat op $29.99 neerkomen. De afstandsbediening zal vanaf 7 december beschikbaar zijn.






    Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op dollar = euro, net als de console zelf.

    Tepelprikkertje

    Tja, op een bepaalde leeftijd moet je nu eenmaal alles proberen, dat is heel normaal en zeker sinds de heren van Jackass bestaan allemaal prima te verklaren.

    Zo ook dit gevalletje want al weet je dat dit soort beestjes gemeen hard steken en laat je om het helemaal af te maken het beestje steken in een uitermate gevoelig lichaamsdeel, dan kom je uiteraard tot de conclusie dat het pijn doet.

    Wetenschap is toch een mooi iets.
    Met dank aan Vassili_Z voor de submit

    Echtpaar vast voor seksueel misbruik

    PolitieDe politie heeft gisteren een vrouwelijk raadslid uit Delfzijl aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan seksueel misbruik. Haar 45-jarige man zit al twee weken vast op verdenking van verkrachting van meerdere jonge vrouwen.

    De vrouw, Marja K., is raadslid in Delfzijl voor de Partij voor het Noorden. Haar man, Detlef K., is docent op de Zeevaartschool van het Noorderpoortcollege en commandant van het Zeekadetkorps.

    De eerste drie aangiftes tegen Detlef K. zijn gedaan door jonge vrouwen van het Zeekadetkorps. Het meisje dat de vierde aangifte tegen hem heeft gedaan, is minderjarig. Volgens verschillende bronnen zou K. pornografische foto's hebben gemaakt van meisjes. Tijdens een huiszoeking is op de computer van K. kinderporno aangetroffen. Bij K. thuis zouden ook fotoboeken in beslag zijn genomen met pornografisch materiaal van minderjarige vrouwen.

    De foto die hier stond klopte niet

    Man misbruikt zes minderjarige oppaskinderen

    MisdaadEen 41-jarige man uit de gemeente Wunseradiel zit sinds twee weken vast op verdenking van ontucht met zes minderjarige meisjes. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden maandag.

    De man zou van 1 maart tot en met september dit jaar thuis vier van de zes meisjes hebben misbruikt. De vrouw van de verdachte ving de kinderen thuis op, omdat ze als oppasmoeder werkte. De vrouw is overigens niet verdacht.

    Van de vier meisjes zijn twee acht en twee vijf jaar oud. Een vijfde slachtoffertje zou een achtjarig vriendinnetje van zijn dochtertje zijn. Eind 1999 of begin 2000 zou de man daarnaast een toen driejarig meisje hebben misbruikt. Ook dat meisje werd door zijn vrouw in de rol van oppasmoeder opgevangen. In 2000 is namens dat meisje aangifte gedaan bij de politie, maar gezien de leeftijd van het vermeende slachtoffertje lukte het niet genoeg bewijs te verzamelen en is de zaak nooit doorgespeeld aan justitie.

    De verdachte Fries is op 19 september gearresteerd. Hij ontkent de meisjes te hebben misbruikt. Woensdag beslist de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden of de man ook de komende maand vast blijft zitten.


    Met dank aan calvobbes voor de submit.

    Feyenoord geeft supporters per brief uitleg

    De directie van Feyenoord heeft alle 100.000 seizoen- en clubkaarthouders een brief gestuurd, waarin de situatie van de club wordt uitgelegd. In de brief wordt vooral ingegaan op de financiële situatie van de Rotterdamse club.

    Door de slechte prestaties ligt vooral voorzitter Jorien van den Herik zwaar onder vuur bij de supporters. De directie gaat in de brief onder andere in op de veelbesproken rentevergoeding die Van den Herik bedongen zou hebben bij de herfinanciering van de voetbalacademie in Ghana. De club benadrukt in de brief dat de lening niet verstrekt isdoor de voorzitter, maar door een buitenlands bedrijf waarin Van den Herik aandelen had, iets wat hijzelf ook al gezegd had.

    Daarnaast ontkent Feyenoord dat ze onder curatele staan of hebben gestaan bij de KNVB. Wel heeft de club onder verscherpt toezicht gestaan, maar door de sanering van de spelersgroep en de verkoop van Dirk Kuyt en Salomon Kalou zou de financiële situatie inmiddels sterk zijn verbeterd. Om meer duidelijkheid te geven over de financiële positie van de club zal Feyenoord voortaan na het deponeren van de jaarcijfers het jaarverslag in zijn geheel publiceren en met een verklaring en toelichting komen, zodat ook de supporters weten hoe de financiële positie van de club is.

    Verder zal Feyenoord een commissie instellen die de club van advies gaat voorzien. De commissie zal onder leiding komen te staan van oud-speler Gerard Kerkum, en gaat onder meer bekijken op welke wijze supporters een positie kunnen krijgen binnen de structuur van de club.

    Lees hier de gehele brief.

    Niedzielan terug bij selectie NEC

    Andrzej Niedzielan traint vanaf vandaag weer mee met het eerste elftal van NEC. Vorige week zette trainer Mario Been de Pool uit de selectie, omdat hij te laat kwam voor een duel van Jong NEC.

    Gisteren speelde hij bij Jong NEC mee in de wedstrijd tegen Jong Vitesse en scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

    In januari 2004 verruilde Niedzielan Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski voor NEC en werd de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Nijmeegse club. De aanvaller kon de hooggespannen verwachtingen echter nooit helemaal waarmaken: In 68 competitiewedstrijden wist hij achttien maal tot scoren te komen.

    Makers van Timesplitters werken aan SW Battlefront 3

    Nadat Free Radical onlangs aankondigde samen te werken met LucasArts, is nu ook een nog niet bevestigd bericht de wereld ingekomen dat Free Radical de nieuwste Star Wars: Battlefront zal maken.

    Free Radical is bekend van de bijzonder succesvolle FPS reeks TimeSplitters, en natuurlijk van GoldenEye N64, volgens velen de beste console-FPS ooit (in ieder geval wat betreft de multiplayer). Steve Ellis, director van de studio, zei nog niets te kunnen bevestigen, maar deelde wel mee dat ze erg enthousiast zijn over wat de samenwerking met LucasArts hen brengt.



    Partij voor de Dieren

    In de Volkskrant van afgelopen zaterdag een artikel over Niek Pierson. Wie? Niek Pierson, de geldschieter alias weldoener van de Partij voor de Dieren (PvdD). Zijn, volgens eigen zeggen, enkele gedoneerde tonnen geven de PvdD ongekende mogelijkheden. Pierson heeft een goed lopende klamboefabriek in Thailand en kan dus wel wat missen.

    Overigens valt verder de positie van Pierson niet te benijden. Hij is ernstig ziek, lijdt al tien jaar aan kanker en elke dag kan zijn laatste zijn. Dit terzijde.

    Pierson is door lijsttrekker Marianne Thieme warm gemaakt voor de partij. Zij las over de opvattingen van Pierson is hem vervolgens gaan opzoeken. Hij was meteen gewonnen voor de PvdD. En trok de portemonnee.

    Pierson is erg overtuigd van zijn ideeën. De dierenbescherming vindt hij maar niks. En wat hem betreft moet de Grondwet maar eens gewijzigd worden. Dieren moeten gelijke rechten krijgen. "Dier en mens zijn gelijkwaardig", zo stelt hij.

    En over dat laatste wil ik het even hebben. Het idee van een betere positie voor onze grote hersenen ontberende medebewoners van deze planeet draag ik een warm hart toe. Ik ben groot voorstander van gematigd vleesgebruik tijdens maaltijden. Ook van biologische (boeren)bedrijfsvoering. En zeker van ernstige beperking van dierenproeven. Maar gelijkwaardig?

    Welke dieren moeten dan gelijkwaardig worden aan welke mensen? De katten en honden in Nederland hebben waarschijnlijk een beter leven dan de op krottenwijken aangewezen bevolking van Kaapstad. Ik geloof zelfs dat onze viervoeters dagelijks een gevarieerder en voedzamer menu voorgeschoteld krijgen dan de mensen in Zuid-Afrika. En AIDS, dat kennen onze geliefde huisdieren ook niet.

    Of moet de dieren van deze wereld gelijkwaardig worden aan de gevangenen van Guantánamo Bay? Deze vermeende terroristen zitten veelal vast zonder een officiële aanklacht. En mogen sinds kort ook nog eens worden "gemarteld". Een nieuwe wet in de USA laat namelijk nieuwe verhoormethodes toe. Zaken als gevangenen wakker houden of onderkoelen is nu toegestaan.

    Dieren kunnen niet denken zoals mensen. Dieren kunnen niet creëren zoals mensen.
    En dat is maar goed ook. Want als ze zouden weten waar de PvdD ze gelijkwaardig aan wil maken bouwen ze waarschijnlijk een moderne Ark van Noach en vertrekken stante pede van deze planeet. Zijn ze nu helemaal van de ratten besnuffeld!

    Film: Ober

    Onlangs opende Ober, de nieuwe film van Alex van Warmerdam, het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Zwarte humor, surrealistische situaties en wereldvreemde personages gegarandeerd. Voor Abel (1986) en De Noorderlingen (1992) ontving hij al meerdere Gouden Kalveren. De concurrentie is dit jaar zwaar met onder andere Zwartboek en Nachtrit, maar met Alex van Warmerdam zelf weer in de hoofdrol en een sterk origineel concept kan het haast niet misgaan.


    Geblesseerde Donk niet in Jong Oranje

    Ryan Donk heeft zich afgemeld voor de oefeninterland van Jong Oranje aankomende vrijdag tegen Jong Denemarken. Zondag liep de verdediger van AZeen knieblessure op in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

    Onderzoek in het Medisch Centrum Alkmaar heeft maandag uitgewezen dat de kruisbanden van zijn rechterknie in ieder geval niet beschadigd zijn. Hoe lang het herstel van Donk gaat duren is nog niet bekend. Als vervanger van de speler van AZ heeft bondscoach Foppe de Haan Willem IIer Frank van der Struijk opgeroepen.

    Ook Shota Arveladze heeft last van knieklachten. De spits moet rust houden en zal daarom deze week niet in actie komen voor het Georgische elftal. "Hij heeft al wat langer last van een dikke knie, maar telkens was hij net op tijd fit voor de wedstrijd. Als de wedstrijden steeds dichter op elkaar volgen, lukt dat ook wel eens niet", aldus trainer Louis van Gaal.

    Directie Feyenoord stuurt supporters brief

    Ongeveer 100.000 seizoen- en clubkaarthouders van Feyenoord ontvangen dinsdag een brief van de directie van de Rotterdamse club. Dat meldt Feyenoord op de website.

    In de brief geeft de directie uitleg over een aantal zaken die de laatste tijd voor onrust zorgen rond de club, zoals de financiële situatie van Feyenoord. Ook gaat de directie van Feyenoord in op de veelbesproken rentevergoeding van 12% die voorzitter Jorien van den Herik bedongen zou hebben bij de financiering van de voetbalacademie in Ghana. De lening is destijds niet verstrekt door de voorzitter, maar door een buitenlands bedrijf waarin Van den Herik aandelen had. In het afgelopen jaar is de directie van Feyenoord begonnen met een herstructurering van deze lening. Van den Herik heeft in het bedrijf inmiddels geen aandelen meer, maar heeft zich wel garant gesteld voor het formaliseren van een rentepercentage van 8% in een nieuwe overeenkomst.

    Jaarverslag
    Feyenoord schrijft verder in de brief dat het jaarverslag van de club voortaan in zijn geheel wordt gepresenteerd met daarbij een verklaring en toelichting, zodat ook de supporters weten hoe de financiële situatie is.

    Verder roept Feyenoord een commissie in het leven die de club adviseert over een nieuwe organisatiestructuur. De commissie bestaat uit twee supporters, twee afgevaardigden uit het aan Feyenoord gerelateerde bedrijfsleven en een oud-speler. Oud-aanvoerder en oud-voorzitter Gerard Kerkum gaat de commissie leiden en samenstellen.

    -
    Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

    Tientallen arrestaties voor hypotheekfraude

    MisdaadDe politie heeft tientallen arrestaties verricht in een groot onderzoek naar miljoenenfraude met hypotheken en leningen in de Randstad. In totaal zijn 68 arrestaties verricht. Een woordvoerder van de politie bevestigde dinsdag een bericht hierover in De Telegraaf. Het onderzoek van het Interregionaal Fraude Team Midden-West (Amsterdam-Amstelland en Gooi en Vechtstreek) duurde anderhalf jaar.

    Onder de arrestanten zijn een medewerker van een bank, tussenpersonen, stromannen en fraudeurs. Volgens de politie was het met name de laatste groep die geen legale inkomsten had en het via het vervalsen van werkgeversverklaringen, jaaropgaven en loonstroken toch lukte om een hypotheek te krijgen. In sommige zaken bedachten de fraudeurs niet-bestaande bedrijven.

    Omdat banken en andere financiële instellingen de afbetalingen, veelal betaald van uit criminaliteit verkregen geld, op tijd binnenkregen, wilden sommigen niets veranderen aan de situatie. In de meeste gevallen echter werden de leningen ingetrokken.

    Witwaspraktijken
    De politie gaat ervan uit dat zij met de 68 arrestaties 'de groep' heeft aangehouden. ''Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker, maar we denken dat we iedereen hebben. Al sluiten we niets uit'', aldus een woordvoerder. De groep arrestanten is volgens de politie onder te verdelen in witwassers, verrijkers en speculanten.

    Van een van de verdachten werd de villa verbeurd verklaard. Dit kon gebeuren na een veroordeling van de verdachte voor witwaspraktijken. Volgens de politiewoordvoerder is dit de eerste keer dat via een witwasveroordeling spullen verbeurd verklaard zijn. ''Het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst in deze zaak weer zal gebeuren'', aldus de woordvoerder.

    De politie kon niets zeggen over de identiteit van de arrestanten. ''Het is een diverse groep mensen, maar het zijn er te veel om allemaal op te sommen.''

    CD: Stacie Orrico - Beautiful Awakening

    Stacie Orrico, wie is dat ook alweer? Je zou het misschien niet zeggen, maar Stacie Orrico geldt als een gospelzangeres. Geboren in Canada en op haar vijfde verhuisd naar Denver, Colorado, waar ze op haar twaalfde een prijs won op een festival voor Christelijke artiesten. Dat bracht haar de nodige aandacht en dat leidde tot een platencontract. In 2000 bracht ze haar debuutalbum 'Genuine' uit. Haar muziek is te omschrijven als Christelijke popmuziek met een urban smaakje, qua stijl wordt ze vaak vergeleken met Christina Aguilera en Lauryn Hill.


    Twee maanden uitstel in Engelse corruptiezaak

    De uitkomst van het onderzoek naar corruptie en omkoping in het Engelse profvoetbal zal nog twee maanden op zich laten wachten. Lord Stevens, de leider van het omvangrijke project, heeft extra tijd gevraagd en gekregen om de zaak goed af te kunnen ronden.

    Tijdens een persconferentie, die maandag werd gehouden, zei Stevens dat het onderzoek zich richt op acht verdachte clubs en 39 duistere transfers. De afgelopen zeven maanden heeft zijn commissie 25 voetbalclubs en 362 spelerstransacties nauwkeurig bekeken.

    Georgiev niet tegen Oranje

    Blagoi Georgiev mist de EK-kwalificatieduels van Bulgarije tegen Nederland en Luxemburg. De 24-jarige middenvelder van Rode Ster Belgrado meldde zich maandag af vanwege een dijblessure. Die blessure liep hij op in het verloren UEFA Cup-duel tegen Slovan Liberec (1-2).

    Georgiev moet tien dagen rust houden. "Tijdens een sprint voelde ik een scherpe pijn in mijn dij", aldus Georgiev. "Het is moeilijk te accepteren dat ik er tegen Nederland niet bij ben. Het is één van onze belangrijkste wedstrijden. Ik keek erg naar dat duel uit."

    Bondscoach Hristo Stoichkov zal geen vervanger oproepen. Bulgarije speelt zaterdag tegen Oranje en vier dagen later is Luxemburg de tegenstander.

    KPN moet wijkcentrales langer openhouden

    Icoon FinancieelDe Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) heeft besloten dat KPN zijn wijkcentrales langer moet openhouden. Met de maatregel wil de OPTA concurrenten van KPN meer tijd geven om investeringen in hun eigen apparatuur in de centrales terug te verdienen.

    Opta-voorzitter Chris Fonteijn heeft de stap bekendgemaakt in Het Financieele Dagblad. "Wij komen met deze aanwijzing omdat partijen het niet eens konden worden", verklaarde hij.

    KPN wilde de 1.300 wijkcentrales voor 2010 kunnen sluiten. Het bedrijf wil zijn huidige telecomnetwerk vervangen door het snellere en goedkopere glasvezel. In zo'n 400 wijkcentrales staat echter ook apparatuur van concurrenten als Versatel en Orange, die daarmee hun eigen netwerken verbinden met dat van KPN. De verbinding tussen de wijkcentrales en de woningen van klanten is van KPN.

    Volgens de Opta kan KPN niet nu al eisen dat concurrenten gaan investeren in glasvezel. Zij moeten eerst hun huidige investeringen terug kunnen verdienen. KPN zal daarom een deel van de wijkcentrales tot zeker eind 2011 open moeten houden.

    Jurgens: ontkennen holocaust niet strafbaar

    Het onkennen van de holocaust moet volgens PvdA-senator Erik Jurgens niet strafbaar zijn. ''Het valt onder de vrijheid van meningsuiting, tenzij iemand aanzet tot rassenhaat'', vindt Jurgens.

    ''Ik ben er vrij zeker van dat als een nationale rechter een ontkenner veroordeelt, die later gelijk krijgt van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.''

    Jurgens zei dit maandag naar aanleiding van een debat over de Turkse volkerenmoord op Armenen begin vorige eeuw. Die ontkenning is evenmin strafbaar.

    Bij de Holocaust hebben de nazi's miljoenen joden omgebracht. ''Als iemand dat ontkent, kun je zeggen: dat is een idiote mening. Maar je kunt het niet bestraffen'', redeneert Jurgens, parlementslid bij de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa in Straatsburg.

    Enkele Turkse kandidaten zijn vorige week van de kandidatenlijsten van PvdA en CDA geschrapt omdat ze de Armeense volkerenmoord ontkennen. Het staat partijen vrij om dat te doen, vindt Jurgens.

    In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht.

    Zelfmoordpoging buschauffeur kost 29 levens

    Icoon OngelukEen Chinese buschauffeur heeft met een zelfmoordpoging 29 mensen de dood in gejaagd. De man ramde met zijn overvolle bus de vangrail en viel vervolgens dertig meter de diepte in. Dat maakte het Chinese staatspersbureau Xinhua bekend.

    Naast de doden vielen er zeker 21 gewonden. Waarom de politie meent dat het om een zelfmoordpoging gaat is onduidelijk, maar mogelijk heeft de man het ongeluk zelf overleefd en heeft hij een verklaring afgelegd. De bus zat enorm vol, omdat de chauffeur kort voor het incident alle passagiers van een defecte andere bus had opgepikt.

    Met dank aan YubYub, jbo en Deepad voor de submit.

    Van den Herik in de aanval

    Jorien van den Herik heeft gisteravond in het programma Voetbal Insite in alle toonaarden ontkend dat hij nog met eigen geld in Feyenoord zit.

    Volgens Van den Herik is de laatste lening van hem aan de Rotterdamse club "in 2003 of in 2004" afbetaald. Bij de achterban van de club uit de Kuip leeft al geruime tijd het sterke vermoeden dat de voorzitter tegen een rente van 12 procent geld had geleend aan zijn eigen club, maar Van den Herik verwees dat naar het rijk der fabelen. "Ik begrijp niet waarover men zich zo druk maakt."

    Al een aantal maanden ligt Van den Herik zwaar onder vuur bij de aanhang van Feyenoord, die vinden dat hij de laatste jaren wanbeleid heeft gevoerd. Hij wordt verantwoordelijk gesteld voor de enorme schuldenlast van ruim 16 miljoen euro waarmee Feyenoord worstelde. Met de verkoop van de spitsen Dirk Kuijt en Salomon Kalou werd er ruim twintig miljoen euro verdiend, maar het grootste deel van dat geld moest Feyenoord gebruiken om de schulden af te lossen. Daardoor kon de club geen dure topspits terugkopen, en de fans zagen het aantrekken van de bij Ajax overbodige Charisteas als een zwaktebod en als verraad.

    Dit seizoen moet Feyenoord bovendien de financiën laten controleren door de KNVB. "Onder eindverantwoordelijkheid van Van den Herik is onze club verworden tot een kleurloze en kwaliteitsarme subtopper, die ook nog eens onder curatele staat bij de bond", aldus een pamflet van de fans afgelopen zondag.

    AOW'ers steeds meer in geldnood

    EconomieVoor ouderen met alleen AOW is rondkomen volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) steeds moeilijker geworden. Zo was een alleenstaande 65-plusser met een minimuminkomen en een huurhuis in 2000 nog 42% van zijn inkomen kwijt aan vaste lasten. Dit jaar gaat de helft (50,1%) op aan zaken, zoals huur, energie, water, telefoon en (zorg)verzekeringen. Ouderen zijn volgens het Nibud een belangrijke risicogroep geworden als het gaat om betalingsproblemen.

    Daarom is het instituut dinsdag de campagne 'Financieel Fit op Leeftijd' begonnen. Daarin worden 65-plussers gestimuleerd zoveel mogelijk gebruik te maken van financiële voordelen die samenhangen met hun leeftijd, zoals speciale ouderenkortingen, en geen schroom te hebben om daarvoor hun hand op te houden.

    Ouderen die samenwonen zien inmiddels 43,5% van hun inkomen opgaan aan vaste lasten. Zes jaar geleden was dat nog 34,8%. Dat 65-plussers meer kwijt zijn aan vaste lasten, verklaart volgens het Nibud waarom ze meer betalingsproblemen hebben en vaker een beroep doen op schuldhulpverlening. Er blijft immers steeds minder over voor voeding, versnaperingen, kleding, vrije tijdsuitgaven en huisdieren.

    Het Nibud wijst erop dat de gepensioneerden extra kwetsbaar zijn. ''Anders dan 65-minners zijn zij meestal niet in staat door arbeid hun inkomsten te verhogen om daarmee hun schulden op te lossen.'' Ook kunnen ze moeilijker krediet krijgen. Daarnaast hebben ze vaak extra kosten wegens aanpassingen aan de woning, speciale medicijnen en huishoudelijke hulp.

    Rituele verbranding Mohammed-pop afgeschaft

    BuitenlandsOm de moslimbevolking niet voor de schenen te schoppen wordt in het zuidoosten van Spanje een eeuwenoude traditie aangepast. Jaarlijks vieren ze daar de christelijke herovering van het Iberische schiereiland op de islamitische Moren in 1492 (de Reconquista).

    Bij die feesten worden in dorpen in zuidoost Spanje de veldslagen tussen de Moren en de Spanjaarden door verklede inwoners nagespeeld. Na de overwinning van de christenen wordt vaak een pop van de profeet Mohammed van een toren geworpen en in brand gestoken.

    Dat laatste is vragen om problemen, zo vrezen veel dorpen. Zeker gezien de woede die losbarstte na de Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed. In Beneixama, een dorp bij Valencia, is de eeuwenoude gewoonte om het hoofd van een Mohammed-pop met vuurwerk op te blazen, dit jaar geschrapt.

    In andere dorpen is de verbranding van de Mohammed-pop van het programma gehaald. Voortaan wordt de pop alleen nog van grote hoogte naar beneden gegooid.

    Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

    Krajicek naar tweede ronde Stuttgart

    Michaëlla Krajicek heeft in Stuttgart ten koste van de Australische Samantha Stosur de tweede ronde weten te bereiken. Krajicek versloeg Stosur met 6-2, 6-7 en 6-1.


    Het is voor het eerst sinds juli dat Krajicek een eerste ronde overleeft. In de tweede ronde moet Krajicek het opnemen tegen de als eerste geplaatste Française Amelie Mauresmo, die een bye had voor de eerste ronde.

    Nazorg patiënten kan veel beter

    MedischDe nazorg voor patiënten die uit een ziekenhuis zijn ontslagen, is niet goed geregeld. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg in haar jaarlijkse rapport de Staat van de Gezondheidszorg.

    De zorg voor patiënten is veel te verkokerd en dat brengt allerlei ernstige risico's met zich mee. Bovendien is het lastig voor hen om hun recht te halen. Patiënten worden tegenwoordig steeds sneller na een ziekenhuisbehandeling naar huis gestuurd.

    Maar een op de drie patiënten hoort wat hij of zij moet doen in geval van nood of wanneer het nodig is om contact op te nemen met de huisarts. Andere patiënten krijgen helemaal geen instructies mee.

    Onnodig doormodderen
    Dat brengt het risico met zich mee dat patiënten onnodig doormodderen met klachten, of niet goed op signalen reageren. Patiënten krijgen ook vaak tegenstrijdige adviezen van verschillende hulpverleners. Dat is niet alleen risicovol, het leidt ook tot onnodige onzekerheid bij patiënten.

    Drie jaar geleden constateerde de inspectie al dat de samenwerking en de afspraken van huisartsen, specialisten, apothekers en thuiszorg voor chronisch zieken te wensen overliet. Sindsdien is die zogenoemde ketenzorg niet wezenlijk verbeterd, vertelt hoofdinspecteur Jenneke van Veen in een toelichting. Volgens haar hadden ziekenhuizen ook beter op de nieuwe ontwikkelingen kunnen inspelen. Maar dat is niet gebeurd. Patiënten weten niet wie ze waarop kunnen aanspreken en ook het tuchtrecht is niet op ketenzorg aangepast.

    Britse parkeerwacht verft gele lijn onder auto

    OpmerkelijkEen Britse automobilist hoeft een parkeerboete niet te betalen. De gele lijn die parkeren verbiedt was op de weg geschilderd, terwijl zijn auto er bovenop stond.

    De man parkeerde zijn auto in de Engelse plaats Salford op een plaats waar dat was toegestaan, maar trof tot zijn stomme verbazing bij terugkeer de gele lijn onder de wielen en een parkeerboete onder zijn ruitenwisser aan.

    Volgens de gemeente Salford was elders in de straat de gele streep al eerder geverfd, maar hadden de schilders een stuk overgeslagen omdat er een auto geparkeerd stond. Dat weerhield ze kennelijk de volgende keer niet. De automobilist werd gewaarschuwd door getuigen, die twee parkeerwachten en twee schilders rondom de auto bezig hadden gezien. De auto was door de werkzaamheden beschadigd.

    Avril Lavigne heeft spijt van bespugen paparazzi

    Avril LavigneAvril Lavigne heeft spijt betuigd voor het feit dat ze vorige week spuugde naar paparazzi. "Ik wil me oprecht verontschuldigen voor mijn gedrag tegenover de paparazzi. Ik probeer goed om te gaan met hun constante opdringerige gedrag. Het was niet mijn bedoeling mijn fans boos te maken. (...) Mijn gedrag was een reactie op de eindeloze aanvallen van de paparazzi.", aldus Lavigne in een verklaring op haar website.

    Lavigne bespuugde vorige week twee avonden na elkaar paparazzi. De eerste keer was vorige week dinsdag, toen ze samen met haar man, Deryck Whibley van Sum 41, in Los Angeles een nachtclub verliet. De volgende dag deed ze haar actie dunnetjes over. Helaas voor haar werd dat echter vastgelegd op camera. Een filmpje kun je hier bekijken.

    Scarlett Johansson 'Sexiest Woman Alive'

    Scarlett JohanssonScarlett Johansson is door mannenglossy Esquire uitgeroepen tot 'Sexiest Woman Alive'. Op de website van Esquire werd sinds juni elke maand een foto geplaatst van een onherkenbare dame die was uitgeroepen tot de meest sexy vrouw ter wereld. Wie het was bleef geheim, maar nu is dan officieel bekend gemaakt dat het gaat om Scarlett Johansson. Ze zal het novembernummer van het blad sieren.

    De 21-jarige actrice vindt het zelf eigenlijk maar niets dat ze op haar uiterlijk wordt beoordeeld. "Ik heb liever dat mensen me bewonderen om andere dingen. Mijn hersenen bijvoorbeeld. En hoe zit het met mijn hart? En mijn nieren en mijn galblaas?"

    Vorig jaar werd de verkiezing gewonnen door Jessica Biel. Een jaar eerder streek Angelina Jolie met de eer.

    Scarlett Johansson

    Barbie in actie tegen borstkanker

    Barbie gaat actievoeren tegen borstkanker. Fabrikant Mattel brengt een pop op de markt met een roze lintje, het internationale symbool voor de strijd tegen de gevreesde ziekte.

    De rondborstige Barbie zelf wordt ook in het roze gekleed. De pop moet kinderen bewust maken van borstkanker, zo maakte Mattel bekend. Zeker 100.000 dollar van de opbrengst van de verkoop gaat naar een stichting die zich met de ziekte bezighoudt.

    Sinds haar introductie in 1959 maakte Barbie al ruim negentig keer carrière. Zo was ze al astronaut en werkte ze bij McDonalds.

    Barbie tegen bostkanker

    Afbeelding René Froger op bierflessen

    René FrogerTer promotie van zijn nieuwe theatershow Mijn Hollands Hart is het komende half jaar de afbeelding van René Froger te zien op alle bierflesjes, blikjes en PerfectDraft-vaatjes van Dommelsch. "Het is een bijzondere en originele manier om mijn tour aan te kondigen. Zoiets is nog nooit eerder gedaan en ik ben er ontzettend trots op. Een fantastische start van een unieke samenwerking tussen Dommelsch en mij", aldus de zanger.

    Vanaf 4 oktober staat René Froger met zijn nieuwe theatershow een seizoen lang in de Nederlandse theaters. Dit keer is het repertoire helemaal Nederlandstalig en verrast de zanger zijn fans met eigen interpretaties van bekende nummers van Nederlandse artiesten. Ook verschijnt er in het kader van Dommelsch Dubbel Dutch in elke show een gastartiest waarmee René speciale duetten in het Nederlands zingt.

    Het flesje met Froger (foto: DaMook)
    Het flesje met Froger (foto: DaMook)

    Loting K-1 World Grand Prix Final

    De acht vechters die zich afgelopen zaterdag kwalificeerden voor de K-1 World Grand Prix Final op 2 december in Tokyo, hebben maandag de loting verricht.

    In de opzet van de loting is zowel geluk als eigen keus een factor. Van tevoren pakt elke vechter blind een balletje met een nummer van 1 tot en met 8. De vechter met nummer 1 mag als eerst kiezen op welke van de plaatsen A tot en met H hij gaat staan. Vervolgens is de keus aan de vechters met de volgende nummers, totdat iedereen een plaats in de 'brackets' heeft uitgekozen.

    Dit selectiesysteem biedt de mogelijkheid om strategische keuzes te maken. Zo blijkt uit het verleden dat de eerste gegadigden vaak kiezen om als eerste te vechten, zodat zij meer rust kunnen krijgen tot hun volgende partij. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om jezelf te koppelen aan een mindere vechter, om zodoende de winstkans te vergroten.

    Ruslan Karaev mocht het spits afbijten, maar hij maakte geen gebruik van dit voordeel. Hij opteerde om in de derde partij uit te komen. Glaube Feitosa aarzelde geen moment en ging naast hem staan.

    Fransman Jerome Le Banner koos om naast titelverdediger Sem Schilt te gaan staan. Dit is opmerkelijk te noemen omdat hij ook voor Ernesto Hoost of een lege bracket had kunnen kiezen.

    Ook Remy Bonjasky besloot om niet tegen Hoost uit te komen, en ging in de nog lege bracket staan. Chalid Arrab, die zaterdag nog wist te stunten tegen publiekslieveling Musashi, was wel in voor nog een verrassing en schudde Ernesto Hoost de hand. Zodoende werden Remy Bonjasky en Stefan Leko als laatsten aan elkaar gekoppeld.

    De complete brackets en uiteindelijke partijen zien er nu als volgt uit:


    [upd] Doden bij schietpartij in schooltje VS

    Icoon BuitenlandsBij een schietpartij in een school in Lancaster in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn "een aantal doden" gevallen, aldus de politie. Een man opende het vuur op een school van de mennonietengemeenschap in het district Lancaster.

    De school telt maar een klas. De schutter zou zijn gedood of gevangengenomen. Wat de reden van de schietpartij was, is niet bekend.

    Update 01.52 uur
    Bij de schietpartij zijn zeker vier doden gevallen: drie kinderen en de schutter, die zelfmoord pleegde. Nog eens zeven andere kinderen raakten gewond. Een aantal is er slecht aan toe.

    De 32-jarige dader, een vrachtwagenchauffeur, zou de school van de strenggelovige samenleving zijn binnengegaan en daar enige tijd kinderen hebben gegijzeld. Om een nog onbekende reden opende hij later het vuur op de kinderen, ogenschijnlijk alleen op de meisjes.

    De politie repte van "een soort executies", waarbij meisjes ook met de enkels aan elkaar werden gebonden.

    Bulgaarse gered door borstimplantaten

    Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit de Bulgaarse stad Ruse heeft het aan haar siliconen borstimplantaten te danken dat ze nog in leven is. Volgens een Bulgaarse krant dienden de borsten als een airbag bij een auto-ongeluk. De 24-jarige Bulgaarse reed door een rood licht en botste op een andere auto op een druk kruispunt in het midden van de stad.

    Volgens ooggetuigen waren de auto's beiden flink beschadigd. De borsten van de vrouw zouden volgens hen de vrouw hebben gered. Helaas voor de vrouw moet ze wel weer opnieuw onder het mes. Haar siliconen implantaten zijn namelijk gebarsten.

    Zuid-Koreaan waarschijnlijk opvolger Annan

    Icoon Buitenlands De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ban Ki-Moon, heeft de steun gekregen van de belangrijkste leden van de Verenigde Naties om Kofi Annan op te volgen als secretaris-generaal van de volkerenorganisatie.

    De vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad verzetten zich niet tegen de Zuid-Koreaanse kandidaat tijdens de vierde informele stemronde maandag.

    In totaal stelden zich zeven personen beschikbaar om Annan te vervangen, wiens termijn op 31 december eindigt. Later in oktober wordt de officiële stemming in de Veiligheidsraad verwacht. Vervolgens spreekt de Algemene Vergadering zich over de winnaar uit.

    Amerikaanse basisschool straft ouders laatkomers

    Icoon OpmerkelijkDe Manhattan School for Children in de Amerikaanse stad New York heeft een nieuwe aanpak verzonnen om het aantal laatkomers terug te dringen. Ouders die hun kinderen na 8:25 uur 's morgens brengen, moeten zich bij het schoolhoofd melden en vervolgens voor straf twintig minuten mét hun kind dan wel kinderen hun fout overdenken.

    Volgens schoolhoofd Susan Rappaport is het een kwestie van verantwoordelijkheden leren. "Ouders moeten het ontbijt maken, de kinderen aangekleed krijgen en ze op tijd naar school brengen", aldus Rappaport, die met de nieuwe maatregel zowel lof als kritiek heeft geoogst. De voornaamste klacht is dat de straf van twintig minuten mensen ook nog eens te laat op het werk doet verschijnen. Anderen vonden het echter een vernederende ervaring met een positieve uitwerking; ze zouden gemotiveerd zijn nooit meer te laat te komen.


    Don't mess with the principal
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    special
    Random Pics van de Dag #1249
    preview
    Tales of Kenzera: ZAU
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    ©FOK.nl e.a.