Inbrekers stelen rolstoel van poliopatiënt

Icoon MisdaadDe 40-jarige Shakuntala Ramdien uit Den Haag die door polio een rolstoel nodig heeft als ze langere afstanden wil overbruggen, is aan huis gekluisterd doordat inbrekers de rolstoel hebben meegejat. Waarschijnlijk hebben de heren inbrekers de stoel gebruikt om de zware televisie mee te vervoeren.

Buiten de tv en de speciaal op maat gemaakte rolstoel maakten de dieven sieraden, apparatuur en een koffer met kostbare Indiase kleding buit. ''Het is vreselijk dat ik mijn rolstoel kwijt ben, maar die is te vervangen. Dat geldt niet voor de kettinkjes die mijn zoon droeg toen hij klein was. Die spullen betekenden zóveel voor me. Nu ben ik alles kwijt'', aldus de gedupeerde Haagse in het AD.

De inbraak vond plaats toen ze met haar man zaterdagavond een familiebezoekje had afgelegd. Bij thuiskomst zagen ze een donkergeklede man via de keukendeur naar buiten vluchten.

Beroving
Er was nog meer rolstoelleed dit weekend in Den Haag op te tekenen. Want een 81-jarige vrouw die aan een rolstoel zit gekluisterd, werd zondagmiddag beroofd van haar handtas.

Een circa 30-jarige blanke overvaller met wit stekeltjeshaar in trainingspak griste de tas weg toen ze met haar dochter een portiek in wilde gaan.