Loting K-1 World Grand Prix Final

De acht vechters die zich afgelopen zaterdag kwalificeerden voor de K-1 World Grand Prix Final op 2 december in Tokyo, hebben maandag de loting verricht.

In de opzet van de loting is zowel geluk als eigen keus een factor. Van tevoren pakt elke vechter blind een balletje met een nummer van 1 tot en met 8. De vechter met nummer 1 mag als eerst kiezen op welke van de plaatsen A tot en met H hij gaat staan. Vervolgens is de keus aan de vechters met de volgende nummers, totdat iedereen een plaats in de 'brackets' heeft uitgekozen.

Dit selectiesysteem biedt de mogelijkheid om strategische keuzes te maken. Zo blijkt uit het verleden dat de eerste gegadigden vaak kiezen om als eerste te vechten, zodat zij meer rust kunnen krijgen tot hun volgende partij. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om jezelf te koppelen aan een mindere vechter, om zodoende de winstkans te vergroten.

Ruslan Karaev mocht het spits afbijten, maar hij maakte geen gebruik van dit voordeel. Hij opteerde om in de derde partij uit te komen. Glaube Feitosa aarzelde geen moment en ging naast hem staan.

Fransman Jerome Le Banner koos om naast titelverdediger Sem Schilt te gaan staan. Dit is opmerkelijk te noemen omdat hij ook voor Ernesto Hoost of een lege bracket had kunnen kiezen.

Ook Remy Bonjasky besloot om niet tegen Hoost uit te komen, en ging in de nog lege bracket staan. Chalid Arrab, die zaterdag nog wist te stunten tegen publiekslieveling Musashi, was wel in voor nog een verrassing en schudde Ernesto Hoost de hand. Zodoende werden Remy Bonjasky en Stefan Leko als laatsten aan elkaar gekoppeld.

De complete brackets en uiteindelijke partijen zien er nu als volgt uit: