Van den Herik in de aanval

Olga (Nuongirl)
Jorien van den Herik heeft gisteravond in het programma Voetbal Insite in alle toonaarden ontkend dat hij nog met eigen geld in Feyenoord zit.

Volgens Van den Herik is de laatste lening van hem aan de Rotterdamse club "in 2003 of in 2004" afbetaald. Bij de achterban van de club uit de Kuip leeft al geruime tijd het sterke vermoeden dat de voorzitter tegen een rente van 12 procent geld had geleend aan zijn eigen club, maar Van den Herik verwees dat naar het rijk der fabelen. "Ik begrijp niet waarover men zich zo druk maakt."

Al een aantal maanden ligt Van den Herik zwaar onder vuur bij de aanhang van Feyenoord, die vinden dat hij de laatste jaren wanbeleid heeft gevoerd. Hij wordt verantwoordelijk gesteld voor de enorme schuldenlast van ruim 16 miljoen euro waarmee Feyenoord worstelde. Met de verkoop van de spitsen Dirk Kuijt en Salomon Kalou werd er ruim twintig miljoen euro verdiend, maar het grootste deel van dat geld moest Feyenoord gebruiken om de schulden af te lossen. Daardoor kon de club geen dure topspits terugkopen, en de fans zagen het aantrekken van de bij Ajax overbodige Charisteas als een zwaktebod en als verraad.

Dit seizoen moet Feyenoord bovendien de financiën laten controleren door de KNVB. "Onder eindverantwoordelijkheid van Van den Herik is onze club verworden tot een kleurloze en kwaliteitsarme subtopper, die ook nog eens onder curatele staat bij de bond", aldus een pamflet van de fans afgelopen zondag.