Feyenoord geeft supporters per brief uitleg

Olga (Nuongirl)
De directie van Feyenoord heeft alle 100.000 seizoen- en clubkaarthouders een brief gestuurd, waarin de situatie van de club wordt uitgelegd. In de brief wordt vooral ingegaan op de financiële situatie van de Rotterdamse club.

Door de slechte prestaties ligt vooral voorzitter Jorien van den Herik zwaar onder vuur bij de supporters. De directie gaat in de brief onder andere in op de veelbesproken rentevergoeding die Van den Herik bedongen zou hebben bij de herfinanciering van de voetbalacademie in Ghana. De club benadrukt in de brief dat de lening niet verstrekt isdoor de voorzitter, maar door een buitenlands bedrijf waarin Van den Herik aandelen had, iets wat hijzelf ook al gezegd had.

Daarnaast ontkent Feyenoord dat ze onder curatele staan of hebben gestaan bij de KNVB. Wel heeft de club onder verscherpt toezicht gestaan, maar door de sanering van de spelersgroep en de verkoop van Dirk Kuyt en Salomon Kalou zou de financiële situatie inmiddels sterk zijn verbeterd. Om meer duidelijkheid te geven over de financiële positie van de club zal Feyenoord voortaan na het deponeren van de jaarcijfers het jaarverslag in zijn geheel publiceren en met een verklaring en toelichting komen, zodat ook de supporters weten hoe de financiële positie van de club is.

Verder zal Feyenoord een commissie instellen die de club van advies gaat voorzien. De commissie zal onder leiding komen te staan van oud-speler Gerard Kerkum, en gaat onder meer bekijken op welke wijze supporters een positie kunnen krijgen binnen de structuur van de club.

Lees hier de gehele brief.