Directie Feyenoord stuurt supporters brief

Ongeveer 100.000 seizoen- en clubkaarthouders van Feyenoord ontvangen dinsdag een brief van de directie van de Rotterdamse club. Dat meldt Feyenoord op de website.

In de brief geeft de directie uitleg over een aantal zaken die de laatste tijd voor onrust zorgen rond de club, zoals de financiële situatie van Feyenoord. Ook gaat de directie van Feyenoord in op de veelbesproken rentevergoeding van 12% die voorzitter Jorien van den Herik bedongen zou hebben bij de financiering van de voetbalacademie in Ghana. De lening is destijds niet verstrekt door de voorzitter, maar door een buitenlands bedrijf waarin Van den Herik aandelen had. In het afgelopen jaar is de directie van Feyenoord begonnen met een herstructurering van deze lening. Van den Herik heeft in het bedrijf inmiddels geen aandelen meer, maar heeft zich wel garant gesteld voor het formaliseren van een rentepercentage van 8% in een nieuwe overeenkomst.

Jaarverslag
Feyenoord schrijft verder in de brief dat het jaarverslag van de club voortaan in zijn geheel wordt gepresenteerd met daarbij een verklaring en toelichting, zodat ook de supporters weten hoe de financiële situatie is.

Verder roept Feyenoord een commissie in het leven die de club adviseert over een nieuwe organisatiestructuur. De commissie bestaat uit twee supporters, twee afgevaardigden uit het aan Feyenoord gerelateerde bedrijfsleven en een oud-speler. Oud-aanvoerder en oud-voorzitter Gerard Kerkum gaat de commissie leiden en samenstellen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.