FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 oktober 2006

Uitslagen Spanje speelronde 5

In Spanje is dit weekend de vijfde speelronde gespeeld. Alle aandacht ging uit naar de Madrileens derby, maar natuurlijk werden er meer wedstrijden verwerkt.

FC Barcelona vertrok zonder Samuel Eto'o naar Baskenland. Athletic Club de Bilbao was de tegenstander in een wedstrijd die niet bepaald hoogstaand was. Athletic kwam verrassenderwijs op voorsprong via Yeste. Toen Javier Casas echter al na twintig minuten rood kreeg door Eidur Gudjohnsen neer te halen, werd het makkelijker voor de kampioen. Vlak voor rust werd het gelijk door een eigen doelpunt van Ustaritz. In de tweede helft beslisten Gudjohnsen en Javier Saviola de wedstrijd in het voordeel van de Catalanen.

Valencia had weinig problemen tegen promovendus Gimnàstic de Tarragona. Los Ches zochten direct de aanval, en kwamen door Fernando Morientes 1-0 voor. Nàstic speelde mat en kreeg aanvallend weinig voor elkaar. Dit tot ergernis van coach Luis César, die zich afreageerde op de assistent-scheidsrechter. De arbiter stuurde hem daarop naar de tribune. In de tweede helft besliste Valencia de wedstrijd. Nadat David Villa eerst de score verdubbelde, raakte diezelfde Villa vervolgens de paal nog. In de slotfase mochten opnieuw Villa en Miguel Angulo het doelsaldo nog iets opvoeren. Valencia behoudt met de 4-0 overwinning de drie punten en blijft gedeeld koploper.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
30/9Athletic ClubBarcelona1-3
1/10Deportivo la CoruñaReal Sociedad2-0
1/10EspanyolOsasuna0-0
1/10Real MallorcaVillarreal1-2
1/10Real RacingCelta de Vigo1-1
1/10Real MadridAtlético Madrid1-1
1/10Recreativo HuelvaReal Betis2-0
1/10SevillaGetafe1-0
1/10Real ZaragozaLevante2-2
1/10ValenciaGimnàstic4-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.FC Barcelona51313-4
2.Valencia51310-2
3.Sevilla51212-5
4.Real Madrid5118-2
5.Atlético Madrid5108-4
6.Deportivo la Coruña5107-4
=.Recreativo Huelva5107-4
8.Real Zaragoza5711-8
9.Getafe573-3
10. Villarreal575-6
11.Osasuna574-5
12.Levante576-10
13.Real Mallorca553-5
14.Celta de Vigo546-9
15.Gimnástic544-10
16.Espanyol542-6
17.Real Betis536-8
18.Real Racing523-8
19.Athletic Club523-11
20.Real Sociedad514-11

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Diego MilitoReal Zaragoza4
2.Samuel Eto'oFC Barcelona4
3.Frederic KanoutéSevilla4

Programma:

DatumThuisUitTijd
15/10Real BetisDeportivo la Coruña19.00
15/10BarcelonaSevilla19.00
15/10GetafeReal Madrid19.00
15/10GimnàsticAthletic Club19.00
15/10Celta de VigoValencia19.00
15/10VillarrealEspanyol19.00
15/10OsasunaReal Racing19.00
15/10Atlético MadridRecreativo Huelva19.00
15/10LevanteReal Mallorca19.00
15/10Real SociedadReal Zaragoza19.00

Voetbal: Van Bommel bedankt voor Oranje

Icoon Nederlands ElftalMark van Bommel zal onder bondscoach Marco van Basten niet meer uitkomen voor het Nederlands Elftal. Dat heeft de middenvelder vanavond laten weten aan de staf van Oranje. Hij was juist weer opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië.

Ook Ruud van Nistelrooy is niet meer beschikbaar. Van Nistelrooy en Van Basten hebben telefonisch contact gehad na de kritiek van de spits. Daaruit bleek dat er "zowel van de kant van de leiding als van Van Nistelrooy, onvoldoende vertrouwen om de aanvaller alsnog aan de selectie toe te voegen als vervanger voor Huntelaar".

De KNVB heeft in een persbericht laten weten dat Marco van Basten geen vervangers oproept voor Mark van Bommel én de gebleseerde Huntelaar.

Mark van Bommel bedankt voor Oranje

Mark van Bommel heeft bedankt voor het Nederlands elftal. Dit heeft hij Marco van Basten vanavond laten weten.

Van Bommel wil onder de huidige bondscoach niet langer uitkomen in Oranje. De middenvelder van Bayern München werd na het WK niet meer opgeroepen, maar zat juist voor de aankomende interlands in de selectie.

"We hebben kennis genomen van het besluit van Van Bommel en moeten dit respecteren. We zullen geen vervanger voor hem oproepen", aldus Van Basten in een korte reactie.

Ook Ruud van Nistelrooij zal de komende interlands niet voor het Nederlands elftal uitkomen. Na telefonisch onderhoud bleek dat er te weinig vertrouwen was tussen de spits en de bondscoach. Behalve voor Van Bommel, zal Van Basten ook geen vervanger oproepen voor de geblesseerde Huntelaar.

Woodward jaagt Witte Huis in de gordijnen

Icoon BuitenlandsNog voordat het nieuwe boek van de journalist Bob Woodward zaterdag in de winkels lag, probeerde het Witte Huis de schade die State of Denial mogelijk aan de reputatie van de regering van president Bush kon aanbrengen, te minimaliseren. Woordvoerders spraken details die de legendarische Amerikaanse politieke verslaggever in het boek uit de doeken deed tegen en Bush sprak afgelopen weekeinde zelf van "mythes" die moesten worden ontkracht.

Woodward bracht in de jaren zeventig van de vorige eeuw het Watergate-schandaal aan het licht, dat president Nixon ten val bracht. Hij is in staat Washington zenuwachtig te maken, maar zijn laatste twee boeken waren slechts mild-kritisch over Bush en diens politiek. State of Denial haalt echter stevig uit naar het politiek inzicht en beleid van de huidige president.

Uit passages die de Washington Post dit weekeinde publiceerde blijkt dat Woodward zijn met interviews, citaten en stukken uit geheime documenten gelardeerd betoog centreert rond een thema: Bush en zijn entourage hebben de afgelopen jaren de situatie in Irak steevast te rooskleurig afgeschilderd en bewust informatie die wees op problemen, genegeerd.

Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

De eerste Madrileense derby van dit seizoen kende geen winnaar. Real Madrid en Atlético Madrid hielden elkaar op een gelijke stand.

Real Madrid stond voor deze Derbi gelijk met Barcelona en Valencia, en was op zoek naar de winst in eigen huis. Het tot de nok gevulde Estadio Santiago Bernabéu zag echter de bezoekers op voorsprong komen. Al na zes minuten wist Mista een voorzet van Argentijns international Maxi Rodríguez binnen te tikken.

Real toonde echter veerkracht en bestookte het doel van Leonardo Franco met schoten. De keeper hield vrij lang stand, maar kon niet voorkomen dat de Koninklijke langszij kwam. Een strakke voorzet vanaf links van Guti belandde bij de vrijstaande Raúl. De Spaanse schaduwspits, oog in oog met Franco, faalde niet en zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

In de tweede helft ging het ook gelijk op. Kansen van Guti en Maxi Rodríguez zorgden aan beide kanten voor gevaar. Na iets meer dan een uur spelen stortte Atlético-spits Fernando Torres ter aarde. De scheidsrechter dacht een overtreding te hebben gezien en gaf Sergio Ramos een tweede, doch onterechte, gele kaart. Real kon niets meer forceren, en Atlético rook kansen. Miljoenenaankoop Sergio Agüero wist vlak voor tijd nog de lat te raken; toch zouden de punten gedeeld worden.

Ruud van Nistelrooij begon in de basis, maar werd niet vaak bereikt. De Nederlander werd tien minuten voor tijd vervangen door de Braziliaan Ronaldo. Door het gelijke spel zakt Real naar de vierde plaats, achter Barcelona, Valencia en Sevilla.

Real Madrid - Atlético Madrid 1-1
6' Mista 0-1
36' Raúl 1-1
62' Sergio Ramos (Real Madrid)

Uitslagen Engeland speelronde 7

In de Engelse Premier League werd dit weekend de zevende speelronde afgewerkt. In Londen werden enkele verrassingen geregistreerd, maar de grootste kwam uit de omgeving van Manchester, waar Liverpool bij Bolton op bezoek en onderuit ging. Dit echter niet geheel zonder controverse.

Op Stamford Bridge ontving koploper Chelsea het Aston Villa van Martin O'Neill. Na drie minuten stond de ploeg uit de Midlands al tegen een achterstand aan te kijken. Keeper Thomas Sørensen werd door John Terry afgetroefd op een vrije trap van Arjen Robben, en Didier Drogba kon simpel scoren. Terwijl Chelsea domineerde kon Villa echter wel kansen creëren. Stilian Petrov en Juan Pablo Angel waren beiden dichtbij genoeg, maar misten of wisten zich gekeerd door Petr Cech. Uiteindelijk werd de Chelsea-doelman toch voor het eerst dit seizoen in een eerste helft gepasseerd. Liam Ridgewell was onzelfzuchtig na een corner en liet Gabriel Agbonlahor de opgelegde kans om op slag van rust binnen te koppen. Na rust voerde Chelsea de druk op maar waar Sørensen in de eerste helft de Villans in de problemen had gebracht hield hij ze er nu uit. Kansen van Andrey Shevchenko, Shaun Wright-Philips en Salomon Kalou konden niet verzilverd worden, wat Aston Villa een punt opleverde.

Manchester United kreeg op zondag de kans om op gelijke hoogte met Chelsea te komen, na het puntverlies van de Blues op zaterdag. Zonder Louis Saha maar met Ole Gunnar Solskjær in de basis begonnen de Red Devils met het opwarmen van zowel de eigen verdedigers als die van Newcastle. Nemanja Vidic en Rio Ferdinand zagen hun schoten gekeerd door keeper Steve Harper en verdediger Steven Taylor, waarmee de toon van de wedstrijd gezet was. Manchester viel aan, Newcastle verdedigde uit alle macht. Met name Cristiano Ronaldo was de smaakmaker aan de kant van United, en hij leidde vier minuten voor rust de 1-0 in. Vanuit een korte corner werkte hij de bal tegen de paal, waarna Solskjær simpel kon binnentikken. Ook nummer twee kwam op naam van de Noor, die sinds 2003 niet meer op Old Trafford had gescoord. Een schot van Vidic raakte hem, waardoor Harper volstrekt kansloos onder de bal door dook. Het vizier van de Mancunians ging vervolgens op onzuiver, hoewel Harper er ook een rol in speelde dat de score niet verder uitgebouwd werd.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
30/9Sheffield UnitedMiddlesbrough2-1
30/9EvertonManchester City1-1
30/9ChelseaAston Villa1-1
30/9Charlton AthleticArsenal1-2
30/9Bolton WanderersLiverpool2-0
1/10West Ham UnitedReading0-1
1/10Tottenham HotspurPortsmouth2-1
1/10Manchester UnitedNewcastle United2-0
1/10Blackburn RoversWigan Athletic2-1
2/10WatfordFulham---

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Manchester United71614-4
2Chelsea71612-4
3Bolton Wanderers7147-3
4Portsmouth71310-3
5Everton71312-6
6Aston Villa7139-4
7Reading7139-7
8Arsenal6118-4
9Blackburn Rovers7118-9
10Liverpool7108-8
11Manchester City786-9
12Fulham685-9
13Newcastle United776-10
14Tottenham Hotspur774-9
15Wigan Athletic656-8
16West Ham United756-10
17Middlesbrough756-12
18Sheffield United754-10
19Watford634-7
20Charlton Athletic735-13

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Andrew JohnsonEverton6
2Didier DrogbaChelsea5
=Nwankwo KanuPortsmouth5
=Bobby ZamoraWest Ham United5
5Darren BentCharlton Athletic4
=Frank LampardChelsea4

Programma speelronde 8:

DatumThuisUit
14/10ArsenalWatford
14/10Aston VillaTottenham Hotspur
14/10LiverpoolBlackburn Rovers
14/10Manchester CitySheffield United
14/10MiddlesbroughEverton
14/10PortsmouthWest Ham United
14/10ReadingChelsea
14/10Wigan AthleticManchester United
15/10Newcastle UnitedBolton Wanderers
16/10FulhamCharlton Athletic

Uitslagen Duitsland speelronde 6

In Duitsland werd de zesde speelronde afgewerkt, grote verassing was het verlies van de leider om het kampioenschap, Bayern München. Voor Hamburger SV lijkt het seizoen volkomen mislukt. Niet alleen gaat het in de Champions League bar en boos, ook in de competitie gaat het uitermate slecht. De ploeg staat momenteel op de 16e plek.

VfL Wolfsburg stunt tegen Bayern München

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de verschillen tussen beide ploegen duidelijk. De gasten uit München voerden de ranglijst aan, Wolfsburg was de rode lantaarn drager in Duitsland door de laatste plaats in te nemen.

Toch was de thuisploeg geenszins van plan zich bij voorbaat gewonnen te geven. Sterker nog, in de 35e minuut van de wedstrijd kwam de thuisclub op voorsprong doordat Mike Hanke scoorde. Bayern München, dat afgelopen week nog met 2-0 van Internazionale won in de Champions League, had het moeilijk. Roy Makaay kon niet uitblinken waardoor hij in de tweede helft het veld moest verlaten.

Mark van Bommel speelde wel de gehele wedstrijd voor Die Roten. Bij VfL Wolfsburg speelde ook een Nederlander, Rick Hoogendorp. In de tweede helft was hij nog dicht bij de 2-0 maar hij faalde.

Bayern kon geen moment imponeren, leed veel balverlies en wist ook nauwelijks kansen te creëren, daardoor verloren de Zuid-Duitsers niet alleen de wedstrijd, maar werd het ook van de nummer één-positie verstoten.

Hertha BSC nieuwe koploper, vier ploegen volgen

Na de zesde speelronde zijn er vijf ploegen die allen tien punten hebben en de ranglijst aanvoeren. Hertha BSC staat bovenaan in de Bundesliga, door een beter doelsaldo nemen zij de eerste stek in. De club uit Berlijn had zondag de leiding kunnen pakken maar verzuimde VfB Stuttgart te verslaan. Hertha kwam thuis niet verder dan 2-2. Op de tweede plaats op de ranglijst vinden we FC Nürnberg, vorige week werd er gelijkgespeeld en ook nu was een gelijkspel het hoogst haalbare. Kostbare punten gingen zodoende aan de neus van de goed spelende ploeg voorbij.

Werder Bremenm dat woensdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Barcelona, wist wel te winnen. Borussia München Gladbach werd met 3-0 naar huis gestuurd. Bayern, dat verloor van Wolfsburg zakte drie plaatsen en heeft de vierde positie ingenomen. De laatste club die tien punten bijeensprokkelde is Schalke 04. De blauwe-equippe liet ook dure punten liggen. In de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkussen werd met 3-1 verloren.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Borussia DortmundHannover 962-2
Eintracht Frankfurt Hamburger SV 2-2
VfL WolfsburgBayern München1-0
Arminia Bielefeld Energie Cottbus3-1
Werder Bremen Bor. M'Gladbach3-0
Allemania AachenVfL Bochum2-1
1.FC Nürnberg FSV Mainz 051-1
Hertha BSCVfB Stuttgart2-2
Bayer LeverkusenSchalke 043-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Hertha BSC624010-410
21.FC Nürnberg 62407-310
3Werder Bremen 631212-910
4Bayern München63127-510
5Schalke 0463127-610
6Allemania Aachen630310-99
7Bor. M'Gladbach63036-89
8Bayer Leverkusen622210-88
9Eintracht Frankfurt 61508-68
10Borussia Dortmund62227-78
11Energie Cottbus62227-88
12VfB Stuttgart622210-138
13Arminia Bielefeld 62139-9-7
14FSV Mainz 0561416-77
15VfL Wolfsburg61323-56
16Hamburger SV 60517-85
17Hannover 9661237-155
18VfL Bochum61146-94


Programma

DatumThuisUit
13/10FSV Mainz 05Allemania Aachen
14/10Bayern MünchenHertha BSC
14/10VfL BochumWerder Bremen
14/10VfB StuttgartBayer Leverkusen
14/10Hannover 96Eintracht Frankfurt
14/10Hamburger SV Schalke 04
14/10Bor. M'GladbachVfL Wolfsburg
15/10Energie CottbusBorussia Dortmund
15/101.FC Nürnberg Arminia Bielefeld

Topscores

0
#NaamClubDoelpunten
1Carlos Eduardo KaheBor. M'Gladbach4
-Jan SchlaudraffAllemania Aachen4
-Boubacar SanogoHamburger SV4
28 spelers met 3 doelpunten w.o.:
-Christian GimenezHerta BSC3

Socialisten op winst in verkiezingen Oostenrijk

Icoon PolitiekDe Sociaaldemocratische Partij van Oostenrijk (SPÖ) lijkt de winnaar van de parlementsverkiezingen van zondag te worden. Dat blijkt uit prognoses na het sluiten van de stembureaus. De christendemocratische ÖVP van Wolfgang Schüssel stevent af op een grote nederlaag, aldus de prognoses.

De ÖVP verliest volgens de ramingen van de televisiezender ÖRF ongeveer 7 procent en haalt daarmee een score van 35,3 procent. De SPÖ verliest een klein beetje en krijgt de steun van 35,8 procent van het electoraat.

De nationalistische FPÖ, ooit het boegbeeld was van rechts en uiterst rechts in de Alpenrepubliek, komt uit op een percentage van 10,5, een winst van 0,5 procent. Daarmee blijft de oude partij van Jörg Haider De Groenen (9,8 procent) net voor.

De huidige coalitiepartner van de ÖVP, de rechtse Alliantie Toekomst Oostenrijk (BZÖ), haalt waarschijnlijk de kiesdrempel van 4 procent. Volgens de prognoses na het sluiten van de stembureaus steunt 4,2 procent van de kiezers de BZÖ.

Raadslid VS: slechte ouders steriliseren

Icoon Opmerkelijk In de Amerikaanse plaats Charleston heeft een raadslid een opmerkelijke oplossing voor jeugdcriminaliteit bedacht. Volgens Larry Shirley moeten ouders die hun kinderen niet goed opvoeden gesteriliseerd worden. Met deze uitspraak reageerde hij gisteren op een overval in Charleston, gepleegd door drie kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.

"We halen de baarmoeders van loslopende dieren al weg", aldus Shirley in een lokale krant. "Dat moeten we ook doen bij moeders die hun kinderen niet kunnen opvoeden. Als ze eenmaal één kind hebben dat de straat onveilig maakt, is het onacceptabel om ze nog meer kinderen te laten krijgen."

Robert Ford, de senator van South Carolina, liet in een reactie weten het maatschappelijke probleem dat door de overval is blootgelegd ook te zien. De suggestie om ouders te steriliseren noemde hij echter 'idioot'. "Wat Larry Shirley moet doen, is de gemeenteraad overhalen om meer recreatiemogelijkheden voor deze kinderen te creeëren", aldus Ford.

Politie onderzoekt blote billen incident

Joey Barton van Manchester City kan vanuit verschillende hoeken disciplinaire maatregelen verwachten nadat hij zijn achterste liet zien na de wedstrijd Everton-Manchester City. Zijn coach is niet blij met de actie, de Engelse bond heeft de tv-beelden al opgevraagd en ook de politie van Liverpool is een onderzoek gestart.

Everton-Manchester City eindigde in 1-1. City wist in de vierde minuut van de extra tijd de gelijkmaker te scoren. Barton ging na de wedstrijd helemaal uit zijn dak en richtte zijn emoties -en zijn billen - op het Everton-publiek. Everton-fans reageerden furieus op de actie van Barton.

Joey Barton is niet erg populair bij het Everton-publiek. Barton komt oorspronkelijk uit Liverpool. Hij was al eerder bij incidenten met Everton-fans betrokken. Op een trip in Thailand had hij een verbale aanvaring met Everton-supporters. Als gevolg daarvan werd Barton naar huis gestuurd door zijn club.

Manchester City-coach Stuart Pearce maakte na de wedstrijd bekend dat hij na de wedstrijd was benaderd door de politie. “Ik heb het niet gezien” zegt Pearce “maar als er iets ongeoorloofd is gebeurd, zullen we maatregelen moeten nemen”.

Pearce kan slechts raden naar de beweegredenen van zijn speler; “Ik ben er zeker van dat de late goal van ons iets met zijn uitbarsting te maken heeft. Maar Barton komt natuurlijk uit Liverpool. Wellicht dat het publiek hem heeft beledigd".

Nu er zoveel rumoer is rondom de actie van de Barton, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat de Engelse voetbalbond werk maakt van de blote billen-actie. Barton kan zijn borst dan ook natmaken nu zijn club, de bond en de politie jacht op hem maken.

7 jaar FOK!

Icoon SitenewsVandaag, 1 oktober 2006, bestaat FOK! 7 jaar. Zeven jaar. Dat is lang voor internetbegrippen. 99% van de internetsites redden het geen zeven jaar. De reden is vaak dat de bezoekers die ze hebben niet trouw zijn en snel overstappen of niet meer terugkomen.

Op FOK! is dat anders. De FOK!kers zijn loyale users die allemaal een hobby (of verslaving) delen en zich niet snel laten wegjagen. Vele vriendschappen en huwelijken zijn gesloten op of via FOK!, het aantal FOK!babies (kinderen die zijn geboren uit relaties die ontstaan zijn op FOK!) is niet meer te tellen, users ontmoeten elkaar vaker en vaker in real life op een meeting, kortom; we zijn een community. Een dorp in het klein met een ons-kent-ons mentaliteit. Vaak hebben we goede tijden, soms wat mindere, maar over het algemeen is het gewoon erg gezellig en heeft iedereen het prima naar zijn zin.

De kracht van FOK! begon met een leuk concept dat toevalligerwijze aansloeg. Het succes kwam dankzij Big Brother. Het succes bleef dankzij de trouwe bezoekers. Het succes bleef beheersbaar dankzij de onuitputtelijke inzet van vele, VELE vrijwilligers. Een combinatie van factoren die toevalligerwijze op de juiste manier samen is gevallen en die gezorgd hebben voor de succesformule die FOK! is.

Begonnen met een simpele HTML-pagina nog vóór 1 oktober 1999, gevolgd door een forum en echte frontpage op 1 oktober 1999 zijn we nu uitgegroeid tot een netwerk van (sub)sites die elk een vaste schare bezoekers hebben en die stuk voor stuk succesvol zijn. Voor en door de users gaat meer dan ooit op voor FOK! Met rond de 75 miljoen pageviews per maand behoren we tot de meest succesvolle en drukstbezochte sites van Nederland, het forum staat in de top 10 van de wereld. Dat is vooral het werk van jullie, de users, die ons trouw zijn gebleven en nog steeds zorgen voor meer en meer bezoekers elke maand. Onafgebroken al 7 jaar lang. Dat is ook vooral te danken aan de mensen die in hun vrije tijd hun best doen FOK! tot de leukste site van Nederland te maken en houden.

Bedankt, en laten we volgend jaar gewoon 8 jaar FOK! vieren

Wat is Dit: Opgave 51 + Kwartaaluitslag

En we hebben een winnaar!!
Ook van deze opgave natuurlijk maar vooral een kwartaal winnaar. En dat is: Allan24!! Van harte gefeliciteerd! De kansen voor de nummer 2 op de ranglijst, FOKKER007 waren ook nog maar klein en werden in de derde ronde van opgave 51 vakkundig om zeep geholpen door TheYoung1. Door zijn goede antwoord was de enige mogelijkheid voor FOKKER007 om gelijk te komen met Allan24 verkeken. Ook TheYoung1 gefeliciteerd natuurlijk.
En voordat ik het vergeet, het antwoord was: thee/waxine-lichthoudertje.

Aangezien we aan het einde van dit kwartaal zijn gekomen even een aantal mededelingen:

- Allan24 moet even een mailtje naar weblog@fok.nl sturen om zijn prijs op te eisen
- Het volgende kwartaal en dus ook de volgende WiD begint 9 oktober om 12.00 uur, wederom met een erg mooie prijs.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing, theelichthoudertje:

Tot het volgende kwartaal, tot 9 oktober, tot WiD

Blessure voor Donk

Ryan Donk kan voorlopig niet in actie komen voor AZ. De verdediger liep een knieblessure op in de competitiewedstrijd vanmiddag tegen ADO Den Haag.

Na afloop liep Donk op krukken door het DSB-Stadion. "Ryan wordt zondagavond of maandagochtend onderzocht in het plaatselijke ziekenhuis. Zo zullen wij de ernst van de blessure te weten komen. De speler raakte geblesseerd aan zijn rechterknie", aldus een woordvoerder van AZ.

[F3] Ho-Pin Tung sluit seizoen in stijl af

Ho-Pin Tung heeft het seizoen 2006 met twee overwinningen, twee pole positions en twee snelste raceronden afgesloten. Na gisteren al de eerste race te hebben gewonnen was hij vandaag ook de beste in de tweede race.

De tweede race van het weekend verliep voor Ho-Pin hetzelfde als de race er dag voor. Dit keer eindigde de Chinees Nederlandse coureur voor Recardo Bruins en Nathan Antunes. Teamgenoot Ferdinand Kool eindigde als vijfde en wist daarmee de tweede plek in het kampioenschap vast te stellen. "De race ging perfect. Ik had een goede start en net als gisteren ging ik meteen pushen om een gat te slaan. Dit keer bleef ik tot het eind doorpushen en kon de race met een grote voorsprong finishen. Voor de buitenwereld leek het misschien een saaie race daardoor, maar ik vond het een mooie overwinning!", aldus Ho-Pin Tung, die dit seizoen 9 overwinningen, 4 pole positions, 4 snelste raceronden, 145 punten en het kampioenschap behaalde in Duitse Formule 3.

Nys wint eerste wereldbeker-wedstrijd

Sven Nys heeft de eerste wereldbekercross van het seizoen gewonnen. In het Zwitserse Aigle bleef de Belg zijn landgenoten Bart Wellens en Erwin Vervecken voor.

In het begin van de wedstrijd werd het tempo hoog gehouden door de Tsjech Zdenek Stybar, maar hij kon dit slechts twee ronden volhouden. Daarna onstond er een kopgroep met daarin behalve de Belgen ook Gerben de Knegt en Enrico Franzoi. Na acht ronden reden alleen de drie Belgen nog vooraan met de Knegt en Franzoi op een kleine achterstand. In de laatste ronde kwam de definitieve aanval van Nys. Alleen Wellens kon volgen maar werd op techniek geklopt. De Knegt werd uiteindelijk vierde.

Koeman blij met Van Hooijdonk

Feyenoord-trainer Erwin Koeman had het vanmiddag zwaar in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda(3-2). Vooral in de enerverende slotfase stond de Koeman druk te gebaren en schreeuwen langs de lijn.

"Het ontbrak er nog maar aan dat ik mijn schoenen aan had. Dan had ik zo kunnen meedoen. Nog een paar van dit soort wedstrijden en ik ben ook vertrokken, naar het ziekenhuis wel te verstaan. Het is echt slecht voor je hart."

Toch deelde de coach complimenten uit aan zijn ploeg, en vooral aan de maker van het winnende doelpunt, Pierre van Hooijdonk. Sinds half april stond hij droog, vanmiddag scoorde hij zijn tweehonderdste treffer in het Nederlandse betaalde voetbal. "Vlak voordat Van Hooijdonk scoorde, was ik van plan hem te wisselen. Na zijn treffer liet ik hem toch nog maar even staan. Je weet tenslotte nooit of hij plotseling de geest krijgt en nog meer doelpunten gaat maken," aldus Koeman. "Pierre is een superprof. Hij leeft voor het voetbal. Op de training en in besprekingen komt hij vaak met zinvolle aanwijzingen. Ik ben daarom blij voor hem dat hij nu het winnende doelpunt voor ons heeft gemaakt en dat ook nog eens tegen zijn oude club. Dat verdiende hij zeker."

Kinheim wint Holland Series

De honkballers van Kinheim zijn voor de tweede keer kampioen van Nederland geworden. In de vijfde en beslissende wedstrijd werden de Pioniers met 13-5 verslagen.

De Pioniers begonnen goed en kwamen in de eerste inning gelijk met 2-0 voor. Daarna kwam Kinheim ijzersterk terug en scoorde in de twee daaropvolgende inning tien punten. Vervolgens probeerde Pioniers nog iets terug te doen met drie punten in de vierde inning. Tot een echte inhaalrace kwam het echter niet meer waardoor Kinheim na 1997 voor de tweede keer de landstitel veroverde.

Doornbos kan naar Champ Cars

Robert Doornbos verruilt mogelijk de Formule 1 voor de Champ Cars. De Nederlander heeft van Red Bull Racing een aanbieding gekregen om in die klasse zijn kunsten te kunnen vertonen. Vanmiddag maakte de Rotterdammer zijn debuut in de Formule 1 voor Red Bull.

Doornbos rijdt momenteel de laatste races van het F1-seizoen seizoen voor Red Bull, hij vervangt Christian Klien die door het team aan de kant is gezet. Tegenover De Telegraaf verklaarde de Nederlandse coureur het volgende:

”Ze zijn heel duidelijk geweest, voor komend seizoen is er voor mij alleen een teststoeltje beschikbaar. Je kunt je wel blijven blindstaren op Formule 1, maar er komt een moment dat het voorbij is. Binnen Red Bull heeft men aangegeven voor mij een stoeltje te kunnen regelen bij een Amerikaans ChampCar-team, daar ben ik serieus over aan het nadenken. Als ik op die manier racefit kan blijven en tegelijkertijd als testcoureur bij Red Bull betrokken kan blijven, is dat misschien wel de beste optie voor 2007”, aldus Doornbos.

Mocht de Red Bull-rijder ingaan op het aanbod van zijn renstal, dan volgt hij Neel Jani. Ook hij kreeg van zijn team, Scuderia Toro Rosso, een aanbieding om in de Camp Cars te gaan rijden en accepteerde dit aanbod.


Robert Doornbos in zijn Red Bull Racing bolide

Submitters: Emo & Hawk-eye

Bos daagt Balkenende uit tot twaalf debatten

Icoon VerkiezingenPvdA-leider Wouter Bos daagt CDA-lijsttrekker en premier Jan Peter Balkenende uit om met hem in alle twaalf provincies in debat te gaan. De uitnodiging gaat maandag vergezeld van een bos rozen naar Balkenende, zei Bos zondag tijdens het PvdA-congres in Rotterdam.

Met de debatten hoopt de PvdA-leider het CDA te dwingen duidelijkheid te geven over hun plannen met de zorg, huren en sociale zekerheid. Volgens Bos zegt het CDA voor de verkiezingen het een, maar doet de partij erna wat anders. "Nu ben je lijsttrekker, nu moet je de kiezers duidelijkheid bieden", zei Bos.

Premier Jan Peter Balkenende liet weten niet op de uitnodiging in te gaan. "Ik heb geen twaalf debatten nodig om duidelijk te maken dat Bos onwaarheden verkondigt", aldus Balkenende zondag. Volgens de CDA-lijsttrekker zegt Bos voortdurend ten onrechte dat het CDA zou willen ingrijpen in het basispakket in de zorg.

Er staan al vier debatten tussen Balkenende en Bos gepland. Bovendien, zo stelde de premier zondag, is hij ingehuurd om het land te regeren. "En niet om de problemen van Wouter Bos op te lossen." Volgens Balkenende heeft Bos problemen omdat hij "vervelende" boodschappen als de beperking van de hypotheekrenteaftrek en de fiscalisering van de AOW aan de kiezer moet verkopen.

Toespraak Wouter Bos
In zijn toespraak keek Bos terug op de partijcongressen van CDA en VVD waar volgens hem veel onzin over de PvdA was verteld. Volgens Bos gebeurt dat vanuit de gedachte dat kiezers dan zouden weglopen bij de PvdA. "Maar de mensen zijn niet gek. Ze kennen onze geschiedenis."

Bos herhaalde blij te zijn dat het goed gaat met de Nederlandse economie maar dat dit niet betekent dat het goed genoeg gaat met de samenleving. Hij gaf af op de nadruk die het huidige kabinet altijd legt op de eigen verantwoordelijkheid. "Want als iedereen alleen maar bezig is met de eigen verantwoordelijkheid, wie kijkt er dan nog naar hoe het met de ander gaat?"

Uitslagen Schotland speelronde 9

Hekkensluiter Motherwell wist verrassend te winnen in de Schotse competitie, terwijl koploper Celtic pas laat in de wedstrijd Falkirk op de knieen kreeg.

Celtic, zonder de geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink, besliste de wedstrijd pas in de 83e minuut van de wedstrijd. Aiden McGeady scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd, waar ex-Feyenoorder Evander Sno na een klein uur spelen inviel voor Tomas Gravesen.

Motherwell versloeg in eigen huis Kilmarnock met 5-0. Richie Foran, Mark Reynolds en Brian Kerr zorgden al binnen een kwart wedstrijd voor de 3-0 voorsprong. Scott McDonald scoorde in de slotfase nog twee keer. Veel helpt het echter niet, de club blijft laatste staan.

Uitslagen speelronde 9:

ThuisUitEindstand
Saint MirrenHibernian1-0
Inverness CTDunfermline1-0
Glasgow RangersAberdeen1-0
HeartsDundee United4-0
MotherwellKilmarnock5-0
FalkirkCeltic0-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic92215-5
2Hearts91916-7
3Rangers91515-10
4St. Mirren9139-10
5Aberdeen9129-8
6Kilmarnock91211-17
7Hibernian91111-9
8Inverness CT91110-10
9Falkirk9105-11
10Dunfermline987-10
11Dundee United987-13
12Motherwell9710-15

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Kris BoydRangers5
=Stevie CrawfordDunfermline Athletic5
=Scott McDonaldMotherwell5

Programma speelronde 10:

DatumThuisUit
za 14/10FalkirkSaint Mirren
za 14/10KilmarnockAberdeen
za 14/10Glasgow RangersInverness CT
za 14/10MotherwellDunfermline
za 14/10HibernianHearts
za 14/10Dundee UnitedCeltic

Dieven stelen honderden meters koper

Icoon MisdaadVan verschillende fabrieken aan de Rietgorsweg in Papendrecht zijn de afgelopen week enkele honderden meters koperen leiding gestolen. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Volgens de politie werden de koperen leidingen gedemonteerd en in stukken geknipt. Ook werden er koperen leidingen van de bliksembeveiliging meegenomen.

De diefstal van koper neemt de laatste tijd in de regio Zuid Holland een enorme vlucht, zei de politiewoordvoerder. Het koper is onder dieven zo populair gezien de gestegen prijs van het metaal op de wereldmarkt. De politie stelde onlangs zelfs een speciaal team in dat zich bezighoudt met de toenemende koperdiefstal.

Ronald Koeman wil aanvaller halen

Ronald Koeman wil er een aanvaller bij. De trainer van PSV zei dit na de 0-0 vandaag bij SC Heerenveen.

"Het is duidelijk waar ons probleem ligt. Ik hoop dat we in de winterstop iets kunnen doen," aldus Koeman. Koné is momenteel de enige echte spits, nu Fárfan en Kluivert allebei geblesseerd zijn. "Ik zoek een type dat op meerdere posities inzetbaar is", aldus Koeman, die verwacht dat hij op korte termijn wel weer kan beschikken over Fárfan.

Na de nederlaag tegen FC Twente was het gelijkspel in Friesland de tweede tegenslag in de competitie. "Gezien de omstandigheden ben ik tevreden over hoe we de eerste fase zijn doorgekomen. Ook in de Champions League. We hebben wat achterstand, maar dat is te overbruggen."

Sanchez wint Züri-Metzgete

De Spanjaard Samuel Sanchez heeft de 93e editie van de Züri-Metzgete, oftewel de Ronde van Zürich, op zijn naam geschreven. Op elf kilometer van de meet ontsnapte de Spanjaard uit een kopgroep van zes renners, waarin ook Michael Boogerd zat, en reed vervolgens solo naar de finish. Boogerd eindigde uiteindelijk als vierde.


Nadat drie vroege vluchters, te weten de Japanner Beppu, de Fransman Roy en de Italiaan Gobbi, op zestig kilometer van de streep werden teruggepakt door het peloton, sprongen er telkens groepjes renners weg.

32 kilometer voor de finish wisten Rebellin, Cancellara, O'Grady, Devolder, Sanchez en Boogerd weg te komen en ook te blijven. Devolder moest lossen op de Pfannenstiel. Op de Wetzwil plaatste Sanchez de beslissende demarrage en hij kon niet meer worden bijgehaald door de rest.

Football Manager 2007 is gold + demo

Op het forum van Sports Interactive, de maker van de Football Manager serie, heeft iemand van de developer aangegeven dat de game enkele dagen geleden gold is gegaan. Om dit te vieren is er ook meteen een demo van de game vrijgegeven. De demo is in twee vormen te downloaden: de 'lichte' versie met alleen de Engelse competities en een uitgebreidere versie met onder andere ook de Nederlandse competities. Een uitgebreide lijst met features en mirrors vind je hier. Om de uitgebreide versie van de demo direct te downloaden klik je hier. De game komt 20 oktober naar PC en later dit jaar nog naar de Xbox 360.

Championship Manager 2007 demo

Het verhaal achter de Championship Manager serie is vreemd. Na een aantal succesvolle jaren, stapte het grootste gedeelte van het team over naar Sports Interactive. Zij gingen rustig verder met waar zij goed in waren: uitstekende Footie Managers maken (Football Manager). Het enige wat Eidos hier aan over hield was de titel van de games. Er kwamen wel nieuwe Championship Managers uit, maar deze konden nooit tippen aan de concurrentie. Ook dit jaar waagt Eidos weer een poging met Championship Manager 2007.

CM 2007 heeft goed naar de concurrentie gekeken. In dit deel zien we de intrede van Team Talks en Player Interactions. Verder biedt de game je de mogelijkheid om zowel een team als een land te leiden. Of het wat is geworden kan je nu proberen in de demo. Download de probeerversie van de officiële website. In de demo kan je zes maanden aan de slag met een Frans, Engels of Italiaans team. Goede feature is dat je de demo-savegame kan importeren in de volledige game, die 13 oktober in de winkels moet liggen.


Website 'pedopartij' gekaapt

De website van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, in de volksmond ook wel de 'pedopartij' genoemd, is gekaapt. Op de website staan niet meer het partijprogramma van en nieuws over de PNVD, maar wordt opgeroepen tot een debat over het verplicht chemisch castreren van veroordeelde pedofielen.

Op de website is te lezen: "De aanpassing van deze website is de actie van iemand die het ermee eens is dat pedofilie niet langer een taboe-onderwerp moet zijn. Echter, de auteur is het er expliciet niet mee eens dat pedofielen meer speelruimte moeten krijgen dan ze nu hebben. Sterker nog: de auteur strijdt voor een publiek debat over het verplicht chemisch castreren van veroordeelde pedofielen."

Gekaapte website Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit
Gekaapte website PNVD (klik voor grotere versie)

(als je zelf nog de oude website ziet, dan heeft je provider de DNS nog niet ververst)

'Ban Harry Potter uit bibliotheken'

Icoon OpmerkelijkJK Rowling, schrijfster van de Harry Potter-reeks, is gekozen tot de auteur van wie Amerikanen het liefst de boeken uit de bibliotheken zouden zien verdwijnen. Zij staat bovenaan de lijst van auteurs wiens werk volgens veel mensen niet in bibliotheken en scholen thuishoort. De Harry Potter-boeken zouden namelijk hekserij promoten.

De lijst werd samengesteld door de American Library Association (ALA) in het kader van de Banned Book Week. Volgens de ALA zijn er in de afgelopen jaren meer dan 3000 pogingen gedaan om de Harry Potter-boeken uit bibliotheken en scholen te verwijderen.

De belangrijkste redenen waarom Amerikanen bepaalde boeken graag uit bibliotheken verwijderd zien, zijn volgens de ALA grof taalgebruik en onderwerpen als seks, occultisme en geweld. Ook het te positief benaderen van homoseksualiteit is voor veel Amerikanen een reden voor een boekenban.

Op de lijst staan verder onder meer John Steinbeck, Mark Twain, JD Salinger, Harper Lee en William Golding. JK Rowling laat weten zich vereerd te voelen samen met dergelijke namen genoemd te worden.

De Banned Book Week wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van de vrijheid van meningsuiting.

Asamoah breekt been

Schalke-speler Gerald Asamoah zal maandenlang niet beschikbaar zijn om te spelen. De Duitser brak zijn been afgelopen donderdag in het duel bij Nancy (3-1).

De Duitse club speelde uit tegen de Fransen, om zich te proberen te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. In de tweede helft werd Asamoah getackeld door verdediger Pape Diakhate. De aanvaller werd daarop van het veld gedragen en naar het ziekenhuis vervoerd, waar geconstateerd werd dat de geboren Ghanees een dubbele beenbreuk heeft.

"Ik heb nog nooit iets als dit meegemaakt", vertelt Schalke-aanvoerder Marcelo Bordon. "Het zag eruit alsof alles helemaal kapot was. Ik snap nog altijd niet waar die speler van Nancy slechts geel voor die aanval kreeg."

Voor Asamoah maakt de breuk zijn pechmaand compleet. Allereerst speelde hij al weinig, en dat vond hij zelf ook. Hij bekritiseerde coach Mirko Slomka daarop en werd voor een duel geschorst. Nu is Schalkes Europese avontuur alweer voorbij en ligt hij zelf enkele maanden in de lappenmand.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Afscheid Donner valt erg zwaar bij sommige mensen."

En de top 3:

3: DoorBell: "Nieuwe gezichten Duo Penotti hebben er zin in"
2: Pulsy: "Rita Verdonk presenteert nieuw vreemdelingenbeleid."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en dus nummer 1: Tinuzzz_Talpa

last week

Uitslag telt dus mee voor Name that bitch!

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (speelronde 6)

Icoon EredivisieOok deze week werd er weer volop gevoetbald in de Eredivisie. Winst was er voor Ajax, FC Groningen, Roda JC, FC Twente, Excelsior, Feyenoord en NEC. AZ, PSV, Heerenveen en ADO Den Haag speelden gelijk. Verlies was er voor FC Utrecht, Heracles, NAC, Vitesse, RKC Waalwijk, Willem II en Sparta.

Uitslagen Eredivisie (speelronde 6)
Vrijdag 29 september
NEC - Heracles Almelo (2-0)

Zaterdag 30 september
Willem II - Roda JC (0-1)
FC Twente - RKC Waalwijk (4-3)
Excelsior - Sparta R'dam (3-1)

Zondag 1 oktober
FC Utrecht - Ajax (2-3)
Feyenoord - NAC Breda (3-2)
FC Groningen - Vitesse (4-3)
sc Heerenveen - PSV (0-0)
AZ - ADO Den Haag (2-2)

De stand na deze speelronde vind je hier.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 01/10/2006

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - NAC Breda 3-2
13' Rigters 0-1 (assist Leonardo)
33' Buijs 1-1 (assist Lucius)
37' Zonneveld 1-2 (assist Leonardo)
45+1'Hofs 2-2
63' V. Hooijdonk 3-2

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 40.000.
Vincken, Pardo, Lucius (Feyenoord), Stam, diba (NAC).

Opstellingen:

Feyenoord: Timmer, Buijs, Greene, Saidi, Drenthe, De Guzman (Vincken/46), Lucius, Hofs, Pardo, v.Hooijdonk (Charisteas/79), Boussaboun (Huysegems/90+1).

NAC: Zoetebier, Elshot, Zwaanswijk, Penders, Mtiliga, Mathijssen, De Graaf (Slot/74), Zonneveld (Peto/81), Rigters (Diba/58), Leonardo, Pinas.
-----------------------------------------------------
FC Groningen - Vitesse 4-3
2' Prijor 0-1 (assist Lazovic)
39' Levchenko 1-1
53' Hersi 1-2
79' Hersi 1-3
82' v.d. Laak 2-3 penalty
89' Suárez 3-3 (assist Nevland)
90+1' Suárez 4-3 (assist Cornelisse)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 19.000.

Opstellingen:

Groningen: Roorda, Silva (Seedorf/84), Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Lindgren, v.d.Laak, Levchenko (Lovre/66), Fledderus (Cornelisse/61), Suárez, Nevland.

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel, Hersi, Sansoni, Kaya (Junker/73), Esajas (Due/54), Lazovic (Blondelle/88), Prijor.
-----------------------------------------------------
SC Heerenveen - PSV 0-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 26.000.
Bosvelt (Heerenveen), Kromkamp (PSV).

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Poulsen/90+3), Hansson, Dingsdag, J.Drost (Johansen/84), Bosvelt, Prager, Pranjic, Nilsson (Bradley/83), Friend, Alves.

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Reiziger, Méndez, Simons, Väyrynen (Culina/74), Afellay (Cocu/70), Koné, Beerens.
-----------------------------------------------------
AZ - ADO Den Haag 2-2
5' Knopper 0-1 (assist Mols)
10' Koevermans 1-1
34' Mols 1-2 (assist Elia)
69' Jaliens 2-2

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 17.000.
Bosschaart, Bodde, Vreven, Tininho (allen ADO)

Opstellingen

AZ: Didulica, Jaliens, Donk (Steinsson/74), Opdam, De Cler, Mendes, De Zeeuw, Martens, Schaars (Cziommer/61), Koevermans (Jenner/46), Dembélé.

ADO: Wagenaar, Vreven, Kum (Saavedra/60), Bunjevcevic, Bosschaart, Rankovic, Bodde, Knopper, Tininho, Elia (Delorge/83), Mols (De Vries/67).

[A1GP] Uitslag Hoofdrace Zandvoort

Duitsland heeft na een spannende wedstrijd de hoofdrace gewonnen bij de A1GP op het circuit van Zandvoort. USA eindigde als tweede en Australie maakt het podium vol, net voor Nederland.

Bij de staande start was het Mexico die de leiding nam, nadat voor Zuid-Afrika de wedstrijd na een fout al voorbij was. Bleekemolen had een wereldstart en pakte de zevende plaats. Al gauw pakte de Fransen de leiding af van Mexico en wist gelijk wat afstand te nemen.

Mexico kon het tempo van Engeland en Duitsland en niet bijhouden, waardoor het terugviel naar de vierde plaats. Nederland, dat nog steeds zevende lag, moest die plek met huid en haar verdedigen, omdat China vlak erachter op de achtste plek reed. Nederland was de eerste van de top 10 die binnenkwam voor een pitstop, en na een redelijke pitstop kon Bleekemolen weer verder. Na een ongelukkige crash van Pakistan moest de safetycar de baan op. De plek waar de wagen geparkeerd stond was namelijk vlakbij de ingang van de pits, waardoor de auto's die niet makkelijk kon bereiken.

Door de safetycar was de opgebouwde voorsprong van leider Frankrijk weer teniet gedaan en lag het hele veld weer bij elkaar. Na twee ronden werd de race weer herstart, en wederom was Frankrijk, door de onoplettendheid van Duitsland, snel weg. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht was er een probleem voor Nederland, waardoor Ierland er bijna voorbij kon. Naarmate de race vorderde begon het langzaam te regenen, waardoor er meerdere teams de pits binnenkwamen om regenbanden te halen. Bij de Tarzanbocht was er een aanval van Nederland op Engeland, en Bleekemolen wist door zijn wagen te laten staan, Manning voorbij te gaan.

De regen begon met bakken met water naar beneden te komen, en de meeste teams, die nog niet op regenbanden reden, gingen dat alsnog doen. Bleekemolen besloot om wederom naar binnen te gaan om regenbanden te halen. Na alle pitstops lag USA, die niet naar binnen waren geweest, aan de leiding, voor Frankrijk en Duitsland. Nederland reed op de vierde plaats, maar kwam steeds dichterbij Duitsland, en was een stuk sneller. Leider USA verloor steeds meer tijd, omdat ze nog steeds op slicks reden op een natte baan, waardoor het een kwestie van tijd was dat Frankrijk de leiding weer terug pakte. Doordat USA een foutje maakte, kon Frankrijk inderdaad de leiding weer terugpakken. Duitsland pakte de tweede plaats en Nederland reed als derde.

Frankrijk verloor steeds meer tijd op Duitsland en Nederland, die steeds dichterbij kwamen. Bleekemolen, die helemaal ontketent leek, wist Duitsland te verschalken, en pakte de tweede plaats. Frankrijk was het volgende slachtoffer van Bleekemolen, waardoor Nederland aan de leiding ging.

Het zonnetje brak door waardoor de baan opdroog, en Nederland, nog steeds op regenbanden, had een voorsprong van een kleine drie seconden op Duitsland, die Frankrijk ook voorbij was gegaan. Doordat de baan steeds droger werd gingen de meeste teams wederom naar binnen toe om weer op slicks te gaan rijden. USA had hier voordeel van omsat zij tijdens de regen niet naar binnen gingen om op regenbanden te rijden.

Met nog dertien minuten te gaan, reed Bleekemolen nog steeds op regenbanden, maar de voorsprong op USA liep steeds verder terug. Bleekemolen bleef ook buiten, ondanks dat USA en Duitsland steeds dichterbij kwamen, die beiden wel op slicks reden. Uiteindelijk kwamen beide voorbij Nederland. De strijd tussen USA en Duitsland ontbrandde daarna, en de Duitsers wisten USA voorbij te komen, waardoor ze aan de leiding kwamen. Met nog iets meer dan drie minuten te gaan lag Nederland op de derde plaats, met een voorsprong van dertig seconden op Australie, die vierde lag en op slicks reed, en dus steeds dichterbij kwamen.

Met nog 1 minuut te gaan lag Australie nog steeds achter Nederland, maar het verschil was nog maar vijf seconden. Australie wist in de laatste ronde alsnog Bleekemolen voorbij te gaan, waardoor Bleekemolen net naast het podium terecht is gekomen.

posteamrondenachterstand/uitvalreden
1Duitsland41
2USA41+ 7.870 sec
3Australie41+ 33.618
4Nederland41+ 35.872
5Mexico41+ 40.320
6Italie41+ 42.615
7Engeland41+ 54.332
8Zwitserland41+ 59.381
9China41+ 1:29.658
10Indonesie41+ 1:37.488
11Nieuw Zeeland41+ 1:49.138
12Brazilë40+ 1 ronde
13Canada40+ 1 ronde
14Ierland40+ 1 ronde
15Griekenland40+ 1 ronde
16Singapore40+ 1 ronde
17Maleisie36+ 5 ronden
18India34DNF
19Frankrijk31DNF
20Tsjechie25+ 26 ronden
Libanon18DNF
Pakistan17DNF
Zuid-Afrika0DNF

Scans van Far Cry: Vengeance

Far Cry is inmiddels al lang en breed verschenen op de PC, Xbox en Xbox 360, maar deze shooter uit de stal van Ubi Soft is nog niet dood. Dit zonnige schietspelletje zal namelijk ook nog zijn opwachting maken op de Nintendo Wii, onder de naam Far Cry: Vengeance. Het spel is gebaseerd op de Xbox-versie, maar zal zich uiteraard laten besturen met de Wii-mote en ook nog eens exclusie levels bevatten. De twee onderstaande scans uit het Duitse tijdschrift N-Zone geven een beter beeld van deze Wii launchtitel.



[Upd]Uitslag Grand Prix van China

De Grand Prix van China is gewonnen door Michael Schumacher. Op een opdrogende baan wist de Duitser Fernando Alonso te verslaan in een bandenduel.

De wedstrijd werd gestart op een natte baan en alle coureurs begonnen op intermediates. Kimi Räikkönen had een hele goede start en reed in de eerste ronde naar de derde plaats, achter Alonso en Giancarlo Fisichella. Ook Scott Speed was snel weg en reed al direct op de achtste plaats. Robert Doornbos verloor zijn voorvleugel bij de start en viel terug naar de achterkant van het veld door de noodzakelijke pitstop.

Terwijl Alonso snel wegreed van Fisichella, ontstonden achterin het veld mooie gevechten. David Coulthard kon Mark Webber niet achter zich houden en Robert Kubica was, na een slechte start, bezig met een flinke inhaalrace. Felipe Massa kon zijn Ferrari niet op de baan houden en viel ver terug. De tweede plaats werd bevochten door Fisichella en Räikkönen en de Fin kon met een prachtige inhaalactie de positie overnemen. Daarachter had Schumacher Rubens Barrichello ingehaald voor de vierde plaats.

Räikkönen was de eerste coureur die een pitstop maakte, maar kort daarna moest de Fin zijn wagen aan de kant zetten. Sakon Yamamoto testte de opdrogende baan met droogweerbanden, maar moest al snel weer terug naar de pits om terug te wisselen naar intermediates. Ook Alonso kreeg bij zijn pitstop opnieuw intermediates en bleef na zijn stop aan de leiding.

Kubica was de eerste coureur in de top tien die slicks uitprobeerde. De baan was echter toch nog te nat en Kubica spinde in zijn eerste ronde al twee keer van de baan. De Pool moest direct terug naar de pits voor intermediates.

Op de helft van de race reden Fisichella en Schumacher opvallend makkelijk naar Alonso toe. Een aantal ronden lang bleef Fisichella netjes achter Alonso rijden, maar uiteindelijk haalde hij toch de Spanjaard in. Kort daarna was ook Schumacher langszij en reed Alonso op de derde plaats.

Met nog twintig ronden voor de boeg bleek de baan toch droog genoeg voor droogweerbanden, getuige de rondetijden van Rosberg. Alonso verloor veel tijd in de pits met een probleem met het monteren van het rechterachterwiel en viel terug tot de vijfde plaats. Terwijl bijna alle coureurs kozen voor de banden zonder profiel, bleven aan de kop van het veld Fisichella en Schumacher op intermediates doorrijden.

Toen Alonso echter snel begon te gaan op zijn nieuwe banden, koos Schumacher toch voor de slicks. Een ronde later haalde ook Renault koploper Fisichella binnen. De Italiaan leek op de koppositie weer de baan op te komen, maar een aanstormende Schumacher kon met een gewaagde actie de leiding toch te pakken. Zijn teamgenoot Massa kreeg een flinke tik van Coulthard en moest met een gebroken achterwielophanging de strijd staken.

Alonso had het gat naar Fisichella dichtgereden en werd makkelijk voorbij gelaten. Leider Schumacher had echter twaalf seconden voorsprong met nog zes ronden te gaan en de Duitser kon naar zijn eerste overwinning op China rijden.

In de laatste ronde begon het weer serieus te regenen op de baan. In het gevecht voor de vierde plaats verloor Heidfeld zijn voorvleugel en ging Button er met de vierde positie vandoor.

Door de winst van Schumacher, komen de twee titelrivalen op gelijke hoogte in het puntenklassement.

Update

Door de diskwalificatie van Sato en Albers is Sato uit de uitslag gehaald.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari ---
2 Fernando AlonsoRenault F1+ 3,1
3 Giancarlo FisichellaRenault F1+ 44,1
4 Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1:12.056
5 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes+ 1:17.137
6 Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 1:19.131
7 Nick HeidfeldBMW Sauber F1+ 1:31.979
8 Mark WebberWilliams F1+ 1:43.588
9 David CoulthardRed Bull Racing+ 1:43.796
10 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso+ 1 ronde
11 Nico RosbergWilliams F1+ 1 ronde
12 Robert DoornbosRed Bull Racing+ 1 ronde
13 Robert KubicaBMW Sauber F1+ 1 ronde
14 Scott SpeedScuderia Toro Rosso+ 1 ronde
15 Christijan AlbersMidland F1+ 3 ronden
16 Sakon YamamotoSuper Aguri F1+ 4 ronden
Ralf SchumacherToyota F1DNF
Felipe MassaScuderia FerrariDNF
Jarno TrulliToyota F1DNF
Tiago MonteiroMidland F1DNF
Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes DNF
Takuma SatoSuper Aguri F1 DQ

Straffen voor Albers en Sato

Zowel Christijan Albers als Takuma Satoheeft een straf gehad naar aanleiding van de aanrijding in de laatste ronde waarbij Albers, Sato en Nick Heidfeld bij betrokken waren.

Takuma Sato is vanwege het het blokkeren van snellere coureurs uit de uitslag van de race geschrapt. De straf is zo zwaar omdat de Japanner al eerder een waarschuwing kreeg. Albers was ook betrokken bij het incident en krijgt een tijdstraf van 25 seconden. De straf valt lichter uit dan bij Sato, omdat dit de eerste waarschuwing van het seizoen is voor de Nederlander.

Vlaamse jeugd wantrouwt migranten

EnquêteAutochtone Vlaamse jongeren hebben weinig op met allochtonen, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteiten van Leuven en Montreal onder 10.000 jongeren van 16 en 17 jaar. Zowel in België als in Canada werden jongeren ondervraagd over hun opvattingen ten aanzien van migranten. Ook Waalse jongeren moeten weinig hebben van allochtonen, maar de Vlaamse jongeren scoren hoger in hun onbehagen.

Bijna 60% van de Vlaamse jeugd vindt de aanwezigheid van migranten bedreigend voor hun banen en hun leefwijze. ''Meer dan driekwart kan zich niet voorstellen ooit een relatie te hebben met een zwarte, een immigrant of een moslim'', licht politicoloog Mark Hooghe, die het onderzoek coördineerde, toe.

Ongeveer 25% zegt het Vlaams Belang van Filip Dewinter te steunen.

Grote concerten in België tegen Vlaams Belang

MuziekIn Antwerpen begint zondagmiddag tegen twee uur het eerste van een reeks grote concerten tegen onverdraagzaamheid. Vele grote Belgische artiesten treden gratis op voor het festival '0110', zo genoemd naar de datum 1 oktober.

Later op de dag vinden soortgelijke concerten plaats in Gent, Brussel en Charleroi. Premier Guy Verhofstadt onderbreekt zondag het begrotingsoverleg om het festival in Gent te bezoeken. Initiatiefnemer is Tom Barman, zanger van de groep dEUS. Hij wil stelling nemen tegen ''intolerante partijen als het Vlaams Belang'', dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste partij van Vlaanderen.

Barman bestrijdt dat de concerten juist de aandacht vestigen op het Vlaams Belang, een week voor de gemeenteraadsverkiezingen. ''Het is beter iets te doen dan niets te doen'', zei hij in het VRT-nieuws vlak voor aanvang.

De zanger toonde zich verheugd dat veel artiesten, zoals Will Tura en Helmut Lotti, bedreigingen hebben weerstaan om te komen optreden. Ook grafische artiesten werkten mee aan het project met onder meer een reeks tentoonstellingen en een reclame-campagne met een in België licht controversieel tv-spotje waarmee men de onverdraagzaamheid in de Vlaamse samenleving aan de kaak wilde stellen.

Uitslag FC Utrecht - Ajax

Om half 1 begon de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - Ajax 2-3
7' Gabri 0-1 (assist Sneijder)
45' Heitinga 0-2
80' v. Dijk 1-2 penalty
85' Fortuné 2-2
87' Perez 2-3 (assist Rosenberg)

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 24.000.
84' v. Dijk (Utrecht).
Cornelisse, Braafheid(allen Utrecht), Sneijder, Stam (Ajax).

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse (Kruys/62), Braafheid, Caluwé (Rossini/75), v.Dijk, Somers (De Jong/62), v.d.Gun, Fortuné, Kopteff.

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Stam, Vermaelen, Gabri, Maduro, Emanuelson, Rosales (Rosenberg/73), Babel (Lindenbergh/90+1), Sneijder (Perez/86).

WK hockey: Nederland verslaat Spanje

Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het wereldkampioenschap hockey gewonnen. Gastland Spanje werd met 2-0 verslagen.

Spanje begon sterk aan de wedstrijd en de Nederlandse keepster Lisanne de Roever moest verschillende reddingen verrichten. Daarna nam Nederland het heft in handen en kwam op voorsprong dankzij een goal van Eefke Mulder. In de rest van de eerste helft bleef Nederland sterker, maar omdat er niet gescoord werd bleef het oppassen. Vlak na de rust van dan toch de 2-0 dankzij Naomi van As. Spanje, dat eerder al knap won van Duitsland en China, gaf de strijd op en beperkte zich tot verdedigen om niet tegen een nog grotere nederlaag aan te lopen, waarop Nederland de wedstrijd eenvoudig uitspeelde.

"Zij stonden met zijn elven te verdedigen en wilden niet hockeyen", aldus aanvoerdster Minke Booij. "Maar ik kan ze het niet eens kwalijk nemen. Ze wonnen tot ieders verrassing van Duitsland en China en hoopten tegen ons op een puntje." Over het spel van haar ploeg:"We willen graag mooi hockey spelen, maar dat zit er nu nog niet in. Straks tegen China en Duitsland krijgen we meer ruimte en dan komt dat flisende hockey vanzelf."

Nederland gaat hierdoor aan de leiding aan poule A en heeft een goed uitzicht op de halve finales, waarvoor de eerste twee van de poule zich plaatsen.

Crewwisselingen September

Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de sportcrew van de maand daarvoor.

We kregen drie nieuwe sportposters, te weten Maurisico, Vixious en Lindow. Daarnaast kwam oudgediende LuNaTiC weer terug. Heren heel veel succes!

Daarnaast heeft FOK!sport nu een eigen Public Relations-vrouw, in de persoon van ondergetekende. Ondergetekende regelt interviews, zorgt dat FOK!sport bekend wordt en probeert te regelen dat we bij grote evenementen aanwezig kunnen zijn. Heb jij leuke ideeen ? Mail naar olga@fok.nl

Peter Moore: 100 miljoen verkochte 360's gegarandeerd

In een interview met GamesIndustry heeft Peter Moore gezegd dat Microsoft van plan is om 100 miljoen Xbox 360 consoles te verkopen. Peter Moore begrijpt dat dit niet zomaar mogelijk is en dat de console de gehele familie moet aanspreken. Met games als Viva Pinata zou dit mogelijk moeten zijn aldus Moore.

It's about getting people to interact with the games console, regardless of whether they do it for 30 hours a week or ten hours a week, whether it's my mum or my sister or my daughter. Those are the people we need to get

If you're going to hit 100 million you need to address that market. We're still finding ways to be able to do that, but we will. I absolutely guarantee that we will.

Ook bevestigde Moore min of meer dat games als Singstar en Buzz ook op de 360 gaan komen: Oh yeah. And it's more than just games. Buzz, Singstar, Guitar Hero – there are peripherals and stuff of that nature. Things that in some instances take the controller away and give you things you feel more comfortable with.

Van Wijk: "We misten daadkracht"

Willem II ging gisteren in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Roda JC. De ploeg uit Tilburg dwong veel kansen af, maar wist niet tot scoren te komen.

Na afloop van de wedstrijd toonde trainer Dennis van Wijk zich niet gelukkig met de daadkracht van zijn ploeg. "Het veldspel was ok. Maar als we morgen eens gaan nadenken over het aantal kansen dat we hebben gehad, dan komen we wel op tien uit. En zij hadden er slechts één. En die benutten ze".

Door de nederlaag blijft Willem II laag in het tweede rijtje staan in de stand. Roda daarentegen weet zich in de top te handhaven.

Aanpiemeling

Afgelopen week heb ik vaak tot 's avonds laat opgepast bij mijn vaste oppasadres waar ik al meer dan vijf jaar minstens drie keer per week oppas, sinds dat het oudste kind anderhalve maand oud was. Op één van die avonden fietste ik om elf uur naar huis. Ik was nogal moe en verlangde erg naar mijn bedje. Die mensen wonen ongeveer drie minuten fietsen bij mij vandaan, en de weg waarover ik dan moet fietsen is ongeveer de grootste weg in het dorpje waar ik woon.

Dat dorp is één van de rijkste gemeenten van Nederland. Het staat bekend om zijn villa's en dat het zo schoon is (het liep vorig jaar ook mee in het programma van schoonste gemeente van Nederland) met veel groen. De bewoners zijn veelal gezinnetjes en bejaarden. Ik woon nog met mijn ouders en broertje en zusje, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen. Wij zijn niet zo rijk als de villabewoners in ons dorp, en wonen gewoon in een drive-inwoning oftewel ruim rijtjeshuis.

Toen ik vorige week dus naar huis fietste verwachte ik gewoon het rustige ritje naar huis zoals altijd. Het was wel donker, maar de straat was door lantaarns goed verlicht. Ook reden er nog wat auto's op de weg en ik had geen enkele reden om te bedenken dat deze weg misschien niet zo geschikt was voor een meisje zoals ik op dit tijdstip.

Ik fietste flink door, want met elke meter was ik dichter bij mijn warme bed. Opeens floot er iemand naar me. Verschillende gedachten schoten door mijn hoofd; zouden het mijn ouders zijn die de honden uitlaten? Dat was onwaarschijnlijk, want dat doen ze meestal om tien uur. Iemand uit het dorp? Op dit tijdstip? Ik keek in de richting van het gefluit en daar stond iemand die ik helemaal niet kende.

Hij had zijn broek op zijn enkels en stond met zijn geslachtsdeel in zijn hand naar me te grijnzen. Nadat ik van dit beeld was bijgekomen riep hij nog of ik zin had. Nee bedankt, en ik fietste weer verder in de richting van mijn bed. Om te slapen, welteverstaan.

Toen ik lekker warm onder de dekens lag bedacht ik me ineens dat ik ook best iets anders had kunnen doen. Wat zou er zijn gebeurd als ik om was gedraaid en naar hem toe was gefietst? Ze zeggen dat verkrachtingen voortkomen uit agressie en niet uit aangetrokken zijn tot iemand, dus wat had er kunnen gebeuren? Ik had gewoon voor hem kunnen staan en heel minachtend naar zijn piemie kunnen kijken, of heel droog kunnen zeggen dat ik vandaag geen zin had maar misschien morgen wel, of zelf ook mijn broek kunnen laten zakken, dan weer ophijsen een weer doorfietsen of iets anders waar hij niet op had gerekend.

Maar of dat zo verstandig was geweest is ook nog de vraag. Zoveel mensen liepen er nou niet rond op straat en de zijstraat waar hij in stond was wel erg dicht bij het bos, waar hij me best naar toe zou kunnen slepen, want zo groot en zwaar en sterk ben ik niet, en die zelfverdedigingcursus van drie jaar geleden zou ook wel niet zo effectief zijn als je er niet zo uit zag als de zwaarlijvige juf.

Achteraf kon ik ook nog de politie bellen. Ik zou hem kunnen aangeven, de vraag is alleen waarvoor. Zo erg viel hij me niet lastig, nafluiten en -roepen gebeurt wel vaker, ik maak alleen niet zo heel vaak mee dat iemand zijn piemeltje aan mij laat zien. Misschien zou je het kunnen zien als een aanpiemeling. Stel je voor dat ze hem dan op zouden pakken en dat ik dan hem zou moeten uitkiezen uit zo’n rijtje mannen achter een ruit, allemaal met hun broek op hun knieën en geslachtsdeel in hun hand.

Van dit alles is helaas niets terecht gekomen. Ik was nou eenmaal gewoon door gefietst. Ja, ik had wel getssst, maar dat was vast niet zo hard dat hij het had gehoord. Misschien doe ik bij de volgende aanpiemeling wel iets heldhaftigs.

Nieuwe PAL data Capcom

Capcom heeft hun Europese releasedata voor de komende tijd vrijgegeven. We weten nu wanneer games als God Hand en Phoenix Wright 2 uit moeten gaan komen.

13.10.06 - Power Stone Collection (PSP)
13.10.06 - Resident Evil 4 Platinum (PS2)
10.11.06 - Capcom Classic Collection Reloaded (PSP)
Q4 2006 - Mega Man ZX (NDS)
Q1 2007 - Phoenix Wright Ace Attorney: Justice for All (NDS)
Jan 2007 - Lost Planet: Extreme Condition (Xbox 360)
02.02.07 - Capcom Classics Collection 2 (PS2)
16.02.07 - Capcom Puzzle World (PSP)
Feb 2007 - Okami (PS2)
Mrt 2007 - God Hand (PS2)

Blake wint ATP-toernooi in Bangkok

De Amerikaan James Blake heeft de Thailand Open in Bangkok op zijn naam geschreven. Blake, als derde geplaatst, was in de finale met 6-3 en 6-1 de sterk voor de als eerste geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic.

Voor Blake betekende de overwinning in Bangkok zijn vierde toernooiwinst in 2006 en de zevende in zijn loopbaan. Eerder dit jaar won Blake de hardcourttoernooien van Indianapolis, Las Vegas en Sydney, en ook in Thailand was hardcourt de ondergrond.

Jol niet blij met uitspraken Mido

De trainer van Tottenham Hotspur, Martin Jol, is not amused over de uitspraken van zijn spits Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptenaar noemde verdediger Sol Campbell van Portsmouth één van de makkelijkste verdedigers tegen wie hij ooit gespeeld heeft. Vandaag spelen beide clubs tegen elkaar.

"Ik heb hem gezegd dat hij zijn voeten moet laten spreken. Zijn uitlatingen waren arrogant en een belediging," aldus Jol.

De coach van Portsmouth, Harry Redknapp, was ook niet blij met de uitspraken van Mido. "Zo praten we niet over collega’s. Een ding is zeker, Ik hoef niet veel te zeggen tegen mijn spelers in de kleedkamer, ik hang wel een krant op aan de muur."

Ambulancepersoneel belaagd in Vlaardingen

PolitieIn een uitgaansgebied in Vlaardingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten lichtgewond geraakt nadat ambulancebroeders hulp van de politie hadden ingeroepen omdat ze zich bedreigd voelden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Het ambulancepersoneel was toegesneld om een mogelijk bewusteloos persoon te helpen aan de Westhavenkade. Om nog onbekende reden werden de broeders in nauw gedreven door boze omstanders en werden ruiten van hun ambulance ingeschopt. Toen politiemannen te hulp kwamen keerde een menigte van ongeveer 250 man zich tegen hen.

Een agent werd geraakt door glaswerk dat vanuit de menigte werd gegooid. Een andere politieman kreeg een vuistslag in het gezicht van een omstander en is naar een ziekenhuis overgebracht. De politie heeft een aanhouding verricht. Het opstootje begon even na middernacht. Na ruim een uur waren de gemoederen weer redelijk bedaard.

Paard van Troje...

Wat is een Paard van Troje? Dat is iets wat met plezier binnengehaald wordt, maar stiekem een ongewenste lading bevat. Volgens de overlevering hebben de Grieken dit met succes uitgeprobeerd om de stad Troje in te nemen.

Een Australische tv-programma besloot om het nog maar weer eens te proberen. Puur om te kijken of we iets van onze geschiedenis geleerd hebben. Komen ze met hun Paard van Troje weer overal binnen?

Daniilidou wint in Seoul

De Griekse Eleni Daniilidou heeft zondag het tennistoernooi van Seoul gewonnen. De ongeplaatste Daniilidou versloeg met 6-3, 2-7 en 7-6 de Japanse Ai Sugiyama.

De Japanse, als vierde geplaatst, was favoriet voor de eindzege. Sugiyama staat 27e op de wereldranglijst, terwijl de Griekse de nummer 58 van de wereld is. Voor Daniilidou is het haar vierde enkelspeltitel in haar carrière. Twee jaar geleden won ze in Auckland voor het laatst een toernooi.

Video met plegers aanslagen 11 september opgedoken

Icoon TerrorismeEen videoband waarop plegers van de terroristische aanslagen in het noordoosten van de VS in september 2001 staan, is in handen van The Sunday Times. Ze tonen twee lachende toekomstige vliegtuigkapers, Mohammed Atta en Ziad Jarrah.

De opnamen zijn naar het zich laat aanzien in januari 2000 in of bij de Afghaanse plaats Kandahar gemaakt. De krant stelt de video-opname te hebben bemachtigd via "een eerder beproefd kanaal".

Atta vloog 11 september 2001 met een gekaapt verkeersvliegtuig de noordelijke torenflat van het World Trade Center in New York binnen. Jarrah vloog toen met een gekaapt vliegtuig in de richting van Washington. Passagiers grepen in en het toestel stortte in Pennsylvania neer.

Mohammed Atta en Ziad Jarrah

Wijzigingen in de FP-crew (september)

Icoon Sitenews - FrontpageZoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hierbij de veranderingen van september:

We namen afgelopen maand afscheid van nieuwsposters eSSe, Vector_SLD, Aquamarijn_2000, Haviksvrouwe, Werner_Koekoeksklok, Chanty, Joer en _Bunny_. Ook namen we afscheid van FP-moderators Anlock_Distronix, Davitamon, Michaelg, Morpheus2002, MrTorture en parttime FP-moderator Disciple_of_Guinness. Bedankt allen voor de medewerking!

Maar uiteraard ook weer de nodige versterking: maartena, Molletje en pammetje gaan nieuwsposten, DJMO wordt FP-moderator en rocha01 haalden we binnen als boekenreviewster. Welkom allen!

Hoofd-/Eindredactie en PR
Al eerder deze maand maakten we bekend dat tijl de nieuwe ER Columns is (hij volgt alpeko op) en Snarf de nieuwe Coördinatie Moderaties (hij volgt Ferdo op). Het Hoofd-/Eindredactie- en PR-team van de FOK!frontpage ziet er nu als volgt uit:
- Hoofdredacteur Frontpage: Seborik (Walter)
- Eindredactie Nieuws: steenz (Jeroen) en Veerboot (Ferry)
- Eindredactie Reviews: getikte_rik (Erik) en gr8w8 (Noud)
- Eindredactie Columns: tijl (Tijl)
- Coördinatie Moderaties: Snarf (Tom)
- Public Relations Frontpage: Vagere_Hein (Dirk) en detulp050 (Lars)

Doornbos:"Geen makkelijk debuut"

Robert Doornbos finishde in zijn eerste Grand Prix voor het team van Red Bull Racingals twaalfde. Een startincident met Robert Kubica in de openingsronde weerhield de 25-jarige Rotterdammer wellicht ervan om punten te scoren op het circuit van Shanghai.

Doornbos baalde dan ook erg van de start van de race, maar zei ook dat het team tevreden over hem was, en daar is hij blij mee. "Dit was zeker niet de makkelijkste weg om mijn debuut voor RBR te maken! Enorm balen van de start, anders had ik in ieder geval dichtbij de punten geëindigd. Kubica sneed ineens van links naar rechts naar binnen en reed over mijn voorvleugel heen. Mijn inhaalrace daarna was erg sterk, alleen had ik in mijn eerste stop beter mijn gebruikte intermediates er onder kunnen houden. Ook na mijn tweede stop, toen ik overstapte op slicks, was ik snel onderweg maar de regen aan het einde van de race verhinderde me om Rosberg te pakken. Jammer, maar volgende week beter. Ik heb het team in ieder geval laten zien dat ik snel ben en zij zijn tevreden. Daar gaat het om nu!"

Vloet wil niet praten over toekomst

Wiljan Vloet, de trainer van Sparta, weigert om te praten over zijn toekomst bij de Rotterdammers. Na de vijfde nederlaag in de competitie, gisteren tegen Excelsior, moet de Brabander vrezen voor ontslag.

"Mijn toekomst bij Sparta? Dat moet je niet aan mij vragen, maar aan het bestuur. Ik kan daar niet op antwoorden. Al ben ik natuurlijk niet naïef. De resultaten zijn slecht. Ik geloof nog in dit Sparta. Ik heb nu een groep die na deze nederlaag woedend en kapot is. Daar houd ik me mee bezig, met m'n vak", aldus Vloet, die geïrriteerd reageerde.

[A1GP] Uitslag Sprintrace Zandvoort

De A1GP-sprintrace op het circuit van Zandvoort is gewonnen door Zuid-Afrika. Mexico werd tweede, Frankrijk maakte het podium vol. Nederland eindigde als negende.

Op een zo goed als droge baan, op sommige stukken was het nog wel nat, was Zuid-Afrika als snelste weg, voor Mexico en Frankrijk. Na 1 ronde gereden te hebben was Nederland een plaatsje gezakt naar de negende plaats. Team Italie was de eerste uitvaller, nadat die in de Tarzanbocht spinde.

Er ontstond een kopgroep van vier wagens: Zuid-Afrika, Mexico, Frankrijk en Duitsland. Mexico probeerde de koppositie van Zuid-Afrika aan te vallen, maar Zuid-Afrika wist de aanval af te slaan. Na aan aanrijding met Indonesie kreeg Singapore een drivethrough penalty. Bleekemolen, die nog steeds negende lag, probeerde Canada, dat langzamer ging, te verschalken, maar wist niet langs hem te gaan.

Zuid-Afrika lag, met nog vijf ronden te gaan, nog steeds op kop, voor Mexico en Frankrijk. Zwitserland, dat net achter Nederland lag, probeerde Bleekemolen te verschalken, maar de Nederlander wist de aanvallen af te slaan. Zuid-Afrika ging onbedreigd op de winst af, de voorsprong op Mexico was iets meer dan twee seconden.

posteamrondenachterstand/uitvalreden
1Zuid-Afrika12
2Mexico12+ 2.271 sec
3Frankrijk12+ 2.934
4Duitsland12+ 6.190
5Groot-Brittanië12+ 12.007
6Nieuw Zeeland12+ 14.939
7USA12+ 22.438
8Canada12+ 23.774
9Nederland12+ 24.280
10Zwitserland12+ 24.777
11China12+ 25.325
12Maleisië12+ 25.885
13Australie12+ 26.666
14Brazilie12+ 28.317
15Ierland12+ 38.351
16Libanon12+ 44.164
17Tsjechie12+ 44.763
18Griekenland12+ 1:09.668
19Indonesië12+ 1:14.938
20Pakistan11+ 1 ronde
21Singapore4DNF
22Italie0DNF
23India0DNF

Wat gebeurde er deze week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 3 oktober 1981 eindigt de hongerstaking van IRA gevangenen in de Maze gevangenis in Belfast na zeven maanden en 10 doden.
Op 3 oktober 1995 wordt na een maandenlang proces, sport- en filmster O.J. Simpson, door de jury onschuldig bevonden
Op 3 oktober 1992 stort den El Al Boeing 747 vrachtvliegtuig neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer.
Op 5 oktober 1817 wordt in Brussel Manneke Pis gestolen.
Op 7 oktober 1985 wordt het cruiseschip Achille Lauro in gijzeling gehouden door Palestijnse terroristen.

Politiek
Op 1 oktober 1949 roept Mao Zedong in Peking officieel de Volksrepubliek China uit.
Op 2 oktober 2004 wordt er een grote demonstratie gehouden door van Keer het Tij naar een actie van de vakbonden FNV, CNV en MHP. Mede doordat de leden van de eerste twee bonden gratis treinkaartjes kregen, kwamen er in totaal 300.000 mensen (cijfer gemeente Amsterdam).
Op 3 oktober 1990 vindt de hereniging van de DDR (Oost-Duitsland) met de BRD (West-Duitsland) plaats. Op 6 oktober 1981 wordt Anwar Sadat vermoord.

Oorlog
Op 2 oktober 1187 verovert Saladin Jeruzalem.
Op 2 oktober 1944 - Putten: de Duitse bezetter voert een razzia uit in het dorp en voert 650 mannen en jongens weg. Hiervan keren er later slechts 49 terug, de rest komt om in concentratiekampen.
Op 3 oktober 1574 het Ontzet van Leiden na een Spaanse belegering.
Op 4 oktober 1830 is België bevrijd van de troepen van Koning Willem I en roept de onafhankelijkheid uit. Oorspronkelijke Nationale Feestdag in België.
Op 5 oktober 1940 begint de Duitse Jodenvervolging in Nederland met de ariërverklaringen van ambtenaren
Op 5 oktober 1973 het begin van de Jom Kippoeroorlog
Op 7 oktober 1950 vallen de Verenigde Naties onder leiding van Amerika Korea binnen

Wetenschap
Op 1 oktober 1908 loopt de eerste T-Ford van de band.
Op 1 oktober 1924 vertrekt de Pelikaan van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
Op 2 oktober 1942 wordt de eerste, kritieke kettingreactie tot stand gebracht in Chicago.
op 3 oktober 1941 komen de eerste spuitbussen op drijfgas op de markt, in de VS.
Op 3 oktober 1903 worden in Rotterdam de eerste twee droogdokken in gebruik genomen
Op 4 oktober1986 stelt Koningin Beatrix de stormvloedkering in de Oosterschelde in werking, waarmee de Deltawerken zijn voltooid.
Op 5 oktober 1936 is er de totstandkoming van de eerste communicatie via coax-kabel, tussen New York City en Philadelphia
Op 6 oktober 1927 gaat de eerste sprekende film The Jazz Singer in première
Op 7 oktober 1913 intoduceert Henry Ford de lopende band

Marathon gestaakt na valpartij

De schaatsmarathon van Utrecht is na een kleine tachtig ronden gestaakt na een val van schaatser Jochem Jansen.

De 27-jarige Eindhovenaar was betrokken bij een valpartij. Hij viel met zijn heup op de punt van de schaats van een andere rijder. Jansen werd met een diepe snijwond naar het ziekenhuis gebracht, waar na onderzoek bleek dat het allemaal meevalt. Wel zal Jansen zo'n drie weken uit de roulatie zijn.

De winnaar van de laatste Elfstedentocht, Henk Angenent, vond dat de wedstrijdjury een goede beslissing had genomen. "Het ijs was door de hoge buitentemperatuur boterzacht. Bovendien was de toplaag smerig, waardoor iedereen last had van bramen op de schaats. Het peloton bestond vandaag uit 96 man. Eigenlijk was het levensgevaarlijk om onder dergelijke omstandigheden in zo'n grote groep te schaatsen".

Boek : Marja Baseler - Feel good for Kids

Marja Baseler, schrijfster van vele boeken voor de jeugd, heeft een nieuw boek uitgebracht, Feel good for Kids. Als basis heeft dit boek de nieuwsgierige jeugd vanaf 6 jaar. Is het een uitgebreide handleiding voor de ouders of voor de kinderen zelf, hoe werkt het, en maakt het de belofte ook waar? Het boek is vrolijk gekleurd met leuke motieven en de bladzijden in alle kleuren van de regenboog.

Subheader

PvdA: over 4 jaar voedselbanken overbodig

Icoon VerkiezingenOp het partijcongres van de PvdA, dat gisteren in Rotterdam van start ging, is een amendement aangenomen waarin de partij het voornemen uitspreekt de armoede zo te bestrijden dat er over vier jaar geen voedselbanken meer nodig zullen zijn. Betoogd werd door afgevaardigden dat het een "schande" is dat er in een rijk land als Nederland voedselbanken nodig zijn. Tegelijkertijd werd wel het diepe respect uitgesproken voor de medewerkers en vrijwilligers die zich bij voedselbanken zo inzetten voor het welzijn van mensen.

Een ander opmerkelijk amendement was dat de schoolboeken voor leerplichtige leerlingen gratis moeten zijn. Dit, omdat er daadwerkelijk mensen in Nederland zijn die hun schoolboeken niet kunnen betalen en daardoor niet fatsoenlijk onderwijs kunnen volgen. Er moet een soort boekenfonds komen, waaruit mensen gratis boeken kunnen huren, vindt de partij.

AOW
Op het partijcongres werd gisteren met een paar wijzigingen het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 22 november goedgekeurd. Veel kritiek was er op het beleid van de huidige regering, vooral op dat van het CDA. Economisch gaat het misschien goed, maar veel beloftes zijn niet nagekomen, vond parijvoorzitter Michiel van Hulten in zijn openingsspeech. Voorbeelden waren volgens hem de bezuinigingen op de huursubsidie, het extra blauw op straat waar niets van terechtgekomen is, een lastenverhoging voor de middeninkomens en de ontkoppeling van de AOW: "Het CDA is gek op de AOW, maar alleen als-ie ijs- en ijskoud is." De PvdA wil de AOW weer koppelen aan de lonen, zodat hij gelijk blijft stijgen.

Andere belangrijke punten van het verkiezingsprogramma zijn onder andere dat voorbehoedsmiddelen weer terug in het basispakket van de zorgverzekeringen moeten, evenals de tandarts. Ook werd gepleit voor een humanere uitvoering van de asielwet. Agressieve reclame voor leningen, waarmee veel mensen zich diep in de schulden steken, moet verboden worden.

Jonge Socialisten
De Jonge Socialisten (JS), de jongerenafdeling van de PvdA, lieten gisteren flink van zich horen. In de afsluitende speech van de eerste congresdag, sprak JS-voorzitter Peter Scheffer zich uit tegen het jongerenbeleid van de huidige regering, die volgens hem de afgelopen vier jaar "geen fuck" voor jongeren gedaan had. Ook besteedde hij aandacht aan de International Union of Socialist Youth (IUSY), van wie ook gasten aanwezig waren. Volgens hem richt de campagne zich te weinig op buitenlandse solidariteit.

Uitslag Grand Prix van China

Icoon Formule 1De Grand Prix van China is gewonnen door Michael Schumacher. Op een opdrogende baan wist de Duitser Fernando Alonso te verslaan in een bandenduel.

De wedstrijd werd gestart op een natte baan en alle coureurs begonnen op intermediates. Kimi Räikkönen had een hele goede start en reed in de eerste ronde naar de derde plaats, achter Alonso en Giancarlo Fisichella. Ook Scott Speed was snel weg en reed al direct op de achtste plaats. Robert Doornbos verloor zijn voorvleugel bij de start en viel terug naar de achterkant van het veld door de noodzakelijke pitstop.

Terwijl Alonso snel wegreed van Fisichella, ontstonden achterin het veld mooie gevechten. David Coulthard kon Mark Webber niet achter zich houden en Robert Kubica was, na een slechte start, bezig met een flinke inhaalrace. Felipe Massa kon zijn Ferrari niet op de baan houden en viel ver terug. De tweede plaats werd bevochten door Fisichella en Räikkönen en de Fin kon met een prachtige inhaalactie de positie overnemen. Daarachter had Schumacher Rubens Barrichello ingehaald voor de vierde plaats.

Räikkönen was de eerste coureur die een pitstop maakte, maar kort daarna moest de Fin zijn wagen aan de kant zetten. Sakon Yamamoto testte de opdrogende baan met droogweerbanden, maar moest al snel weer terug naar de pits om terug te wisselen naar intermediates. Ook Alonso kreeg bij zijn pitstop opnieuw intermediates en bleef na zijn stop aan de leiding.

Kubica was de eerste coureur in de top tien die slicks uitprobeerde. De baan was echter toch nog te nat en Kubica spinde in zijn eerste ronde al twee keer van de baan. De Pool moest direct terug naar de pits voor intermediates.

Op de helft van de race reden Fisichella en Schumacher opvallend makkelijk naar Alonso toe. Een aantal ronden lang bleef Fisichella netjes achter Alonso rijden, maar uiteindelijk haalde hij toch de Spanjaard in. Kort daarna was ook Schumacher langszij en reed Alonso op de derde plaats.

Met nog twintig ronden voor de boeg bleek de baan toch droog genoeg voor droogweerbanden, getuige de rondetijden van Rosberg. Alonso verloor veel tijd in de pits met een probleem met het monteren van het rechterachterwiel en viel terug tot de vijfde plaats. Terwijl bijna alle coureurs kozen voor de banden zonder profiel, bleven aan de kop van het veld Fisichella en Schumacher op intermediates doorrijden.

Toen Alonso echter snel begon te gaan op zijn nieuwe banden, koos Schumacher toch voor de slicks. Een ronde later haalde ook Renault koploper Fisichella binnen. De Italiaan leek op de koppositie weer de baan op te komen, maar een aanstormende Schumacher kon met een gewaagde actie de leiding toch te pakken. Zijn teamgenoot Massa kreeg een flinke tik van Coulthard en moest met een gebroken achterwielophanging de strijd staken.

Alonso had het gat naar Fisichella dichtgereden en werd makkelijk voorbij gelaten. Leider Schumacher had echter twaalf seconden voorsprong met nog zes ronden te gaan en de Duitser kon naar zijn eerste overwinning op China rijden. In de laatste ronde begon het weer serieus te regenen op de baan. In het gevecht voor de vierde plaats verloor Heidfeld zijn voorvleugel en ging Button er met de vierde positie vandoor.

Door de winst van Schumacher, komen de twee titelrivalen op gelijke hoogte in het puntenklassement.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!.

0110

Het is 1 oktober. Tijd om aandacht te schenken aan onze zuiderburen.

Het is vandaag namelijk precies één week voor de gemeenteraadsverkiezingen in België en daarom slaan veel prominente Belgische artiesten en kunstenaars de handen ineen en verzorgen ze een dag vol muziek voor verdraagzaamheid en tegen zinloos geweld: 0110. De groots opgezette concerten vinden plaats in vier grote steden (Antwerpen, Brussel, Gent en Charlerois). Op het programma staan optredens van o.a. dEUS, Clouseau, Helmut Lotti, Kamagurka, Axelle Red.

Deze concerten zijn eigenlijk ook meteen een protest tegen die ene politieke partij die in Vlaanderen een steeds grotere aanhang krijgt en in de laatste peilingen ook nu weer op winst staat. Er kwam op dit initiatief daarom ook een ongekend felle reactie van die partij: "Het Gentse VB-kopstuk Tanguy Veys roept iedereen op om de fora en de e-mailadressen van de artiesten te bestoken met mails en publiceert op zijn eigen website de juiste links. "Het is belangrijk dat ze inzien dat ze misbruikt worden in een politieke manifestatie tegen het VB en u kunt hen daarbij helpen."

Er zijn vandaag waarschijnlijk veel Belgen die naar een gratis concert gaan, anderen blijven waarschijnlijk thuis. De Belgische omroep Canvas zendt aan het einde van de dag in ieder geval een samenvatting uit van de concerten. Als je de slaap vanavond dus niet kunt vatten: Canvas, rond middernacht.

Met dank aan Het-Gele-Teken voor de submit.

DVD: Scary Movie 4



Het vierde deel is -volgens de hoes- het laatste uit de trilogie. De flauwe grappen beginnen dus al voordat de film is begonnen en dat geeft al aan wat je kunt verwachten van de film zelf. Niet zo gek natuurlijk, want de voorgaande delen stonden ook al bol van de flauwe grappen. Opvallend aan de ontwikkeling van de reeks Scary Movies is dat de persiflages vanaf het derde deel veel beter uitgewerkt raakten. Daarnaast begon de cast meer en meer te bestaan uit bekende acteurs en komen er zelfs een aantal opvallende gastrollen voorbij. In het vierde deel zien we bijvoorbeeld (wederom) Charlie Sheen, Carmen Elektra, Dr. Phil, Shaquille O'Neal en Leslie Nielsen.

Chirac vraagt erkenning genocide Armeniërs

De Franse president Jacques Chirac heeft op bezoek in Armenië zaterdag Turkije opgeroepen te erkennen, dat er een volkerenmoord op Armeniërs heeft plaatsgehad.

Alle volkeren groeien door hun drama's en fouten te erkennen, aldus Chirac. Turkije zou moeten erkennen dat de massaslachtingen en deportaties die in april 1915 in het Ottomaanse Rijk begonnen, volkerenmoord behelsden.

Volgens veel westerse historici is de moord op de christelijke Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk een bewuste zuiveringspolitiek geweest van de Turkse overheersers. De genocide wordt officieel erkend door onder meer België, Nederland, Libanon, Canada, de Europese Unie, Frankrijk, de Raad van Europa en Rusland.

Turkije, als de belangrijkste erfgenaam van het Ottomaanse Rijk, heeft een praktisch officiële lezing van de gebeurtenissen. Die stelt dat massamoorden op Armeniërs een ongepland gevolg waren van oorlogshandelingen in de Eerste Wereldoorlog waaraan het Osmaanse Rijk aan de zijde van de Centralen (o.m. Duitsland en Oostenrijk-Hongarije) deelnam.

Tattoo op voorhoofd van kinderverkrachter gezet

OpmerkelijkDat verkrachters in de gevangenis het niet makkelijk hebben met hun celmaten werd onlangs weer eens duidelijk in de Verenigde Staten. Een man die een levenslange straf uitzit wegens verkrachting en moord op een 10-jarig meisje, kreeg met harde hand de woorden ''Katie's Revenge'' op zijn voorhoofd getatoeerd.

De 39-jarige Anthony Ray Stockelman werd verwijderd uit de algemene gevangenis toen de tatoeage met de voornaam van Katie Collman, door cipiers ontdekt werd. Volgens gevangenismedewerkers is de dader van de cosmetische ingreep inmiddels bekend.

Foto
Een foto van het voorhoofd van de verkrachter verscheen eerder deze week in het misdaadblog 'Lost in Lima Ohio'. Dit blog volgt vooral misdaden tegen vrouwen en kinderen. Twee cipiers die verdacht worden van het verspreiden van de foto zijn ontslagen wegens het maken van illegale kopieën.

Kinderverkrachters staan meestal aan de bodem van de gevangenishiërarchie en worden vaak lastig gevallen door andere gevangenen. Het zetten van tatoeages is verboden in de gevangenis, maar gevangenen maken vaak zelf geïmproviseerde instrumenten van plastic vorken en naalden.

'Waarschuwing'
''Als ik een gok mag wagen dan is dit een duidelijke waarschuwing van zijn medegevangenen'', aldus John Neace, de vader van Katie.

Stockelman verklaarde indertijd schuldig te zijn aan ontvoering, verkrachting en verdrinking van Katlyn Collman. Ze werd in een riviertje gevonden ongeveer 20 kilometer van haar ouderlijk huis.

In eerste instantie werd er van uitgegaan dat Katie een toevallige getuige was van een drugsdeal maar al snel bleek dat het om kinderverkrachting ging. Een andere man bekende de moord maar werd niet als dader bestempeld doordat zijn DNA niet overeen kwam. Ander bewijs gaf later aan wie de werkelijke dader was.



Het onvrijwillig getatoeëerde voorhoofd.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaling en de submit.

Ierland wint WK oesters openen

OpmerkelijkIerland mag zich sinds zaterdag de trotse winnaar noemen van het WK oesters openen 2006. Zweden werd tweede, Groot-Brittannië derde. De wereldkampioenschappen gehouden in het Ierse Galway.

Achttien landen streden om de titel, die naar de deelnemer ging die het snelst dertig oesters kon openen. Restauranthouder Michael Moran had er 2 minuten en 35 seconden voor nodig en kon zo met de eer strijken.

Het Oesterfestival van Galway dat al meer dan een halve eeuw bestaat, trekt ieder jaar bezoekers uit de hele wereld. Het is met een opbrengst van rond de 7 miljoen euro ook een belangrijke economische impuls voor Ierland.

Balkenende droomt van Gouden Eeuw

Premier Jan Peter Balkenende is trots op Nederland, maar het kan allemaal nog mooier dan het nu is. ''Soms droom ik een beetje van de Gouden Eeuw'', zei hij zaterdag tijdens het CDA-verkiezingscongres in Amsterdam, waar hij officieel tot lijsttrekker werd uitgeroepen.

''De eeuw waarin het kleine Nederland zich op eigen kracht naar de top werkte. De eeuw van Michiel de Ruyter en van Rembrandt.''

Balkenende, die afgelopen week in de Tweede Kamer de linkse oppositie al opriep tot een ''VOC-mentaliteit'', wil het verleden niet idealiseren. ''Maar ondanks alle tekortkomingen van onze voorvaders, is onze vaderlandse geschiedenis wel inspirerend. Ze laat zien waarin een klein land groot kan zijn.''

Beter
Volgens Balkenende gaat het ''over een breed front weer veel beter met Nederland''. Dat is niet alleen aan het kabinet te danken. ''Collectief hebben we ons, als Nederland, uit het moeras getrokken. Samen hebben we een paar jaar achter elkaar de broekriem aangehaald. Samen hebben we de lonen gematigd en daarmee weer duizenden mensen aan de slag geholpen. Samen hebben we, met de politie, het land weer veiliger gemaakt.''

Ook in de komende jaren kan de overheid het niet alleen, waarschuwde de premier. ''Ik geloof niet in een overheid die zegt alle problemen te kunnen oplossen. En ook niet in politici die in een koffiehuis de indruk wekken dat dat kan.''

Met dat laatste verwees Balkenende impliciet naar PvdA-leider Wouter Bos, die hij nergens in zijn toespraak met name noemde. Ook andere politieke partijen kwamen in zijn speech niet voor.



Balkenende op het CDA-congres

PKK kondigt eenzijdig bestand af

BuitenlandsDe Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Turkije heeft een eenzijdig bestand afgekondigd. Vanaf zondag zal de PKK geen militaire acties meer tegen het Turkse leger ondernemen. Dat heeft het persbureau Firat, dat aan de PKK is verbonden, zaterdag laten weten.

Donderdag meldde Firat al dat de gevangen Koerdische leider Abdullah Öcalan zijn separatistische PKK had opgeroepen een staakt-het-vuren af te kondigen. ''De PKK zou geen wapens mogen gebruiken, behalve wanneer ze worden aangevallen met het doel hen te vernietigen'', citeerde Firat uit een verklaring van Öcalan.

Door een bestand zouden de Koerden onderhandelingen met de Turkse regering kunnen openen. De PKK heeft in het verleden al eerder een staakt-het-vuren afgekondigd. Sinds de Koerden in 1984 de wapens opnamen, zijn meer dan 30.000 mensen om het leven gekomen.

Erdogan
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan verwierp vrijdag de oproep van Öcalan tot een wapenstilstand. Volgens Erdogan kunnen alleen staten een afspraak maken over een wapenstilstand en is het niet aan een ''terroristische beweging'' om een staakt-het-vuren na te streven.

Öcalan werd zeven jaar geleden gevangengenomen. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit.

Met dank aan Fettah voor de submit.

Aanhoudingen bij demonstraties Arnhem

PolitieDe politie heeft in Arnhem gisterenmiddag 47 mensen aangehouden tijdens strenge identiteitscontroles bij demonstraties. De politie had 300 agenten op de been omdat de extreem-rechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) met een kleine honderd man een demonstratie hield.

De bijeenkomst lokte een tegendemonstratie van de plaatselijke Socialistische Partij uit met ongeveer 15 deelnemers. Nog eens circa 50 antifascisten hadden geen demonstratievergunning, maar kwamen op een andere plek bijeen. Alles verliep rustig, de drie groepen werden gescheiden gehouden door het spoor in Arnhem, waarvan de onderdoorgangen en overgangen werden bewaakt door politie en ME.

GroenLinks
Van de aangehouden personen bezaten er twee hennep, de anderen hadden geen identificatiebewijs op zak, ondanks een aangekondigde strenge identiteitscontrole. Onder de aangehouden personen is Wieneke de Waard, fractievoorzitter van GroenLinks in Arnhem. Ze was volgens haar fractiegenoot Malika Achekar onderweg naar het verkiezingscongres in Zwolle en is bij het NS-station aangehouden.

Mensen die opgepakt zijn, moesten iemand naar het politiebureau laten komen met hun identiteitspapieren. Achekar heeft het bewijs van De Waard opgehaald. De arrestanten konden na controle van de papieren met een boete vertrekken, aldus de zegsman van de politie.


ANP-foto
Aanhangers van de NVU gisteren in Arnhem

Tiefe Kehle

Deze zanger mag blij zijn dat hij z'n voortanden nog heeft, en beheerst na dit ongelukje waarschijnlijk ook een fellatio'techniek waarmee hij de blitz kan maken in de betere Amsterdamse uitgaansgelegenheden. Het gaat om een Shure SM58, niet de kleinste microfoon om je slokdarm mee te ontmaagden. 'Heimlich' lijkt me na deze ervaring een toepasselijke artiestennaam voor deze einsturmende toitze volkssenger.

South Park nu ook verslaafd aan World of Warcraft

Tot nu toe waren games niet echt interessant voor Matt Stone en Trey Parker. Maar wanneer een game religieuze proporties aanneemt, wordt het toch écht tijd dat spel onder handen te nemen. Afgaande op de animaties lijkt het erop dat Blizzard zelfs heeft meegeholpen aan de tot standkoming van deze episode.
Op 4 oktober kun je zien hoe Kyle, Kenny, Stan en Cartman Azeroth onveilig gaan maken, en of Cartman zijn authorata ook in Ironforge laat gelden.

De preview kun je bekijken in DIVX of in QuickTime.



"You will respect my AUTHORATA!"
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.