FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 september 2006

Hamster houdt vliegtuig aan de grond

Icoon OpmerkelijkDoor de jaren heen hebben een boel dingen ertoe geleid dat een vliegtuig langere tijd aan de grond moest blijven. Zo waren er uiteenlopende terreurdreigingen, een handtas, een muis, meerdere muizen, vogels, ruziënde passagiers, essentiële onderdelen die van het vliegtuig afvielen, noodweer, verdachte passagiers, uitvallende stroom, gemorst melkpoeder (men dacht dat het miltvuur kon zijn), ontbrekende passagiers en guacamole. Aan dit lijstje werd deze week, met dank aan een passagier van Austrian Airlines, een hamster toegevoegd.

De passagier had het beestje aan boord gesmokkeld, in de hoop het van Palma de Mallorca mee te kunnen nemen naar Graz, Oostenrijk. De hamster koos echter al ruimschoots vóór de landing voor een zwervend bestaan en verdween geruisloos uit het zicht. Nadat de hamsterliefhebbende passagier de vermissing bij het personeel bekend had gemaakt, werd besloten om uit voorzorg in Innsbruck te landen. Het knaaggrage diertje kon immers wel eens één of meerdere kabels doormidden bijten.

Terwijl de passagiers hun reis op andere manieren voortzetten, werd het vliegtuig grondig doorzocht. De hamster is, voor zover bekend, nog steeds niet gevonden.


"Wo bist du? Verdammt noch mal..."

Nieuwe Miss World komt uit Tsjechië

De 18-jarige Tatana Kucharova uit Tsjechië mag zich het komende jaar de mooiste vrouw van de wereld noemen. Ze werd in de Poolse hoofdstad Warschau verkozen tot Miss World 2006. De jury bestond uit een aantal deskundigen en televisiekijkers uit 200 landen.

Op de tweede plaats eindigde de 17-jarige Roemeense Ioana Boitor, en derde werd de 20-jarige Sabrina Houssami uit Australië. In totaal deden de nationale missen uit 104 landen mee aan de Miss World verkiezing van dit jaar.

Tatana Kucharova
Tatana Kucharova uit Tsjechië

Voorstel Super Aguri afgewezen

Het team van Super Aguri heeft een voorstel gedaan om de regelgeving wat betreft het verkopen van complete wagens aan andere teams een jaar eerder in te laten gaan dan gepland. Het Japanse team wil nu dat er al in 2007 complete auto´s verkocht kunnen worden. Dit zou erop kunnen duiden dat het team van plan is om een bolide van moederteam Honda te kopen.

Het voorstel moest worden goedgekeurd door de andere teams om enige kans te maken. Tien van de elf teams hebben het voorstel aangenomen. Het is niet bekend welk team het voorstel heeft afgewezen, maar er gaan geruchten dat dit het team van Spyker/Midland F1 is.

De reden zou zijn dat Aguri dan een oneerlijk voordeel zou hebben over het Nederlandse team. Spyker zou alleen akkoord gaan als het team een groter aandeel krijgt van de TV-gelden. Dit viel niet in de smaak bij de andere teams, dus zal Super Aguri zelf een auto moeten bouwen voor het seizoen 2007.

[A1GP] Fotoverslag zaterdag

Dit weekend vindt de A1 Grand Prix plaats op Zandvoort. Speciaal voor de users die de GP niet bezoeken (en mensen die nog willen nagenieten uiteraard), plaatsen we elke avond van het GP-weekend een aantal foto's. Hieronder vind je de serie van vandaag.



Aan spanning was in de BMW 130i cup geen gebrek


De spanning drong ook door tot in de remschijven


Sommige BRL's verremmen zich alleen...


...of er gaat een deur open


Anderen weten niet meer wat ze moeten doen...


...en laten zich slepen


Ook laten sommigen olie achter, wat vervolgens weer opgeruimd moet worden...


...wat met de hand kan, of met een machine, zoals hier


Ook waren er sp(ij/y)kers op de baan...


...wat resulteerde in een lekke band


Dit was een uur eerder nog een hele Porsche


De A1GP-coureurs deelden handtekeningen uit...


...maar uiteraard raceten ze ook


Duitsland stond niet alleen op de verkeerde dag op de grid, maar ook op de verkeerde plek


Mexico was ook van de partij


Aan anti-verstappen uitingen was geen gebrek


De meeste wagens bleven op de baan...


...maar sommigen kwamen er ook naast...


...zoals Pakistan en Singapore


Hopelijk is het weer op het circuit morgen ook weer mooi

Uitslagen Eredivisie 30/09/2006

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Twente - RKC Waalwijk 4-3
17' Janssen 0-1
24' Ikedia 0-2
45' Engelaar 1-2 (assist Bakircioglü)
63' Janssen 1-3 (assist Reuser)
70' Touma 2-3
73' N'Kufo 3-3 (assist Wielaert)
89' Bakircioglü 4-3 (assist Niemeyer)

Scheidrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 13.000.
Wielaert (Twente), Vicelich, Bakens, Keller, Reuser, Mulder (allen RKC).

Opstellingen:

Twente: Boschker, Niemeyer, Wielaert, Zomer, Heubach, Wilkshire (Brama/90+3), Sibum (Bakkal/37), Engelaar, Bakircioglü, N'Kufo, Touma (Gerk/81).

RKC: v.Dijk, Koenders, Bakens, Keller, v.Haaren, D.Mulder (Remacle/90+1), Vicelich, Berger (v.d. Velden/26), Ikedia, Janssen (Putter/87), Reuser.
-----------------------------------------------------
Willem II - Roda JC 0-1
63' Ramzi 0-1

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 12.000.
Kargbo, Nieuwendaal, Wau (allen willem II), Saeijs, Ramzi, Kujovic (allen Roda JC).

Opstellingen

Willem II: Sengier, Wau, v.d.Struijk, Hermans, Valencia ,Assou-Ekotto (Den Ouden/77), Imschoot (Hadouir/46), Kargbo, Messoudi (Nieuwendaal/55), Kerekes, Bobson.

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien, Meeuwis, Bodor (Lachambre/90+2), Vandamme (v. Tornhout/46), Oper (Sonko/90+5), Ramzi.
-----------------------------------------------------
Excelsior - Sparta 3-1
36' Simr 1-0
75' Steur 2-0 (assist Slory)
81' Guijo-Velasco 3-0 (assist Slory)
85' Medunjanin 3-1

Scheidsrecter: Wegereef.
Toeschouwers: 3.500.
Guijo-Velasco (Excelsior), v. Bueren, Ponk (Sparta).

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Gyan, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, Bruins (Bandjar/86), v.Dieren, Guijo-Velasco, Slory, Simr (Piqué/68), Steur.

Sparta: Ponk, De Roover, Schenkel (Anastasiou/78), Olfers, v.Bueren, Medunjanin, Obodai, Rose, Bouaouzan, Oost, v.Dijk (Emnes/46).

Belgische politie pakt autodief van elf

Icoon OpmerkelijkElf jaar oud en toch 's nachts al op weg om een auto te stelen. De politie in Antwerpen kreeg er eerder deze week mee te maken.

De politie betrapte de jonge autodief en zijn partners op heterdaad. De vier jongens waren tussen elf en dertien jaar oud. De oudste bleek al een strafblad met 44 processen-verbaal op zijn naam te hebben.

De tieners werden 's nachts om kwart voor twee gepakt. Als verklaring voor hun daden zeiden ze dat ze na een feestje de laatste tram hadden gemist en daarom een auto nodig hadden.

Website zinloosgeweld.nl gehackt

Icoon InternetDe website van de stichting tegen zinloos geweld, zinloosgeweld.nl, is vandaag gehackt geweest door een geheimzinnige Turkse organisatie die zich het Ayyildiz Delta Team noemt. Ook verschillende andere websites, waaronder de Nederlandse site knbsb-noord.nl blijken te zijn gehackt door Ayyildiz Delta Team.

De Turkse organisatie had op de website van de stichting tegen zinloos geweld een Nederlandse vlag geplaatst die in vlammen opgaat en een Duitse tekst. "Voor een Turk zullen wij Holland veroveren, voor drie de wereld. Van nu af is gezegd: of onafhankelijkheid, of de dood!!!"

De hackers refereren aan Ayhan Tonca en Osman Elmaci. Het CDA-partijbestuur haalde hen van de kandidatenlijst omdat ze, in strijd met het partijstandpunt, de genocide op de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk ontkennen.

De woordvoerder van Zinloos Geweld is verbaasd dat de site is gehackt. Hij ziet de actie als "diefstal". "De site is andermans eigendom en daar moet je met je vingers van afblijven." Hij overweegt stappen te ondernemen tegen het Ayyildiz-team. "Van diefstal uit een woning doe je ook melding bij de politie."

Tiger Woods leidt in Hertfordshire

Tiger Woods heeft op de derde dag van het WGC/American Express Championship goede zaken gedaan. De Amerikaanse supergolfer ging al aan de leiding en heeft die na de derde dag nog sterker in handen. De overwinning kan hem nauwelijks nog ontgaan.

Woods was evenwel niet tevreden met zijn vertoonde spel. ”Ik moet nog veel verbeteren aan mijn spel, maar dit toernooi wil ik gewoon winnen”, aldus de Amerikaan. Woods sloot zijn derde partij af met 65, daarmee zijn totaal brengend op 194 over drie dagen. In de derde ronde sloeg Woods een bogey, drie birdies en een eagle.

De directe concurrenten van Woods, Stewart Scott, Jim Fuyrk en Brett Quigley werden op een nog grotere achterstand gezet. Scott volgt nu op zes slagen, de andere twee golfers hebben zeven slagen achterstand.


Tiger Woods in actie

Makelélé stopt na EK-kwalificatiereeks

Claude Makelélé heeft zijn beslissing gemaakt, na de EK-kwalificatiereeks zal de Fransman stoppen als international. Na afloop van het WK in Duitsland had Makelélé al aangegeven te willen stoppen maar de Franse bondscoach riep hem vervolgens toch op.

Dit tot woede van zijn club-trainer, Jose Mourinho. ”Claude is een slaaf en geen voetballer op dit moment”, aldus de oefenmeester van Chelsea.. De 33-jarige middenvelder heeft nu toch de knoop definitief doorgehakt: ”Ik zal alles doen om Frankrijk tijdens de EK-kwalificatie te helpen. Maar verder ga ik niet. Het EK zelf zal ik niet meer spelen. Ik denk dat Domenech mijn beslissing zal accepteren.”

[Upd] [A1GP] Uitslag kwalificatie Zandvoort

Zojuist is de kwalificatie verreden van de A1GP op het circuit van Zandvoort. Team Zuid Afrika zal morgen vanaf pole vertrekken bij de Sprintrace. Mexico start als tweede en Frankrijk neemt de derde plaats in op de startgrid. Nederland, met Jeroen Bleekemolen, start als negende.

De kwalificatie bestond uit vier sessies van 15 minuten. Per sessie mochten de coureurs één vliegende ronde rijden. De snelste twee tijden werden bij elkaar opgeteld.

Team Australie, met voormalig Toyoya-testcoureur Ryan Briscoe, was de eerste die de baan opkwam in de eerste sessie. Hij kwam tot een matige tijd van 1.31,561. Singapore was de eerste die die tijd wist te verbeteren naar 1.31,370. Team Nederland, met Jeroen Bleekemolen ging als negende de baan op. De tijd van Bleekemolen van 1.29,186 was de snelste tijd van dit weekend tot dan toe. De tijd van Team Nederland werd verbroken door team Duitsland, met 1.28,793 verbrak Niko Hulkenberg de tijd van Bleekemolen. Ook Zuid-Afrika en Canada wisten de tijd van Nederland te verbreken. Mexico pakte met 1.28,405 de snelste tijd af van Duitsland. Nederland eindigde in de eerste sessie uiteindelijk als achtste.

In de tweede sessie was het China die met 1.28,817 de eerste die een snelle tijd neerzette. Jeroen Bleekemolen was zowel in de eerste als in de tweede sectie van zijn tweede snelle ronde sneller dan China, en wam uiteindelijk tot de dan snelste tijd van 1.28,411. Team Duitsland en Mexico, sneller in de eerste sessie, waren langzamer dan Nederland. Mexico had wel de snelste totaaltijd omdat ze een stuk sneller waren dan Nederland in de eerste sessie. Team USA wist de snelle tijd van Bleekemolen toch te verbeteren naar 1.27,884.

Na twee sessies gereden te hebben had team Mexico de snelste totaaltijd, voor Zuid-Afrika en Nederland, die derde stond.

In de derde sessie was het team Pakistan dat als eerste de baan opkwam. De tijd van 1.33,677 was voor hen de snelste ronde van dit weekend. Griekenland wist die tijd met 1,29,821 al gauw te verbeteren. Met nog 9 minuten te gaan was de snelste tijd in de sessie in handen van Indonesie met 1.28,878. Team Nederland kwam als zevende de baan op en was wederom snel onderweg. Uiteindelijk kwam hij op 1.28,207. Die tijd werd echter al gauw verbroken door Team Duitsland, die uitkwam op een tijd van 1.27,661. Engeland, met Darren Manning, was zeer dicht bij de snelste tijd van Duitsland, maar kwam met 1.27,770 net te kort.

In de vierde sessie was het Team Indonesie die met 1.28,310 de eerste echt snelle tijd neerzette. Team Duitsland was in hun laatste snelle ronde wederom de snelste in de sectortijden en kwam tot een tijd van 1.28,144. Team Mexico verbeterde de snelste tijd naar 1.27,670, maar Zuir Afrika was zelfs nog iets sneller en kwam tot 1.27,349. Jeroen Bleekemolen gebruikte in zijn laatste snelle ronde geen nieuwe banden waardoor hij uiteindelijk tot een 1.30,033 kwam. Hierdoor zakte hij in het totaalklassement naar de negende plaats.

Update 20:10

De snelste kwalificatie tijd van Team Zwitserland is ongeldig verklaard, door de stewards van de A1GP organisatie. Bij controle na de wedstrijd, bleek dat het team vanmidag tijdens de kwalificatie met maar een anti-roll bar had gereden, in plaats van de gebruikelijke twee. Team Nederland stijgt een plek en mag morgen vanaf P8 vertrekken, terwijl Zwitserland vanaf plaats 11 de wedstrijd start.

Uitslag kwalificatie GP Zandvoort:

Pos.TeamTijd
1Zuid-Afrika2:55.531
2Mexico2:55.636
3Frankrijk2:55.688
4Duitsland2:55.805
5Zwitserland2:56.075
6Groot Brittanie2:56.080
7USA2:56.288
8Canada2:56.307
9Nederland2:56.618
10Nieuw Zeeland2:56.645
11Maleisie2:56.896
12Indonesie2:57.188
13Australie2:57.309
14China2:57.447
15Ierland2:58.165
16Brazilie2:58.148
17Italie2:58.467
18India2:58.987
19Libanon3:00.008
20Singapore3:00.626
21Griekenland3:01.382
22Tsjechie3:01.573
23Pakistan3:07.812

Wat is Dit: Opgave 51 - Ronde 3

Dit is de laatste opgave van dit kwartaal! En de beslissing is nog steeds niet gevallen!!

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Juventus weer dichter bij de nul

Nog vier punten, en dan staat Juventus weer op 0. Vandaag snoepte de club uit Turijn opnieuw drie punten van het negatieve saldo af door met 2-0 Piacenza te verslaan.

De grote man bij Juventus was David Trezeguet, die tweemaal wist te scoren. De 1-0 maakte hij op aangeven van Alessandro Del Piero. Del Piero stond met een vrije trap ook aan de basis van de tweede goal van Trezeguet, die met het hoofd de 2-0 binnentikte.

Microsoft en Nintendo, sitting in a tree...

In een gesprek met Next-Gen.biz heeft Peter Moore wederom gesproken over de 'Xbox Wii-60 beweging' en gezegd dat wel eens 40% van de 360-bezitters een Wii konden gaan kopen: "Dual platform ownership of Xbox 360 and Wii could be as high as 40% depending on what territory we are talking about. The influence of the Wii-60 movement seems to be growing enormously.”

Dit is zeker niet de eerste flirt met Nintendo van Moore. Hij beweert zelfs dat Nintendo misschien niet doorheeft wat ze in handen hebben: “I have been on the record many times talking about my admiration for Nintendo and the innovation that Wii brings. I am not even sure Nintendo fully understands what it has on its hands”.

Toch kon hij het niet laten om ook een kritische noot bij de Wii te plaatsen: "The controller is innovative but it remains to be seen how innovative your shoulder will feel after an hour's play." Begrijpelijk, hij staat namelijk nog steeds op de loonlijst van Microsoft. Ondanks de angst voor een pijnlijke schouder kijkt hij nog steeds uit naar de Wii: “I am personally looking forward to playing with Wii but it’s worth remembering that neither Nintendo nor Sony have released their consoles as yet, so we’ll have to wait and see what happens.The question for me is whether owning a Wii on its own is going to be a satisfying enough experience. PlayStation 3 and Xbox 360 are more similar than they are different in that respect.”



One happy family .

[A1GP] Jan Lammers erg tevreden

Jeroen Bleekemolen wist zich vanmiddag als negende te kwalificeren voor de Sprintrace van morgen. Teambaas Jan Lammers vond de prestatie niet onaardig, maar zei ook dat er meer in had gezeten.

"Ik schaam me natuurlijk dood. Jeroen reed gisteren in de eerste sessie de tweede tijd, daarna was hij zevende en negende, schandalig! Nee hoor, grapje natuurlijk," aldus een lachende Lammers, die heel erg tevreden is met de prestaties van Bleekemolen. "Hij moet alleen leren met nieuwe banden om te gaan, maar dat moet je ondergaan. Dat moet je weten. Het is knap dat Jeroen zo instapt in de A1GP bolide en gewoon gaat. We staan op een respectabele plaats en ik kan niet wachten op de races morgen."

De vierde kwalificatie sessie reed Bleekemolen een stuk langzamer dan in de andere sessies, wat alles te maken heeft met de banden. "Het verschil tussen een oude bandenset en een nieuwe is enorm. Vanmorgen reed ik op oude banden, en zag je tijden in de 1:30. In de kwalificatie werd dit 1:28, toen reden we met een nieuwe set, dus dat scheelt behoorlijk. Na de tweede sessie stond ik bovenaan tussen de grote jongens, dat was wel een lekker gevoel. Helaas hadden we in Q4 geen nieuwe banden meer over, dus ging het toen een stuk langzamer. Ik moet nog even aan wennen aan die banden, nu ben ik hier en daar wat te voorzichtig, of rem ik te laat en ga ik te vroeg op het gas," aldus Bleekemolen.


"De steun van de Nederlandse fans is echt ongelooflijk. Mensen vragen mij wel eens of ik ze hoor tijdens het rijden, dat is niet het geval maar ik zie ze wel! Bijvoorbeeld bij het uitkomen van de pitsstraat, dan zie je een grote oranje vlek op de duinen bewegen. Tijdens het rijden van een vliegende ronde zie je dat niet omdat je volledig geconcentreerd moet zijn, maar na de ronde heb ik daar natuurlijk wel oog voor."

Rijkaard ziet geen problemen

FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard denkt dat het feit dat topschutter Samuel Eto'o zo'n vijf maanden geblesseerd zal zijn geen groot probleem is.

Eto'o raakte aan zijn knie geblesseerd in de Champions League wedstrijd uit bij Werder Bremen (1-1). De spits uit Kameroen onderging diezelfde dag nog een operatie, en ligt er lang uit. Volgens Rijkaard was het een grote klap voor het team, maar hij denkt dat het goed op te vangen is.

"Het is jammer voor de club, en vooral voor de speler zelf, want hij is erg belangrijk", vertelt de Nederlander. "Maar we moeten ook zonder hem kunnen presteren, en ik denk dat we de spelers daarvoor hebben."

Javier Saviola is door Rijkaard weer in de selectie opgenomen en zal waarschijnlijk de kans krijgen zich in het team te spelen. "Saviola heeft zich altijd ingezet voor de club, en hij zal nu één van de twee hoofdspitsen worden."

Vanavond speelt Barcelona zijn vijfde competitiewedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao.

Ken Kutaragi over Xbox 360 en Wii: "We don't care"

Heeft iedereen zijn notitieboekje bij de hand? Er is namelijk weer een nieuwe opmerkelijke uitspraak gedaan in de strijd om de next gen-markt. In een gesprek met het Engelse magazine MCV werd aan hem gevraagd naar zijn mening over de concurrenten van de PS3 waarop hij kort, bot en bondig antwoordde: "We don't care".

Hij is echter nog steeds optimistich over de kansen van de PS3, hoewel hij ook toegaf dat de launch niet helemaal volgens plan verloopt. "Right now, we we can't manufacture enough blue laser diodes for our PlayStation 3s, but we will resolve that."


"We don't care."

Demo Stronghold Legends verschenen

2kgames heeft de site van Stronghold Legends gelanceerd. Naast een hoop nieuwe informatie en flink wat nieuwe screenshots hebben ze er maar meteen een speelbare demo van 333 mb bijgestopt. Stronghold Legends zal op 13 oktober gereleased worden. Het adres van de site is: http://www.2kgames.com/strongholdlegends/. Linksboven in de hoek zie je een bannertje waar je op moet klikken om de demo te kunnen downloaden.

Beenhakker laat Dudek buiten selectie

Bondscoach Leo Beenhakker heeft Jerzy Dudek buiten de Poolse selectie gelaten voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Portugal. Vorige maand keerde Dudek terug in het nationale elftal van Polen, maar Beenhakker raakte niet overtuigd van diens kwaliteiten.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland maakte de voormalig keeper van Feyenoord geen deel uit van het nationale Poolse team. Leo Beenhakker gunde Dudek een nieuwe kans, maar in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Finland ging hij de fout in, en mede daardoor werd er met 3-1 verloren. In de tweede wedstrijd tegen Servië (1-1) zat hij vervolgens op de bank.

Artur Boruc, de eerste doelman bij Celtic, is de vervanger van Dudek.

Deco wil ooit terug naar Porto

Barcelona-speler Deco heeft in een interview aangegeven dat hij zijn carrière graag zou willen beëindigen bij de club waar hij zijn eerste successen behaalde: FC Porto.

De middenvelder van FC Barcelona wist in het seizoen 2003/2004 met Porto de Champions League te winnen. De geboren Braziliaan nam daarop de Portugese nationaliteit aan, en werd Portugees international.

Na zijn CL-winst verkaste hij naar Barcelona, waar hij ook succesvol was. Twee landskampioenschappen en nogmaals een Champions League later licht de spelmaker zijn wens toe. "Ik zou graag nog eens terugkeren bij Porto. Dat zou een grote uitdaging zijn."

Deco staat nog onder contract bij de Spanjaarden tot de zomer van 2010.

[F3] Ho Pin Tung pakt achtste seizoenswinst

De Chinees-Nederlandse autocoureur Ho-Pin Tung heeft vandaag zijn achtste overwinning van dit seizoen geboekt in het Duitse Formule 3-kampioenschap.

De coureur van Lola-Opel reed vandaag vanaf pole op het circuit van Oscherleben naar de overwinning. Het werd een geheel Nederlands podium, want Renger van der Zande (Dallara-Mercedes) en Ferdinand Kool (Lola-Opel) eindigde als respectievelijk tweede en derde.Twee weken geleden had de 23-jarige Tung zich al verzekerd van het kampioenschap.

Taekema onder het mes

Hockeyer Taeke Taekema zal voorlopig niet in actie kunnen komen voor zijn club Amsterdam. Door een blessure zal de international naar verwachting zeker anderhalve maand uitgeschakeld zijn.


Bij Taekema is een stressfractuur aan zijn linkervoet geconstateerd. Om dit te verhelpen, moet hij geopereerd worden. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap hockey in Duitsland had de strafcornerspecialist al last van de kwetsuur.

Windsurfer Casper Bouman wereldkampioen

Windsurfer Casper Bouman is zaterdag wereldkampioen geworden in de nieuwe olympische klasse RSX. De 21-jarige Hagenaar was op het Italiaanse Gardameer iedereen te snel af.

Bouman eindigde gelijk met Nieuw-Zeelander Tom Ashley. Bouman werd uiteindelijk eerste in het algemeen klasssement omdat hij in de laatste race voor zijn directe concurrent eindigde.

De Pool Przemick Miarczynski legde beslag op de derde plaats. Joeri van Dijk werd vierde.

Israël zondag weg uit Libanon

Icoon BuitenlandsDe Israëlische troepen trekken zich zondag volledig uit Libanon terug. Dit heeft de bevelhebber van de troepenmacht van de Verenigde Naties in Libanon (Unifil), generaal Alain Pellegrini, de Libanese premier Siniora laten weten.

Dat zei zaterdag een woordvoerder van de Libanese regering. Ook de Israëlische media meldden vrijdag dat de Israëlische militairen tegen zondag het zuiden van Libanon zullen verlaten.

Op 13 augustus stemde Israël in met een resolutie van de VN, waarin het land werd opgeroepen om de aanvallen op Libanon te staken, en de Israëlische troepen terug te trekken uit land. Hezbollah stemde eveneens in met de resolutie, wat er op neerkwam dat zij geen aanvallen meer zouden uitvoeren op Israëli's.

[A1GP] Zaugg blij en emotioneel

De 19-jarige Adrian Zaugg, die tijdens de kwalificatie voor de A1GP in Zandvoort vanmiddag de pole wist te behalen voor Zuid Afrika, was erg blij na afloop van de kwalificatie.

"Ik stond ook al op pole positie voor de Renault World Series, maar ik ben heel blij voor het team en iedereen die ons steunt. Het is een heel emotioneel moment voor mij en voor het team. De vier sessies zijn heel spectaculair voor de toeschouwers. Voor een rijder is het moeilijk omdat je maar één ronde hebt, maar dat geldt voor iedereen. De sprintrace begint morgen met een vliegende start. Dat is weliswaar nieuw voor mij, maar vliegende starts heb je ook in de kartsport, dus dat moet wel lukken," aldus Zaugg na afloop op de persconferentie.

Morgen om 11.00 uur is de Sprint race van de A1GP, die duurt maximaal 20 minuten. Een puntensysteem van kwalificatie, snelste raceronde en uitslag van de race bepaalt de start grid voor de hoofdrace.

Kaladze: 'Sheva maakt fout'

Volgens Kakha Kaladze heeft Andriy Shevchenko een grote fout gemaakt door AC Milan voor Chelsea te verruilen. De Oekraïense spits scoorde tot nu toe slechts één keer voor de Engelsen.

Afgelopen zomer kondigde Shevchenko zijn vertrek bij de Italianen aan. Hij wilde naar Engeland, om zijn gezin als Engelsen te laten opgroeien. Kampioen Chelsea was geïnteresseerd, en kocht de international voor een slordige 45 miljoen Euro.

"We missen Shevchenko hier bij Milan, en hij mist ons waarschijnlijk ook," vertelt Kaladze. "Ik vind het jammer voor hem dat hij niet presteert bij Chelsea. Het is overduidelijk dat hij zijn talent niet kan uitdrukken in zijn spel, en dat hij nog niet in de groep is geïntegreerd."

Kaladze wees vorig jaar nog een bod van Chelsea af. Doordat Paolo Maldini geblesseerd moest toekijken, lagen er kansen voor de Georgiër. "Ik zag dat ik belangrijk kon zijn voor de club, dus ik bleef. Ik heb toen een contract getekend tot en met 2011."

Belgische professor schrijft boek over wc-teksten

Icoon OpmerkelijkVan subtiel en gevoelig tot grof en seksistisch. Maar liefst 22 jaar deed de Belgische emeritus hoogleraar psychologie Stefan Lievens onderzoek naar teksten op Vlaamse toiletten. Nu verschijnt zijn boek 'In 't Geniep'.

Lievens is geen doorsnee professor. In zijn tijd bij de universiteit van Gent schreef hij al populair wetenschappelijke boeken over gewenste intimiteiten op de werkvloer en verzamelde hij achthonderd moppen over belastingambtenaren.

Aan zijn nieuwste boek heeft hij sinds 1984 gewerkt. In zijn boek citeert Lievens ruimhartig: "Liever één kut in de hand dan tien in 't maandverband." "Wie wil poepen met schuim, stopt best OMO in de pruim."

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws geeft de 66-jarige professor zaterdag toe dat hij vaak gechoqueerd raakte. "Maar ik moet ook toegeven dat het toch soms ook de boertige hilariteit van het jongetje in mezelf bovenhaalde.

De auteurs van toiletproza die Lievens sprak, vond hij maar seksuele zielenpoten. Hij vond op zijn speurtocht weinig respect voor het vrouwelijk geslacht. "Het aantal ronduit grove uitlatingen over vrouwen is ontelbaar en de dames worden zonder omhaal gedenigreerd tot nul komma nul. Geloof me, in een doorsnee urinoir in Vlaanderen is geen enkele vrouw een bevrijd mens", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Voorbeelden? "Vrouwen zijn koteletten, hoe meer je ze slaat, hoe malser ze worden.", Of: "Toon uw macht en verkracht. Lievens stuitte zo vaak op een dergelijk niveau dat hij het niet langer als een marginaal gegeven kon beschouwen. Hij hoopt maar dat de teksten zich beperken tot de fantasie van de toiletbezoeker of een manier zijn om stoom af te blazen.

Kingdom Under Fire: Circle of Screenshots

Langzaamaan wordt er steeds meer bekend over het spel Kingdom Under Fire: Circle of Doom. Het laatste nieuws is dat je de mogelijkheid krijgt om jouw avontuur te beleven met behulp van zes characters. Deze characters bestaan uit Celine de elf, de warrior Kendal en twee characters genaamd Regnier en Curian. De overige twee characters die speelbaar zullen zijn blijven nog steeds geheim.
In het spel zal iedere character zo een vijf tot zes verschillende wapens kunnen gebruiken. Door het avontuur heen zul je ook de mogelijkheid krijgen om verscheidene krachten op te bouwen, ieder weer uniek voor een andere character. Via Xbox Live kun je ook nog eens met zijn vieren het avontuur in dit Kingdom Under Fire spel spelen.

Het spel wordt in het jaar 2007 verwacht.








Diskwalificatie voor Albers

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van China is Christijan Albers gediskwalificeerd. De Nederlander zal hierdoor morgen als laatste aan de race moeten beginnen.

Albers raakte zijn tijd kwijt omdat hij niet kwam opdagen bij de weging na afloop van de kwalificatie. Hoewel hij op een opdrogende baan zaterdagochtend nog goed kon laten zien wat wat de mogelijkheden zijn met de Spyker MF1-auto, kon Albers tijdens de kwalificatie op een natte baan weinig potten breken.

Tales of the World toont zich in beelden

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van het nieuwste Tales of...-deel, dit keer op de PSP. In Tales of the World: Radiant Mythology zou het mogelijk zijn om nieuwe characters te downloaden via een netwerk maar hierover weten we nog steeds niet genoeg. Ook tasten we nog steeds in het duister wat betreft een verhaallijn in het spel. We houden jullie op de hoogte.

Het spel wordt nog in december van dit jaar in de Japanse winkels verwacht. Of er ook een US- en een EU-release voor het spel komt is nog niet bekend.









Blessure Tanghe valt mee

De blessure van Stefaan Tanghe valt mee. De 34-jarige Belg viel vrijdag in de eerste helft van de competitiewedstrijd bij NEC uit met een blessure aan zijn gezicht, die hij opliep aan een botsing met NEC'er Ferne Snoyl.

Tanghe zal zich volgende week weer bij de groep kunnen aansluiten. Heracles verloor het duel in Nijmegen met 2-0 door twee treffers van Saïd Boutahar. De club uit Almelo staat in de eredivisie op de twaalfde plaats met zeven punten uit zes wedstrijden.

Uitslagen K-1 Final Eliminations

In de K-1 Final Eliminations van vandaag hebben de Nederlanders goede zaken gedaan. Remy Bonjasky, Sem Schilt en Ernesto Hoost wonnen allen hun partij voortijdig op knockout. Met deze resultaten hebben zij zich geplaatst voor de K-1 World Grand Prix Finals op 2 december in Tokyo.

De vierde Nederlander, het 21-jarige talent Badr Hari, verloor zijn partij in de eerste ronde op discutabele wijze. Toen Hari al op de grond zat na een knockdown kreeg hij nog een trap na van zijn tegenstander Ruslan Karaev. De scheidsrechter telde Hari uit en stopte het gevecht. Deze beslissing veroorzaakte nogal wat commotie in de ring.

De grootste verrassing van de avond kwam van de Duitser Chalid Arrab. Tegen publiekslieveling Musashi werd hem van tevoren maar weinig kans gegeven. Met goed bokswerk wist hij Musashi uiteindelijk overtuigend te verslaan op punten, al gaf één van de drie juryleden het voordeel nog wel aan Musashi.

Tussen de partijen door nam K-1 afscheid van één van de veteranen in de K-1 historie. Mike Bernardo uit Zuid-Afrika kondigde pas geleden aan zijn bokshandschoenen aan de wilgen te hangen. Na een minuut stilte waarin de gong tien keer sloeg en de woorden "Don't forget me" stapte Bernardo onder luid applaus voor de laatste keer de ring uit.

Alle uitslagen:

1. Ruslan Karaev (RUS) verslaat Badr Hari (NED) (1R KO)
2. Remy Bonjasky (NED) verslaat Gary Goodridge (CAN) (3R KO)
3. Glaube Feitosa (BRA) verslaat Paul Slowinski (AUS) (3R punten)
4. Sem Schilt (NED) verslaat Björn Bregy (SUI) (1R KO)
5. Stefan Leko (GER) verslaat Ray Sefo (NZL) (4R punten)
6. Ernesto Hoost (NED) verslaat Yusuke Fujimoto (JPN) (3R KO)
7. Chalid Arrab (GER) verslaat Musashi (JPN) (3R punten)
8. Jerome Le Banner (FRA) verslaat Hong-Man Choi (KOR) (4R punten)

'11 mld euro van pensioenfondsen in zwerfkapitaal'

Icoon FinancieelNederlandse pensioenfondsen zitten voor 11 miljard euro in zwerfkapitaal, de zogeheten hedgefondsen. De grootste geldschieter is het ABP, dat eind vorig jaar 6 miljard stak in deze vorm van beleggen. Dat blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad dat zaterdag werd gepubliceerd.

Deze fondsen zijn wereldwijd op zoek naar het beste rendement. In Nederland proberen twee van dergelijke investeerders om Stork en supermarktconcern Ahold te bewegen om bedrijfsonderdelen te verkopen. Internationaal trekken deze fondsen de aandacht met spectaculaire verliezen, zoals het energiefonds Amaranth dat miljarden verspeelde op de gasmarkt.

Hedgefondsen worden gezien als een bijzonder riskante vorm van beleggen. Zij zouden volgens sommige economen zelfs binnenkort in staat kunnen zijn om de gehele wereldeconomie te ontwrichten.

Verbeek baalt van volle wedstrijdkalender

De trainer van SC Heerenveen, Gertjan Verbeek, is niet erg blij met de volle wedstrijdkalender. Verbeek moet vanwege de aankomende interlandwedstrijden zestien van de 28 spelers missen.


"Als clubtrainer is dit heel vervelend, want aan gericht tactisch en technisch trainen kom je amper toe. Je bent als club tegenwoordig verplicht om je internationals minstens een week per keer vrij te geven, terwijl wij toch het salaris van die jongens betalen. Er komen steeds meer interlands bij. Ik heb er jongens bij die ik voor een paar oefenwedstrijden met hun land twee weken kwijt ben. En sommige landen spelen in een kwalificatiepoule van zeven teams. Het is gewoon te veel. De wedstrijdkalender is te vol," aldus Verbeek in een interview met de Leeuwarder Courant.

Verbeek hoopt dat er in de toekomst wordt nagedacht over een nieuwe opzet van de EK-kwalificatiepoules. "Bij het ijshockey heb je toch ook A-en B-poules? Dat zouden ze in het voetbal ook moeten doen. Het zou een flink aantal wedstrijden schelen".

[A1GP] Tweede vrije training Zandvoort

Zojuist is de tweede officiele vrije training op het circuit van Zandvoort verreden. Team USA was in deze training het snelste. Nederland kwam tot een veertiende tijd.

Uitslag tweede officiele vrije training GP Zandvoort:

Pos.TeamTijdRonden
1Verenigde Staten1:29.60620
2China1:29.68624
3Australie1:30.28417
4Engeland1:30.32114
5Brazilie1:30.43024
6Zuid-Afrika1:30.52019
7Mexico1:30.75220
8Zwitserland1:30.77923
9Frankrijk1:30.86221
10Nieuw Zeeland1:30.96323
11Duitsland1:31.22526
12Canada1:31.35917
13Maleisie1:31.43124
14Nederland1:31.55724
15India1:31.96921
16Italie1:31.97323
17Indonesie1:32.15721
18Tsjechie1:32.67227
19Singapore1:33.37028
20Libanon1:33.42222
21Griekenland1:34.53923
22Pakistan1:36.11614
23Ierland1

Voormalig wielrenner gaf doping aan kinderen

Icoon SportDe wielerwereld van Zuid-Afrika staat op zijn kop. Shawn Lynch, een voormalige baancoureur, heeft in het Zuid-Afrikaanse tv-programma "Carte Blanche" bekend dat hij sporters adviseerde bij het gebruik van verboden middelen. Daarnaast had hij een levendige handel in doping. Het schokkende aan zijn relaas is echter dat er tot zijn clientèle ook kinderen behoorden.

"Het is niet dat ik de kinderen onder dwang van die middelen voorzag. Juist de ouders benaderden me voor hulp op medisch gebied", zegt Lynch in het programma. De producten die Lynch dan adviseerde en verkocht waren onder andere steroïden, groeihormonen en epo.

Lynch deed nog een aantal pikante onthullingen in het interview. Zo gaf hij ook aan dat hij gedurende zijn loopbaan steeds tijdig door een official van de wielerbond werd gewaarschuwd wanneer er controles werden gehouden. Zodoende had de Zuid-Afrikaan voldoende tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen. "Het was altijd de uitdaging om het antidoping-instituut een stap voor te blijven", zegt Lynch. Daarnaast bekende Lynch in het interview dat wanneer hij in Europa was, hij een goede handel had in de verkoop van verboden middelen.

Ex-renner gaf doping aan kinderen

De wielerwereld van Zuid-Afrika staat op zijn kop. Shawn Lynch, een voormalige baancoureur, heeft in het Zuid-Afrikaanse tv-programma “Carte Blanche” bekend dat hij sporters adviseerde bij het gebruik van verboden middelen. Daarnaast had hij een levendige handel in doping. Het schokkende aan zijn relaas is echter dat er tot zijn clientèle ook kinderen behoorden.

“Het is niet dat ik de kinderen onder dwang van die middelen voorzag. Juist de ouders benaderden me voor hulp op medisch gebied” zegt Lynch in het programma. De producten die Lynch dan adviseerde en verkocht waren onder andere steroïden, groeihormonen en epo.

Lynch deed nog een aantal pikante onthullingen in het interview. Zo gaf hij ook aan dat hij gedurende zijn loopbaan steeds tijdig door een official van de wielerbond werd gewaarschuwd wanneer er controles werden gehouden. Zodoende had de Zuid-Afrikaan voldoende tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen. “Het was altijd de uitdaging om het antidoping-instituut een stap voor te blijven” zegt Lynch. Daarnaast bekende Lynch in het interview dat wanneer hij in Europa was, hij een goede handel had in de verkoop van verboden middelen.

Roda JC gaat Takak testen

Roda JC gaat Jasar Takak aankomende woensdag in het oefenduel tegen de Belgische derdeklasser La Calamine testen. Sinds de zomer zit de voormalig PSV'er zonder club en vanaf begin september houdt hij zijn conditie op peil in Kerkrade.

De 24-jarige middenvelder kampt met een flinke conditionele achterstand en is fysiek dan ook nog niet op het niveau dat er van hem verlangd wordt. "Dat is ook begrijpelijk. Als je er zo lang uit hebt gelegen als Jasar, is het heel lastig weer in het ritme te komen. Maar er komt een moment waarop je een beslissing moet nemen of je hem erbij houdt. Daarin moet je gewoon eerlijk zijn", aldus de trainer van Roda, Huub Stevens.

Phil Harrison laat PS3 interface zien

Phil Harrison heeft op een event tijdens de TGS de functionaliteiten van de PlayStation 3 laten zien wanneer er geen game in de drive aanwezig is. Naast de XMB (Cross Media Bar) interface laat hij onder andere ook de functionaliteit zien voor het bekijken van foto's, het afspelen van muziek met een visualizer op het scherm en het browsen op het internet. Gezegd moet wel worden dat dit niet de uiteindelijke versie is van de interface, er ontbreken volgens Harrison nog een aantal functies, wat ook de reden is dat het niet getoond is op TGS zelf.

De video kun je hier bekijken.



Squashdames niet naar finale WK

Het is de Nederlandse squashdames niet gelukt om de finale van het WK voor landenteams in het Canadese Edmonton te bereiken. In de halve finale ging Oranje met 3-0 onderuit tegen favoriet Engeland. Nederland speelt vandaag om de derde plaats tegen Maleisië, dat in de andere halve finale met 1-2 verloor van Egypte.

Vicky Botwright zette Engeland op voorsprong door een 3-0 zege op Annelize Naudé: 10-8, 9-2 en 9-4. In de tweede wedstrijd ging Vanessa Atkinson met 9-7, 2-9, 0-9, 10-9 en 3-9 onderuit tegen Tania Bailey. Orla Oom ging in de slotpartij met 0-2 (2-9, 3-9) onderuit tegen Alison Waters.

Oude Kamphuis niet tegen RKC

Niels Oude Kamphuis komt dit weekend niet in actie voor FC Twente in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder heeft last van wat kleine ongemakken.

"Oude Kamphuis heeft een klein terugslagje gehad. Het is gelukkig niet al te groot," aldus trainer Fred Rutten. Oude Kamphuis kwam begin dit seizoen terug in Enschede, nadat hij zijn contract bij Borussia Mönchengladbach had laten ontbinden. Door een blessure aan zijn achillespees kon hij niet direct in actie komen voor de Tukkers.

MMORPG Seed ten einde

De MMORPG Seed is niet meer. Gisteren was er een korte afscheidsceremonie, waarna de game offline werd gehaald.

Lars Kroll Kristensen, CEO van Runestone Game Development, schrijft in zijn open brief aan de community dat hij en zijn team veel fouten hebben gemaakt, maar ook veel goede dingen hebben gedaan. Ze hebben allemaal veel geleerd over het maken van een game, en de gamewereld in het algemeen, en zeggen zich, ondanks de vele tegenslagen, nooit verveeld te hebben tijdens het hele proces.

Uiteindelijk is het uitblijven van een goede deal met een uitgever de nekslag geweest, aangezien de bankrekening leger en leger werd maar er geen inkomsten binnen kwamen. De makers blijven overigens wel geloven in hun product, ze vinden hun non-combat, role-play gecentreerde spel een geweldig idee, en ze spreken vooral de hoop uit dat velen uit hun acties de goede conclusies trekken, en niet de verkeerde.

Van Eijden adviseur bij Omniworld.

Arie van Eijden keert terug in het voetbal. Hij gaat aan de slag als adviseur van de raad van commissarissen van FC Omniworld.

Met Van Eijden trekt de club uit Almere een ervaren voetbalbestuurder aan. De voormalige Ajax-speler was jarenlang in diverse functies bij Ajax betrokken. Daarnaast bekleedde hij diverse functies binnen de KNVB. Momenteel is Van Eijden commissaris van de Eredivisie CV.

Van Eijden is aangetrokken in het kader van de verdere professionalisering van de voetbalclub uit Almere. Hij is overigens niet de enige zwaargewicht in de raad van commissarissen van Omniworld. Ook de voormalige politievoorlichter van Amsterdam, Klaas Wilting, heeft zitting in de raad.

Doornbos geeft visitekaartje af

Robert Doornbos zal zijn eerste Grand Prix voor het team van Red Bull Racing morgen starten als tiende. De Nederlander was op het door regen geteisterde Shanghai International Circuit de revelatie van de dag door continue enorm competitief te zijn.

Doornbos was dan ook heel erg blij na afloop van de kwalificatie. "Alsjeblieft, dit is alvast mijn eerste visitekaartje! De Michelin banden waren vandaag fantastisch en het team heeft echt een goede wagen neergezet. Om me bij mijn debuut direct in de top tien te kwalificeren en de beste Red Bull rijder te zijn is natuurlijk een prima resultaat. Ik verheug me enorm op de race en ik denk dat we een wel eens een erg goede strategie kunnen hebben!"


Road Rash II laat zich zien op de PSP

EA komt binnenkort met een retrobundel genaamd EA Replay. De bundel bevat een stel jaren '90 games die nu nog steeds leuk genoeg zijn om nog eens uit te brengen. Eén van de games die aanwezig in het retropack is Road Rash II. Van deze game heeft EA nu wat screens vrijgegeven. Het kleine en het grote broertje van Road Rash II, te weten deel 1 en 3, zitten overigens ook in de game. Voor een overzicht van games in de bundel klik je hier.








Wekelijkse softwareverkopen Japan

Ook deze week staat Everybody's Tennis (PS2) op de eerste plek in Japan, ze zijn dus niet alleen fan van Brain Training spelletjes in Japan:

GamePlatformPublisherAantalTotaal
Everybody's TennisPS2Sony87.814314.790
Final Fantasy IIINDSSquare Enix56.596712.129
New MarioNDSNintendo56.0453.136.171
Gintama DSNDSBandai Namco39.73739.737
Brain Training 2 NDSNintendo34.8793.221.750
Animal CrossingNDSNintendo25.6173.256.171
Rurouni KenshinPS2Banpresto24.71299.720
Tingle RPGNDSNintendo23.168114.208
Cooking NavyNDSNintendo22.540488.462
Harukanaru Toki no Kade 3PS2Bandai Namco22.10022.100

Enquete: Wii en DS populair in Japan voor komende Kerst

Enterbrain (onder andere uitgever van de Famitsu) heeft weer een enquete gehouden over de interesses van de Japanse gamer. Ditmaal waren de vragen:

1) Welke next-gen console gaat beter verkopen de komende Kerst?

88 % - Wii
11 % - PS3

2) Van welke console verwacht je de komende Kerst het meest?

60,7 % - Nintendo DS
32,8 % - Wii
3,3 % - PS2
1,6 % - PS3
1,6 % - Xbox 360

Kerst is in Japan dus een Nintendo feestje als we de enquete mogen geloven.

F1: Spyker in 2007 met Ferrari-motoren

Icoon Formule 1Het Formule 1-team van Spyker heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over Ferrari-motoren. Dit heeft de teambaas van het team, Colin Kolles, bekendgemaakt.

Spyker moest op zoek naar nieuwe motoren, omdat het voormalige Midland-team nog geen motorendeal had gesloten voor 2007. "Ik kan inderdaad bevestigen dat we vanaf volgend jaar met Ferrari-motoren zullen rijden. We zijn uiteraard heel erg blij met deze deal," aldus Kolles. De deal met Ferrari betekent dat Cosworth, die dit jaar aan Williams en Scuderia Toro Rosso levert, volgend seizoen niet meer in de Formule 1 actief is.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!.

Bijna tweeduizend cellen staan leeg

Icoon PolitiekUit vertrouwelijke cijfers van het Openbaar Ministerie is gebleken dat 13 procent van de cellen in Nederlandse gevangenissen en huizen van bewaring niet gebruikt worden. In totaal gaat het om 1967 cellen.

Momenteel lopen er zesduizend veroordeelden vrij rond die hun straf nog moeten uitzitten omdat de politie niet genoeg mankracht heeft om ze op te pakken.

De PvdA en de SP hebben verbijsterd gereageerd op de cijfers en zullen het bestaan van bajesboten en meermanscellen opnieuw ter discussie gaan stellen. Ook zullen zij minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) om opheldering vragen. Het ministerie van Justitie laat in een verklaring weten geen aanleiding te zien tot maatregelen. Een woordvoerder zegt:"Net zo snel als dit overschot is ontstaan kan ook weer een tekort optreden."

Valverde niet in Kampioenschap van Zurich

Alejandro Valverde zal morgen niet aan de start verschijnen van het Kampioenschap van Zurich. De ploeg van de Spanjaard, Caisse d'Epargne, heeft dit bekendgemaakt.

De Spanjaard, die de leiding heeft in de ProTour, hoeft niet bang te zijn dat hij na de klassieker zijn leidende positie verliest, omdat hij ver voor staat op de concurrentie.

Wereldkampioen Paolo Bettini zal wel aan de start verschijnen van de 240 kilometer lange koers, net als wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara.

Spyker volgend seizoen met Ferrari-motoren

Het Formule 1-team van Spyker heeft vanaf volgend seizoen de beschikking over Ferrari-motoren. Dit heeft de teambaas van het team, Colin Kolles, bekendgemaakt.

Spyker moest op zoek naar nieuwe motoren, omdat het voormalige Midland-team nog geen motorendeal had gesloten voor 2007. "Ik kan inderdaad bevestigen dat we vanaf volgend jaar met Ferrari-motoren zullen rijden. We zijn uiteraard heel erg blij met deze deal," aldus Kolles. De deal met Ferrari betekent dat Cosworth, die dit jaar aan Williams en Scuderia Toro Rosso levert, volgend seizoen niet meer in de Formule 1 actief is.

Heideman winnaar eerste marathon

Jan Maarten Heideman heeft in Utrecht de eerste marathon van het seizoen op zijn naam geschreven. Heideman was na honderd rondes de sterkste in een kopgroep voor de Fransman Cédric Michaud en Arjan Smit.


De marathon in Utrecht was de eerste van twee selectiewedstrijden die dit weekeinde in Utrecht worden gereden. De uitslagen van beide wedstrijden bepalen welke ploeg op 7 oktober bij de eerste Topcompetitie-marathon, die wederom op de Vechtsebanen is, als eerste afvalt.

Na 7 oktober zal er elke week de ploeg met het laagste puntentotaal afvallen totdat er twaalf ploegen over zijn. Die mogen dan vanaf 10 februari aan de finale van Topcompetitie deelnemem.

Uitslag kwalificatie GP China

Fernando Alonso heeft de pole position voor de Grand Prix van China gepakt. Titelrivaal Michael Schumacher start vanaf de zesde plaats.

De kwalificatie werd verreden onder extreem natte omstandigheden. In de eerste sessie probeerde Kimi Räikkönen nog op intermediate banden een tijd neer te zetten, maar al snel bleken de coureurs op monsoonbanden veel sneller. Het veld werd aangevoerd door de Renaults en de McLaren's, maar na een spin van Tiago Monteiro werd een rode vlag gegeven. Met nog drie minuten op de klok wisten de coureurs van Toyota zich niet meer te verbeteren en lagen eruit. Ook Spyker en Super Aguri waren klaar met kwalificeren.

Ook de tweede sessie zag een aantal spins. Zowel Vitantonio Liuzzi als Scott Speed gingen van de baan, waarbij de Amerikaan nog de vangrails raakte. Ook Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella vielen ten prooi aan de natte baan, maar wisten zich toch naar de derde sessie te rijden. De Ferrari's leken het lange tijd, maar uiteindelijk wist alleen Felipe Massa de derde sessie niet te halen. Robert Doornbos was wel door, met een tiende tijd.

Bij de start van de derde sessie wag de regen opgehouden en begon zich een drogere lijn te vormen op het circuit, waardoor een aantal coureurs besloten voor de intermediatebanden te kiezen. Räikkönen verloor zijn rechterspiegel, waar Button vervolgens overheen reed. De sessie werd weer gedomineerd door Alonso, die zijn teamgenoot naast zich op de eerste startrij krijgt. Honda was ook snel en bezet de tweede startrij. Pedro de la Rosa spinde en kon niet verder komen dan een zevende plaats. Doornbos start zijn eerste race van dit seizoen op een prima tiende plek.

Volledige uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:44.360
2 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:44.992
3 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:45.503
4 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:45.503
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:45.754
6 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:45.775
7 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes  1:45.877
8 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  1:46.053
9 Robert KubicaBMW Sauber F1  1:46.632
10 Robert DoornbosRed Bull Racing  1:48.021

11 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:45.851
12 David CoulthardRed Bull Racing  1:45.968
13 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:45.970
14 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:46.172
15 Mark WebberWilliams F1  1:46.413
16 Nico RosbergWilliams F1  1:46.419

17 Ralf SchumacherToyota F1  1:48.894
18 Jarno TrulliToyota F1  1:49.098
19 Christijan AlbersMidland F1  1:49.542
20 Tiago MonteiroMidland F1  1:49.903
21 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:50.326
22 Sakon YamamotoSuper Aguri F1  1:55.560

Popo Club

Duitsers hebben humor, er zijn nog altijd sjagerijnen die alleen maar in stereotypes kunnen denken, en die ga ik nu overtuigen met Bernie & Ert, onze twee helden komen graag in de Popo Club, een club voor homosexuele mannen met een voorliefde voor SM.

De filmpjes komen uit een duitse show, genaamd: Freitagnachtnews, uitgezonden door RTL Duitsland, ik zou zeggen, klik en geniet van de absurde humor.

Meditation, Sado Maso, Ich mag.

Op die site zijn nog veel meer filmpjes te vinden, enne kom niet zeuren dat de filmpjes in het Duits zijn.

CD: Nina Nastasia - On Leaving

Liefhebbers van de New Yorkse singer-songwriter zullen redelijk verbaasd zijn bij de eerste klanken van haar nieuwe album. Met de overstap van het label Touch and Go naar Fat Cat slaat ook Nastasia de alt. Country weg in. Wil je nog een beetje meedraaien in de alternatieve popsector dan moet je haast wel, of britpop gaan maken natuurlijk. Gelukkig maakt het niet zozeer uit waar Nastasia haar inspiratie vandaan haalt, de mooie breekbare liedjes zijn ook op haar vierde album On Leaving weer volop aanwezig.


Turkse politici bedreigd vanwege genocide-kwestie

BinnenlandsNederlandse politici van Turkse komaf kunnen de genocide op de Armeniërs ten tijde van het Ottomaanse Rijk bijna niet erkennen, omdat ze vanuit hun eigen gemeenschappen worden bedreigd als ze dat wel doen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. De discussie laait inmiddels zo hoog op dat sommigen vrezen voor hun leven. ''Bedreigingen zijn aan de orde van de dag'', aldus een welingevoerde bron die uit angst anoniem wil blijven.

In Turkije is het erkennen van de genocide taboe en kan het leiden tot gevangenisstraf. Vanuit Europa gaan er juist veel stemmen op die vinden dat Turkije tot erkenning moet overgaan, wil het ooit lid worden van de Europese Unie. Alhoewel het Europese Parlement dat niet als eis aan Turkije wil opleggen met betrekking tot toetreding tot de EU.

De discussie over de Armeense kwestie in Nederland ontwikkelt zich inmiddels ook tot een rel met Turkije, dat het schandalig vindt dat CDA en PvdA drie kandidaten van Turkse komaf van hun verkiezingslijsten hebben gehaald.

Gisteren gooide de Turkse Vereniging van Parlementariërs nog wat meer olie op het vuur. Ze kwam met de mededeling dat de voormalige kandidaat-Kamerleden van Turkse afkomst kunnen uitzien naar een erelidmaatschap, omdat ze weigerden te erkennen dat er in 1915 in Turkije volkerenmoord heeft plaatsgevonden.

Ottomaanse Rijk
De - al dan niet vermeende - genocide op naar schatting 800.000 tot anderhalf miljoen Armeniërs vond plaats in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken (1915 tot 1917). Volgens veel westerse historici is de moord op de christelijke Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk een bewuste zuiveringspolitiek geweest van de Turkse overheersers. Turkije ontkent dat al meer dan 80 jaar ten stelligste. Het land geeft toe dat er wel deportaties hebben plaatsgevonden waarbij doden zijn gevallen, maar die werden uitgevoerd omdat de Armeniërs heulden met de vijand.

De genocide wordt officieel erkend door onder meer België, Nederland, Libanon, Canada, de Europese Unie, Frankrijk, de Raad van Europa en Rusland.

Vermist Braziliaans vliegtuig neergestort

BuitenlandsEen Braziliaans passagiersvliegtuig dat vrijdag van de radar verdween nadat het in botsing was gekomen met een klein vliegtuig, is neergestort op een boerderij nabij een afgelegen plaats in het Amazonegebied. Dat heeft de burgemeester van de plaats laten weten.

''Volgens onze informatie is het toestel op een boerderij terechtgekomen'', aldus burgemeester Valter Mioto. ''Ziekenhuizen in de regio staan klaar om gewonden te ontvangen''. De boerderij ligt in de gemeente Peixoto de Azevedo in de deelstaat Mato Grosso. Het bericht is nog niet bevestigd door andere autoriteiten.

De plaats waar het toestel zou zijn neergestort, is niet ver van de grens met de noordelijk gelegen deelstaat Para. Vlucht 1907 was in zuidoostelijke richting op weg van de stad Manaus in de jungle van Para naar de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. De Boeing 737-800 had 155 mensen aan boord, bevestigde de luchtvaartmaatschappij Gol. Het gaat om 149 passagiers en zes bemanningsleden.

Volgens de Braziliaanse minister van Defensie is menselijk falen waarschijnlijk de oorzaak van de botsing tussen het passagierstoestel en het zakenvliegtuigje, dat ondanks schade aan een vleugel veilig wist te landen. Beide toestellen waren uitgerust met moderne apparatuur en het gebied werd goed gevolgd op de radar, aldus minister Waldir Pires.

De Braziliaanse luchtmacht is boven dichtbebost gebied met infraroodapparatuur op zoek naar het toestel. Zoeken met het blote oog is pas mogelijk, als het licht is.



Boeing 737-800

To fake or not to fake

Vraag dus nooit, maar dan ook echt nooit aan een professionele worstelaar of worstelen nu al dan niet fake is.

Dit mag je wel vragen als je een doodwens hebt of zoiets, want een gewone oorvijg gegeven door zo’n stormram staat gelijk aan een tank die een paar keer over je geen rost. Dus het is helemaal geen strak plan om zo iemand tegen je in het harnas te jagen.

Dus hier is een filmpje hoe het niet moet.

Inspectie wil gevangenen vaker 'buiten'

MisdaadMeer gevangenen moeten het laatste deel van hun straf buiten de gevangenis doorbrengen om zich voor te bereiden op hun terugkeer in de samenleving. Dat stelt de Inspectie voor de Sanctietoepassing in een rapport dat minister Hirsch Ballin vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Nu nemen jaarlijks ongeveer 2000 gedetineerden buiten de penitentiaire inrichting deel aan opleidingen of werk. Ze staan dan nog wel onder toezicht, maar wonen, werken en leren buiten de gevangenis. De geleidelijke terugkeer in de samenleving moet de kans verkleinen dat ze opnieuw in de fout gaan. Gevangenen die hiervoor in aanmerking komen, mogen geen drugs gebruiken en moeten zich behoorlijk gedragen tijdens de detentie.

Volgens de inspectie kleven er nadelen aan deze strikte voorwaarden. Sociaal kwetsbare of problematische gedetineerden mogen vaak niet meedoen aan zo'n penitentiair programma, terwijl zij er juist baat bij zouden kunnen hebben.

Ook gevangenen die in combinatie met hun celstraf een vervangende hechtenis uitzitten omdat ze hun boetes niet kunnen betalen, komen niet voor het programma in aanmerking. Volgens de inspectie zou deze voorwaarde niet meer automatisch moeten gelden. Het ministerie van Justitie gaat bekijken of dit probleem kan worden opgelost, maar houdt vast aan de voorwaarde dat er uitzicht moet zijn op betaling van boetes of schadevergoedingen.

Boete voor verspreiding anti-nazisymbolen

Tegen nazi'sDe Duitse handelaar Jürgen Kamm is bestraft voor het verzenden van artikelen met anti-nazisymbolen. Een rechtbank in Stuttgart veroordeelde de man vrijdag tot een boete van 3.600 euro. Kamm verkocht onder meer T-shirts en buttons met een gebroken of doorgestreept hakenkruis. In Duitsland is het verspreiden van nazisymbolen verboden.

De rechtszaak baarde nationaal opzien. Uit solidariteit met Kamm gaven enkele prominente linkse politici zichzelf aan omdat zij antifascistische symbolen droegen, meldden Duitse media.

Kamm had voor de uitspraak al aangekondigd in beroep te gaan. Hij beschouwt zijn handel in anti-nazisymbolen als voorlichting tegen rechtsextremisme. De grondwet staat het gebruik van dergelijke symbolen voor didactische doeleinden toe.

Het Openbaar Ministerie wil eveneens dat het hoogste federaal gerechtshof, het Bundesgerichtshof, zich over de kwestie gaat buigen.



Dubbel verboden

CDA en PvdA gelijk in peiling

Icoon VerkiezingenIn de wekelijkse peiling van de Politieke Barometer voor het tv-programma NOVA zijn het CDA en de PvdA voor het eerst in drie jaar even groot. Voorheen was de PvdA (veruit) de grootste partij van Nederland in de peiling, maar de laatste tijd naderde de twee elkaar al.

Het CDA komt nu net als de PvdA uit op 43 zetels. In vergelijking met vorige week wint het CDA 4 zetels. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 haalde de PvdA 42 zetels en het CDA er 44. Een zelfde soort nek-aan-nekrace ligt nu dus in het verschiet

De gunstige boodschap van Prinsjesdag legt het CDA duidelijk geen windeieren. Anders is dit voor de VVD. Als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, zou de VVD 27 zetels halen. Vorige week waren dat er nog 31.

De SP staat deze week op 17 zetels (8 meer dan in 2003); GroenLinks haalt nu 8 zetels (een winst met 2 in vergelijking met vorige week). De som van de linkse partijen komt uit op 68 zetels; die van VVD en CDA op 70.

De ChristenUnie zou 6 zetels halen en D66 en de SGP ieder 2. De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders staat op één zetel. Ook nieuwkomer EénNL van Marco Pastors zou één zetel halen. De Partij voor de Dieren komt net tekort voor een zetel.

-
De zetelverdeling is hier op een geordende manier na te lezen.

Pool met een prijskaartje

Er is vrijwel geen wereld waarin de waan van de dag zo regeert als de voetbalwereld. Vandaag een ster, morgen een verschoppeling. Wie geluk heeft ondergaat die metamorfose andersom, maar het is niet gezegd dat je dan weer even hard naar beneden kunt kletteren. Het is best moeilijk om jaren met de rug recht en het hoofd opgeheven door wat men wel eens een jungle pleegt te noemen te wandelen. Er zijn voetballers bij wie je in de loop der tijd de schouders steeds meer ziet inzakken.

Leerling VS schiet schoolhoofd neer

Icoon MisdaadIn de Amerikaanse staat Wisconsin is vrijdag het hoofd van een gecombineerde basis,- en middelbare school neergeschoten. Hij is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft een leerling van de Weston School school als vermoedelijke dader gearresteerd. Volgens ooggetuigen zou de schutter zelf ook gewond zijn geraakt. Enkele leerlingen verklaarden dat het om een jongen ging die nieuw was op de school en nog maar weinig vrienden had. Waarom de jongen zijn schoolhoofd om het leven wilde brengen, is niet bekend.

Dit is al de tweede keer in enkele dagen dat er een schietincident plaatsvindt in de Verenigde Staten. Woensdag schoot een man, die enkele leerlingen van een middelbare school gijzelde, een van zijn slachtoffers en zichzelf dood, nadat hij eerst verscheidene meisjes had misbruikt.

Criminaliteit neemt af

Icoon MisdaadNederland is sinds 2002 veiliger geworden. Het aantal geweldsmisdrijven daalde in de afgelopen jaren met 10,8 procent en het aantal vermogensdelicten met 9,3 procent. Dat meldden de ministers Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

De ministers stellen dat ze op schema liggen met het veiligheidsprogramma 'Naar een Veiliger samenleving'. Dit programma moet in 2010 in heel Nederland leiden tot een afname van de criminaliteit en overlast met 20 tot 25 procent in vergelijking met 2002.

Voor de grote steden gelden nog wat scherpere doelen. De landelijke doelstelling moet in vijftig achterstandswijken in de 31 grootste steden al dit jaar worden gehaald. Op het moment beschikken de ministers over onderzoeksgegevens van achttien wijken in negen steden. Het aantal slachtoffers van geweldsmisdrijven is daar met ruim een kwart gedaald. Vermogensdelicten zoals straatdiefstal namen nog sterker af, met 32 procent.

Bedrijven

Bedrijven krijgen ook steeds minder vaak te maken met criminelen. Zo daalde het aantal overvallen in het eerste half jaar van 2006 met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005. In de eerste zes maanden van dit jaar werd 952 keer een overval gepleegd. Vorig jaar waren dat er nog 1082.

Volgens Hirsch Ballin en Remkes zet de dalende trend wat betreft de criminaliteit dit jaar door. Dat zou blijken uit de Veiligheidsmonitor 2006. De bewindslieden plaatsen een kanttekening bij de cijfers voor overlast en verloedering. De afgelopen jaren was ook op dit vlak sprake van een positieve tendens, maar dit jaar is sprake van stabilisatie, waar de ministers juist mikken op een verdere afname.

De dalende criminaliteitscijfers hebben een positief effect op het veiligheidsgevoel van de bevolking. Het percentage burgers dat zich wel eens onveilig voelt, is tussen 2002 en 2005 gedaald van 30,8 naar 24 procent.

Tadzjikistan weert gouden tanden

Icoon OpmerkelijkDe president van Tadzjikistan is van plan om gouden tanden bij ambtenaren in zijn land wettelijk te gaan verbieden. President Emomali Rakhmonov maakte zijn beslissing bekend na een ontmoeting met een leerkracht gedurende een bezoek aan een school in Dushanbe.

De beste man die een mond vol gouden tanden heeft voerde juist het woord voor salarisverhogingen gedurende een bezoek aan een school in Dushanbe.

"Leraren klagen over lage salarissen maar als ik dan die gouden tanden zie... Hoe kunnen internationale organisaties in onze armoede geloven, als de monden van de leraren hier vol zit met goud? Dit hoort niet bij onze cultuur en traditie", vervolgde hij.

Er is al berekend dat 50% van alle ambtenaren naar de tandarts moeten als de wet van kracht wordt. Gouden en zilveren kronen worden traditioneel beschouwd als een teken van welgesteldheid in Centraal Aziatische landen.

Met dank aan DoorBell voor de submit én de vertaling/ herschrijving.

Amerikaan bezorgt zusje (3) delirium

Icoon BizarEen 14-jarige Amerikaan uit de stad Minneapolis is door de politie gearresteerd, omdat hij zijn zusje van drie jaar vol heeft gegoten met alcohol-houdend drank. Het meisje was buiten bewustzijn, toen ze naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Volgens de politie had de peuter kunnen overlijden aan een overdosis alcohol. Naar verluidt had de kleuter een alcoholpercentage in haar bloed van 0,12. Met wat voor een drank zij dronken is gevoerd, werd niet bekendgemaakt.

Met dank aan djpdjpnl voor de submit.

'Toiletgate' brengt schaakmatch in gevaar

Icoon OpmerkelijkReikhalzend werd er door de schaakwereld uitgekeken naar de wereldkampioenschapsmatch tussen Vladimir Kramnik en Veselin Topalov, de eerste echte herenigingmatch sinds Garry Kasparov zich in 1993 van de wereldschaakbond afscheidde. Het doorgaan van de match met een miljoen dollar aan prijzengeld lijkt nu in gevaar te komen, vanwege onenigheid over het gebruik van de toiletten.

Na afloop van de vierde partij, bij de stand 3-1 voor Kramnik, stuurde het team van Topalov een officieel protest de wereld in, waarin het opmerkelijke toiletbezoek van Kramnik geanalyseerd werd. Volgens de brief bezocht laatstgenoemde gemiddeld 50 keer per partij de wc, de enige plek waar geen videocontrole op de spelers is. Geïmpliceerd wordt dat Kramnik wellicht gebruik gemaakt heeft van elektronische hulpmiddelen. Kramnik verklaarde dat het hoge aantal toiletbezoeken te maken had met het drinken van water tijdens de partij.

Het organisatiecomité verklaarde de klacht van Topalov gegrond en besloot dat de twee genieën geen recht meer hadden op een eigen toilet, maar voortaan gebruik moesten maken van hetzelfde toilet. Uit protest besloot Kramnik in de vijfde partij geen zet te doen voordat hij zijn eigen toilet terug zou krijgen. Dit recht werd hem niet gegund, waardoor hij deze partij door tijdsoverschrijding verloor. Gevreesd wordt voor een vroegtijdige beëindiging van de match.

Dit soort incidenten is overigens geen uitzondering in de schaakwereld. Tijdens de wereldkampioenschapsmatch van 1972 liet wereldkampioen Bobby Fischer de vullingen uit zijn kiezen halen, uit angst dat het team van zijn Russische tegenstander met zendertjes zijn hersenactiviteit zou kunnen beïnvloeden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.