Uitslag Real Madrid - Atlético Madrid

De eerste Madrileense derby van dit seizoen kende geen winnaar. Real Madrid en Atlético Madrid hielden elkaar op een gelijke stand.

Real Madrid stond voor deze Derbi gelijk met Barcelona en Valencia, en was op zoek naar de winst in eigen huis. Het tot de nok gevulde Estadio Santiago Bernabéu zag echter de bezoekers op voorsprong komen. Al na zes minuten wist Mista een voorzet van Argentijns international Maxi Rodríguez binnen te tikken.

Real toonde echter veerkracht en bestookte het doel van Leonardo Franco met schoten. De keeper hield vrij lang stand, maar kon niet voorkomen dat de Koninklijke langszij kwam. Een strakke voorzet vanaf links van Guti belandde bij de vrijstaande Raúl. De Spaanse schaduwspits, oog in oog met Franco, faalde niet en zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

In de tweede helft ging het ook gelijk op. Kansen van Guti en Maxi Rodríguez zorgden aan beide kanten voor gevaar. Na iets meer dan een uur spelen stortte Atlético-spits Fernando Torres ter aarde. De scheidsrechter dacht een overtreding te hebben gezien en gaf Sergio Ramos een tweede, doch onterechte, gele kaart. Real kon niets meer forceren, en Atlético rook kansen. Miljoenenaankoop Sergio Agüero wist vlak voor tijd nog de lat te raken; toch zouden de punten gedeeld worden.

Ruud van Nistelrooij begon in de basis, maar werd niet vaak bereikt. De Nederlander werd tien minuten voor tijd vervangen door de Braziliaan Ronaldo. Door het gelijke spel zakt Real naar de vierde plaats, achter Barcelona, Valencia en Sevilla.

Real Madrid - Atlético Madrid 1-1
6' Mista 0-1
36' Raúl 1-1
62' Sergio Ramos (Real Madrid)

Submitter:  Bron: FOK!Sport