Asamoah breekt been

Schalke-speler Gerald Asamoah zal maandenlang niet beschikbaar zijn om te spelen. De Duitser brak zijn been afgelopen donderdag in het duel bij Nancy (3-1).

De Duitse club speelde uit tegen de Fransen, om zich te proberen te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. In de tweede helft werd Asamoah getackeld door verdediger Pape Diakhate. De aanvaller werd daarop van het veld gedragen en naar het ziekenhuis vervoerd, waar geconstateerd werd dat de geboren Ghanees een dubbele beenbreuk heeft.

"Ik heb nog nooit iets als dit meegemaakt", vertelt Schalke-aanvoerder Marcelo Bordon. "Het zag eruit alsof alles helemaal kapot was. Ik snap nog altijd niet waar die speler van Nancy slechts geel voor die aanval kreeg."

Voor Asamoah maakt de breuk zijn pechmaand compleet. Allereerst speelde hij al weinig, en dat vond hij zelf ook. Hij bekritiseerde coach Mirko Slomka daarop en werd voor een duel geschorst. Nu is Schalkes Europese avontuur alweer voorbij en ligt hij zelf enkele maanden in de lappenmand.