Tattoo op voorhoofd van kinderverkrachter gezet

OpmerkelijkDat verkrachters in de gevangenis het niet makkelijk hebben met hun celmaten werd onlangs weer eens duidelijk in de Verenigde Staten. Een man die een levenslange straf uitzit wegens verkrachting en moord op een 10-jarig meisje, kreeg met harde hand de woorden ''Katie's Revenge'' op zijn voorhoofd getatoeerd.

De 39-jarige Anthony Ray Stockelman werd verwijderd uit de algemene gevangenis toen de tatoeage met de voornaam van Katie Collman, door cipiers ontdekt werd. Volgens gevangenismedewerkers is de dader van de cosmetische ingreep inmiddels bekend.

Foto
Een foto van het voorhoofd van de verkrachter verscheen eerder deze week in het misdaadblog 'Lost in Lima Ohio'. Dit blog volgt vooral misdaden tegen vrouwen en kinderen. Twee cipiers die verdacht worden van het verspreiden van de foto zijn ontslagen wegens het maken van illegale kopieŽn.

Kinderverkrachters staan meestal aan de bodem van de gevangenishiŽrarchie en worden vaak lastig gevallen door andere gevangenen. Het zetten van tatoeages is verboden in de gevangenis, maar gevangenen maken vaak zelf geÔmproviseerde instrumenten van plastic vorken en naalden.

'Waarschuwing'
''Als ik een gok mag wagen dan is dit een duidelijke waarschuwing van zijn medegevangenen'', aldus John Neace, de vader van Katie.

Stockelman verklaarde indertijd schuldig te zijn aan ontvoering, verkrachting en verdrinking van Katlyn Collman. Ze werd in een riviertje gevonden ongeveer 20 kilometer van haar ouderlijk huis.

In eerste instantie werd er van uitgegaan dat Katie een toevallige getuige was van een drugsdeal maar al snel bleek dat het om kinderverkrachting ging. Een andere man bekende de moord maar werd niet als dader bestempeld doordat zijn DNA niet overeen kwam. Ander bewijs gaf later aan wie de werkelijke dader was.Het onvrijwillig getatoeŽerde voorhoofd.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaling en de submit.