Koeman blij met Van Hooijdonk

Olga (Nuongirl)
Feyenoord-trainer Erwin Koeman had het vanmiddag zwaar in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda(3-2). Vooral in de enerverende slotfase stond de Koeman druk te gebaren en schreeuwen langs de lijn.

"Het ontbrak er nog maar aan dat ik mijn schoenen aan had. Dan had ik zo kunnen meedoen. Nog een paar van dit soort wedstrijden en ik ben ook vertrokken, naar het ziekenhuis wel te verstaan. Het is echt slecht voor je hart."

Toch deelde de coach complimenten uit aan zijn ploeg, en vooral aan de maker van het winnende doelpunt, Pierre van Hooijdonk. Sinds half april stond hij droog, vanmiddag scoorde hij zijn tweehonderdste treffer in het Nederlandse betaalde voetbal. "Vlak voordat Van Hooijdonk scoorde, was ik van plan hem te wisselen. Na zijn treffer liet ik hem toch nog maar even staan. Je weet tenslotte nooit of hij plotseling de geest krijgt en nog meer doelpunten gaat maken," aldus Koeman. "Pierre is een superprof. Hij leeft voor het voetbal. Op de training en in besprekingen komt hij vaak met zinvolle aanwijzingen. Ik ben daarom blij voor hem dat hij nu het winnende doelpunt voor ons heeft gemaakt en dat ook nog eens tegen zijn oude club. Dat verdiende hij zeker."