0110

Het is 1 oktober. Tijd om aandacht te schenken aan onze zuiderburen.

Het is vandaag namelijk precies één week voor de gemeenteraadsverkiezingen in België en daarom slaan veel prominente Belgische artiesten en kunstenaars de handen ineen en verzorgen ze een dag vol muziek voor verdraagzaamheid en tegen zinloos geweld: 0110. De groots opgezette concerten vinden plaats in vier grote steden (Antwerpen, Brussel, Gent en Charlerois). Op het programma staan optredens van o.a. dEUS, Clouseau, Helmut Lotti, Kamagurka, Axelle Red.

Deze concerten zijn eigenlijk ook meteen een protest tegen die ene politieke partij die in Vlaanderen een steeds grotere aanhang krijgt en in de laatste peilingen ook nu weer op winst staat. Er kwam op dit initiatief daarom ook een ongekend felle reactie van die partij: "Het Gentse VB-kopstuk Tanguy Veys roept iedereen op om de fora en de e-mailadressen van de artiesten te bestoken met mails en publiceert op zijn eigen website de juiste links. "Het is belangrijk dat ze inzien dat ze misbruikt worden in een politieke manifestatie tegen het VB en u kunt hen daarbij helpen."

Er zijn vandaag waarschijnlijk veel Belgen die naar een gratis concert gaan, anderen blijven waarschijnlijk thuis. De Belgische omroep Canvas zendt aan het einde van de dag in ieder geval een samenvatting uit van de concerten. Als je de slaap vanavond dus niet kunt vatten: Canvas, rond middernacht.

Met dank aan Het-Gele-Teken voor de submit.