WK hockey: Nederland verslaat Spanje

Stefan (sportfreak)
Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het wereldkampioenschap hockey gewonnen. Gastland Spanje werd met 2-0 verslagen.

Spanje begon sterk aan de wedstrijd en de Nederlandse keepster Lisanne de Roever moest verschillende reddingen verrichten. Daarna nam Nederland het heft in handen en kwam op voorsprong dankzij een goal van Eefke Mulder. In de rest van de eerste helft bleef Nederland sterker, maar omdat er niet gescoord werd bleef het oppassen. Vlak na de rust van dan toch de 2-0 dankzij Naomi van As. Spanje, dat eerder al knap won van Duitsland en China, gaf de strijd op en beperkte zich tot verdedigen om niet tegen een nog grotere nederlaag aan te lopen, waarop Nederland de wedstrijd eenvoudig uitspeelde.

"Zij stonden met zijn elven te verdedigen en wilden niet hockeyen", aldus aanvoerdster Minke Booij. "Maar ik kan ze het niet eens kwalijk nemen. Ze wonnen tot ieders verrassing van Duitsland en China en hoopten tegen ons op een puntje." Over het spel van haar ploeg:"We willen graag mooi hockey spelen, maar dat zit er nu nog niet in. Straks tegen China en Duitsland krijgen we meer ruimte en dan komt dat flisende hockey vanzelf."

Nederland gaat hierdoor aan de leiding aan poule A en heeft een goed uitzicht op de halve finales, waarvoor de eerste twee van de poule zich plaatsen.