Uitslagen Duitsland speelronde 6

In Duitsland werd de zesde speelronde afgewerkt, grote verassing was het verlies van de leider om het kampioenschap, Bayern München. Voor Hamburger SV lijkt het seizoen volkomen mislukt. Niet alleen gaat het in de Champions League bar en boos, ook in de competitie gaat het uitermate slecht. De ploeg staat momenteel op de 16e plek.

VfL Wolfsburg stunt tegen Bayern München

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren de verschillen tussen beide ploegen duidelijk. De gasten uit München voerden de ranglijst aan, Wolfsburg was de rode lantaarn drager in Duitsland door de laatste plaats in te nemen.

Toch was de thuisploeg geenszins van plan zich bij voorbaat gewonnen te geven. Sterker nog, in de 35e minuut van de wedstrijd kwam de thuisclub op voorsprong doordat Mike Hanke scoorde. Bayern München, dat afgelopen week nog met 2-0 van Internazionale won in de Champions League, had het moeilijk. Roy Makaay kon niet uitblinken waardoor hij in de tweede helft het veld moest verlaten.

Mark van Bommel speelde wel de gehele wedstrijd voor Die Roten. Bij VfL Wolfsburg speelde ook een Nederlander, Rick Hoogendorp. In de tweede helft was hij nog dicht bij de 2-0 maar hij faalde.

Bayern kon geen moment imponeren, leed veel balverlies en wist ook nauwelijks kansen te creëren, daardoor verloren de Zuid-Duitsers niet alleen de wedstrijd, maar werd het ook van de nummer één-positie verstoten.

Hertha BSC nieuwe koploper, vier ploegen volgen

Na de zesde speelronde zijn er vijf ploegen die allen tien punten hebben en de ranglijst aanvoeren. Hertha BSC staat bovenaan in de Bundesliga, door een beter doelsaldo nemen zij de eerste stek in. De club uit Berlijn had zondag de leiding kunnen pakken maar verzuimde VfB Stuttgart te verslaan. Hertha kwam thuis niet verder dan 2-2. Op de tweede plaats op de ranglijst vinden we FC Nürnberg, vorige week werd er gelijkgespeeld en ook nu was een gelijkspel het hoogst haalbare. Kostbare punten gingen zodoende aan de neus van de goed spelende ploeg voorbij.

Werder Bremenm dat woensdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Barcelona, wist wel te winnen. Borussia München Gladbach werd met 3-0 naar huis gestuurd. Bayern, dat verloor van Wolfsburg zakte drie plaatsen en heeft de vierde positie ingenomen. De laatste club die tien punten bijeensprokkelde is Schalke 04. De blauwe-equippe liet ook dure punten liggen. In de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkussen werd met 3-1 verloren.